Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Volejbola federācija Pļaviņa pārinieka maiņā piedalījusies tikai konsultatīvi

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Volejbola federācija Pļaviņa pārinieka maiņā piedalījusies tikai konsultatīvi
Kristians Fokerots un Mārtiņš Pļaviņš. Foto: Tarmo Tomson / volley.ee

LETA. Latvijas Volejbola federācija (LVF) pludmales volejbolista Mārtiņa Pļaviņa pārinieka maiņas procesā piedalījusies tikai konsultatīvi, sarunā ar aģentūru LETA norādīja LVF ģenerālsekretārs Arnis Tunte.

Otrdien tapa zināms, ka Pļaviņš neturpinās sadarbību ar Mihailu Samoilovu un turpmāk startēs sacensībās kopā ar Kristianu Fokerotu. Pļaviņš Latvijas Radio atklāja, ka tā bijusi LVF iniciatīva, taču LVF ģenerālsekretārs noliedza, ka būtu bijuši uzstādījumi par pārinieka maiņu no federācijas puses.

"Federācija nav iesaistīta šādās pāru maiņās, mēs varam tikai konsultēt un ieteikt. Latvijā situācija ir citādāka, salīdzinot ar lielajām valstīm, piemēram, Poliju, kurā federācija nodrošina pārim visu un nosaka arī duetu sastāvus. Modelī, kas ir Latvijā, kad sportisti paši meklē sponsorus un visu plāno, mēs nemaz nevaram neko līdz galam ietekmēt," skaidroja Tunte.

"Man zvanīja Mārtiņa bijušais treneris Aigars Birzulis, arī Atvars Vilde, kurš ir Fokerota treneris, aicinot pievērst uzmanību, ka šis pāra modelis varētu būt labs, lai es parunāju arī ar Mārtiņu par to," teica Tunte, piebilstot, ka galīgo lēmumu pārinieku maiņās Latvijā pieņem sportisti paši.

Tāpat LVF ģenerālsekretārs norādīja, ka viens no iemesliem, kāpēc šķīrās Pļaviņa un Samoilova ceļi, varētu būt nepietiekams kopā aizvadīto treniņu apjoms, jo Pļaviņš joprojām vēloties pienācīgi sagatavoties sacensībām un tajās startēt.

"Šobrīd aktuāls ir Nāciju kauss, caur kuru var tikt uz olimpiskajām spēlēm, un es neesmu noracis cerības, ka varam tur uzvarēt. Pēc tam, kad viņš sagāja kopā ar Kristianu un es personīgi aizbraucu paskatīties spēles Pērnavā, man ir pārliecība, ka mums ir vēl viens spēcīgs pāris," izcēla Tunte.

Pļaviņš ir treneris Latvijas sieviešu pludmales volejbola duetam Līvai Ēberei un Denielai Konstantinovai, kuras pašas uzrunājušas pieredzējušo sportistu, un Tunte piebilda, ka Pļaviņš šobrīd varēs veiksmīgi apvienot gan dalību sacensībās un cīņu par ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm, gan trenera darbu.

38 gadus vecais Pļaviņš karjeras laikā ilgstoši spēlējis kopā arī ar Haraldu Regžu, Hermanu Egleskalnu, Aleksandru Soloveju, Jāni Šmēdiņu un Aleksandru Samoilovu. Kopā ar Šmēdiņu viņš 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu.

Pļaviņš jūlijā Baltijas tūres posmā uzvarēja kopā ar Kristianu Fokerotu, kurš būs viņa nākamais pārinieks.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-07-19 23:56, pirms 11 mēnešiem
Vecums nenāk viens, tagad visi vainīgi. Nedod nopelni bagātajam pensim normālu spēlētāju. Visu cieņu, bet jāmāk ar godu aiziet

     [+] [-]

, 2023-07-29 08:12, pirms 10 mēnešiem
Galvenais iemesls ir,ka Miša ir sliņķis