Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" pret "Dinamo". Ko viņi izdarīja?

"Dinamo" pret "Dinamo". Ko viņi izdarīja?
Foto: Romāns Kokšarovs

Pirms pāris dienām ceturto reizi šajā sezonā tika pārspēts Maskavas "Spartak", bet šovakar ceturto reizi bija jāspēlē ar Maskavas "Dinamo", kam iepriekšējos trīs mačos tika zaudēts. Šoreiz uzvara un "play off" kļūst pavisam reāls.

Martins Pruseks
Kaut kas jau reiz pieredzēts. Pirmajā spēlē 6. oktobrī Masaļskis trīs golus ielaida 16 minūšu laikā un tika nomainīts. 26. oktobrī otrajā trešdaļā Pruseks sešu minūšu laikā arī ielaiž trīs golus un tiek nomainīts. Šovakar tas pats - 10 minūšu laikā trīs goli un Pruseks varēja atbrīvot vārtus Masaļskim. Ja pirmajos divos zaudētajos vārtos Prusekam nevarēja īsti piesities, tad trešie bija viņējie. KHL pamazām sāk uzlabot savu interneta mājas lappusi, taču līgas rekordi joprojām jāmeklē ar uguni. Ir pamatotas aizdomas, ka Pruseks kļuvis par līgas rekorda līdzautoru - desmitajā sekundē zaudētie (gūtie) vārti varētu būt visātrākie.

Edgars Masaļskis
Darbu sāka ar zviedra Umarka izgājiena neitralizēšanu, kam vajadzēja būt labai zīmei atlikušajām 47 minūtēm. Tagad Šuplers var izmantot situāciju un teikt, ka vēl pirms spēles bija izskaitļojis šādu scenāriju. Nojaušot, ka jau pirmajās minūtēs Maskavas "Dinamo" mūsu vārtu priekšā taisīs viļņus, kāds vārtsargs bija jāupurē... Protams, tā ir tikai teorija, bet Masaļskis kā iestājās vārtos, tā arī palika tur. Maskavieši varēja mest kā grib, cik daudz grib, bet priekšā allaž bija Edgars. Arī vārtu stabiņš palīdzēja, arī aizsargi bija labi palīgi.

Kristaps Sotnieks
Ātri zaudētie vārti jādala uz pusēm ar Cibuļski. Izskatījās, ka abi vēl nebija pilnībā noskaņojušies spēlei. Sagāzuši ūdeņus pirmajā trešdaļā, mača turpinājumā viss bija kārtībā.

Oskars Cibuļskis
Otrajā trešdaļā, kad iniciatīva pamazām pārgāja Rīgas pusē, vienā no retajiem maskaviešu pretuzbrukumiem Oskars palika viens pret diviem "naidniekiem". Cerams, ka nākamajā reizē, divi maskavieši, izejot pret vienu Oskaru, vienkārši pagriezīsies un slidos atpakaļ uz savu zonu.

Sandis Ozoliņš
Ideāla iespēja pirmo trešdaļu pabeigt ar vārtu guvumu, taču vārtsarga kājsargi izrādījās pārāk plati. Tik un tā šādā situācijā ir jāmet iekšā, pat ja esi aizsargs. Bīstamākais moments pie pretinieku vārtiem pirmajā trešdaļā. Bija laukumā (kopā ar Sorokinu), kad tika zaudēti ceturtie vārti.

Oļegs Sorokins
Pēc ātri zaudētiem vārtiem pamanās nopelnīt divas soda minūtes. Jau tā neveiksmīgais spēles sākums kļuva vēl drūmāks. Pēc spēles mača tiesnešiem noteikti vajadzētu kārtīgi izpētīt tos vārtus, kuros "Dinamo" sameta četras ripas. Divas reizes tika iemests labajā augšējā stūrī, vēl trešo reizi bija aizdomas, ka ir trāpīts turpat. Otro spēli pēc kārtas gūst vārtus un, šādi turpinot, līdz sezonas beigām var paspēt noķert savu maiņas partneri Ozoliņu.

Rodrigo Laviņš
Trešo spēli pēc kārtas izdodas sakārtot savu augumu tā, lai pretinieks kaut uz brīdi atrastos ar slidām pret izejas durvīm vai pret griestiem.

