Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Zvirgzdiņš

''Liepājas metalurgs'' pēcspēles metienos uzvar ''Ņeman''

''Liepājas metalurgs'' pēcspēles metienos uzvar ''Ņeman''
Liepājnieku vārtsargam J. Kalniņam šovakar bija daudz darba.
Foto. Aigars Prūsis

Šovakar ar spēli savu skatītāju priekšā pret Grodņas hokeja klubu ‘’Ņeman’’ hokeja kluba ‘’Liepājas metalurgs’’ spēlētāji turpināja startēt Baltkrievijas Atklātā hokeja čempionātā (BAČ) regulārā čempionāta otrā kārtā. Liepājnieki aizvadot labu spēli uzvarēja pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 3:2.

Abas komandas BAČ regulārā čempionāta pirmajā kārtā četrās spēlēs brālīgi dalīja punktus uz pusēm, jo katra komanda uzvarēja savas mājas spēles. Turklāt liepājnieki abās mājas spēlēs šīvakara pretiniekus atstāja sausā.

Liepājnieki savā laukumā nebija spēlējuši kopš janvāra sākuma, jo bija devušies četru spēļu izbraukuma tūrē uz Baltkrieviju. Visas četras spēles liepājnieki bija zaudējuši, jo trīs reizes spēlēja pret hokeja klubu ‘’Gomeļ’’, un vienreiz pret Žlobinas ‘’Metalurg’’. Abas šīs komandas ir BAČ līderi. Pēc šiem zaudējumiem metalurgi BAČ regulārās sezonas kopvērtējumā ir noslīdējuši uz 5. vietu ar izcīnītu 71 punktu 41 spēlē. ‘’Ņeman’’ pēc aizvadītām 41 spēlēm ar izcīnītiem 97 punktiem ir stabilā 3. vietā.

Liepājnieku treneri šovakar savas komandas vārtos atkal bija ielikuši metalurgu nomināli pirmo vārtsargu J.Kalniņu. Kā rezerves vārtsargs liepājniekiem tika pieteikts J. Auziņš. Viesu vārtos šovakar stājās ceturtais labākais BAČ vārtsargs-I. Brikuns.

Spēles rezultāts tika atklāts pirmā perioda 11. minūtē, kad metalurgi bija palikuši trīs spēlētāju sastāvā. Liepājniekiem divas minūtes pirms perioda beigām bija laba iespēja izlīdzināt rezultātu, tomēr vārtu stabiņš glāba viesus no vārtu zaudējuma.

Otrā perioda sākumā arī mājiniekiem bija izdevība uzspēlēt lielā vairākumā, tomēr izmantot viņi to neprata. Perioda 12. minūtē mājinieki tomēr realizēja vairākumu, un E. Kalns izlīdzināja spēles rezultātu.

Trešo periodu mājinieki sāka ļoti aktīvi, un tas vainagojās ar panākumu, jo perioda trešajā minūtē. R. Birziņš vadībā izvirzīja mājiniekus. Tomēr mājinieku prieki nebija ilgi, jo perioda ceturtajā minūtē uz metalurgu vārtiem tika nozīmēts soda metiens, un to veiksmīgi realizēja čehu leģionārs J. Kristeks. Abām komandām (īpaši liepājniekiem) bija vairākas labas iespējas izvirzīties vadībā trešā perioda izskaņā, tomēr tās netika izmantotas, un tāpēc komandas bija spiestas spēlēt spēles papildlaiku.

Spēles papildlaiku aktīvāk aizvadīja metalurgi, tomēr arī tajā neizdevās noskaidrot spēles uzvarētāju. Pēcspēles metienu sērijā jeb bullīšos veiksmīgāki un meistarīgāki bija liepājnieki, jo M. Diļevka superstilā izpildīja izšķirošo metienu.

‘’Liepājas metalurgs’’ hokeja komanda nākošo BAČ regulārā čempionāta spēli aizvadīs 26. janvārī pulksten 16:00 Soļigorskā, kad tā tiksies ar vietējo hokeja klubu ‘’Šahtjor’’.

