Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:320, Did:0, useCase: 3

Vai austriešiem būs varianti pret ASV?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vai austriešiem būs varianti pret ASV?
Vai ASV hokejisti priecāsies arī pēc spēles ar Austriju?
Foto: AP

Pasaules čempionāts hokejā rit pilnā sparā. Šovakar otros mačus turnīrā aizvadīs C un D apakšgrupu komandas. Pēc šīs dienas spēlēm varētu būt jau lielāka skaidrība par dažu komandu likteni šajā čempionātā.

C grupa – ASV pret Austriju

C grupā, kurā spēlē arī mūsējie, dienas pirmajā spēlē uz ledus dosies ASV un Austrijas hokejisti. Abas komandas ar atšķirīgām sekmēm aizvadīja savu pirmo spēli. ASV ar 4:2 pieveica mūsu hokejistus, bet austrieši bez variantiem kapitulēja zviedriem – 1:7. Pastāv iespēja, ka austrieši varētu ''upurēt'' šo spēli pret ASV un pietaupīt spēkus daudz nozīmīgākai spēlei pret Latviju, kas izšķirs to, kura komanda – Latvija vai Austrija ieņems 3.vietu grupā un turpinās cīņu par medaļām. Taču Latvijas un ASV spēlē redzētais liek domāt, ka Amerikas hokejisti šogad nav ļoti spēcīgi, un austrieši pat varētu mēģināt ar viņiem cīnīties. No Latvijas pozīcijām skatoties, labāk tomēr būtu, ja Austrija šodien zaudētu, un tad mūsējie grupas pēdējā spēlē, uzvarot austriešus, ieņemtu 3.vietu un tiktu tālāk. Bet tā ir matemātika un lielāka skaidrība par iespējamajiem scenārijiem būs pirms pēdējās kārtas.

D grupa – Čehija pret Norvēģiju, Somija pret Dāniju

D grupā šodien, ja viss notiks ''pēc plāna'', pie otrajām uzvarām vajadzētu tikt grupas favorītēm – Čehijai un Somijai. Pirmajos mačos čehi un somi izcīnīja pārliecinošas uzvaras ar 5:0, pārspējot attiecīgi Dāniju un Norvēģiju. Nav šaubu, ka arī šodien gan čehi, gan somi izcīnīs uzvaras un līdz ar to nodrošinās vietu nākamajā posmā. Somu sastāvs papildinājies ar Amerikas Hokeja līgas kluba Filadelfijas ''Phantoms'' (šo klubu pārstāv arī mūsu aizsargs Oskars Bārtulis) aizsargu Lasi Kukonenu. 27 gadus vecā hokejista, kurš šogad aizvadījis 22 spēles Nacionālās Hokeja līgas kluba Filadelfijas ''Flyers'' sastāvā, iekļaušana somu komandas pieteikumā nozīmē to, ka čempionāts ies secen citam aizsargam Tēmu Alto. Faktiski šajā grupā arī varētu būt sava veida taupīšanās Norvēģijas un Dānijas sakarā, jo abas komandas ļoti labi apzinās to, ka čehi un somi nebūs ''pa zobam'', un grupas izšķirošā spēle abām komandām būs pēdējā kārtā, kad komandas tiksies savā starpā.

Pasaules čempionāts hokejā, 4.spēļu diena

Gr.LaiksSpēle
C17:15ASV – Austrija
D17:15Čehija – Norvēģija
D21:15Somija – Dānija

Izmantotie resursi:
iihf.com

1 2 52 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2009-04-27 09:58, pirms 15 gadiem
Sporta viss notikt var
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2009-04-27 10:03, pirms 15 gadiem
Atbilde: nav alus, nav variantu!

     [+] [-]

, 2009-04-27 10:05, pirms 15 gadiem
jaaskataas kaa ASV nospeelees pret Austriju, un tikai pec taa , varees aptuveni pateikt, kaadi mums buus varianti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-04-27 10:08, pirms 15 gadiem
cerams, ka nebūs....

  +2 [+] [-]

, 2009-04-27 10:09, pirms 15 gadiem
Man godīgi sakot patīk šis vārds upurēt spēli ... nu ko var upurēt nu neskries viņi viņiem piebērs vārtus tieši tāpat kā vakar ungāriem.

