Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:320, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlasē visvairāk bijušo ECHL pārstāvju

Latvijas izlasē visvairāk bijušo ECHL pārstāvju
Armands Bērziņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kļuvis zināms, ka pasaules čempionātā hokejā, kurš šobrīd notiek Šveicē, no Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) spēlē 31 hokejists, kurš iepriekš ir spēlējis šajā līgā. Visvairāk spēlētāju ir tieši no Latvijas izlases - seši.

Kopumā gan hokejistu skaits, kuri ir spēlējuši Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) un šogad arī pārstāv savu izlasi kādā no valstvienībām pasaules čempionātā hokejā, šogad ir samazinājies salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Pagājušogad bija 33 bijušie ECHL hokejisti, bet vislielākais skaits bija 2003.gada pasaules čempionātā, kur piedalījās 35 ECHL spēlētāji.

Kļuvis zināms, ka vislielākais skaits, kuri agrāk ir spēlējuši ECHL, ir tieši no Latvijas. Agrāk šajā līgā ir spēlējuši Armands Bērziņš, Aigars Cipruss, Rodrigo Laviņš, Sergejs Naumovs, Oļegs Sorokins un Herberts Vasiļjevs. Kopumā Latvijas hokejisti ECHL spēlējuši laika posmā no 1994.gada līdz 2005.gadam. Otrajā vietā pēc hokejistu skaita ir cita C grupas vienība - Austrijas izlase, kuras sastāvā šobrīd ir pieci bijušie ECHL hokejisti. Kā zināms, tad Latvija tieši savu trešo spēli C grupā aizvadīs pret Austriju. Arī Slovākijas izlasē spēlē pieci ECHL bijušie hokejisti.

Vēl ECHL ir spēlējuši hokejisti no Baltkrievijas, Ungārijas, Šveices, Dānijas, Francijas, Norvēģijas, Zviedrijas un ASV.

Izmantotie resursi:
echl.com

  -4 [+] [-]

, 2009-04-26 11:14, pirms 15 gadiem
Un varēja būt vēl vairāk - Jēkabs Rēdlihs (it sevišķi) un Ervīns Muštukovs.

 +10 [+] [-]

, 2009-04-26 11:21, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Un varēja būt vēl vairāk - Jēkabs Rēdlihs (it sevišķi) un Ervīns Muštukovs.
un tā var turināt ar Ivanānu un Štālu utt.

 +16 [+] [-]

, 2009-04-26 11:23, pirms 15 gadiem
nu intersants trends tagad vajadzētu saskaitīt cik PČ hokejistu is spēlējuši teiksim Anglijas līgā vai vēl kādā krūmu līgā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-04-26 11:31, pirms 15 gadiem
Straka rakstīja: un tā var turināt ar Ivanānu un Štālu utt.
Ivanāns un Štāls nebija nemaz treniņnometnē. Bet jā, Latvijā ir pilns ar visādu Ziemeļamerikas līgu spēlētājiem. Izlasē vairāk kā puse ir spēlējuši Ziemeļamerikā (dažādos līmeņos).

  +2 [+] [-]

, 2009-04-26 11:33, pirms 15 gadiem
Vispār bezsakarīgs raksts! Te jau sāk izdomāt statistiku tāpat kā NBA rekordus!

  -2 [+] [-]

, 2009-04-26 11:48, pirms 15 gadiem
srajo rakstīja: Vispār bezsakarīgs raksts! Te jau sāk izdomāt statistiku tāpat kā NBA rekordus!
aa, un Tu jau nemaz nebiji priecīgs, ka Biedriņš nezin cik spēles pēc kārtas dabuja double-double vai arī Skrastiņš aizvadīja gandrīz 500 mačus pēc kārtas. netiek rakstīti katri rekordi, bet gan tie, kur Latvija ir priekšā un tas ir tikai normāli.

  +3 [+] [-]

, 2009-04-26 11:49, pirms 15 gadiem
kārumiņš rakstīja: aa, un Tu jau nemaz nebiji priecīgs, ka Biedriņš nezin cik spēles pēc kārtas dabuja double-double vai arī Skrastiņš aizvadīja gandrīz 500 mačus pēc kārtas. netiek rakstīti katri rekordi, bet gan tie, kur Latvija ir priekšā un tas ir tikai normāli.
Tikai dotajā gadījumā tas, ka Latvija ir priekšā ir labi vai slikti?

  -1 [+] [-]

, 2009-04-26 12:05, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tikai dotajā gadījumā tas, ka Latvija ir priekšā ir labi vai slikti?
interesanti.

  -2 [+] [-]

, 2009-04-26 12:05, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tikai dotajā gadījumā tas, ka Latvija ir priekšā ir labi vai slikti?
Drizak ar shito var lepoties pati liga, bet ne jau Latvijas hokejisti, jo limenis tur varetu but pat sliktaks kaa Baltkrievijas liigaa. Katra gadijuma nekas labs tas nav.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-04-26 12:10, pirms 15 gadiem
flipsider rakstīja: Drizak ar shito var lepoties pati liga, bet ne jau Latvijas hokejisti, jo limenis tur varetu but pat sliktaks kaa Baltkrievijas liigaa. Katra gadijuma nekas labs tas nav.
Līmenis... sliktāks vai labāks to nevar noteikt tā viennozīmīgi - savādāka spēle - noteikti.

Taču ja skatās no tā punkta, kuri ir spēlējuši ECHL un tad tikuši augstākās līgās (un spēlē vēl aizvien), slikti jau nav (un visi viņi spēlē ļoti labā līmenī)...

  +3 [+] [-]

, 2009-04-26 12:21, pirms 15 gadiem
Pēc manām domām pasaules čempis hoķī LR ir svētki, neatkarīgi no tā kādu vietu ieņem izlase un neatkarīgi no jebkuriem citiem faktoriem. Pēdējā laikā man sāk likties, ka esports ir tā komercializējies, ka ir aizmirsis savu būtību. Daudzos saitos, mājas lapās ir šis svētku noskaņojums, pat draugos.lv(kaut draugiem ar čempi ir maza saistība). Tas ir mans subjektīvais viedoklis, bet esportam aptuveni ap to laiku, kad mainīja savas mājas lapas ārējo izskatu ir kļuvis mazliet pofig par daudzām lietām, tajā skaitā par šo svētku noskaņu, par par parstiem lietotājiem (joprojām uzskatu, ka jaunā lapa nepārskatāma), kā arī nepievērš uzmanību praktiskām lietām, kas var noderēt lietotājiem. Pavērojiet, cik vietas aizņem totalizatori, rekāmas utt Rakstus raksta paši fani, esporta lietotāji paldies par to!!! Bet ja noņem nost šo lietotāju ieguldījumu esportā paliktu tikai kaudze ar reklāmām, jo te nav dvēseles un te nav redaktora, kuram pasaules čempis ir svētki. Atvainojiet par orālo pa**su...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2009-04-26 14:56, pirms 15 gadiem
Pilnīgi beztolcīgs raksts. nez ar ko tad ECHL ta izceļās uz citu līgu fona?

     [+] [-]

, 2009-04-27 00:56, pirms 15 gadiem
Bolder rakstīja: Pilnīgi beztolcīgs raksts. nez ar ko tad ECHL ta izceļās uz citu līgu fona?
suu.digakaa liiga nekaa NHL un AHL, -> LV speeletaaji par 2-3 liimeniem sliktaaki, nekaa Krievijas, CAN, ASV, SVK, Chehijas izlashu speeletaaji (neskaitot dazhu KHL un 2,5 NHL speeletaaju)

karoche, viss ir ljoti slikti