Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Stipičs pauž cerību kādreiz kļūt par Latvijas izlases galveno treneri

Stipičs pauž cerību kādreiz kļūt par Latvijas izlases galveno treneri
Tomislavs Stipičs. Foto: Zigismunds Zālmanis/rigafc.lv

"Riga FC" galvenais treneris Tomislavs Stipičs pēc savas komandas ievešanas UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešajā kārtā intervijā Sportacentrs.com futbola apskatnieka Edmunda Novicka "Patreon" projektā izteicās par savu darbu komandā, kas pazīstama ar biežām treneru maiņām, kā arī pats piesauca darbu Latvijas izlasē kā vienu no saviem nākotnes mērķiem.

"Domāju, ka es jau esmu uzstādījis "Riga" rekordu - sāku darbu janvārī un izturēju līdz Eirokausiem," par spriedzi un augstajām prasībām no kluba vadības puses smaidīja "Riga" galvenais treneris Tomislavs Stipičs. "Tāpēc varbūt varu uzstādīt arī nākamo rekordu - palikt amatā vairāk nekā gadu. Tāds ir mans mērķis, un ceru, ka kluba vadība saskata manu darbu un novērtē to, un atļaus man to turpināt. Protams, futbolā viss var notikt - pēc viena zaudējuma "Riga" var meklēt jaunu treneri, var būt tā, ka man ir citi piedāvājumi, viss var būt. Taču ceru turpināt darbu "Riga" klubā arī nākamos divus gadus, jo man šeit ļoti patīk."

"Ja kluba vadība atlaidīs mani, tad pieļaus lielu kļūdu," sacīja Stipičs, atbildot uz jautājumu par iepriekš bieži notikušajām "Riga" treneru maiņām. Viņš izteicās, ka šajā ziņā ir nevis augstprātīgs, bet gan pašpārliecināts, jo zina, ka pilnībā iegulda sevi komandas attīstībā.

Horvātu treneris izteica atzinību Virslīgas leģionāru ierobežojumam un norādīja, ka, pat ja tāda nebūtu, viņš tik un tā vēlētos iespēlēt arī Latvijas futbolistus "Riga" komandā. Pat ņemot vērā, ka "Riga" ir spējīga transfēros piesaistīt spēcīgus ārzemju spēlētājus, Stipičs sacīja, ka tāpat vēlētos iespēlēt Latvijas futbolistus.

"Es uz to neskatos kā mīnusu," par leģionāru limitu sacīja Stipičs. "Jo man ļoti patīk arī Latvijas izlase, un, kas zina, varbūt kādu dienu man pašam būs iespēja strādāt par tās treneri. Jā, arī tas ir viens no maniem mērķiem."

"Ja cilvēki redzēs, ka Stipičs identificējas ar vietējo kultūru un ka viņš var palīdzēt vietējo futbolistu attīstībai no sezonas uz sezonu, un ja viņiem patiks mans darbs, varbūt patiešām es varētu būt Latvijas izlases treneris pēc tam, kad savu darbu pabeigs Dainis Kazakevičs, kas varbūt būs pēc gadiem desmit," ar smaidu teica Stipičs. "Man ļoti patīk Latvija un tās futbols, tādēļ arī nekad nedarīšu neko tādu, kas kaitētu Latvijas futbola attīstībai."

Stipičs arī iepriekšējā sezonā strādāja Latvijā, kad bija "Audas" galvenais treneris un aizveda Virslīgas jaunpienācēju līdz Latvijas kausa triumfam.

Kopš 21. gadsimta sākumā Latvijas izlasē piedzīvotā Gerija Džonsona laika valstsvienībai ilgu laiku bija tikai vietējie treneri, taču 2018. un 2019. gadā bija divi ārzemju treneri pēc kārtas - uz īstermiņa līgumu nolīgtais soms Miksu Pātelainens un slovēnis Slaviša Stojanovičs, kurš pirms darba Latvijas izlasē bija Stipiča pašreizējā pozīcijā kā "Riga" galvenais treneris.