  +3 [+] [-]

, 2009-04-27 10:09, pirms 15 gadiem
Skaidrs, ka nav nekādu variantu. Austriešiem ir sastāvs ir samērā vājš un viens Vaneks te nepalīdzēs. Domāju, ka arī pret Latviju viņiem nebūs daudz variantu, kur nu vēl amerikāņiem.

  +7 [+] [-]

, 2009-04-27 10:11, pirms 15 gadiem
Tā upurēšana izklausās patiešām jocīgi - tad jau sanāk, ka Latvijai, neaizvadot nevienu pārbaudes spēli, vajadzētu būt ļoti spēcīgai - būtu sataupījuši spēkus līdz nemaņai.

Starp spēlēm ir brīvdiena - tā kā šis arguments īste neder.
Slēpts komentārs: als

  +9 [+] [-]

, 2009-04-27 10:19, pirms 15 gadiem
als rakstīja: Man ir aizdomas ka uatsrieši var arī īpaši neiespring mačā ar ASV... viņiem galvenā cīņa būs ar mūsējiem un tur arī viņi izliksies pēc pilnas programmas, kamēr mūējie pēc pilnas programmas izliekas visās spēlēs un uz austtiešiem var spēka vairāk arī nepietikt.... tapēc rodas jautājums... a vai ir jēga šodien mūsējiem kapāties pa visiem 100% vai 120%?! Varbūt labāk ir bišķi pietaupīt spēkus trešdienai?
Eu, a kāda jēga vispār braukt uz čempionātu?

     [+] [-]

, 2009-04-27 10:19, pirms 15 gadiem
ja viņiem būs varianti pret ASV tad ticamākais mums nebūs variantu pret viņiem!

     [+] [-]

, 2009-04-27 10:22, pirms 15 gadiem
Pēc Flyers zaudējuma Austrijas izlasei pievienojas vēl viens NHL spēlētājs
Andreas Nodl : eishockey.at: Eishockey.at // Offizielle Homepage des ÖEHV //
Pirmā spēle viņam būs pret Latviju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-04-27 10:40, pirms 15 gadiem
Straka rakstīja: Eu, a kāda jēga vispār braukt uz čempionātu?
Pa manam ta jēgas nav nekādas, ja tu nebrauc tur cīnīties vismaz par ceturtdaļfinālu t.i. PO... liela jēga ir aizbraukt un vienu spēli vinnēt un pēc tam "kā paveiksies"?! Da nu i nafig... ta jau toč tas PČ varētu reizi pa 2-4 gadiem notikt tad vismaz būtu jēga tur sisties un arī interese būtu lielāka! Citādi tagad katru gadu viens un tas pats... atbrauc vienu spēli kaut kā novinnē, tad bišķi "atslābst un izbauda čempi"... da nu zb šitādu māžošanos... kad mūsējie pēdējoreiz ceturtdaļfinālā spēlēja???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-04-27 10:50, pirms 15 gadiem
als rakstīja: Pa manam ta jēgas nav nekādas, ja tu nebrauc tur cīnīties vismaz par ceturtdaļfinālu t.i. PO... liela jēga ir aizbraukt un vienu spēli vinnēt un pēc tam "kā paveiksies"?! Da nu i nafig... ta jau toč tas PČ varētu reizi pa 2-4 gadiem notikt tad vismaz būtu jēga tur sisties un arī interese būtu lielāka! Citādi tagad katru gadu viens un tas pats... atbrauc vienu spēli kaut kā novinnē, tad bišķi "atslābst un izbauda čempi"... da nu zb šitādu māžošanos... kad mūsējie pēdējoreiz ceturtdaļfinālā spēlēja???
Ļoti labi teikts. Principā jau iepriekš būtu atbalstījis ideju PČ rīkot ne biežāk kā divos gados reizi. Šogad ar Rīgas Dinamo izveidošanu tas ir apstiprinājies vēl daudz reiz vairāk.

Nedomāju, ka krīze šobrīd ir jau tā, dēļ kā vairs negāja uz pārbaudes spēlēm un nebrauc uz čempionātu. LTV7 tikko rādīja 2006. gada pārbaudes spēli Rīgā - johaidī - tāda atmosfēra kā pašā čempionātā. '

Šobrīd jau apnicis skatīties uz Dārziņa - Bērziņa - Rēdliha u.c. virknējumiem, kuriem nomainās komandas, kuru pārstāv, nosaukums.

