Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Karstā nedēļa Kandavas kartodromā noslēgsies ar "Openkart" ceturto posmu

Karstā nedēļa Kandavas kartodromā noslēgsies ar "Openkart" ceturto posmu
Foto: Openkart.lv

Svētdien, 12. maijā, īres kartingu čempionāta "Openkart" 2024. gada sezona turpināsies ar ceturto posmu leģendārajā Kandavas kartodromā.

Šī ir patiesi karsta nedēļa Kandavā, neskatoties uz ne visai siltiem laikapstākļiem. Nedēļu pirmdien iesāka Kandavnieku kartinga triloģijas pirmais posms, piektdien un sestdien SWS Regional Cup sacīkste, bet šis trakums noslēgsies ar Openkart kārtējo posmu. Šī būs 69. Openkart vizīte Kandavā un 40. reizi notiks čempioināta posms. Izmantosim klasisko trases konfigurāciju un klasisko virzienu - pret pulksteni. Formāts šoreiz klasika ar kvalifikāciju, pusfināliem un fināliem, būs arī ierastās divas SWS Sprint Cup un arī divas Junior Cup ieskaites, ja vien būs vismaz seši juniori.

Pēc aizvadītiem trim posmiem, kuros divas uzvaras Laipniekam un viena Sproģim, laipnieks ir vadībā ar 36 punktu pārsvaru pār Ruslanu Dzeni, pieci punkti mazāk Edgaram Sproģim, bet vēl pa diviem mazāk Dāvim Zalmanam un Kristoferam Caunem. Rodrigo Kākers, Edgars Lielgalvis un Ričards Alekss Švaglis ir līderi Izaicinājuma kausā, debitantiem pirmais trio starptautisks - Laimonis Skrodenis, vēl joprojām Marks Krists, bet trešais vēl viens lietuvietis Laimonis Starkēvičs. Smagajiem pamatīga dominance Andrim Lielgalvim, aiz viņa Raivis Liberts un Lauris Lapiņš. Jaudīgajiem junioriem vadībā Kākers, kam seko Edgars Lielgalvis un Otīlija Grandberga. Dāmām Otīlija lepnā vientulībā dominē.

Kopvērtējums pirms 4. posma: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības


Jānis Reišulis. Foto: Reišulis MX

Motosportists Jānis Reišulis šosezon neatgriezīsies sacensībās

LETA. Latvijas motosportists Jānis Mārtiņš Reišulis šosezon neatgriezīsies sacensībās, pirmdien paziņoja 16 gadus vecā sportista pārstāvji.
Foto: Raimonds Volonts

Ar spraigām cīņām un negaisu aizvadīts Latvijas-Lietuvas rallijkrosa otrais posms

Jau trešo gadu pēc kārtas Jēkabpils novada Biržos uz gaidītāko pasākumu autotrasē "Baroni" pulcējās rallijkrosa braucēji un autosporta entuziasti no visas Baltijas, kur aizvadīts Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta otrais posms.
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: no sportista arhīva

Kārlis Reišulis: "Slikts pirmais brauciens ar pārāk daudz kļūdām"

18. un 19. maijā Francijā, "St Jean d’Angely" mototrasē norisinājās Eiropas čempionāta EMX250 ceturtais un EMX125 piektais posms motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Alberts Reišulis, kurš savā klasē divu braucienu summā ierindojās piektajā vietā, un Markuss Ozoliņš, kuram kopvērtējumā 14. vieta.