Guntis Galviņš
Pirmās trešdaļas izskaņā diezgan rupji ar galvu pa priekšu iedzina apmalē vienu no pretiniekiem. Spēli apkalpoja divi galvenie tiesneši, taču neviens nepamanīja šo pārkāpumu, bet varēja būt kaut kas vairāk par divām minūtēm. Paveicās...

Mārtiņš Karsums
Pie 0:2 nopelna komandai skaitlisko vairākumu, dodot iespēju nomierināt nedaudz iekarsušos laukuma saimniekus... Ja nav varēšanas izmantot viena spēlētāja pārsvaru, tad jāmet vienādos sastāvos, un Mārtiņš to izdarīja otrās trešdaļas sākumā. Tā nav Mārtiņa problēma, ka pretinieks viņam ļāva viņam vienam pašam ganīties vārtu priekšā. Viņa problēma bija apčakarēt vārtsargu, un tas arī tika izdarīts ar glanci. Trešā spēle KHL un pirmie vārti.

Jānis Sprukts
Neaizrāvās ar pretinieku vārtu apsēšanu, bet nekad nebūs tā, ka visi spēlei pieteiktie metīs vienu golu pēc otra. Kādam jādara arī melnais darbs un tas Jānim izdodas vislabāk.

Ģirts Ankipāns
Pie 0:3 nopelnīja skaitlisko vairākumu, dodot komandai iespēju atjēgties no trīs pēc kārtas zaudētiem vārtiem. Nekā. Pēdējās spēlēs Ģirtam iepaticies dalīt piespēles, kuras vēlāk tiek pārvērstas vārtu guvumā. Šoreiz Ģirtam pateicību ir parādā Mārtiņš Karsums.

Aleksandrs Ņiživijs
Pirmajā trešdaļā skaitliskā vairākuma laikā lika tiesnešiem nedaudz pastrādāt un paskatīties video atkārtojumu. Ilgi skatījās un ieraudzīja to, ko vismazāk gribēja Ņiživijs un visa komanda - vārti netika gūti. Jau iepriekšējā spēlē Šuplers taustījās ar uzbrucēju trijniekiem, bieži tos jaucot visdažādākajās kombinācijās, un arī šoreiz turpināja darīt to pašu. Vai tas ir pazeminājums dienestā, vai kādu citu iemeslu dēļ, taču sākot ar otro trešdaļu Ņiživijs tika ielikts maiņā kopā ar Cipuli un Iguldenu.

Marsels Hosa
Iepriekšējās trīs spēlēs pret "Dinamo" katrā guva kaut vienus vārtus. Šoreiz tas netika izdarīts... Nekas, varbūt Ufas "Salavat Julajev" liksies mierā un vairs nesauks viņu pie sevis. Nav jau arī iemesla to darīt, jo "Dinamo" šobrīd ir iekļuvusi astoņniekā.

Roberts Petrovickis
Ja Hosa, izejot viens pret vienu, jūtas sasaistīts, tad viņa tautietis Petrovickis šādās situācijās - daudz brīvāk. Un, nav jau smuki sabojāt kolēģu melno darbu (Hosa, Arnasons), kuri ar piespēlēm viņam izkārtoja šo "bullīti" - 3:3. Vēlāk Petrovickis pierādīja, ka arī pats nav skops ar piespēlēm, noliekot ripu Sorokinam uz nūjas.

Miķelis Rēdlihs
Pirmajā trešdaļā, atrodoties tieši pret vārtiem, nolēma pārsteigt pretinieku - nemest, bet skriet uz laukuma malu. Tas nekas, ka ripa drusku lēkāja, bet tas taču nenozīmē, ka nedrīkst mest. Šajā līmenī jāpriecājas pat par šādu izdevību, nevis gaidīt, kad ripa nogulsies uz paplātes un pretinieks pamuks maliņā. Varēja un vajadzēja turpināt otrās trešdaļas labos darbus, taču atkal vecā nelaime - ērta metiena pozīcijā tomēr niezēja rokas apčubināt ripu, nevis bliezt to neapstādinot. Šādi čammājoties, vārtsargam pietiek ar tām liekajām sekundes desmitdaļām lai noorientētos esošajā situācijā... Pie Latvijā bieži dzirda sūdzamies par vārtsargu sīkajiem augumiem, bet izrādās, ka arī Maskavā nav nekādi lāči. Miķelis smuki palaida ripu vārtu virzienā tieši virs vārtsarga pleca un piektais gols - uzvaras vārti...