13 gadus spēlējam augstākajā dīvīzijā, bet mērķis visu laiku nemainīgs - saglabāt vietu tur. Rutīna - mazliet piegriežas. Es saprotu, ka jaunajiem tikko izcīnot vietu elitē- nākošajā gadā mērķis var būt saglabāt, bet ne jau 13 gadus. Tas jau ir bezmērķīgi.

     [+] [-]

, 2009-04-27 11:04, pirms 15 gadiem
masalskis123 rakstīja: šodien 2 sensācijas.. Austrijas uzvara par USa..
LV uzvara pār SWE..
un visām komandām pa 1 uzvarai..
tad USAA vinnēs SWE
LV vinnes AUS
USA pirmie grupā mēs 2 grupā!
Baidos ka shodien sensaacijas nebuus..

  +1 [+] [-]

, 2009-04-27 11:05, pirms 15 gadiem
Straka rakstīja: 13 gadus spēlējam augstākajā dīvīzijā, bet mērķis visu laiku nemainīgs - saglabāt vietu tur. Rutīna - mazliet piegriežas. Es saprotu, ka jaunajiem tikko izcīnot vietu elitē- nākošajā gadā mērķis var būt saglabāt, bet ne jau 13 gadus. Tas jau ir bezmērķīgi.
Beidzot saprati mani pareizi! Es arī neredzu lielu jēgu gadu no gada braukt un vinnēt vienu spēli, lai tik saglabātu vietu Elitē.... besī šitā Kiras neizlēmība!!! Tak uzliec tu Znaram to mērķi vienreiz ausgtāku - vismaz ceturtdaļfinālu!!! Viņš tak nestrādā pirmo gadu ar izlasi, ibio!!! Cik ta var gadu no gada tik par 10-12 vietām malties???! Pie tam, ka šogad (ja neskaita kīperus) tad mums sastāvs ir tik labs kā jau sen nav bijis!!! Ir 2 NHL veči + būs divi AHL veči, liela daļa pārējo spēlēja KHL + ir labs DEL "all star" spēlētājs! Lai gan Znars ar Hari, gan arī spēlētāji bišķi vairāk iespringst nevis aizbrauc tur (pa lieliam) tik vienu spēli uzvarēt.....

     [+] [-]

, 2009-04-27 11:12, pirms 15 gadiem
kads nezin,vai neta so speli radis?????????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-04-27 11:24, pirms 15 gadiem
ASV - AUT
7 : 1

     [+] [-]

, 2009-04-27 11:24, pirms 15 gadiem
als rakstīja: Beidzot saprati mani pareizi! Es arī neredzu lielu jēgu gadu no gada braukt un vinnēt vienu spēli, lai tik saglabātu vietu Elitē.... besī šitā Kiras neizlēmība!!! Tak uzliec tu Znaram to mērķi vienreiz ausgtāku - vismaz ceturtdaļfinālu!!! Viņš tak nestrādā pirmo gadu ar izlasi, ibio!!! Cik ta var gadu no gada tik par 10-12 vietām malties???! Pie tam, ka šogad (ja neskaita kīperus) tad mums sastāvs ir tik labs kā jau sen nav bijis!!! Ir 2 NHL veči + būs divi AHL veči, liela daļa pārējo spēlēja KHL + ir labs DEL "all star" spēlētājs! Lai gan Znars ar Hari, gan arī spēlētāji bišķi vairāk iespringst nevis aizbrauc tur (pa lieliam) tik vienu spēli uzvarēt.....
Uz papīra, šķiet, ka vispār nekad neesam tik labi izskatījušies.
Zemākā līga, kura ir pārstāvēta ir Slovākijas ekstralīga un Jekimova Junioru līga Zviedrijā.

Tiesa gan liela atšķirība jau nav uz laukuma starp Dārziņu no Baltkrievu līgas un Dārziņu no KHL.

