Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Joss Verstapens: "Maksam šobrīd ir ātra mašīna, bet jāskatās tālākā nākotnē"

Joss Verstapens: "Maksam šobrīd ir ātra mašīna, bet jāskatās tālākā nākotnē"
Joss Verstapens ar dēlu Maksu. Foto: Verstappen.nl

Komentējot Adriana Ņūvija gaidāmo aiziešanu no komandas, Joss Verstapens neslēpj, ka ir bažīgs par "Red Bull" nākotni. Maksa Verstapena tēvs uzskata, ka šāds pavērsiens var novest šī brīža ātrāko komandu līdz "sabrukumam".

Jau pirms sezonas "Red Bull" satricināja iekšējie skandāli, kas saistīti gan ar mēģinājumiem pārdalīt varu, gan Kristiana Hornera skandālu un citām nesaskaņām. Toreiz tuvu aiziešanai no vienības bija Helmuts Marko. Kļuva zināms, ka ar notiekošo ļoti neapmierināts ir komandas galvenais tehniskais darbinieks Ņūvijs. Kādu laiku baumoja par viņa aiziešanu, bet trešdien kļuva zināms, ka tas patiešām notiks nākamā gada pirmajos mēnešos.

"Jau iepriekš mani satrauca tas, ka komanda var sabrukt," intervijā medijam "De Telegraaf" atzinis Joss Verstapens. "Iekšējam mieram ir svarīgi, ka vadošie cilvēki paliek savos amatos. Šobrīd tā nenotiek. Ņūvijs iet prom un iepriekš izskatījās, ka arī Helmuts varētu tikt aizsūtīts prom. Nākotnes vārdā tas nav labi."

Vācu "F1 Insider" vēsta, ka pēc Maiami GP posma Makss Verstapens, viņa menedžeris Raimonds Vermūlens un Joss Verstapens gatavojas tikties ar "Mercedes" vadību. Tikšot izrunāta iespējamā sadarbība. Nesen jau rakstījām, ka nedēļas nogalē "Mercedes" boss gatavojas izteikt Verstapenam konkrētu piedāvājumu, iespējams, par lielāko algu F1 vēsturē - 150 miljoniem eiro gadā.

Joss Verstapens tagad vairs nenoliedz, ka viņa dēls varētu nomainīt komandu, uzsverot, ka ir nepieciešams lūkoties tālāk nākotnē. Daudzi uzskata, ka pēc Ņūvija aiziešanas un Kristiana Hornera palikšanas vadītāja postenī, "Red Bull" drīz vien zaudēs pašreizējo formu un 2026. gadā vairs pavisam noteikti nebūs ātrākā komanda.

Jautāts komentēt to, ka "Mercedes" tik publiski izrāda vēlmi nolīgt trīskārtējo F1 čempionu, Joss Verstapens intervijā "RaceXpress" sacīja: "Domāju, ka jebkura komanda patiesi vēlas iegūt Maksu. Tas tāpēc, ka, manuprāt, viņš vienkārši ir tieši tik labs. Šobrīd viņam ir ātra mašīna, bet jā, mums arī ir jāskatās tālākā nākotnē. Skatāmies arī uz 2026. gadu. Šobrīd ļaujam visam nedaudz plūst, paši paliekam nosvērti un redzēsim, kas notiks tālāk."

Kādreizējais F1 pilots Ralfs Šūmahers uzskata, ka gadījumā, ja Horners turpinās vadīt komandu, līdz pagrimumam ilgi nav jāgaida.

"Es dodu "Red Bull" vēl divus gadus," saka Šūmahers. "Un, ja viņi turpinās turēties pie Hornera, komanda nogrims viduvējībā. Esmu par to diezgan pārliecināts."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv


Makss Verstapens. Foto: Joao Filipe/PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Verstapens uzvar Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā

LETA--AFP/DPA. "Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien Imolas trasē bija ātrākais Pirmās formulas (F1) pasaules čempionāta Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.
Ginters Steiners. Foto: Haas F1 Team
1

Bijušais komandas vadītājs Steiners iesūdz tiesā "Haas"

Iepriekšējais "Haas" vadītājs Ginters Steiners iesūdzējis tiesā savu bijušo komandu par viņam neizmaksāto komisijas naudu un viņa tēla pretlikumīgu izmantošanu mārketinga nolūkos.