Lauris Dārziņš
Iepriekšējās divās mājas spēlēs pa pretinieka vārtiem izdarīja 14 metienus. Konkursa jautājums - cik vārtus guva Dārziņš? Šovakar otrais metiens (visā spēlē trīs) pa vārtiem un vēl viens konkursa jautājums - vai Dārziņš guva vārtus? Tiesneši iesākumā domāja ka nē un otro reizi skrēja pie TV ekrāniem skatīties atkārtojumu. Velti, jo pat aklajam bija redzams, ka ripa iespurdza zem vārtu pārliktņa. Pēdējās trešdaļas vidū bija iespēja panākt 5:3. Šoreiz iztiekot bez ripas savaldīšanas tika mests uzreiz, taču pa ceļam uz vārtiem ripa saskrējās ar pretinieka slidu.

Mārtiņš Cipulis
Laukumā bija 13 minūtes, metienus pa vārtiem neizdarīja, soda minūtes nenopelnīja, savas vainas dēļ vārtus nezaudēja.

Martins Karija
Pāris aktivitātes pēdējā trešdaļā, kaut kas līdzīgs metieniem pa vārtiem. Skaitļu izteiksmē skaists spēles laiks - 11 minūtes un 11 sekundes.

Maiks Iguldens
Pēc zaudētajiem vārtiem un Sorokina noraidījuma, nopelna pretiniekam noraidījumu, ļaujot kaut nedaudz atbrīvoties no sākuma pārsteiguma stresa. Nepalīdzēja... Pēdējās trešdaļas vidū, atrodoties savu vārtu priekšā, patraucēja maskaviešiem izlīdzināt rezultātu. Arī pie pretējiem vārtiem sagaidīja savu izdevību, taču 57. minūtē nolūza metiens. Neiemet tu, iemetīs tev... Diemžēl, šis nerakstītais līkums nostrādāja nelaikā...

Tailers Arnasons
Vienu spēli pasēdējis maliņā, uzvarējis divcīņu ar alkometru, Jūliuss Šuplers reabilitēja šo spēlētāju. Tiesa, nav pārliecības, ka Šuplers to darīja aiz laba prāta, jo kā zināms, tad klubā Arnasonam ir gana spēcīga aizmugure kura spējīga ietekmēt daudzus procesus komandā. Mača gaitā uzdienējās līdz spēlēšanai kopā ar Petrovicki un Hosu un nemaz tik bezcerīgs neizskatījās. Saki vēl, ka vide neietekmē cilvēku. Tieši Arnasons iedeva piespēli Petrovickim, kurš nokārtoja izgājienu viens pret vienu. Varbūt nemaz tik bezcerīgs viņš nav?

 +13 [+] [-]

, 2010-01-22 21:25, pirms 14 gadiem
Šupleram biežāk jāpavicinās ar alkometru. Kā redzams, tas uz laimi! Un ja uz laimi, tad Latvijā alkometriem var likt Dinamo simboliku virsū - talismans taču!

  -1 [+] [-]

, 2010-01-22 21:25, pirms 14 gadiem
par Hossu labs Dinamo ir 8nieka

     [+] [-]

, 2010-01-22 21:28, pirms 14 gadiem
Vai šo te nevarētu uzticēt Matuļa kungam?

  +7 [+] [-]

, 2010-01-22 21:28, pirms 14 gadiem
Viņi visi izdarija kautko fantastisku

  -3 [+] [-]

, 2010-01-22 21:32, pirms 14 gadiem
skaiti!!!!!!!!!!

  +3 [+] [-]

, 2010-01-22 21:36, pirms 14 gadiem
Brīnums ka Spruktam nepieminēja muļķīgo noraidijumu aiz pret.vārtiem 3 trešdaļā.

