Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Latvijas ratiņbasketbola izlase Eiropas čempionāta mačā zaudē Spānijai

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas ratiņbasketbola izlase Eiropas čempionāta mačā zaudē Spānijai
Foto: basket.lv

LETA. Latvijas vīriešu ratiņbasketbola izlase svētdien Eiropas ratiņbasketbola čempionāta trešajā spēlē ar rezultātu 35:86 (10:23, 6:21, 10:23, 9:19) zaudēja Spānijai.

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar astoņiem punktiem bija Raimunds Beginskis, septiņus punktus guva Kārlis Podnieks, bet seši punkti, septiņas bumbas zem groziem un sešas rezultatīvas piespēles bija Kasparam Turkam, kamēr četrus punktus guva un arī septiņas atlēkušās bumbas izcīnīja Elvis Urga.

Spāņiem 18 punktus guva un deviņas bumbas zem groziem izcīnīja Amadū Djallo Diufs.

Pirmajā cīņā Latvija ar 37:70 zaudēja 2021.gada Eiropas čempionei Nīderlandei, bet otrajā ar 18:102 piedzīvoja sagrāvi mačā ar Vāciju. Spānija līdz šim ar 88:64 pieveica Poliju un ar 52:58 zaudēja Nīderlandei.

A grupā spēlē Latvija, Nīderlande, Vācija, Spānija, Polija un Šveice, bet B grupā spēkus mēro Austrija, Francija, Lielbritānija, Izraēla, Itālija un Turcija.

12 komandas ir sadalītas divās grupās, izspēlējot apļa turnīru. Pa četrām labākajām vienībām iekļūs ceturtdaļfinālā, divas pēdējās spēlēs par 9.-12.vietu.

Latvijas ratiņbasketbola izlasi Eiropas čempionātā trešo reizi vada Lietuvas speciālists Nerijus Venckus.

Turnīrs, kurā tiek izcīnītas arī divas ceļazīmes uz Parīzes paralimpiskajām spēlēm, Roterdamā notiks līdz 19.augustam. Ceļazīmes uz Parīzes spēlēm iegūs abi finālisti.

Eiropas čempionāts ratiņbasketbolā Roterdamā notiek pirmā Eiropas čempionāta vairākos parasporta veidos ietvaros. 13 dienu laikā sportisti sacenšas desmit parasporta veidos - loka šaušanā, badmintonā, bočē, riteņbraukšanā, golbolā, džudo, šaušanā, taekvondo, ratiņbasketbolā un ratiņtenisā.

Komandas sastāvā startam Eiropas meistarsacīkstēs ir iekļauti Raimunds Beginskis (Līvāni), Kārlis Podnieks (Tērvete), Kārlis Gabranovs (Kārsavas novada Ruskulova), Kaspars Turks (Babīte), Agris Lasmans (Valmiera), Ansis Bērziņš (Alūksne), Dmitrijs Rukavišņikovs (Carnikava), Vladimirs Saņuks (Jelgava), Ralfs Bundziņš (Ranka), Gatis Veinbergs un Elvis Urga (abi - Dobele).

Izmantotie resursi:
LETA