Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:320, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Baltkrievu kapteinis: "Aizsardzībā mums pārāk daudz jauno"

Baltkrievu kapteinis: "Aizsardzībā mums pārāk daudz jauno"
Epizode no Kanādas - Baltkrievijas spēles
Foto: AP

Aizvadīta pirmā diena pasaules čempionātā hokejā. A un B grupas četrās spēlēs uzvaras izcīnīja Krievijas,. Kanādas, Šveices un Slovākijas izlases. Piedāvājam iepazīties ar treneru un spēlētāju teikto pēc mačiem.

Slovākija - Ungārija (4:3)

Visgrūtāk pirmajā spēlē klājās Slovākijai, kas tikai 13 sekundes pirms pamatlaika beigām, pateicoties Ļuboša Bartečko vārtiem, izrāva 4:3 uzvaru pār Ungāriju. Ungārijas nometnē pavisam nesen, marta beigās, notika traģēdija, jo mira tās ilggadējs spēlētājs Gabors Ocskajs, viens no izcilākajiem ungāru hokejistiem, kura 19. numurs tagad ir iemūžināts. Pēc mača ar Slovākiju ungāru trenris Pats Kortina sacīja: "Mēs neesam gados jauna komanda, taču bijām ļoti motivēti, jo cīnījāmies par 19. numuru... Visi zina, ka mūsu galvenais uzdevums ir nosargāt vietu Elitē. Šīs dienas zaudējums ļoti sāp, taču tas nav tik svarīgi mūsu mērķa kontekstā."

Slovākijas izlases vārtsargs Rastislavs Staņa: "Viņi var ļoti labi nospēlēt aizsardzībā. Jo ilgāk saglabājās neizšķirts, jo lielāku spiedienu uz sevi izjutām." Labu sniegumu parādījušais ungāru vārtsargs Levente Zupers: "Ja kāds pirms spēles mums pateiktu, ka trešajā periodā pret Slovākiju būs 3:3, mēs tam neticētu. Pēdējo vārtu epizodē neredzēju ripu. Manā priekšā bija daudz spēlētāju. Šķiet, Bartečko trāpīja pa stabu, un ripa atlece tieši atpakaļ pie viņa. Tāds ir hokejs."

Šveice - Francija (1:0)

Šveices izlases vārtsargs Martins Gerbers: "Bija brīnišķīgi iziet laukumā un redzēt visus tos karogus - viss bija sarkans un balts. Tas bija neticami." Šveices izlases treneris Ralfs Krīgers: "Savu skatītāju priekšā bijām nedaudz nervozi. Šī pieredze mums jāņem vērā, un turpmāk skatītāju atbalsts jāizmanto savā labā. Spēlē ar Franciju mums bija viens mērķis - paņemt trīs punktus. Mēs to sasniedzām un esmu lepns par spēlētājiem. Tagad jāskatās uz priekšu - nākamais mačs pret Vāciju."

Francijas izlases treneris Deivs Hendersons: "Prasīju no saviem spēlētājiem spēlēt fizisku, taču disciplinētu hokeju, kā arī smagi strādāt. Viņi to arī darīja. Zinājām, ka Šveice ir ļoti spēcīga uzbrūkošās darbībās, un tas mums sagādāja daudzus noraidījumus, taču kopumā varu teikt, ka visu spēli aizvadījām labi.

Kanāda - Baltkrievija (6:1)

Martins Sentluī slavēja savu gados jauno (19) maiņas biedru Stīvu Stamkosu, kurš iemeta divus vārtus: "Mums izdevās gūt pāris ātrus vārtus. Stīvam galvenais bija justies komfortabli spēlē. Viņš tiešām vēlas kļūt par labu hokejistu, un viņš ātri mācās." Sentluī viedoklim piebiedrojās arī Dveins Rolosons: "Viņš ir pacietīgs un zina, kurās vietās spēlētāji atrodas. Man ir prieks šeit viņu redzēt, jo NHL regulārajā sezonā tas notika tikai vienreiz."