  +3 [+] [-]

, 2010-01-22 21:39, pirms 14 gadiem
Labāks ir nekā iepriekšējais raksts!
Bet par Arnasonu varāk teikumu nekā par 5 mūsējiem kopā ņemot!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-01-22 21:40, pirms 14 gadiem
mans viedoklis:

-Laviņš turpina darīt savu darbu, kamēs "suņi-komentētāji" rej tālāk
-Šuplers mēģina dot iespēju Prusekam pie katras Masaļska kļūdas, bet ir spiests atzīt, ka Masa tomēr šobrīd ir labāks,
- Sprukts, Ankipāns un Karsums izbauda iespēju būt kopā vienā maiņā,
- Sorokinam ir iespēja kļūt par mūsu komandas talismanu iekļūšanai play-off, pārspējot kreklu pārdošanā mūsu mīluli Ozo,
- Hosa nošpļaujas uz SJ piedāvāto līgumu, jo Savickis beidzot saprot, ka patreizējā KHL zvaigzne ir daudz vērtīgāka par izdzisušu NHL supernovu Arnisonu

  +2 [+] [-]

, 2010-01-22 21:40, pirms 14 gadiem
Man vecmāmiņa stāstīja, ka sports ar alkoholu nav saistīts. Bat es sen zinu, ka viņai nebija taisnība.
No kura laika Sotnieks un Cibuļskis ir 1. maiņas aizsargi. Man šķiet, ka, ieliekot "pusaudžus" starta pieciniekā, Šuplers pieļāva ļoti lielu kļūdu. Jo tieši šis apstāklis bija tik neveiksmīgam spēles sākumam.

  -1 [+] [-]

, 2010-01-22 21:44, pirms 14 gadiem
Jā, piespēlē Petrovicky Arnasons izdarīja ļoti labu. Bet pārējā spēles laikā, līdzīgi kā nokļūstot citās maiņās tieši Arnijs visu maiņu ļoti bremzēja... Katrā ziņā ar Ņiživiju Marsels un Roby izskatās krietni labāk un ir krietni vairāk bīstamu izspēļu un vārtu gūšanas momentu! Negribētos, lai arī Petrovicka maiņa tiktu "noslāpēta", līdzīgi tās, kurās un kad spēlēja Arnasons!

  -2 [+] [-]

, 2010-01-22 21:48, pirms 14 gadiem
NobodyIsPerfect rakstīja: Par pagājušo aizrādijumu Strausa kungam es saņēmu brīdinājumu, tādēļ jautāšu korektāk - vai tiešām viss, ko daži spēlētāji izdarija bija viens spēka paņēmiens? Varbūt Strauss labāk būtu analizējis spēlētājus basketbola laukumos un analizēt hokejistus atstājis kādam zinošākam? Tas ir tikai ieteikums, nevajag visu uztvert slimīgi. Vienkārši šis saits pārvēršas par Dinamo 3. mājaslapu. 2. mājaslapa jau ir Sportacentrs.com
Nobody is Perfect, atslābti, dzīvo dzīvi un jūti līdzi Dinamo. Viss pārējais ir nieks

  +4 [+] [-]

, 2010-01-22 21:48, pirms 14 gadiem
Ja kādam kaut kas ir jāpārmet par 4. vārtu zaudēju tad tas ir nevis Ozo, bet Hosa, kurš neslidoja pakaļ savam pretspēlētājam Vainhandlam, bet palika pie Ozo pretspēlētāja. Bet visa'di citādi izcila spēle mums varbūt nav labākie hokejisti, bet šitie čaļi šogad ir pierādījuši ka sitīsies līdz pēdējam ...

  +6 [+] [-]

, 2010-01-22 21:51, pirms 14 gadiem
Runčuks rakstīja: mans viedoklis:

-Laviņš turpina darīt savu darbu, kamēs "suņi-komentētāji" rej tālāk
-Šuplers mēģina dot iespēju Prusekam pie katras Masaļska kļūdas, bet ir spiests atzīt, ka Masa tomēr šobrīd ir labāks,
- Sprukts, Ankipāns un Karsums izbauda iespēju būt kopā vienā maiņā,
- Sorokinam ir iespēja kļūt par mūsu komandas talismanu iekļūšanai play-off, pārspējot kreklu pārdošanā mūsu mīluli Ozo,
- Hosa nošpļaujas uz SJ piedāvāto līgumu, jo Savickis beidzot saprot, ka patreizējā KHL zvaigzne ir daudz vērtīgāka par izdzisušu NHL supernovu Arnisonu
Ir drusku savādāk Edžu kaut kad vajag arī atpūtināt un pēc spēles ar Traktoru kur Masala izskatījās jau nedaudz saguris tas bija pareizs lēmums izlaist Pruseku, kurš grozies kā gribi aizvadīja 2 labas spēles.

