Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Protests atnes zeltu - Apinis izcīna titulu pasaules čempionātā paravieglatlētikā

Agris Suveizda

Protests atnes zeltu - Apinis izcīna titulu pasaules čempionātā paravieglatlētikā
Aigars Apinis. Ausma Cīrulniece/Latvijas Paralimpiskā komiteja

Latvijas panākumiem bagātais parasportists Aigars Apinis pēc protesta apmierināšanas kļuvis par pasaules čempionu diska mešanā F52 klasē Parīzē notiekošajā paravieglatlētikas čempionātā, paziņojusi Latvijas Paralimpiskā komiteja.

"Gluži kā īstā trillerī ar cīņu līdz pēdējam mirklim, esam saņēmuši ziņas par Indijas sportista [Adžitkumāra Amrutlala Pančala] diskvalifikāciju, pamatojoties uz viņam nepareizi piešķirto medicīnisko klasi. Protestu pret Indijas sportistu iesniedza Latvijas, Lietuvas un Horvātijas delegācijas," teikts Latvijas Paralimpiskās komitejas paziņojumā.

"Arī pret sportistu no Brazīlijas [bronzas ieguvēju Andrē Rošu] tika iesniegts protests, pamatojoties uz tehnisko noteikumu pārkāpumu. Sākotnēji brazīlietis bija 3. vietā, savukārt šobrīd, pēc visu metienu pārskatīšanas, viņa sākotnējais rezultāts tika anulēts un sportists noslīdēja uz 5.vietu. Apsveicam Aigaru un no sirds izbaudām šo uzvaru kopā ar viņu un visu komandu!"

Vakar notikušajās sacensībās Apinis sākotnēji ieņēma otro vietu ar rezultātu 20,46, ko viņš sasniedza pēdējā mēģinājumā. Pirmais ar 21,17 metriem bija indietis Pančals, labojot Āzijas rekordu, bet trešais ar 20,34 metriem bija Roša. Līdz ar protesta rezultātiem pie sudraba ticis polis Pjotrs Kosevičs (19,87), bet Roša ar savu jauno rezultātu 18,55 saglabājis bronzu. Pārējos mēģinājumos Apinis sasniedza 19,67, 20,44, 19,73, 19,40 un 20,15 metrus.

Diska mešanā Apinis pie zelta ticis arī Atēnu, Pekinas un Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs, bet pasaules čempionātos zeltu diska mešanā ieguva jau sesto reizi. Olimpiskais zelts un divi pasaules zelti viņam ir arī lodes grūšanā.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/lpkomiteja...
https://www.paralympic.org/athletic...

  +1 [+] [-]

, 2023-07-12 17:58, pirms 11 mēnešiem
Vajadzētu citām federācijam pamācīties, parasti noklusē un atļauj sev kāpt uz galvas.
Konkrēti futbolā un hokejā. Labi komandu sporta veidos neatceros gadījumu ka iesniedzot protestu, otram piešķir DQ, ja vien nespēlē nepieteikts spēlētājs(futbolā).
Bet vismaz zobus paradīt ka nav apmierināti var!

  +5 [+] [-]

, 2023-07-12 18:28, pirms 11 mēnešiem
Newcastle United rakstīja: Vajadzētu citām federācijam pamācīties, parasti noklusē un atļauj sev kāpt uz galvas.
Konkrēti futbolā un hokejā. Labi komandu sporta veidos neatceros gadījumu ka iesniedzot protestu, otram piešķir DQ, ja vien nespēlē nepieteikts spēlētājs(futbolā).
Bet vismaz zobus paradīt ka nav apmierināti var!
Šīs tomēr ir mazliet savādākas sacensības un citādi sportisti, kur rezultātu var izšķirt medicīnisks slēdziens.

     [+] [-]

, 2023-07-12 20:32, pirms 11 mēnešiem
Diezgan jau interesanti noteikt tās grupas- tak nav divu identisku traumu.

  -2 [+] [-]

, 2023-07-12 20:47, pirms 11 mēnešiem
atkal vares maksat sitam turistam ar 4 konkurentiem

  +4 [+] [-]

, 2023-07-12 20:49, pirms 11 mēnešiem
sorry 3 konkurentiem, 5 vieta jau met gandriz uz pusi mazak kopuma 8 sportisi pasaule!!!! izsmiekls. tikmer parastu ierindas invalidu Latvija pazemo ar 100 eirikiem, sitam 100 pakas par skivja aizmesanu ik paris gadus

  +2 [+] [-]

, 2023-07-12 21:07, pirms 11 mēnešiem
Bo Mamba rakstīja: sorry 3 konkurentiem, 5 vieta jau met gandriz uz pusi mazak kopuma 8 sportisi pasaule!!!! izsmiekls. tikmer parastu ierindas invalidu Latvija pazemo ar 100 eirikiem, sitam 100 pakas par skivja aizmesanu ik paris gadus
Labāk ceri ka pats nebūsi kādreiz invalīds.

  -2 [+] [-]

, 2023-07-12 22:37, pirms 11 mēnešiem
Newcastle United rakstīja: Labāk ceri ka pats nebūsi kādreiz invalīds.
nekas man nav jacer pajoli

  +3 [+] [-]

, 2023-07-12 23:32, pirms 11 mēnešiem
Nu vispār jau var piekrist, ka Latvijā lielākā daļa "nesportisti" invalīdi dzīvo sliktos apstākļos. Vai ir samērīgi piešķirt milzīgas prēmijas sportistam, kur tiešām konkurence ir maza? Grūti jau tā par to visu runāt, lai kāds neapvainojas

     [+] [-]

, 2023-07-13 00:31, pirms 11 mēnešiem
Newcastle United rakstīja: Labāk ceri ka pats nebūsi kādreiz invalīds.
Nav jau tā, ka Apinis būtu pa žiznj invalīds, pats jau vainīgs savā ziņā, protams, jūtu līdzi, ka tā notika, bet..

