Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Ansviesulis - otrais, Kauliņš - septītais Volfslakē

Ansviesulis - otrais, Kauliņš - septītais Volfslakē
Ričardam Ansviesulim otrā vieta sacensībās Volfslakē.

Divi Latvijas spīdvejisti piedalījās "Oberkramerpokal" sacensībās Volfslakes mototrekā Vācijā un abiem atzīstams sniegums - Ričardam Ansviesulim otrā vieta, bet junioram Ņikitam Kauliņam viņa pirmajās starptautiskajās sacensībās ārzemēs - 7. vieta.

Ričardam Ansviesulim neveiksmīgs sanāca pirmais brauciens - būdams otrajā vietā, viņš pēdējā aplī piedzīvoja kritienu un palika bez punktiem. Pārējos četros braucienos Ričards uzvarēja un ar 12 punktiem ieņēma 2. vietu. Savukārt Ņikita Kauliņš savās pirmajās starptautiskajās sacensībās ieguva 9 punktus un ieņēma 7. vietu. Pirmajā braucienā viņš uzvarēja (no apsteigtajiem pazīstamākais bija soms Niklass Sēiriē), tad finišēja ceturtais, tad atkal uzvarēja, tad bija otrais (zaudēja sacensību uzvarētājam zviedram Jonatanam Grānam), bet pēdējā braucienā finišēja trešais aiz dāņiem Rasmusa Petersena un Patrika Baeka. Protams, tās nebija īpaši augstas raudzes sacensības (lielākajai daļai no konkurentiem pieredze tik un tā daudz lielāka), taču Ņikitam tās bija tādas pirmās un sekmīgs sniegums noteikti vairos pārliecību, braucot "Optibet Lokomotīve" rindās.

Interesanti, ka 3. vietu ar 11 punktiem ieņēma Selīna Lībmane un interesants būtu sanācis labāko četru finālbrauciens, taču tas tika atcelts, jo vairāku kritienu dēļ sacensības ievilkās. Par uzvarētāju ar 15 no 15 iespējamajiem punktiem kļuva Jonatans Grāns. Šosezon, starp citu, pirmo reizi tiks noskaidrota arī spēcīgākā spīdvejiste un vāciete Lībmane (ir braukusi arī Daugavpils "Lokomotīves" mototrekā) ir galvenā favorīte.


Foto: FIM Speedway Grand Prix
1

Mihelsens pēc pirmās spīdveja GP uzvaras: "Nevienā brīdī nedomāju padoties"

Vācijas Bavārijas reģiona pilsētā Landshūtē noslēdzies 2024. gada FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) trešais posms, kurā savu pirmo Grand Prix karjerā izcīnīja Dānijas spīdveja braucējs Mikels Mihelsens. Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs sacensības noslēdza 13. vietā.
Andžejs Ļebedevs.
2

Ļebedevam 12. vieta "Grand Prix" trešajā posmā

LETA. Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs Vācijā izcīnīja 12. vietu pasaules spīdveja čempionāta jeb "Grand Prix" trešajā posmā.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix
1

Ļebedevam 12. vieta "Grand Prix" otrajā posmā Varšavā

LETA. Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs sestdien Varšavā ieņēma 12. vietu pasaules spīdveja čempionāta jeb "Grand Prix" otrajā posmā.