     [+] [-]

, 2010-01-22 22:02, pirms 14 gadiem
Edgars rakstīja: Ir drusku savādāk Edžu kaut kad vajag arī atpūtināt un pēc spēles ar Traktoru kur Masala izskatījās jau nedaudz saguris tas bija pareizs lēmums izlaist Pruseku, kurš grozies kā gribi aizvadīja 2 labas spēles.
man nav nekas pret Pruseku, īpaši pēc viņa iepriekšējās sezonas, taču nepamet sajūta, ka Jūlis "lobē" Pruseku, pat pēc mazākajām Masas kļūdām (nu nav viņam bijušas sagrāves!), uzreiz metot laukumā tautieti Pruseku!!! bet Pruseks nejūtas drošš un taisa ziepes tur, kur Masa izpildas ar elegantu vieglumu! Ja Masa taisītu reālas ziepes, tad nebūtu nekādu jautājumu, bet savādāk rodas iespaids, ka Jūlis "piekasās" !

  +2 [+] [-]

, 2010-01-22 22:04, pirms 14 gadiem
Edgars rakstīja: Ja kādam kaut kas ir jāpārmet par 4. vārtu zaudēju tad tas ir nevis Ozo, bet Hosa, kurš neslidoja pakaļ savam pretspēlētājam Vainhandlam, bet palika pie Ozo pretspēlētāja. Bet visa'di citādi izcila spēle mums varbūt nav labākie hokejisti, bet šitie čaļi šogad ir pierādījuši ka sitīsies līdz pēdējam ...
Jā, mums nav labākie,bet mums ir komanda,kas gatava cīnīties un par to ir neizsakāmi liels prieks!

  -2 [+] [-]

, 2010-01-22 22:07, pirms 14 gadiem
P.S. Un Masaļskis vienmēr ir deklarējis, ka grib spēlēt bez jebkādām atlaidēm, koncentrējoties uz 1. vārtsarga pozīciju (atšķirībā no Naumova), tādas 1 spēles atpūtas viņu vienkārši demoralizē...

  -4 [+] [-]

, 2010-01-23 00:01, pirms 14 gadiem
bet Matuli, kas Tev pret Arnasonu??? super dzeks. skaisti spele, tik japrot izmantot!

  +4 [+] [-]

, 2010-01-23 00:03, pirms 14 gadiem
Manuprāt labākis šodien tomēr Masaļskis, izgāja laukumā ar devīzi-sametiet vārtus es nosargāšu! lai gan vienus vēl ielaida, tomēr uzdevumu izpilīja lieliski.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-23 00:05, pirms 14 gadiem
sandza rakstīja: bet Matuli, kas Tev pret Arnasonu??? super dzeks. skaisti spele, tik japrot izmantot!
šo rakstu gan Matulus nav rakstījis, bet piekrītu, ka Arnasons šodien parādīja labu sniegumu.

  -1 [+] [-]

, 2010-01-23 03:06, pirms 14 gadiem
man tomeer aaarnijs patttika

  -1 [+] [-]

, 2010-01-23 08:59, pirms 14 gadiem
Nekvalitatiiva un neprofesionaala analiize. Laikam pro zhurnaalistiem nav laika veikt sho apjomiigo, laikietilpiigo darbu, taapeec tas tiek uzticeets cilveekam, kursh to dara kjeksiisha peec...sho rakstu vajadzeetu likt bezmaksas sadaljaa...

     [+] [-]

, 2010-01-23 09:37, pirms 14 gadiem
Labāk nebūtu rakstījis neko, šitā spriedelēšana ir pilnīgs sū, man liekas ka Ē.S. varētu aprobežoties ar saviem žultainajiem komentāriem drukātajā versijā un nepiesārņot interneta vidi.

     [+] [-]

, 2010-01-23 19:23, pirms 14 gadiem
Edgars rakstīja: Ja kādam kaut kas ir jāpārmet par 4. vārtu zaudēju tad tas ir nevis Ozo, bet Hosa, kurš neslidoja pakaļ savam pretspēlētājam Vainhandlam, bet palika pie Ozo pretspēlētāja. Bet visa'di citādi izcila spēle mums varbūt nav labākie hokejisti, bet šitie čaļi šogad ir pierādījuši ka sitīsies līdz pēdējam ...
No KHL mājas lapas
Про рижских динамовцев скажем кратко – герои. За такие матчи надо награждать специально или хотя бы долго аплодировать