Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2588, Did:0, useCase: 3

Noslēpumainības plīvurs pār "Winter Ice Break" - greznu svētku izmaksas ir ievērojamas

Jānis Celmiņš

Noslēpumainības plīvurs pār "Winter Ice Break" - greznu svētku izmaksas ir ievērojamas
Foto: dinamoriga.lv

Apkārt tieši nedēļa kopš pirmās Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) spēles, kas Rīgā norisinājās zem klajas debess. Atmiņas no šī pasākuma lielākajai daļai pozitīvas, taču tā organizēšana prasījusi gan ievērojamus finansiālus, gan arī cilvēkresursus. Kamēr par finansēm kluba vadītāji plašos komentāros neizplūst, aprobežojoties ar standarta frāzēm un spēlē futbolu, Rīgas “Dinamo” tehniskais administrators Armands Daugaviņš neslēpj, ka vairākas nedēļas pirms pasākuma gulējis maz, nervi bijuši uzvilkti, taču viss plānotais izdevies. Lai gan dienu iepriekš treniņā šķīda viens no laukuma aizsargstikliem, tika sabojāta laukuma ledus saldēšanas iekārtas viena no caurulēm, šobrīd kluba vadība pauž cerību, ka šāds pasākums varētu kļūt par ikgadēju tradīciju!

Spēles dienā Dievs bijis “dinamietis”

Tieši pirms nedēļas pie tā sauktās “Ušakova kepkas” tika pulcēti 8500 hokeja draugu, kuri bija gatavi vērot Rīgas un Minskas “Dinamo” komandu divcīņu svaigā gaisā. Iepriekš paveiktas darbs bija ne mazāk ievērojams, kā pati spēle. Rīgas “Dinamo” kluba tehniskais administrators Armands Daugaviņš pastrādājis labi, šobrīd var nedaudz arī atvilkt elpu, taču neslēpj, ka pēdējie mēneši uz viņa veselību noteikti atstās sekas. “Tika paveikts milzu darbs. Sākām ar bortiem, stiklu stiprinājumiem, pašiem stikliem, aizsargtīkliem, laukuma līniju krāsošanu, ledus liešanu,” tikai dažas galvenās lietas uzskaita Daugaviņš, piebilstot, ka laika apstākļi pirms spēles nav bijuši paši pateicīgākie, taču spēles dienā Dievs bijis “dinamietis” – organizatoriem pastiepis palīdzīgu roku īstajā laikā. Nav noslēpums, ka liela nozīme šādu pasākumu organizēšanā ir tieši plānošanai. “Bija jāplāno, kas pieejams Latvijā, kas jāved pāri robežai. Daudz lietu tika atvestas no “Arēnas Rīga”, tribīnes no Vācijas. Viss vienkārši – Latvijā tādu apjomu nodrošināt nevar neviena kompānija. Šis uzņēmums sevi jau bija labi apliecinājusi Eiropas čempionātā pludmales volejbolā, tāpēc sazinājāmies ar viņiem,” atklāj Daugaviņš, droši sakot, ka, ja nāktos līdzīgu pasākumu organizēt pēc gada, viņš, visticamāk, izvēlētos šo pašu spēles norises vietu. Lielākais pluss – hokeja laukums ar pietiekami kvalitatīvu ledus saldēšanas iekārto.

Bijuši arī (ne)veiksmīgi brīži. Brendona Makmilana izsistais stikls iepriekšējās dienas treniņā gan bijusi apstākļu sakritība. “Visiem stikliem ir viens punkts, kurā trāpot tas izšķīst. Makmilans bija ļoti precīzs,” smejot teic Daugaviņš. Daudzu acīm nepamanīts palika vēl viena “lažiņa”. Dienu pirms spēles, urbjot ledū caurumus, kuros tiek stiprināti vārti, tehniskie darbinieki pārurbuši vienu no saldēšanas iekārtas caurulēm… Arī šo problēmu izdevies novērst visai ātri, jo komanda bijusi vienota un profesionāla. Tieši komandas darbu un katra iesaistītā cilvēka profesionalitāti Armands uzsver vairākkārt.

