Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Ukrainas tenisiste komentē bildinājumu no tā saucamā neitrālā tenisista

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ukrainas tenisiste komentē bildinājumu no tā saucamā neitrālā tenisista
Katarina Zavatska. Foto: Jimmie48 / WTA

Aizvadītā gada izskaņā Ukrainas medijus satricināja ziņa par to, ka ukrainiete Katarina Zavacka saderinājusies ar tā saucamo neitrālo tenisistu. Janvāra beigās tenisiste pirmoreiz skaidro situāciju.

Esat saderinājusies ar savu draugu Alenu Avidzbu. Kā jūs nonācāt pie šāda lēmuma?
- Es neteiktu, ka nonācu pie šāda lēmuma. Vienkārši pieņēmu viņa bildinājumu. Satiekamies jau 6.5 gadus, tāpēc man tas ir normāli. Ja cilvēki domā, ka mani uztrauc tas, ka dzeltenā prese izplatīja ziņu, ka esmu saderinājies ar ne ukraini, tad tā nav. Agrāk, iespējams, par to aizdomājos, taču es precos ar cilvēku, kuru mīlu. Un ne ar tautību, pasi vai ko citu. Ir mīlestība un nekas cits. Un mani tas neskar, kā sabiedrība uz to reaģē. Daru to, kas man ir vajadzīgs.

Vai ar mīļoto cilvēku sarunājaties par situāciju Ukrainā? Ko viņš saka?
- Protams, mēs bieži apspriežam šo situāciju. Viņš, tāpat kā es, piedzīvo šos grūtos laikus. Uztraucas tāpat kā mana ģimene un es. Viņš sazinās ar maniem vecākiem un vecmāmiņu, mums nav problēmu. Šis ir šausmīgs karš, viņš to zina un redz. Viņam ļoti žēl, ka tas notiek uz manas zemes. Un viss, ko viņš var darīt, ir atbalstīt mani un manu ģimeni. Ja viņš to nedarītu, es nebūtu pieņēmusi bildinājumu. Protams, mēs par to runājam, jo ​​mēs nevaram pievērt acis uz mūsdienu realitāti. Daudzi saka: krievs. Bet viņš nav krievs. Alens ir no Abhāzijas. Tā ir maza detaļa un tajā pašā liela detaļa, kas nez kāpēc tiek aizmirsta.

---

Apkopojot aizvadītā gada izcilniekus, populārais tenisa portāls btu.org.ua Ukrainas tenisistēm piešķīra balvu par cīņu par ukraiņu spēlētāju tiesībām - lieliskajā četriniekā iekļuva Ļesja Curenko, Elina Svitoļina, Marta Kostjuka un Dajana Jastremska.

Pasaules ranga "top 35" pirmoreiz ir piecas Ukrainas tenisistes - Elina Svitoļina, Marta Kostjuka, Dajana Jastremska, Ļesja Curenko, Anhelina Kaļiņina. Ukrainas vadošās tenisistes ir savai valstij lojālas. No desmit labākajām tikai viena nav lojāla - lejāk redzamajā materiālā bez bildes, tādējādi viegli identificējama (arī vīriešu tenisā no pirmā desmitnieka viens ir nelojāls).

---
Izmantotie resursi:
sport.informator.ua