Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:320, Did:0, useCase: 3

Dāņu uzbrucējs: "Mūs iegāza spēle nevienādos sastāvos"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dāņu uzbrucējs: "Mūs iegāza spēle nevienādos sastāvos"
Epizode no Čehijas - Dānijas spēles
Foto: AP

Aizvadīta otrā diena pasaules čempionātā hokejā. C un D grupas četrās spēlēs uzvaras izcīnīja Zviedrijas,. Čehijas, Somijas un ASV izlases. Piedāvājam iepazīties ar treneru un spēlētāju teikto pēc mačiem.

Zviedrija - Austrija (7:1)

Vakardien visvieglāk klājās Zviedrijas hokejistiem, kuri itin pārliecinoši uzvarēja austriešus. "Lai saglabātu izredzes mums ir nepieciešams labs sākums. Šovakar spēli sākām briesmīgi," pēc spēles pārdomās dalījās Austrijas izlases galvenais treneris Larss Bergstroms. "Pirmajā trešdaļā viņi spēlēja pārliecinoši, neatstājot mums nekādas cerības. Otrajā periodā mēs spēlējām labāk. Iespējams, zviedri atpūtās, neuztvēra to nopietni. Pēc mūsu gūtajiem vārtiem viņi sāka spēlēt savādāku hokeju, neatstājot mums nemazākās izredzes."

"Labi aizvadījām pirmo trešdaļu, otrajā paši pieļāvām kļūdas, sākām visu darīt ne tā kā tas būtu nepieciešams. Ļāvām viņiem iespēlēties, taču pēdējā periodā visu ''salikām pa plauktiņiem''," pārdomās dalījās Zviedrijas izlases galvenais treneris Bengts Ake Gustavsons. "Rezultāts 7:1 īsti neatbilst mača gaitai, jo austrieši spēlēja labi, bet mūsu vārtsargs bija izcils!"

"Kas tāds man pat sapņos nebija rādījies. Viss ko es darīju bija bez kļūdām. Jācer, ka tāds pats būs arī čempionāta turpinājums," pēc spēles sajūsmā bija galvenais zviedru uzvaras kaldinātājs Linuss Umarks. "Pat Zviedrijas līgā agrāk nebiju guvis piecus rezultivitātes punktus. Šķiet, ka mans iepriekšējais rekords bija četri," ar smaidu sejā turpināja talantīgais uzbrucējs.

Čehija - Dānija (5:0)

"Vienādos sastāvos spēlējām veiksmīgi, bet kad viņi ieguva skaitlisko pārsvaru... Jāgrs un Hemskijs to izspēlēja teicami," pārdomās dalījās dāņu uzbrucējs Mikels Boedkers.

"Čehijas izlase vienmēr bijusi spēcīga. Spēlējām labi, bet ievērojami atpalikām ātrumā. Manuprāt, tas arī ir zaudējuma iemesls," iespaidos dalījās Dānijas vārtsargs Patriks Galbraits.

"Šī mums ir svarīga uzvara. Vienmēr čempionāts ir jāsāk veiksmīgi. Šovakar izcili nospēlējām skaitliskajā vairākumā, arī mazākums bija labs. Mums šī bija teicama spēle," sajūsmā pēc spēles bija čehu uzbrucējs Petrs Čajaneks. "Ja turpināsim spēlēt ātri, tad visam vajadzētu būt kārtībā."

Somija - Norvēģija (5:0)

"Mums šis ir labs rezultāts. Spēli mainīja ātri gūtie vārti, varbūt tie pretiniekus ''izsita no sliedēm''? Esam laba komanda un gatavi uzvarām," pārdomās dalījās somu uzbrucējs Niko Kapanens.

"Bija daudz izdevību vairākumā un labi, ka tās veiksmīgi izmantojām," uzvaras cēloņus meklēja soms Anti Mietinens. "Viņš ir viens no pasaules labākajiem aizsargiem. Ir labi, ja komandā ir tāds spēlētājs kā viņš," taujāts par Peteri Numellina lomu komandā atbildēja Mietinens.

"Uzskatu, ka varējām nospēlēt daudz, daudz veiksmīgāk. Arī man bija jāķer vairākas ripas, bet tagad jācenšas par to vairs nedomāt. Jākoncentrējas nākamajām spēlēm," vainu sevī meklēja Norvēģijas izlases vārtsargs Pāls Grotness.

ASV - Latvija (4:2)

"Pieļāvām vairākas rupjas kļūdas un viņi tās izmantoja. Amerikāņi kopā ir tikai dažas dienas, bet viņi ir ievērojami ātrāki un spēcīgāki," pēc spēles pastāstīja Latvijas izlases kapteinis Kārlis Skrastiņš.

"Bija daudz izdevību, bet ne vienmēr tās izdevās izmantot. Ar katru spēli jākļūst labākiem, jācenšas realizēt katra iespēja. Arī pašam vēl jāsmeļas pieredze, jo sen neesmu trenējis nacionālo izlasi. Ne visi šeit spēlē kā NHL," atzina ASV galvenais treneris Rons Vilsons.

"Vairākas reizes esmu spēlējis pret Latvijas izlasi, bet man šķiet, ka šī bija ASV izlases labākā spēle pret latviešiem," pēc spēles neviltotu prieku izrādīja ASV izlases pamatvārtsargs Roberts Ešs.

Izmantotie resursi:
iihf.com

  +4 [+] [-]

, 2009-04-26 14:59, pirms 15 gadiem
būs jau labi ja ne šogad, tad citu gadu točna............turamies

  +4 [+] [-]

, 2009-04-26 14:59, pirms 15 gadiem
Dāņu uzbrucējs: "Mūs iegāza spēle nevienādos sastāvos"

Visiem skaidrs, ka, ja nebūtu šī spēle nevienādos sastāvos, dāņi uzvarētu !

 +10 [+] [-]

, 2009-04-26 15:02, pirms 15 gadiem
eske rakstīja: Dāņu uzbrucējs: "Mūs iegāza spēle nevienādos sastāvos"

Visiem skaidrs, ka, ja nebūtu šī spēle nevienādos sastāvos, dāņi uzvarētu !
vins taa nesaka !!!!
tikai rezultaats buutu mazaaks

  +1 [+] [-]

, 2009-04-26 15:17, pirms 15 gadiem
"Vairākas reizes esmu spēlējis pret Latvijas izlasi, bet man šķiet, ka šī bija ASV izlases labākā spēle pret latviešiem," pēc spēles neviltotu prieku izrādīja ASV izlases pamatvārtsargs Roberts Ešs.

nedomaaju gan...

  +4 [+] [-]

, 2009-04-26 15:40, pirms 15 gadiem
Labākās ASV izlases spēlēs pret mums bija tad, kad uzvarējām ar 3:2 un 2:0
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-04-26 20:21, pirms 15 gadiem
DAudz jau netruka, vareejaam jau arii panjemt