  +1 [+] [-]

, 2009-04-27 11:25, pirms 15 gadiem
als rakstīja: Man ir aizdomas, ka autsrieši var arī īpaši neiespringt mačā ar ASV... viņiem galvenā cīņa būs ar mūsējiem un tur arī viņi izliksies pēc pilnas programmas, kamēr mūējie pēc pilnas programmas izliekas visās spēlēs un uz austriešiem var spēka vairāk arī nepietikt.... tapēc rodas jautājums... a vai ir jēga šodien mūsējiem kapāties pa visiem 100% vai 120%?! Varbūt labāk ir bišķi pietaupīt spēkus trešdienai?
Tāda speciāla taupīšanās un neizlikšanās var nostrādāt uz mīnuszīmi. Ir pietiekams laiks lai atjaunotos, tapēc jaspēlē visas spēles ar kaujas koncentrāciju. Divas spēles noslidinoties, var arī neizdoties saņemtes uz trešo, spēlētājiem ir jātur spēļu kondīcija.

     [+] [-]

, 2009-04-27 11:30, pirms 15 gadiem
Domāju ka USA fiziski 'nospiedīs' AUT. Rez 5:1

     [+] [-]

, 2009-04-27 11:40, pirms 15 gadiem
huy rakstīja: Tāda speciāla taupīšanās un neizlikšanās var nostrādāt uz mīnuszīmi. Ir pietiekams laiks lai atjaunotos, tapēc jaspēlē visas spēles ar kaujas koncentrāciju. Divas spēles noslidinoties, var arī neizdoties saņemtes uz trešo, spēlētājiem ir jātur spēļu kondīcija.
Kā viņi varēja noturēt "spēles kondīciju" redzējam jau pirmajā spēlē ar jeņķiem.... kaut cik "spēles kondīcijā" bija tikai 1. periodā... pēc tam bija neskaitāmie pārmetieni un atsišānās.... un retie pretuzbrukumi, kas vairāk izksatijās pēc tāda "aizskrien tur nezin kur"... un sakarīgas spēles kā tādas nebija! 2. un 3 periodos bija mocīšanās un totāla USA dominance.... patiesībā bišķi pārsteidza mūsu aizsardzība (pozitīvā nozīmē)! Ja nebūtu bijuši daudzie aizsargu pašaizliedzīgi nospēlētie momenti traucējot vai izsitot jeņķu uzbrucējiem pēdējā mirklī ripu no nūjas, tad hvz vai rezultāts būtu palicis tikai 2:4.... Edža sestdien arī nebija nekāds lielais glābējs un 2-3 ripas bija uz viņa rēķina.... patiesībā tikai 1. ielaistajā ripā Edžu lāga nevar vainot...

     [+] [-]

, 2009-04-27 11:47, pirms 15 gadiem
als rakstīja: Kā viņi varēja noturēt "spēles kondīciju" redzējam jau pirmajā spēlē ar jeņķiem....
Bet tas tak ir mūsu patiesais šā brīža spēks, neredzu par ko cepties. Doma lēni slidinoties, ierijot divreiz pa 1:11 mēs pret austriešiem kļūsim nemaņā stipri? Ir dīvaini ka cilvēki pārmet ka mēs ņurcamies pa 9 vietu un uz leju, kas kļūstot garlaicīgi, bet tai pat laikā pieprasa atdošanos, lai uzvarētu vienu spēli...Tikai spēlējot un cīnoties pret stipriem, ir cerība augt. Cik sekoju līdzi sportam, prakse rāda ka šāda speciāla taupīšanās biežāk nes ļaunumu kā labumu.

     [+] [-]

, 2009-04-27 11:49, pirms 15 gadiem
huy rakstīja: Tāda speciāla taupīšanās un neizlikšanās var nostrādāt uz mīnuszīmi. Ir pietiekams laiks lai atjaunotos, tapēc jaspēlē visas spēles ar kaujas koncentrāciju. Divas spēles noslidinoties, var arī neizdoties saņemtes uz trešo, spēlētājiem ir jātur spēļu kondīcija.
p.s. ta hvz kas ir labāk priekš mūsējiem (dotajā momentā) vai taupīties uz austriešiem vai spēlēt uz pilnu klapi.... tāpat galvenais, kas izšķirs tās spēles likteni būs aizsardzības un vārtu drošums pirmākm kārtām un tad tikai uzbrukuma spēks .... domāju, savus 2-4 vārtus iepsējams mēs tad austriešiem tāpat iemetīsim! Galvenais būs neielaist vairāk nekā paši spējam iemest!

