Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Vilkoits: "Slovākija ir metoša komanda, kas atstāj iespējas pretuzbrukumiem"

Rolands Eliņš

Vilkoits: "Slovākija ir metoša komanda, kas atstāj iespējas pretuzbrukumiem"
Raimonds Vilkoits Latvijas izlases treniņā. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas hokeja izlases trenera asistents Raimonds Vilkoits pēc šodienas treniņa sarunā ar medijiem pirms pasaules čempionāta spēles pret Slovākiju pastāstīja par pretiniekiem, izlases vairākumu, stabilitāti visas spēles garumā un vārtsargu noskaņojumu.

"Slovākijas izlases stiprās puses ir tas, ka viņiem ir jaunāka komanda, viņi spēlē diezgan aktīvu hokeju, turklāt emocionālajā ziņā viņi principā spēlē kā mājās - visas viņu spēles ir izpārdotas," uz jautājumu par pretiniekiem atbildēja Raimonds Vilkoits. "Emocionāli viņi noteikti ir uzlādēti un noskaņoti cīņai par ceturtdaļfinālu. Tajā pašā laikā tās ir lietas, ko mēs varam izmantot. Noteikti centīsimies uzlabot savu spēli. Noteikti gribētos arī vairākumā kaut ko iemest, kur mums ir līdzīga statistika (ar Slovākiju). Ceram, ka šovakar izdosies, ka mēs uzspiedīsim savu spēli, izmantojot savu pieredzi un sabalansētību."

Latvijas izlasei šajā čempionātā vairākumā joprojām ir tikai vieni gūti vārti 14 mēģinājumos (7.14%), un sliktāka statistika ir tikai Polijai (0/18) un šodienas pretiniecei Slovākijai (1/16), tiesa, minūšu ziņā Latvija vairākumā spēlējusi daudz vairāk - Latvija vairākumā bijusi 30:34 minūtes, kamēr Slovākija 23:40 minūtes.

"Nav jau tā, ka pietrūkst vienas konkrētas lietas," par vairākuma izspēli sacīja Vilkoits. "Džeki paši sev uzliek spiedienu, domājot, ka tur kaut kas nesanāk. Tā ka nedomāju, ka vairākumā kaut kā īpaši pietrūkst, vienkārši jāspēlē drošāk un pārliecinošāk. Ja lēmumu pieņemsi uzreiz, tad tas droši vien būs pareizs, parasti jau tā ir."

Latvijas izlases trenerim tika vaicāts par bieži piesaukto nepieciešamību vienā līmenī nospēlēt visas 60 spēles minūtes, un viņš paskaidroja, ka spēle ir kā tāds emociju virpulis, kurā vienmēr būs gan kāpumi, gan kritumi. "Protams, mums gribētos, lai būtu stabilāks ritējums un nebūtu kā, piemēram, pret Zviedriju. Tajā pašā laikā ir pāris mazās kļūdiņas, par kurām mūs uzreiz soda, tāpēc varbūt tā pēcgarša nav īsti tāda, kādu mēs gribētu. Skatoties globāli, ir dažas mazās lietiņas, kuras mums vienkārši vajadzētu noturēt savā līmenī, un to mēs centīsimies. Jā, savā ziņā tas ir koncentrēšanās jautājums, bet pārsvarā tomēr jāsaprot, ka jānotur savs emocionālais stāvoklis, un jāapzinās, ka mums ir 60 minūtes hokeja un ka 1-2 lietas tomēr neizšķir visas spēles likteni."

Slovākija aizvada rezultatīvu turnīru un piecos mačos izcēlusies ar 23 gūtiem vārtiem, kamēr Latvija savās divās iepriekšējās spēlēs pret Vāciju un Zviedriju ielaida kopā 15 vārtus.