Noslēpumainība un futbola spēlēšana…

Visiem pasākumiem ir finansiālais segums – budžets un skaidrs, ka arī šo rindu autora ziņkārība stiepjas tālāk par Daugaviņa pavēstīto. Skaidrs, ka tehnisko darbu veicējs nav kompetents runāt par skaitļiem un cipariem, tāpēc speru pāris soļus tālāk. Noslēpumainības plīvurs pamatīgs… Jo dziļāk mežā, jo vairāk malkas – futbols! Vēloties noskaidrot kaut ko par mārketinga lietām, sazinos ar “Dinamo” kluba mārketinga projektu vadītāju Lauru Tumasi, kura izskatās, ka savulaik spēlējusi futbolu. Piespēlē bumbu kluba valdes loceklim Zigmāram Priedem. Kā izrādās, arī Zigmāra futbola prasmes nav no pieticīgajām. “Jums jāzvana padomes priekšsēdētājam. Viņš ir kompetents šajos jautājumos,” teic Jura Savicka labā roka. Jautājumu nav, zvanu Savicka kungam, un tavu brīnumu… arī viņš neko! Pasākums organizēts par kluba naudu, niecīgs atbalsts saņemts no Rīgas domes, kurai Savickis ir pateicīgs, par dokumentu ātru nokārtošanu, kas saistīta ar dažādiem saskaņojumiem. Arī Kontinentālā Hokeja līga nekādu papildus finansējumu pasākuma organizēšanai nav piešķīrusi. Kluba budžets un atsevišķu sponsoru devums – tie ir galvenie finanšu avoti, neslēpj Savickis. Konkrētas summas gan viņš nesauc, jo “greznu svētku izmaksas vienmēr ir ievērojamas”.

Futbola spēle kluba iekšienē un jūtamā nervozitāte, lai nepateiktu ko lieku vai nevajadzīgu, gan nav nekas jauns… Mūsu boss visu zinās labāk, tāda ierasti ir atbilde. Futbols!

Atkāpei…

Jā, par medijiem šoreiz tika domāts īpaši. Mediju centrs pašaurs, bet kolēģi varēja cienāties no grezni klāta galda, kurš turklāt tika arī papildināts. Ja spēlēs “Arēnā Rīga” alus mediju centrā ierasti pietiek vien Jānim Matulim un vēl vienam otram, tad šoreiz par galda saturu sūdzēties nevarēja. Aukstajā laikā organizatori sporta žurnālistus cienāja ne vien ar ierasto tēju un kafiju, bet pat ar karstvīnu. Jā, man kā alkohola patērētājam mazās devās (un reti) uz cīņas otrās trešdaļas beigām sāka salt stilbi. Pēc redzētā snieguma laukumā un gala rezultāta izskatījās, ka ar līdzīgā problēmām sirga arī Rīgas “Dinamo” hokejisti, kuri cīņu iesāka sparīgi, bet pabeidza kā tas nereti bijis šajā sezonā… Nākamgad jāapģērbjas siltāk!

Un vēl kas… Spēles TV translācijas reitingi kanālā TV6 šoreiz krietni zem vidējā sezonas cipara. Viss vienkārši – mača norises laiks (spēle sākās plkst. 13:00) un laika apstākļi, daudzi izvēlējās doties slidot paši. Ja par TV translāciju reitingiem, tad “Dinamo” spēlēm tie šosezon kopumā ir labāki, nekā pagājušajā gadā!

  +4 [+] [-]

, 2018-01-27 15:55, pirms 6 gadiem
Kur tad īsti ir tas solītais vienos vārtos "restarts"? Kā bija, tā ir mākslīga Dinamo reklāmas platforma.
Laikā, kad beidzot arī Latvijas sportā ir notikumi, sportisti, sporta veidi, kuri kotējas arī pasaules mērogā, jums tikai Krievijas klubu hokeja turnīrs, tā teikt, priekšā un pakaļā, mākslīgi zombējot tautu, ka tas ir kaut kas nenormāli nozīmīgs.

