Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kurš tas bija? Džimijs Džamps!

Kurš tas bija? Džimijs Džamps!
Tas esmu es, Džimijs Džamps no Katalonijas...
FOTO: "bild.de"

Pasaules futbola kausa finālspēles vērotāji bija saspringuši līdz nemaņai (ņemiet karstumu un patērētā alus daudzumu vērā) - kam tiks kājbumbas galvenā balva? Spāņiem vai holandiešiem? Un te pēkšņi pirms tiesneša svilpes izjož laukumā vīrs ar tieksmi teju vai nolaupīt futbola galveno balvu...

Kurš tas bija? Protams, Katalonijas pilsētā Sabadelā dzimušais un dzīvojošais arēnās izskrējējs Haime Markets Sots (dzimis 1974. gadā), ko šāda veida atpūtas cienītājs vai nemiera cēlājs (piedodiet, nāk prātā šādi salīdzinājumi) piekopis jau ne reizi vien, turklāt ne tikai sporta pasākumos.

Atceraties, kā šamējo (nav tik vecs un skrēja gana mundri) pēc aizjoņošanas līdz Pasaules kausam, kas bija novietots netālu no tuneļa, pa kuru spēlētāji dodas laukumā, un savas firmas cepurītes uzlikšanas uz tās lenca drošībnieki. Vēlāk prāvā bariņā, jau savažotu, aizstiepjot no laukuma un vēlāk nogādājot tuptūzī (ko, protams, neviens TV kanāls neparādīja, jo bija svarīgākas lietas).

Vērīgāks TV sporta un izklaides mīlis šo vīru (36 gadi tomēr) atpazina uzreiz un ar Zemeni nesajauca, viņš savu vārdu arī nemaz neslēpa (profesionāliem izskrējējiem nepieciešama publicitāte), atlika vien vērīgāk (lai gan TV ekrānā šāda iespēja neradās, foto vīru acs fiksēja visu) izlasīt uzrakstu uz gaisa jaucēja krekliņa, kur skaidri un gaiši varēja redzēt, ka darbojas Džimijs Džamps ("Jimmy Jump", kā Sotu nu jau labu laiku atpazīst pasaulē).

Džimijs lēcējs pirms pāris dienām stājās DĀR tiesas priekšā par savu izskrējienu, un tika sodīts ar 260 USD vietējās naudiņas izteiksmē. DĀR policija vēlāk informēja, ka pēc Pasaules kauss fināla tika aizturēti vēl seši vīri, kuri centās izlauzties laukumā, tiesa, jau pēc mača beigām, kad emocijas ņēma virsroku. Arī Džimijam Džampam, šķiet, pie vienas vietas bija soda naudiņa, ja reiz viņa komanda uzvarēja, bet pats vēlvienreiz sekmīgi atgādināja par savu personu tik nozīmīgā pasākumā.

Kāda tad ir Haimes, piedodiet, Džimija, izskrējēja "action" biogrāfija? 2004. gada 4. jūlijā Eiropas čempionāta finālspēlē starp Grieķiju un Portugāli Haime (sauksim arī īstajā vārdā) svieda ar FC "Barcelona" karogu portugāļu kapteinim Luišam Figu, kurš četrus gadus iepriekš pameta viņa mīļoto komandu, lai pievienotos kataloniešu galvenajiem naidniekiem Madrides "Real".

2005. gada 19. novembrī Džimijs izskrēja laukumā Spānijas čempionāta mačā starp "Real" un "Barcelona", viņš tika uz zālāja arī tā paša gada Čempionu līgas pusfinālspēlē starp "Liverpool" un "Chelsea".

Vēl pēc diviem gadiem Čempionu līgas pusfinālcīņā starp "Villarreal" un "Arsenal" tobrīd jau popularitāti iemantojušais pārlēcējs un izskrējējs par sevi atgādināja īsi pirms otrā puslaika, kad svieda "Barcelona" krekliņu "Arsenal" uzbrucējam Tjerī Anrī. Turklāt uz ietērpa bija 14. numurs un Anrī vārds (vēlāk - 2007. gada 25. jūnijā - Francijas izlases spēlētājs pievienojās "Barcelona" un tika pie 14. numura...). Arī toreiz Džimiju stadiona drošībnieki nolauza un iespundēja būrī, un nemiera cēlājam bija jāmaksā 60 100 eiro (tā lēma Spānijas sporta pretvardarbības komisija).

