Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Rogaininga seriāla "Pilsētas leģendas" 3. posmā Baložos līderi atkal tuvu punktu maksimumam

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rogaininga seriāla "Pilsētas leģendas" 3. posmā Baložos līderi atkal tuvu punktu maksimumam
Uzvarētāji "Garmin" 6h Klāvs Stankēvics un Pēteris Grīviņš. Foto: Xevents.

Kamēr Rīgas centrā ar pirmos sacensību dienu jau sācies lielā Rimi Ŗīgas maratona bums, tikmēr daudzi skriešanas un orientēšanās cienītāji izbaudīja apvidu un sacensību garšu “Pilsētas leģendas” rogaininga seriāla trešajam posmam “Baložu kūdras bānīša rogainingā”, ko rīkoja piedzīvojumu sacensību aģentūra “Xevents" sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību, kā arī Intervals.lv, Isostar, Garmin, Kokmuiža un “Magnesia” atbalstu un kur vadošā komanda garākajā “Garmin” 6h distancē atkal bija tuvu, bet tomēr nesasniedza maksimālo 200 punktu robežu.

Dalībniekiem atbilstoši spējām un vēlmēm organizatori piedāvāja ierastās komandu distances – 6h Garmin, 4h Kokmuižas un 2h Isostar rogaininga distances, kā arī individuālo 3h MTB un rogaininga skrējienu 2h (O –Run) un rogaininga pastaigu bērniem.

Sacensību centrs atradās pie Baložu vidusskolas, bet sacensību gaitā dalībnieki kontrolpunktu meklējumos apciemoja Lapeniekus, Katlakalnu, Rāmavu, Ziedoni, Valdlaučus, Krustkalnu, protams, pašus Baložus un kopīgo no 2021. gada posma – Medemciemu. Dažus kontrolpunktus bija jāmeklē Daugavas krastos no Dienvidu tilta vairāku kilometru garumā līdz Sausās Daugavas izveidei, kas apvij Doles salu.

Garākajā “Garmin” 6h distancē pirmo reizi šajā sezonā startēja un uzvarēja Pēteris Grīviņš un Klāvs Stankēvics (Trailnity.lv), kuri attaisnoja favorīta statusu, bet karstajā laikā tomēr nesavāca maksimālo punktu skaitu, kas viņiem izdevās tieši pirms gada maijā. Šoreiz ātrāko garo distanču skrējējiem 194 punkti. Ar labu sniegumu otro rezultātu (154 punkti) uzrādīja un uzvaru Mix jeb jauktajā grupā svinēja Aigars Vārna un Alvita Mirecka (“Pa taisno no meža”), bet trijnieku ar 145 punktiem noslēdza labākā sieviešu komanda Noru Baranovsku un Aigu Toru sastāvā (Ku ku), kuras pārspēja iepriekšējo posmu sieviešu kategorijas pirmās vietas ieguvējas no “Ampēriņa” (Madara Apsalone, Aleksandra Fjodorova). 109 punkti Aigaram un Tomasam ČVeksterime (Viss bumbās) deva uzvaru ģimeņu ieskaitē.

“Kokmuižas” 4h distancē otro posmu pēc kārtas pārākumu nodemonstrēja Sandis Zukulis un Elīna Petrovska (Kļūdu kaskāde), savācot 130 punktus un par 11 apsteidzot Uģi Inku un ātro “Stirna buka” sprinteri Gitu Gedrovicu. Tuvu tam, lai absolūtajā vērtējumā visu trijnieku aizņemtu Mix grupas komandas, bija Eduards Pāķis un Sniedze Brakovska (Ādaži city), tomēr viņus par vienu punktu apsteidza labākā vīru komanda “Necūko mežā” (Valters Veiss, Artūrs Kančs). Ieva Godiņa un Aiga Kalniņa (BR3) kārtējo reizi palika nepārspētas sieviešu kategorijā, sakrājot 105 punktu summu, bet ģimeņu ieskaitē vislabāk sekmējās Boroviku ģimenei no Madonas (Beciņas).

“Isostar” 2h distancē par trešajiem jaunajiem uzvarētājiem kopējā ieskaitē kļuva Kārlis un Daina Stonkas (A komanda), kuru kontā 59 punkti. Ar punktiem trijniekā atgriezās un sezonas augstāko vietu nopelnīja Uldis Pormeistars un Gunārs Ozoliņš (LV Bārdas). Divi punkti mazāk orientieristu ģimenei Daģiem (Dejavu), Salvim ar dēlu Oliveru noslēdzot trijnieku un uzvarot ģimeņu ieskaitē. “Lauktozītes” (Ilze Roķe
Māra Ozola) spraigajā cīņā nodrošināja pirmo vietu sieviešu konkurencē, par punktu apsteidzot tuvākās sekotājas.

3h MTB orientēšanās, startējot šosezon otro reizi, otro uzvaru izcīnīja pasaules čempionāta 14. vietas ieguvējs Andris Sarksņa, bet sievietēm lietuviešu dominanci pārtrauca Annija Krūma, nodrošinot Latvijai beidzot pirmo vietu. 2h rogaininga skrējienā pamainījās uzvarētāji, par tiem kļūstot lietuvietim Vladam Kutiavinasam un Kristīnei Slikšānei.

Rogaininga sacensībās ar 2 līdz 4 dalībniekiem komandā piedalās gan sportisti un orientēšanās entuziasti, kuri jau ir šo sacensību meistari, gan arī aktīvā un sportiskā dzīvesveida mīļotāji, kuriem patīk savu brīvo laiku pavadīt svaigā gaisā un aktīvi darboties. Tāpēc šādu iespēju izmanto arī vairākas ģimenes, jo rogainings savā būtībā ir ļoti demokrātiska nodarbe, jo dalībnieki var izvēlēties savām spējām piemērotu distanci un kontrolpunktu daudzumu. Nākamais posms būs 13. jūlijā Mazsalacā.