     [+] [-]

, 2023-07-13 05:48, pirms 11 mēnešiem
D-Mob augšāmcēlies rakstīja: Nav jau tā, ka Apinis būtu pa žiznj invalīds, pats jau vainīgs savā ziņā, protams, jūtu līdzi, ka tā notika, bet..
Kādā intervijā viņš pats teica, ka , ja būtu iespēja pagriezt laiku atpakaļ, un notikušo padarīt par nebijušu, viņš pats teica, ka neko nemainītu...

  +1 [+] [-]

, 2023-07-13 07:55, pirms 11 mēnešiem
sabikas rakstīja: Nu vispār jau var piekrist, ka Latvijā lielākā daļa "nesportisti" invalīdi dzīvo sliktos apstākļos. Vai ir samērīgi piešķirt milzīgas prēmijas sportistam, kur tiešām konkurence ir maza? Grūti jau tā par to visu runāt, lai kāds neapvainojas
Lūk te ir arī noslēpta būtība. Dadzītes Paralimpiskajā komitejā ir uztaustījušas naudas dzīslu un izveidojušas šauru "savējo" loku, kuram tiek nodrošināts viss, bet pārējie cilvēki ar īpašām vajadzībām praktiski netiek iesaistīti nekādās fiziskās aktivitātēs. Kuļas kā pliki pa nātrēm, izveidojot savus mazos NVO, spēlē pa kaktiem, entuziastu (visbiežāk ne-invalīdu) vadīti, ar nulles finansējumu no valsts vai Paralimpiskās komitejas.
Tieši tā ir problēma, ka šī domubiedru grupiņa strādā sev, nevis sabiedrībai.
Un tie, kuriem ir tikai viens arguments: "pats kļūsti par invalīdu, tad zināsi!", varu tikai atgādināt, ka lielākā daļa profesionālu sportistu jau ap 40-50 gadiem ir hroniski invalīdi, kuri par vispār jebkādu sportošanu var tikai sapņot, kur nu vēl atbalstu un iesaisti no Paralimpiskās komitejas.
Atbildot uz jautājumu par prēmiju sadali, Eiropā sistēmas ir dažādas, visbiežāk tā tomēr nav, ka ParaOlimpiādes uzvarētāju prēmijas ir identiskas tradicionālo Olimpiāžu uzvarētājiem, tādi gadījumi ir reti. Parasti tiek lietotas dažādas objektīvas formulas, piemēram, ņemot vērā dalībnieku skaitu konkrētajās sacensībās, reģistrēto vai reitingā esošo sportistu skaits pasaulē, kur šādu datu nav, tad var izmantot oficiāli reģistrēto valstu skaitu atzītā starptautiskajā komitejā vai federācijā, plus ņemts vērā reģistrēto biedru skaits konkrētās valsts federācijā, lai motivētu nevis veidot slēgtas mafijas, bet kopumā attīstīt cilvēku ar īpašām vajadzībām sportu Latvijā.
Tad jau visus MTB, taku skriešanas, orientēšanās un citus pasākumu organizatorus ir jāiesūdz par diskrimināciju, jo tur nolikumos vienmēr ir punktiņi, ka pirmie trīs tiks pie medaļām tikai tad, ja sacensībās piedalās vismaz 6 vai 8 dalībnieki grupā, citādi apbalvo tikai pirmo...
Turklāt to var

     [+] [-]

, 2023-07-13 09:01, pirms 11 mēnešiem
Njà, no vienas puses jau apsveicami, bet kā te augstāk jau minēja - dīvaina tā situàcija ar prēmēšanu par sasniegumiem, kur tikpat kā nav konkurences. Protams, katrs jau cīnās kā māk un nedod dievs mūsdienu sabiedrîbā kaut ko ne tā par šo tēmu pateiksi - kancelēs bez ierunām un izvazās pa mēsliem trijās paaudzēs.

     [+] [-]

, 2023-07-13 09:04, pirms 11 mēnešiem
nesen vienā intervijā radio ciens cilvēks teica (diemžēl, neatceros, kurš), ka latviešiem ir hroniska nelaime, kura balstās zemajā tautas pašapziņā - sasolīt un nolemt dāsnas prēmijas un bonusus visiem, kas kaut ko sasnieguši. Un pēc tam konstatēt, ka nav līdzekļu vai arī tos nākas atņemt kādam citam. Tāda nepamatota un nevajadzīga pakazuha. Pārējā civilizētajā Eiropā tas tā nav. Panākumi tiek atzīti, arī ADEKVĀTI atalgoti. Mēs te dalam simtiemtūkstošus par medaļām visādos marginālos sporta veidos, pēc tam atnāk invalīdi un pamatoti pieprasa tādu pašu prēmiju. Beigās nauda izdalīta, bet bērnu sporta atbalsts paliek uz vecāku pleciem, reģionālā amatieru sporta attīstība veselības uzturēšana paliek pašu reģionu vai sportistu ziņā. Toties esma izšāvuši miljonus saujuņai veiksīgāko.