     [+] [-]

, 2009-04-27 12:02, pirms 15 gadiem
huy rakstīja: Bet tas tak ir mūsu patiesais šā brīža spēks, neredzu par ko cepties. Doma lēni slidinoties, ierijot divreiz pa 1:11 mēs pret austriešiem kļūsim nemaņā stipri? Ir dīvaini ka cilvēki pārmet ka mēs ņurcamies pa 9 vietu un uz leju, kas kļūstot garlaicīgi, bet tai pat laikā pieprasa atdošanos, lai uzvarētu vienu spēli...Tikai spēlējot un cīnoties pret stipriem, ir cerība augt. Cik sekoju līdzi sportam, prakse rāda ka šāda speciāla taupīšanās biežāk nes ļaunumu kā labumu.
Es neko neapgalvoju (attiecībā uz "atdošanos" vai "neatdošanos" un kas būtu labāk) mani tik māc lielas šaubas vai mūsējie uz spēli ar Austriju nebūs jau izšāvuši visu pūlveri.... ok, labi ka te ir diena starpā starp spēlēm, bet aiz muguras ir gara sezona un daudziem galvas tiesu ausgtākā līgā par viņu patieso meistarības līmeni... domā tas (kapāšana labākā līgā salīdzinājumā ar meistarības līmeni) neatņem papildus spēkus?

  -1 [+] [-]

, 2009-04-27 12:05, pirms 15 gadiem
Varianti jau ir vienmēr
Tikai domāju, ka Austrieši nemaz īpaši neiesprings...
Pagaidām viņiem ir tikai viens mērķis Latvija. Un mums vajadzētu tāpat, nevis plēsties te pret Zviedriem un USA, tak nav musm pa spēkam un miers...

     [+] [-]

, 2009-04-27 12:15, pirms 15 gadiem
Domāju ka varintu Austriešiem nav .. Galvenais faktors ir tas, ka ASV jau daudz maz ir iekustinājušies, tas tikai nozīmē vienu ar katru spēli viņi uz ledus izskatīsies ar vien labāk... Tapēc manas prognozes ir tādas kādas viņas ir..

     [+] [-]

, 2009-04-27 12:17, pirms 15 gadiem
als rakstīja: Es neko neapgalvoju (attiecībā uz "atdošanos" vai "neatdošanos" un kas būtu labāk) mani tik māc lielas šaubas vai mūsējie uz spēli ar Austriju nebūs jau izšāvuši visu pūlveri.... ok, labi ka te ir diena starpā starp spēlēm, bet aiz muguras ir gara sezona un daudziem galvas tiesu ausgtākā līgā par viņu patieso meistarības līmeni... domā tas (kapāšana labākā līgā salīdzinājumā ar meistarības līmeni) neatņem papildus spēkus?
Pastāv variants, ka zviedri nemaz neļaus mums šaut to "pulveri". Vienkārši piespiedīs mūsu varenos spēka uzbrucējus pie borta un atņems. Pēc mača atdos.

     [+] [-]

, 2009-04-27 12:22, pirms 15 gadiem
Ko jūs cepjaties tur visi. Uz čempi ir jābrauc bez variantiem. Nu a par tiem mērķiem, Znaroks teica ka trešajā gadā būs rezultāts un domāju ka tas rezultāts ir 1/8 fināls. Tākā, ja šogad būs kā iepriekšējos gadus, tad nākamgad būs mums jauns treneris.

     [+] [-]

, 2009-04-27 12:27, pirms 15 gadiem
masalskis123 rakstīja: šodien 2 sensācijas.. Austrijas uzvara par USa..
LV uzvara pār SWE..
un visām komandām pa 1 uzvarai..
tad USAA vinnēs SWE
LV vinnes AUS
USA pirmie grupā mēs 2 grupā!
Labāk mums ar šiem nekad nespēlēt !!!

     [+] [-]

, 2009-04-27 12:28, pirms 15 gadiem
Stupid rakstīja: Ko jūs cepjaties tur visi. Uz čempi ir jābrauc bez variantiem. Nu a par tiem mērķiem, Znaroks teica ka trešajā gadā būs rezultāts un domāju ka tas rezultāts ir 1/8 fināls. Tākā, ja šogad būs kā iepriekšējos gadus, tad nākamgad būs mums jauns treneris.
Nākamgad treneris būs Vītoliņš un palīgs Znaroks
1 2 52 komentāri