2007. gada Čempionu līgas finālā starp "Milan" un "Liverpool" Džimijs Džamps atkal izlēkšoja arēnā ar karogu, taču šoreiz, ak, skāde, nenonāca TV kameru objektīvā. Vēl viens reids sekoja 2008. gada Eiropas čempionāta pusfinālspēlē Bāzelē starp Vāciju un Turciju. Šoreiz Džimija rokās bija tibetiešu karogs, bet mugurā krekliņš ar uzrakstu "Tibeta nav Ķīna".

Jūs domājat, ka Haime ir tik liels futbola cienītājs, ka neviena cita sporta veida pasākumi viņu neinteresē? Nekā nebija. 2004. gadā F1 Spānijas posmā, kad piloti bija devušies pirmsstarta iesildīšanās aplī, naskais pārjoņoja starta un finiša taisni, līdz tika nogāzts zemē.

Basketbola paraugmača laikā starp NBA klubu Memfisas "Grizzlies" un "Barcelona" viņš mēģināja tikt līdz Pau Gasolam. Džimijs bija savā elementā arī pirms 2007. gada Pasaules kausa izcīņas regbijā finālspēles otrā puslaika starp Angliju un DĀR. Te nu gan viņš ļoti riskēja. Regbisti tomēr...

2009. gada Francijas atklātajā tenisa čempionāta vīriešu vienspēļu finālā Džimijs pēc ietrenētajiem aulekšiem pacentās uzvilkt galvā nākamajam uzvarētājam Rodžeram Federeram Vidusjūras valstīs (un Katalonijā, protams) tradicionālo kristiešu simbolu sarkano mici galvā (šis aksesuārs tika likts lietā arī DĀR). Pēc pārlēciena pāri tīklam viņu savažoja drošībnieki, un viesim no Katalonijas pat draudēja 12 mēneši cietumsoda.

Taču kāds "ķurķis", ja reiz Eirovīzijas dziesmu festivālā Norvēģijā Džimijs atkal bija ierindā (pat mūzika nav sveša!), spāņu dziedātāja Daniela Digesa uzstāšanās laikā ne tikai tiekot uz skatuves, bet pat pamanoties piedalīties dažos izpildījuma horeogrāfijas elementos. Nabaga spāņu solistam pēc šāda misēkļa ļāva atkārtot savu dziedājumu.

Lūk, šāds ir Džimija Džampa veikumu saraksts, kurā, protams, cienījama vieta būs šogad Durbanā paveiktajam. Kur nu mūsu zemenītes...

Visbeidzot - ja reiz cilvēks ir sava aroda meistars, kādēļ gan mūsu valdībai viņu nenolīgt (domājams, ka ļoti dārgi neprasīs, ja vien būs pārliecināts par idejiskumu), lai izskrien laukumā, teiksim, Soču olimpiādē ar krekliņu, uz kura būtu "Latvija - Eiropas mājas"? Ticiet, par to runās (rakstīs), kā to tikko darīju es.

  +4 [+] [-]

, 2010-07-13 19:53, pirms 14 gadiem
Nezināju, ka tas bija tas pats čalis, kas Eirovīzijā haha labs

  +7 [+] [-]

, 2010-07-13 20:02, pirms 14 gadiem
nu katrā ziņā džekam būs ko pastāstīt mazbērniem!

  +7 [+] [-]

, 2010-07-13 20:17, pirms 14 gadiem
Čalis zin kā izklaidēties un paspīdēt Labs!

     [+] [-]

, 2010-07-13 20:39, pirms 14 gadiem
Paskataties Youtube šitas chalis ir awesome !!!

  -1 [+] [-]

, 2010-07-13 21:53, pirms 14 gadiem
..bet uzrakstu uz krekla gan mums vajag citu

  -2 [+] [-]

, 2010-07-13 22:30, pirms 14 gadiem
Jap tiešām viņš ir awesome!