Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia" regbistes jaunā trenera vadībā sāk LČ pirmo posmu ar otro vietu, uzvar "Selena"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Livonia" regbistes jaunā trenera vadībā sāk LČ pirmo posmu ar otro vietu, uzvar "Selena"
Godalgoto vietu ieguvējas. Foto: RK "Livonia"/Ģirts Kehris.

Vakar, 27. aprīlī, Latvijas regbija-7 čempionāta pirmajā posmā sievietēm pagājušā gada vicečempiones RK “Livonia” komanda jaunā trenera Elmāra Šefanovska vadībā ieguva otro vietu, bet par posma uzvarētājām kļuva titula aizstāvētājas RK “Selena”.

Šajā nedēļas nogalē sākās Latvijas čempionāts regbijā-7 sievietēm. Sestdien Rīgas Tehniskās koledžas stadionā uz pirmo posmu pulcējās trīs komandas, taču tās ir pēdējo gadu spēcīgākās sieviešu komandas – RK “Selena”, RK “Livonia” un RK “Miesnieki”.

Pagājušā gada vicečempiones RK “Livonia/LSPA” ir tikušas pie jauna trenera – Latvijas regbija-7 izlases kapteiņa un viena no vadošā regbista Elmāra Šefanovska, kurš pats klāt nevarēja būt, jo piedalījās turnīrā Šauļos, kur ieguva vērtīgākā spēlētāja balvu. Komandu papildināja arī divas ārzemnieces – spēlētājas no Zviedrijas.

Pirmajā spēlē RK “Livonia” tikās ar RK “Miesnieki”. Livonietēm sākums nesanāca labs, līdz ar to vadībā izvirzījās “Miesnieki” spēlētājas. Tomēr “Livonia” pirmo puslaiku noslēdza sev par labu 12:10. Otrajā puslaikā punktus guva tikai livonietes, svinot uzvaru ar 22:10.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju ar 22 punktiem kļuva Hanna Evelīna Neilande. Rezultatīvākā “Livonia” rindās bija Sindija Širaka, kura guva 10 punktus, bet jāatzīmē 5 punkti jauniņās Marta Ritas Venckus kontā, kurai augustā paliks 16 gadi.

“Pirmajā spēlē sākumā “nepamodāmies”, varbūt bija kaut kāds apjukums. Tāpēc arī negāja saspēle, kādu gribējām. Taču otrajā puslaikā meitenes “pamodās”, un līdz ar to arī “aizgāja” spēle un uzvarējām,” komentē par kapteini šajā sezonā RK “Livonia” ievēlētā Alise Lakija Širve.

Otrajā spēlē scenārijs bija citāds, proti, livonietes pret iepriekšējo gadu čempionēm “Selenu” iesāka ļoti labi. “Sākums pret selenietēm sanāca ļoti labs. Beidzot ienesām piezemējumu. Uzlaidām laukumā arī jaunās meitenes, kuras šogad pirmo reizi spēlēja. Jāteic, ka viņām diezgan labi veicās. Kopumā, es teiktu, ka ļoti pozitīvs sezonas sākums, ņemot vērā to, ka dažas vēl nav pilnībā atguvušās no traumām un mums ir vairākas jaunās spēlētājas. Mēs tikai ieskrienamies,” norāda Alise Lakija Širve.

“Selena” pret “Miesnieki” arī guva pāri par 30 punktiem, bet neļāva pretiniecēm gūt punktus, līdz ar to “Selena” “sausā” uzvara spēlē 38:0 un arī gaidītā pirmā vieta posmā.