"Slovāki jau arī pārbaudes spēlēs bija ļoti rezultatīvi. Tā ir metoša komanda," izteicās Vilkoits. "Viņi piekopj diezgan aktīvu hokeja sistēmu, liek spiedienu uz pretiniekiem un neļauj tikt līdz savai zonai. Tajā pašā laikā slovāki diezgan bieži izlaiž cauri pretuzbrukumus, jo viņu sistēma atstāj vidējo zonu tādā stāvoklī, kas paver šādas iespējas."
Arī pēc šodienas treniņa vārtsargu sastāvs netika nosaukts, līdzīgi kā jau tas netika darīts arī iepriekšējās spēlēs (ar vienīgo izņēmumu pirms PČ atklāšanas spēles pret Poliju). Vilkoitam toties tika vaicāts par divu iepriekšējo spēļu pamatvārtsargu Kristera Gudļevska un Elvja Merzļikina noskaņojumu, ņemot vērā, ka viņi šo spēļu laikā tika nomainīti.

"Man sanāk daudz kontaktēties gan ar Elvi, gan ar Kristeru, un es neredzu, ka viņiem tas būtu kā kāds traucēklis," teica Latvijas izlases treneris. "Varbūt kaut ko dziļi sirdī jūt, bet citiem neizrāda. Taču ar viņiem daudz tiek strādāts aizkulisēs psiholoģiski, daudz tiek runāts, pārrunātas gan konkrētas situācijas, gan tas, kā plašāk paskatīties uz lietām. Pieļauju, ka viņiem tas palīdz. Un viņi jau gatavojas no spēles uz spēli. Paskatieties, kā viņi pieraduši spēlēt - NHL ir 82 spēles, Vācijā arī diezgan gara sezona. Viņi zina, kā gatavoties nākamajām spēlēm, un te nekāda traģēdija nav notikusi. Vienkārši jāspēlē!"

Vilkoits piebilda, ka ne vienmēr ir iespējams kontrolēt to, kā lietas izvērtīsies, taču vienmēr var kontrolēt savu skatījumu uz notiekošo: "Šis laikam ir tas gadījums. Mēs kontrolējam tās lietas, ko mēs varam kontrolēt - savu attieksmi. Un tad arī tiks panākts rezultāts."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

  +2 [+] [-]

, 2024-05-19 13:57, pirms 2 nedēļām
Labi, ka Latvijai realizācija labā līmenī, Slovāku iekrišana pretuzbrukumos būs mūsu maizīte!!!

  -1 [+] [-]

, 2024-05-19 14:11, pirms 2 nedēļām
Kāds te pie cita raksta bija komentāros ierakstījis, ka arī Indrašis un viens no Bukartiem garajā pauzē starp spēlēm esot bijuši metoši. Taisnība?

  +1 [+] [-]

, 2024-05-19 14:14, pirms 2 nedēļām
Cerams Slovākijas izlase iemetīs kārtīgi pirms spēles!

  -1 [+] [-]

, 2024-05-19 14:14, pirms 2 nedēļām
Damokla_zobens_23 rakstīja: Kāds te pie cita raksta bija komentāros ierakstījis, ka arī Indrašis un viens no Bukartiem garajā pauzē starp spēlēm esot bijuši metoši. Taisnība?
Arī par Gudļevski tā rakstīja.

  +2 [+] [-]

, 2024-05-19 14:18, pirms 2 nedēļām
Izsakoties līdzīgi, Latvija ir stipri ielaidoša komanda.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-19 15:18, pirms 2 nedēļām
Slovaki saedisies čehu gurkis un silki filejas un bus gazites un gruti bus spēlēt

  +1 [+] [-]

, 2024-05-19 16:38, pirms 2 nedēļām
Reāli ir iespēja pacīnities par 3. Vietu apakšgrupā un izvairīties no cīņas ar Kanādu, uzdevums nav viegls, bet arī nav grūts, jauzvar pamatlaikā Slovākija un ASV, tad esam 3. grupā!

Jo domājams ka Kanāda būs pirmā!
Otrā būs Čehija/Šveice, kuru ir reāli uzvarēt un cīnīties par medaļām!

     [+] [-]

, 2024-05-19 19:58, pirms 2 nedēļām
ielaidošie pret metošajiem