Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 izlase noskaidrojusi atlikušās pretinieces olimpiskajās spēlēs

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 izlase noskaidrojusi atlikušās pretinieces olimpiskajās spēlēs
Lietuvas 3x3 basketbolisti. Foto: FIBA

Ungārijas pilsētā Debrecenā noslēdzies pēdējais Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Vīru konkurencē pie ceļazīmēm tika Francijas, Lietuvas un Polijas izlases, bet sieviešu konkurencē - Vācijas, Spānijas un Kanādas izlases.

• Vīriešu turnīrā spraigas cīņas risinājās jau no grupu turnīra, kur par lielāko pārsteigumu negatīvā nozīmē parūpējās Beļģijas basketbolisti, kuri zaudēja visas trīs spēles un netika ārā no grupas. Savā ziņā izgāzās arī Šveices, Kanādas un Puertoriko valstsvienības, kas ar vienu uzvaru palika pēdējā vietā savā grupā.

• Ceturtdaļfināla cīņu ievadā Francijas basketbolisti spēra soli pretī olimpisko spēļu turnīram ar uzvaru pagarinājumā pret Vāciju (19:17), kamēr Mongolijas izlase tika galā ar Izraēlas basketbolistiem (15:12). Tokijas olimpisko spēļu dalībniecei Polijai izdevās ar 21:19 pārspēt Austrijas izlasi, kamēr galvenā favorīte, Lietuvas izlase, izrēķinājās ar spāņiem - 21:9.

• Pusfināla cīņās noskaidrojās pirmās divas komandas, kas garantēja vietu olimpiskajās spēlēs. Mongolija spēlē pret Franciju bija vadībā lielāko spēles daļu, kā arī izvirzījās vadībā ar 19:15. Francūži spēja veikt četru punktu izrāvienu, bet tad Mongolija nonāca punkta attālumā no uzvaras. Tiesa pēdējais vārds bija Timotijam Vergiā, kurš realizēja tālmetienu un ļāva Francijai garantēt vietu pašmāju olimpiskajās spēlēs - 21:20. Otrā pusfinālā Lietuvas izlase guva pirmos trīs punktus, tā arī neļaujot poļiem ne uz brīdi izvirzīties vadībā. Lietuvieši uzvarēja spēlē ar 21:15 un varēja līksmot par iekļūšanu olimpiskajās spēlēs.

• Pēdējo ceļazīmi sadalīja Mongolijas un Polijas basketbolisti. Mongoļi spēli iesāka krietni labāk, izvirzoties vadībā ar 9:4. Poļi līdz spēles vidum atgriezās cīņā, bet tās otrajā pusē spēja arī izvirzīties vadībā. Pēdējās divas minūtes sākās pie rezultāta 18:18. Pēdējā minūtē mongoļi nonāca punkta attālumā līdz uzvarai, kamēr poļi pat no lieliskas epizodes nemēģināja izlīdzināt rezultātu, bet gan ar tālmetieniem izraut uzvaru. Kad tas neizdevās, spiediens uz groza apakšu poļiem nesa rezultātu, bet arī šajā spēlē uzvarētāju vajadzēja noskaidrot pagarinājumā. To ar sekmīgu tālmetienu noslēdza Pržemislavs Zamojskis (22:20), dāvājot Polijai pēdējo ceļazīmi uz Parīzi.

Sieviešu turnīrā sāpīgi ceturtdaļfinālā netika Lietuvas un Nīderlandes izlases, kurām pietrūka attiecīgi viens un četri gūti punkti. Spraigākais ceturtdaļfināls izvērtās starp Vācijas un Japānas basketbolistēm, vācietēm pagarinājumā izcīnot panākumu ar 16:14. Pārējās cīņās ļoti pārliecinoši pusfinālā iekļuva Ungārijas, Kanādas un Spānijas izlases.

Pirmajā pusfinālā vācietes mērojās spēkiem ar ungārietēm, cīņai ritot punkts punktā līdz pat pēdējām sekundēm. Vācietes likvidēja minimālu deficītu, kā arī pēdējā sekundē ar tālmetienu izrāva uzvaru olimpiskās ceļazīmes vērtē - 19:17. Tikmēr spānietes ieguva sešu punktu pārsvaru pār Kanādas izlasi, bet līdz spēles beigām to izlaida. Desmit sekundes līdz beigām rezultāts bija neizšķirts, bet līdz ar beigu signālu Spānija izrāva uzvaru ar 19:18. Trešo un pēdējo ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm pārliecinoši izcīnīja Kanādas basketbolistes, kuras sagrāva ungārietes ar 21:10.

Parīzes olimpisko spēļu dalībnieces 3x3 basketbolā

VīriešiSievietes
SerbijaĶīna
ASVASV
ĶīnaFrancija
LatvijaAzerbaidžāna
NīderlandeAustrālija
FrancijaVācija
LietuvaSpānija
PolijaKanāda