Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Dankerts Polijā Ziemeļvalstu zonas Eiropas čempionātā izcīna trešo vietu

Dankerts Polijā Ziemeļvalstu zonas Eiropas čempionātā izcīna trešo vietu
Toms Dankerts trešajā vietā. Foto: lamsf.lv

Polijas pilsētā Oborņikos aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms MX65 un MX85 klasei un Eiropas čempionāta trešais posms MX Dāmu klasei. No Latvijas MX65 klasē startēja 11 braucēji, MX85 klasē septiņi dalībnieki un MX Dāmu klasē Patrīcija Bērziņa.

MX65 klasē Ričards Jurčenko (“Motosports Racing Team/Auseklis”) ieguva ceturto vietu.

MX85 klasē Toms Dankerts (“Motosports Racing Team/Auseklis”) izcīnīja augsto trešo vietu, bet MX Dāmu 125cc klasē Patrīcija Bērziņa ierindojās 5. vietā. Arī pārējie latviešu braucēji ļoti labi nostartēja šajā Eiropas čempionāta posmā Polijā.

MX85 klases trešās vietas ieguvējs Toms Dankerts (“Motosports Racing Team/Auseklis”) pastāstīja, ka pēc sestdienas kvalifikācijas brauciena jau bija skaidrs, ka viņš šajā posmā spēs cīnīties par TOP5. “Kvalifikācijas braucienā biju otrais. Tas deva ļoti labu starta vietu svētdienas braucieniem. Koncentrējos startiem, viss izdevās labi un varu teikt, ka pēc plāna. Pirmajā startā biju TOP3, kas deva jau labu brauciena sākumu un cīņas trasē sākās ar igauņu sportistiem. Brauciens aizritēja veiksmīgi un finišā 2. vieta, ar kuru biju ļoti apmierināts,” stāsta Toms Dankerts. Otrā brauciena starts neizdevās tik labs, kā pirmā. Starta pirmajā līkumā bija jācīnās ar citiem sportistiem par labākām vietām. Pēc kritiena ātri saņēmos un mēģināju ātri tikt atpakaļ savā ritmā, kas man arī izdevās un finišā 3.vieta,” stāsta Toms Dankerts. Konkurence bija spēcīga, bet sportists bija tam gatavojies. Viņš ir gandarīts par šo posmu Polijā.

MX Dāmu klasē Patrīcija Bērziņa (privāti) pastāstīja, ka pirmā brauciena starts neizdevās, tāpēc nācās cīnīties no beigām. Tas motosportistei paņēma daudz vairāk spēka un izturības. Brauciens bija 20 minūtes plus 2 apļi. Arī karstums bija diezgan liels. “Es samērā ātri apdzinu savas konkurentes un brauciena beigās pat sanāca dabūt ātru tempu trasē. Arī otrā brauciena starts neizdevās, man bija jācīnās no beigām. Bija daudz grūtāk apdzīt, jo trase jau bija izsista. No sestdienas braucieniem trase netika līdzināta, pēc visiem braucieniem bija izveidojušās lielas rises un “špūres”, tas vēl vairāk apgrūtināja apdzīšanas iespējas. Brauciena beigās vairs nespēju uzrādīt lielāku tempu. No visām 34 dāmām es biju 12. vietā, bet savā MX Dāmu 125cc klasē izcīnīju 5. vietu,” saka Patrīcija Bērziņa, viņa turpina “biju diezgan stīva uz motocikla, bija grūti uzrādīt savu labāko rezultātu. Vislabāko rezultātu uzrādīju sestdien, kvalifikācijas brauciena startā. Svētdien braucienā jutos jau brīvāka, varēju izbaudīt braucienus un nepieļaut muļķīgas kļūdas, kuras sanāca pieļaut sestdien. Kopsummā esmu apmierināta ar šo Eiropas čempionāta posmu Polijā MX Dāmu klasē. Tā bija jauna pieredze, jaunas emocijas. Braukt kopā ar 34 dāmām ir daudz savādāk kā puišiem. Kopvērtējumā ieguvu 11. vietā un 125cc klasē no 22. dāmām izcīnīju 5. vietu,” saka Patrīcija Bērziņa.

Rezultāti: https://results.fim-europe.eu/event...

Eiropas čempionāts MX65cc, MX85cc klasei ir sadalīts četrās Eiropas zonās – Dienvidaustrumu, Dienvidrietumu, Ziemeļaustrumu un Centrālajā. Latvija iekļauta Ziemeļaustrumu zonā. No šīm četrām zonām katrā klasē TOP 8 dosies uz finālu, kas 21. jūlijā norisināsies Čehijā.

Ziemeļaustrumu zonas otrais posms plānots 25. un 26. maijā Igaunijā, Pērnavā.

Pusfināls starp Centrālo un Ziemeļaustrumu zonu notiks 29.-30. jūnijā Lietuvā, Šauļos.

Eiropas čempionāta fināls MX65 un MX85 klasē norisināsies 21. jūlijā Čehijā, Loketā.

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna
LaMSF preses sekretāre


Pauls Jonass. Foto: mxgp.com
31

Lietainajā Francijā Jonass trešais otrajā braucienā un piektais kopvērtējumā

Šodien MXGP posmu Francijā divu braucienu summā augsto piekto vietu izcīnīja latvietis Pauls Jonass, kurš to laikā ar piekto un trešo vietu ieguva 36 punktus. Pirmajā braucienā viņš no startā iegūtās devītās vietas pakāpās uz piekto, bet otrajā braucienā sarežģītos laikapstākļos ieņēma trešo vietu. Kopvērtējumā uzvarēja Tims Gajsers.
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: VBP Photography

Kārlis Reišulis EMX250 klases posma otrajā braucienā izcīna otro vietu

LETA. Latvijas motosportists Kārlis Alberts Reišulis svētdien Francijā Eiropas čempionāta ceturtā posma sacensībās 250 kubikcentimetru klasē (EMX250) otrajā braucienā izcīnīja otro vietu.
Pauls Jonass. Foto: @piclabphoto34
2

Jonasam avārija un 29. vieta MXGP posma kvalifikācijā

LETA. Latvijas motosportists Pauls Jonass sestdien pasaules motokrosa čempionāta Francijas "Grand Prix" kvalifikācijā MXGP klases sacensībās piedzīvoja avāriju pirmajā pagriezienā un izstājās, ierindojies 29. vietā.