Baltkrievijas izlases kapteinis Konstantīns Koļcovs: "Kanāda ir spēcīgākā komanda čempionātā, bet mums ir pārāk daudz jaunu spēlētāju, īpaši aizsardzībā. Viņi centās, cik varēja, taču kanādiešiem bija pārāk daudz talanta."

Krievija - Vācija (5:0)

Vācijas izlases kapteinis Andreass Rencs: "Tas bija liels gods pirmajā mačā spēlēt pret šī brīža pasaules čempioniem. Krievija pret mums parādīja, ka viņu nodomi ir nopietni. Viņi parādīja, ka ir pasaules čempioni. Kādam viņus apspēlēt nebūs viegli. Mums tas bija pirmais solis turnīrā. Mēs necerējām uzvarēt, taču gribējām dot sev iespēju. Lai nu kā, mūsu lielās spēles būs pret Šveici un Franciju. Centīsimies atgūties un maksimāli koncentrēties šiem mačiem."

Krievu pirmo vārtu autors Oļegs Saprikins: "Tas nebija viegli. Jebkurš pretinieks ir grūts. Taču mums izdevās iemest pāris vārtus un nezaudēt tempu. Tā bija uzvaras atslēga. Mēs vēlējāmies turpināt un turpināt, un turpināt. Papildinājums no NHL? Mēs par to vēl nezinām, skatīsimies, kā būs."

Izmantotie resursi:
iihf.com


, 2009-04-25 04:02, pirms 15 gadiem
Baltkrievi uz jaunumu novelj... ha, attaisnojumu atradushi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-04-25 08:52, pirms 15 gadiem
Varbūt Koļcovs domāja nepieredzējuši aizsargi,jo jaunākais aizsargs Antonovs dzimis 1985.gadā,Usenko 83 ,Baško 82,Kostičenoks 79,
Radinskis 78 un Kolorado aizsargs Salejs 1974.gadā.Trīs no KHL,divi no Baltkrievijas čempionāta.Vēl divas aizsargu vietas brīvas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-04-25 09:19, pirms 15 gadiem
Žēl ungāru, slovāķiem kā suņiem paveicās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-04-25 10:17, pirms 15 gadiem
krko rakstīja: Baltkrievi uz jaunumu novelj... ha, attaisnojumu atradushi
+ spēlēja ar pasaules visspēcīgāko komandu. Tā ir, kad neredz realitāti.
, 2009-04-25 10:39, pirms 15 gadiem
Basketbolists#7 rakstīja: Šveiciešu trennerisun vārtsargs laikam nekad mūžā nav redzējis LV vai RD fanus
bet vai Tu redzēji spēli?? atmosfēra bija fantastiska bāj de vēj
Oļegs Znaroks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
76

Znaroks izlasi trenēs arī turpmāk

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans atklājis, ka panākta konceptuāla vienošanās ar Oļegu Znaroku par Latvijas valstsvienības galvenā trenera darba turpināšanu, vēsta laikraksts "Diena".
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
38

eSports.lv vērtē Latvijas hokeja izlasi

Pēc veiksmīgi aizvadītā pasaules hokeja čempionāta Šveicē, kurā Latvijas valstsvienība izcīnīja augsto septīto vietu, mūsējiem prēmijas vēl nav izdalītas. Tikmēr portāls eSports.lv pasteidzies "izlikt atzīmes" katram mūsu hokejistam, ar ko arī piedāvājam iepazīties.
Martins Senluī demonstrē savu tehniku
Foto: AP
32

Kanādieši - izcilnieki statistikas rādītājos

Vakar vēlu vakarā noslēdzās 2009. gada pasaules čempionāts hokejā. Par čempioniem kļuva Krievijas izlases hokejisti, savukārt Latvijas valstsvienība izcīnīja cienīgo 7. vietu. Pienācis laiks atskatīties uz turnīra statistikas rādītājiem.