Pārējie BAČ rezultāti 23.01.2013

KomandaRez.Komanda
Lida2:4Šahtjor
Metalurg2:1Gomeļ
Junior3:4 SOHimik-SKA
Brest2:1 SOMogiļev

,,Liepājas metalurgs’’ hokeja komandas sastāvs aizvadītajā spēlē:
Vārtsargs: 90.Jānis Kalniņš (rezervē - 33.Jānis Auziņš)
1.maiņa: 3. Vents Feldmanis (C) – 4. Nerius Ališauskas;
11. Bruno Zabis – 8. Edgars Brancis (A)– 95. Lauris Bajaruns
2.maiņa: 6. Ēriks Ševčenko – 7. Raimonds Tūbelis;
10. Toms Zeltiņš – 19. Sergejs Voroņins – 24. Aleksandrs Baburins
3.maiņa: 22. Mārtiņš Gipters - 43. Ričards Birziņš;
21. Māris Diļevka - 23. Jānis Straupe (A) – 81. Egīls Kalns
4.maiņa: 17. Reinis Demiters – 5. Edgars Siksna;
16. Kārlis Ozoliņš – 86. Arturs Kuzmenkovs - 91. Arturs Mickevičs

BAČ 2012/2013. gada sezonas regulārais čempionāts
_____________________________________________________________________

Liepājas metalurgs - Ņeman - 3:2 SO (0:1;1:0;1:1;0:0)

Vārti: 10:13 0:1 A.Usenko (lielā vairākumā) (Makrovs; I. Usenko), 31:18 1:1 Kalns (vairākumā) (Straupe; Gipters), 42:05 2:1 Birziņš (Zeltiņš;Baburins), 43:10 2:2 Kristeks (soda metiens), 3:2 Diļevka (pēcspēles metiens)

Vārtsargi: Jānis Kalniņš – Igors Brikuns

Soda minūtes: 8+soda metiens:8 (6:0;2:6;0:2)

Izmantotais resurss: pointstreak.com
Лиепаяc Металургc vs Неман Гродно - BLR -...


, 2013-01-23 21:33, pirms 11 gadiem
LM malači šosezon. Atlikušajās spēlēs nenolaisties un sākt jau morāli gatavoties cīņai ar Šahtjoriem, lai sezonu noslēgtu līgas labāko četriniekā.
Mazliet offtopic jautājums: Roberts Bukarts vairs nav kopā ar LM? Pirmās kārtas pēdējā tūrē vēl bija kopā ar komandu un pēc statistikas nospēlēja arī ok. Ja ir vesels, tad īsti nav skaidrs, kur viņš ir, jo Rīgā īsti darīt viņam nav ko, bet liepājniekiem tīri labi noderētu Baburina vietā.
, 2013-01-23 21:39, pirms 11 gadiem
Nē, Bukarts jau pirms spēles pret Gomeļ atgriezās RD sastāvā.
Tagad,kad RD spēlēs ''Cerības kausā'', nav īsti skaidrs kas un kā pievienosies LM.
LM nav būtiski vai viņi būs ceturtie vai piektie,jo tāpat izslēgšanas spēlēs jāspēlē pret Šahtjor.
, 2013-01-23 21:56, pirms 11 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Nē, Bukarts jau pirms spēles pret Gomeļ atgriezās RD sastāvā.
Tagad,kad RD spēlēs ''Cerības kausā'', nav īsti skaidrs kas un kā pievienosies LM.
LM nav būtiski vai viņi būs ceturtie vai piektie,jo tāpat izslēgšanas spēlēs jāspēlē pret Šahtjor.
Nu es ar to ceturto vietu kā reiz arī domāju, ka lai play-off uzvar Šahtjorus un tiek pusfinālā (t.i. četriniekā).
Par Bukartu runājot, ja Rīgas kungi nav plānojuši aizmainīt vēl kādu uzbrucēju, tad īsti jēgas no viņa tur nav. Komandas rīcībā bez Bukarta ir 13 uzbrucēji, un ir jau diezgan skaidrs, ka ar viņu tur vairs nerēķinas kā KHL spēlētāju. Manuprāt, tas būtu paša Roberta interesēs spēlēt Liepājā nevis laist muļķi Rīgas treniņos un skatīties spēles no tribīnes. Vasarā beidzas līgums, un jaunā kluba meklējumos tomēr ir vieglāk, ja ir kādi konkrēti cipari statistikas ailītēs.
Cita lieta, ja pats negrib, jo no tāda spēlētāja arī nekāda atdeve nebūs.
, 2013-01-23 22:04, pirms 11 gadiem
edzinss rakstīja: Cita lieta, ja pats negrib, jo no tāda spēlētāja arī nekāda atdeve nebūs.
Bukartam "toļka Riga, toļka Ģinama'', kaut tribīnē sēdēt, bet vienalga skaitīties toļka Riga... Redz kā Indrašis tā pārbijās no Liepājas, ka atpakaļ Rīgā ticis iemeta Spartakam izcilu bullīti, vēl kādu golu, atdeva piespēles un beigās vēl Granlundstiķi iemeta... Tas, kas pabijis TOĻKO RIGA kreklā kaut kā vairs uz Liepāju īpaši neraujas.....
, 2013-01-23 22:08, pirms 11 gadiem
Kā Diļevka iemeta?
, 2013-01-23 22:10, pirms 11 gadiem
edzinss rakstīja: Nu es ar to ceturto vietu kā reiz arī domāju, ka lai play-off uzvar Šahtjorus un tiek pusfinālā (t.i. četriniekā).
Par Bukartu runājot, ja Rīgas kungi nav plānojuši aizmainīt vēl kādu uzbrucēju, tad īsti jēgas no viņa tur nav. Komandas rīcībā bez Bukarta ir 13 uzbrucēji, un ir jau diezgan skaidrs, ka ar viņu tur vairs nerēķinas kā KHL spēlētāju. Manuprāt, tas būtu paša Roberta interesēs spēlēt Liepājā nevis laist muļķi Rīgas treniņos un skatīties spēles no tribīnes. Vasarā beidzas līgums, un jaunā kluba meklējumos tomēr ir vieglāk, ja ir kādi konkrēti cipari statistikas ailītēs.
Cita lieta, ja pats negrib, jo no tāda spēlētāja arī nekāda atdeve nebūs.
Bukim tik 14.gada vasarā beidzas līgums.
, 2013-01-23 22:25, pirms 11 gadiem
M9 rakstīja: Kā Diļevka iemeta?
Ja redzēji kā Lehtera iemeta pēdējā KHL Zvaigžņu spēlē, tad tas bija ļoti līdzīgi. Mārim gan tas sanāca neapzināti, bet Brikuna kļūdas dēļ tas izskatījās varen efektīgi.
, 2013-01-23 22:33, pirms 11 gadiem
M9 rakstīja: Kā Diļevka iemeta?
Mike Ribeiro one-handed shootout goal vs LA |...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-24 01:14, pirms 11 gadiem
Liepajai ir paris speletaji,kurus vajadzetu parbaudit!
, 2013-01-24 06:27, pirms 11 gadiem
Ikrnpk rakstīja: Bukartam "toļka Riga, toļka Ģinama'', kaut tribīnē sēdēt, bet vienalga skaitīties toļka Riga... Redz kā Indrašis tā pārbijās no Liepājas, ka atpakaļ Rīgā ticis iemeta Spartakam izcilu bullīti, vēl kādu golu, atdeva piespēles un beigās vēl Granlundstiķi iemeta... Tas, kas pabijis TOĻKO RIGA kreklā kaut kā vairs uz Liepāju īpaši neraujas.....
Nemuldi. Bukarts taisni priecājās, ka var uzspēlēt LM, ja reiz nesanāk RD. Tas no privātām sarunām.

