Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Dānijas kērlingistes sagādā Kanādai jau trešo zaudējumu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Dānijas kērlingistes sagādā Kanādai jau trešo zaudējumu
Dānijas kērlingistes labā noskaņojumā
Foto: AFP/Scanpix

Olimpiskajā kērlinga turnīrā sievietēm trešo zaudējumu trīs spēlēs piedzīvojusi pašreizējā čempione Kanāda. Spraigā spēlē Dānijas kērlingistes spēja izcīnīt uzvaru ar 9:8, izlīdzinot rezultātu 10. endā un nozogot punktu 11. endā.

Dāmu turnīrā šodien tika aizvadīta ceturtā kārta, kurā tika aizvadītas trīs spēles. Pēc pirmās uzvaras tiecās Kanādas izlase, kas pēc pašreizējās situācijas pastarīšu duelī cīnījās ar Dāniju. Komandas pirmo endu nonullēja, bet otrajā endā Kanāda izvirzījās vadībā. Kanādietes ar pēdējiem akmeņiem garantēja sev divus punktus, mājā nepaliekot nevienam Dānijas akmenim (2:0). Trešajā endā dānietes līdzīgi gāja uz diviem punktiem, bet ļoti labi izspēlēts pirmspēdējais akmens deva cerības uz trīs punktiem. Ar pēdējo akmeni Kanāda netika klāt Dānijas akmenim, kas beidzās ar Dānijas izvirzīšanos vadībā - 3:2.

Ceturtajā endā visu izšķīra centimetri, šoreiz veicoties Dānijai, nozogot punktu. Kanāda gan nedomāja tik viegli padoties un aizvadīja lielisku piekto endu. Dānietes ilgi kontrolēja situāciju, bet lielisks pēdējais metiens padevās Reičelai Homanai, kura izsita no mājas centra divus akmeņus, dodot Kanādai četrus punktus (6:4). Sestajā endā Dānietēm atkal talkā nāca daži centimetri, lai paņemtu divus punktus un atgrieztos spēlē. Izšķirošs izrādījās astotais ends, kurā Dānija savu pēdējo akmeni nespēja gana dziļi ieraidīt mājā. Tādējādi Kanāda ieguva divu punktu pārsvaru - 8:6.

Devītajā endā dānietēm noteikti vajadzēja atspēlēties, kā arī gūt vismaz trīs punktus, lai vēl droši varētu pacīnīties par uzvaru. Ar pirmspēdējo akmeni kanādietēm neizdevās izsist abus pretinieču akmeņus no mājas, kas principā izdzēstu Dānijas iespējas. Abi akmeņi bija tuvu, bet pēc Kanādas izsistā akmens abi Dānijas akmeņi bija blakus. Bez pārsteigumiem tie tika izsisti, bet tā pat bija priekšrocība Dānijai, jo radās iespēja nonullēt endu. Līdz ar to palika iespēja atspēlēt deficītu 10. endā.

Izšķirošo endu kanādietes sāka agresīvi, uzreiz ieliekot divus akmeņus mājas centrā. Dānietes centās likt sargus, lai aiz tiem slēptu akmeņus, bet kanādietes neļāva nolikt divus. Ar savu septīto akmeni kanādietes izklīdināja savus divus akmeņus mājā, sperot soli pretī uzvarai. Ar pirmspēdējo akmeni kanādietes izsita kā pretinieču, tā savu akmeni. Dānietes deva iespēju Kanādai, bet pēdējais akmens paslīdēja garām izsitamajam akmenim. Dānietes paņēma divus punktus, kas nozīmēja 11. endu (8:8).

Dānietes tajā izdarīja visu, lai mēģinātu nozagt punktu. Vajadzēja sagaidīt pretinieču kļūdu kādā no pēdējiem metieniem, kas notika ar pirmspēdējo akmeni. Dānijai pavērās cerība, taktiku apspriežot ar treneri. Dānietes nolēma likt sargu, bet tas aizslīdēja nedaudz par daudz pa kreisi, īsti nenosedzot mājas centrā esošo akmeni. Visu izšķīra Kanādas pēdējais metiens, bet akmens trāpīja pa sarga pašu malu, Dānijai svinot laimīgu uzvaru ar rezultātu 9:8 un nostādot pašreizējo olimpisko čempioni Kanādu jau diezgan sliktā pozīcijā.

Pārliecinoši turpina spēlēt Dienvidkorejas izlase, kas spēles vidū nozaga divus punktus, ar ko pietika uzvarai pār Šveici (7:5). Tikmēr Zviedrija ar diviem punktiem devītajā endā izvirzījās minimālā vadībā nerezultatīvā mačā pret olimpiskajām atlētēm no Krievijas. Krievietes panāca 11. endu, kurā gan Zviedrija izcīnīja uzvaru - 5:4.

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs sievietēm, 4. kārta

SpēleRezultāts
Dānija-Kanāda9:8
Dienvidkoreja-Šveice7:5
Zviedrija-OAR6:7

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs sievietēm

VietaKomandaUZ
1.Japāna30
2.Zviedrija30
3.Lielbritānija21
3.Dienvidkoreja21
5.Ķīna12
5.Dānija12
5.OAR12
5.Šveice12
5.ASV12
10.Kanāda03