Bez tās mākslīgās, uzbāzīgās reklāmas, nopirktajiem žurnālistiem, brīvbiļetēm, subsidētajiem "fanu klubiem" uz tādu Dinamo sen jau labi ja pāris simtu fanātiķu ietu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-01-27 20:22, pirms 6 gadiem
Laikam jau rakstiņš ir domāts kā ikviena ziņkārības apmierināšana par konkrētām izmaksām,taču nekas būtisks nav pateikts.Pieminēts futbols ar Lauru,Priedi,Savicki..Nu,uzzinājām to,bet ne jau atbildi uz skaļo virsraksta atslēgvārda frāzi.
Tas,ka stikls sašķīda un ieurba ledū ne tur,kur vajadzīgs,bija zināms jau pirms spēles.Pats Miks izstāstīja.
Man darbinieks,kurš lēja ledu,teica : KHL nauda jāatmazgā.
P.S. Katrs jau var saukt to bijušo atkritumu kalnu kā viņš vēlas.Ušakova kepka-smieklīgi.Nevis Deglava kalns.Ventspilī šādu reljefa formu dēvē par Lemberga hūti.Pārējais salīdzinājums nav Rīgai par labu.Bet slavu ta gribas,kaut vai kepons,bet vismaz konkrētā uzvārdā

     [+] [-]

, 2018-01-27 23:29, pirms 6 gadiem
Spēles laiks bija teju vienīgais (protams, arī rezultāts), kas man šajā pasākumā negāja pie sirds. Brīvdienā tik agri rīkots mačs nav prāta darbs, ja tiek domāts, lai to noskatītos pēc iespējas vairāk līdzjutēju arī TV. Aprunājoties ar vairākiem draugiem, kas šo maču neredzēja, viņi atzina, ka galvenokārt tādēļ neskatījās, ka mačs bijis nenormāli agri, "idiotiskā laikā". Tas tā - turpmāko iespējamo maču rīkotājiem - pārdomām.

  -4 [+] [-]

, 2018-01-27 23:36, pirms 6 gadiem
Ingars_Zalmanis rakstīja: Kur tad īsti ir tas solītais vienos vārtos "restarts"? Kā bija, tā ir mākslīga Dinamo reklāmas platforma.
Laikā, kad beidzot arī Latvijas sportā ir notikumi, sportisti, sporta veidi, kuri kotējas arī pasaules mērogā, jums tikai Krievijas klubu hokeja turnīrs, tā teikt, priekšā un pakaļā, mākslīgi zombējot tautu, ka tas ir kaut kas nenormāli nozīmīgs.

Bez tās mākslīgās, uzbāzīgās reklāmas, nopirktajiem žurnālistiem, brīvbiļetēm, subsidētajiem "fanu klubiem" uz tādu Dinamo sen jau labi ja pāris simtu fanātiķu ietu.
Šķiet, ka lielākais zombijs šajā pulkā esi tu pats. Pieklausījies visādu modernās pasaules smadzeņu skalotāju domu graudus par to, kas labs un kas ļauns, pieņēmis kādu viedokli a priori un nu mēģina zombēt tālāk citus. Neizdosies!

  +2 [+] [-]

, 2018-01-28 03:49, pirms 6 gadiem
denebs rakstīja: Šķiet, ka lielākais zombijs šajā pulkā esi tu pats. Pieklausījies visādu modernās pasaules smadzeņu skalotāju domu graudus par to, kas labs un kas ļauns, pieņēmis kādu viedokli a priori un nu mēģina zombēt tālāk citus. Neizdosies!
Diezgan smieklīgi, jo šajā komentārā, mēģinādams uz mani norādīt kā uz "lielāko zombiju", tieši tu pats izpildījies kā no zombiju rokasgrāmatas. Tukšas, gaisīgas, banālas saukļveidīgas frāzes bez jebkāda pamatojuma. Vari varbūt norādīt, kurš konkrēti teikums un ar pamatojumu, kāpēc, ir kaut kāds mistiskās "modernās pasaules domu grauds", nevis objektīva patiesība?
Mums nav sportistu, kuri kotējas pasaulē? Briedis, Porziņģis, Ostapenko, Sevastova?
Kāds cits teikums nebija patiesība? Kas tieši no tā būtu tas "saklausītais", nevis objektīva patiesība?

