Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Krūzbergs krīt, Laizānam sods 1000 metros, Šternmanim 40. vieta 500 metros

Krūzbergs krīt, Laizānam sods 1000 metros, Šternmanim 40. vieta 500 metros
Māris Jānis Šternmanis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Polijas pilsētā Gdaņskā turpinās šīs sezonas pēdējais Pasaules kausa izcīņas posms šorttrekā. Sacensības bez rezultāta 1000 metros noslēdza Linards Reinis Laizāns, kurš saņēma sodu par sadursmes izraisīšanu, bet Māris Jānis Šternmanis 500 metros ierindojās 40. vietā. Tikmēr Roberts Krūzbergs 1000 metru ceturtdaļfinālā piedzīvoja kritienu.

• Piektdien Linards Reinis Laizāns pārvarēja 1000 metru priekšsacīkstes, bet nespēja tikt ceturtdaļfinālā. Tas lika sacensības turpināt gandarījuma kārtās. Tikmēr Māris Jānis Šternmanis nespēja tikt tālāk 500 metru sacensībās, arī esot spiests startēt gandarījuma kārtā.

• Pēc starta 1000 metru pirmajā gandarījuma kārtā Laizāns iekārtojās trešajā pozīcijā, bet trīs apļus pirms finiša burzmā sadūrās ar Ungārijas šorttrekistu. Neviens no sportistiem nekrita, bet īsti par vietu labāko divniekā vairs nevarēja pacīnīties. Ungārs finiša līniju šķērsoja ceturtais, bet Laizāns - pēdējais. Pēc slidojuma epizodi izskatīja tiesneši, par vainīgo atzina Latvijas šorttrekistu, kurš tādējādi 1000 metros palika bez rezultāta un tika ierindots 51. vietā.

• Šternmanis 500 metru distancē nespēja turēt līdzi konkurentiem no Francijas un ASV, ne uz brīdi neiesaistoties cīņā. Latvietis zaudēja konkurentiem par vairāk nekā ceturtdaļapli, finiša līniju šķērsojot pēdējais un netiekot tālāk. Šternmanis sacensības noslēdza 40. vietā 49 dalībnieku konkurencē.

• Tikmēr Roberts Krūzbergs piektdien pārvarēja pirmās divas kārtas un iekļuva 1000 metru sacensību ceturtdaļfinālā. Vakar sacensības 500 metros varēja būt sekmīgākas, latvietim pirmajam paliekot aiz pusfināla svītras un sacensības noslēdzot 11. pozīcijā.

• Lai iekļūtu pusfinālā, Krūzbergam vajadzēja iekļūt starp diviem labākajiem vai uzstādīt vienu no četriem labākajiem laikiem starp trešo vietu ieguvējiem. Pēc starta savā slidojumā Krūzbergs ieņēma otro pozīciju, bet septiņus apļus pirms finiša pārņēma slidojuma vadību. Nekas neliecināja, ka Krūzbergs varētu atdot savu pozīciju, bet trīs apļus pirms finiša viņš sasvērās un piedzīvoja kritienu, paliekot bez rezultāta šajā slidojumā. Līdz ar to sacensības noslēdzās 18. vietā

• Par Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāju kļuva Parks Jivons no Dienvidkorejas, kuru pēdējā posmā nespēja noķert kanādietis Stevens Dubuā. Roberts Krūzbergs šajā sezonā sakrāja 326 punktus, kas deva 19. vietu, bet Renis Bērziņš tika pie 174 punktiem un 37. vietas. Krūzbergs 1000 metru distances kopvērtējumā ar 242 punktiem ierindojās septītajā vietā, bet 500 metros ar 84 punktiem ieņēma 22. vietu. Tikmēr Bērziņš ar 16 punktiem ierindojās 40. vietā, kamēr 1500 metros viņš ar 158 punktiem ieņēma 14. vietu.


Uldis Šauers. Foto no personīgā arhīva.
1

Latvijas Slidošanas asociācija prezidenta pilnvaras uztic Šaueram

Trešdien, 15. maijā, norisinājās "Latvijas Slidošanas asociācijas" biedru sapulce, kurā uz nākamajiem četriem gadiem par tās prezidentu ievēlēts uzņēmējs un bijušais daiļslidotājs Uldis Šauers. Viceprezidenta pienākumus pildīs sporta jomas speciālists un uzņēmējs Aivars Zeltiņš.
Linards Reinis Laizāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis netiek tālāk 1000 metru distancē un noslēdz PČ

Dalību pasaules čempionātā šorttrekā noslēguši Latvijas sportisti Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis. Abi aizvadīja gandarījuma sacensības 1000 metru distancē, nepārvarot pirmo kārtu.
Māris Jānis Šternmanis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis PČ šorttrekā nepārvar gandarījuma slidojumu pirmo kārtu

LETA. Latvijas sportists Linards Reinis Laizāns 500 metros un Māris Jānis Šternmanis 1500 metros sestdien pasaules čempionātā šorttrekā nepārvarēja gandarījuma slidojumu pirmo kārtu.