Bet, protams, ka tikai pagvelzt tuftu.
, 2013-01-24 09:35, pirms 11 gadiem
120 kg varcargs rakstīja: Nemuldi. Bukarts taisni priecājās, ka var uzspēlēt LM, ja reiz nesanāk RD. Tas no privātām sarunām.
Uzspēlēt ir viens, bet pa kabatu tas pasākums droši vien sit, jo viņam ir divvirzienu līgums.
, 2013-01-24 10:45, pirms 11 gadiem
Sogad Lm var pat aizspeleties lidz finalam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Elvis Merzļikins, Oskars Cibuļskis un divu vārtu autors Fabians Seterlunds. Foto: IIHF
118

Vītols debitē, Latvija pēc atspēlēšanās 26 sekundēs sabrūk pret Zviedriju

Otro neveiksmi pēc kārtas pasaules čempionātā piedzīvojusi Latvijas hokeja izlase, kas ar 2:7 atzina Zviedrijas hokejistu pārākumu. Vēl otrās trešdaļas sākumā latviešiem izdevās atspēlēt divus vārtus un panākt neizšķirtu, bet tās vidū pusminūtes laikā zviedri ieguva jau trīs vārtu pārsvaru, nokārtojot uzvaru.
Romāns Jozi. Foto: IIHF
2

Šveices astoņu vārtu torpēda nogremdē dāņu kuģīti

Pasaules hokeja čempionātā Prāgā pie graujošas uzvaras tika Šveices hokeja izlase, kas ar rezultātu 8:0 aplauza dāņu ragus. Šveiciešus uzvara atgriezusi A apakšgrupas līderpozīcijā.
Mets Dušeins. Foto: AP/Scanpix

Dušeins ar vārtiem otrajā papildlaikā ieved "Stars" konferences finālā

Izceļoties ar precīzu metienu pret savu bijušo komandu, Mets Dušeins Stenlija kausa izcīņas otro kārtu ļāvis pārvarēt Dalasas "Stars" komandai, kas sestajā sērijas mačā ar 2:1 uzvarēja Kolorado "Avalanche", tādējādi kļūstot par trešo pusfinālu sasniegušo komandu.