Tātad, gaidu konkrētu pamatojumu, citādi atzīsi, ka zombijs esi vien tu pats

  +2 [+] [-]

, 2018-01-28 04:09, pirms 6 gadiem
Un jā, šis izteiksmes veids par "moderno pasauli" atpazīstams jau pa gabalu. Zinu šo sugu. Naivums neaprakstāms. Klanīsies jebkuram čekistam un bandītam, jo viegli sabaroti ar muļķībām par to briesmīgo "moderno pasauli", kas uzbrūkot no visām pusēm.
Varu derēt, ka pats Savickis un viņam līdzīgie par tavu naivumu smejas pilnā kaklā.

Tev, muļķa zombij, laikam nav īstas saprašanas, ko īsti nozīmē vdk darbinieks. Tu tikai ej un sit plaukstiņas tādam par godu. Ar saukli pret "moderno pasauli" uz lūpām. Apbrīnojami, cik tādi ir viegli apjājami.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-01-28 11:07, pirms 6 gadiem
Celmiņa kungs nelieto alkoholu, un tas ir labi. Pretējā gadījumā, kunga dūšā domātais un pateiktas, varētu arī nepatikt čekas nomenklatūrai. Bet Celmiņš taču negrib aiziet pa Pučes taciņu... Eh, ka maz mums to žurnālistu ar krampi. Īsta zušu ferma. Priekā!

  +2 [+] [-]

, 2018-01-28 12:19, pirms 6 gadiem
Nu skaidrs,ka Savickis negrib runāt par cipariem-labāk būtu jēdzīgāk naudu izmantojis un par iztērēto naudu nākošsezon vienu labu spēlētāju nopircis,bet viss šis Dinamo projekts sāk likties pēc vienas naudas atmazgāšanas un politikas ,kad no hokeja tur vairs nav ko skatīties-jo pirmajās sezonās bija arī kas spēlē,bet tagad-bēdu ieleja...

  +1 [+] [-]

, 2018-01-28 20:29, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Kāds sakars ar klanīšanos? Ja tu skaties NBA basketbolu, tad pēc taviem uzskatiem sanāk, ka klājies MC Donaldam un Trampam? Hokeja līdzjutējam neinteresē par kādu naudu celtas tribīnes un cik tas maksā. Ja šādi sāksim urķēt, tad jebkuram produktam var atrast zemūdens akmeņus!
Ar šādiem nesaprotamiem salīdzinājumiem gribēji novest tematu līdz absurdam, tādējādi attaisnojot klanītājus? Neizdosies, es uz tik lētiem paņēmieniem neiekrītu.

Šeit lieta ir ļoti, ļoti konkrēta - bijusī VDK amatpersona. Kas konkrēti nozīmē - viņš aktīvi piedalījās tādas iestādes darbā, kas vajāja, terorizēja un arī slepkavoja latviešus. Tā ir ļoti konkrēta lieta.
Nevaru iedomāties nekur pasaulē, ka tauta fano par tādu klubu, kuru vada šīs pašas tautas nodevējs. Līdzjutēji pasaulē zina, par ko viņi fano un ko kas pārstāv.
Latvija šajā ziņā ir īpaša. Bezmugurkaulnieku nācija. Bezmugurkaulnieku žurnālisti, kas rada mākslīgu ažiotāžu ap šo klubu, rakstot rakstus vienu pēc otra.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-28 20:34, pirms 6 gadiem
Es gan sākumā runāju tīri par sportisko aspektu - sportiskā nozīmība un cik neproporcionāli liela ažiotāža ap to. Mums ir Briedis, Porziņģis, tenisistes, galu galā, tuvojas ziemas olimpiskās spēles, kurās piedalīsies latviešu sportisti - bet šie tikai par Dinamo, dinamo, dinamo, kas, galu galā, nav nekas vairāk, kā vienkārši Krievijas hokeja klubu čempionāts. Būtībā, ļoti nenozīmīga lieta pasaules sporta kartē. Bet te būvē rakstus vienu pēc otra it kā tas pasaules kauss futbolā būtu. Protams, ka šie raksti un žurnālisti ir apmaksāti, gluži kā tas slavenais "fanu sektors".

     [+] [-]

, 2018-01-31 14:57, pirms 6 gadiem
Ja jau viss ir tik dārgi, tad kāpēc entuziastu amatieru līga arī var uzrīkot atklāto hokeja spēli tajā pašā laukumā! Kaut kas te nav tīrs.
restorāni Rīgā - saņem atlaides