, 2023-08-08 12:00, pirms 10 mēnešiem
Piekrītu, ja Riga tiešām atlaidīs Stipiču neskatoties uz rezultātiem (izkrišana pret Twente, Virslīgas neuzvarēšana) tad klubs pieļaus lielu kļūdu.
, 2023-08-08 12:05, pirms 10 mēnešiem
Daudz labāks variants par Daini Kazakeviču!
, 2023-08-08 12:47, pirms 10 mēnešiem
Apinīc rakstīja: Piekrītu, ja Riga tiešām atlaidīs Stipiču neskatoties uz rezultātiem (izkrišana pret Twente, Virslīgas neuzvarēšana) tad klubs pieļaus lielu kļūdu.
Manā skatījumā labākais ārzemju treneris kas ir trenējis kādu Latvijas klubu .Pievienojos tavam uzskatam , ja atlaidīs tad viņi ar galvu nedomā !
, 2023-08-08 12:49, pirms 10 mēnešiem
Daiņeli tik var atlaist tikai viņš pats
, 2023-08-08 13:49, pirms 10 mēnešiem
Stipičs vismaz iedotu kādu dzīvību un emocijas komandai, citādāk Daiņels tāds pasīvs fizkultūras učuks, kurš iedod uzdevumu un pads nosēžas uz beņķīša. Noteikti par sliktu šāda opcija nenāktu!
, 2023-08-08 14:35, pirms 10 mēnešiem
“Stipičs identificējas ar vietējo kultūru”?!
Kā var identificēties ar VIETĒJO kultūru, srādājot klubā, kurā komunikācija, sākot no akadēmijas, beidzot ar lielā kluba vadību, notiek okupantu valodā?
, 2023-08-08 14:38, pirms 10 mēnešiem
Tas būtu super, ievestu Latviju B grupā konfederācijas kausā..
, 2023-08-08 14:43, pirms 10 mēnešiem
Nespīd viņam Latvijas izlase pie pašreizējās LFF vadības, jo Stipičs tāpat kā Stojanovičs ir Gorkša cilvēki!
, 2023-08-08 14:47, pirms 10 mēnešiem
pimpambrachka rakstīja: “Stipičs identificējas ar vietējo kultūru”?!
Kā var identificēties ar VIETĒJO kultūru, srādājot klubā, kurā komunikācija, sākot no akadēmijas, beidzot ar lielā kluba vadību, notiek okupantu valodā?
Jāsecina, ka tā ir daļa no vietējās kultūras. Un daudz lielāka daļa, nekā gribētos.
, 2023-08-08 15:10, pirms 10 mēnešiem
juings rakstīja: Manā skatījumā labākais ārzemju treneris kas ir trenējis kādu Latvijas klubu .Pievienojos tavam uzskatam , ja atlaidīs tad viņi ar galvu nedomā !
neaizmirsti Dambrausku.
, 2023-08-08 16:13, pirms 10 mēnešiem
Naivais Stipičs! Daini no amata aiznesīs tikai ar kājām pa priekšu.
, 2023-08-08 18:12, pirms 10 mēnešiem
jau redzu Stipič pie izlases kloķiem , ģērbies kā sprīdītis , kājās pastaliņas , skrien gar strīpu kā olijars , stāvovācijas tribīnēs , līdzjutēji nepaguruši sauc šaibu , šaibu , skatītāji pie tv pārrēkušies . vektorus saliktu raitāk .
, 2023-08-08 19:18, pirms 10 mēnešiem
Puspirdelis rakstīja: Daiņeli tik var atlaist tikai viņš pats
Stipičs visticamāk nebija tā domājis, bet skan praktiski kā patiesība: "kad savu darbu pabeigs Dainis Kazakevičs, kas varbūt būs pēc gadiem desmit"
, 2023-08-08 20:34, pirms 10 mēnešiem
Nelielas izredzes, pagaidām pat Virslīgā nav labākais.
Ar Audu ļoti pelēcīgi, ar Rigu arī nekas īpašs - pagsidām Morozs un RFS ar daudz mazāku budžetu sasniedz līdzīgu rezultātu.

Stipičs ar emocijām derētu kādā īsā 2 spēļu sērijā. Taktikā pašvaks.
, 2023-08-08 20:57, pirms 10 mēnešiem
Tamazs arī grib vadīt izlasi
, 2023-08-08 23:12, pirms 10 mēnešiem
Tuvākos gadus 40 izlases bosa amats ir aizņemts. Latvijas izlasei nav turnīra mērķu, tādēļ tos neizpildīt ir pagrūti. Vienīgais, kas var iedragāt sera Daiņa pozīcijas ir smagi zāģi mājās pundurvalstīm, bet tur ir problēma, ka Andoras un San Marino ir pārāk nevarīgas, tādēļ būs mums Dainis uz ilgu laiku.
, 2023-08-09 09:10, pirms 10 mēnešiem
Garais1606 rakstīja: Tuvākos gadus 40 izlases bosa amats ir aizņemts. Latvijas izlasei nav turnīra mērķu, tādēļ tos neizpildīt ir pagrūti. Vienīgais, kas var iedragāt sera Daiņa pozīcijas ir smagi zāģi mājās pundurvalstīm, bet tur ir problēma, ka Andoras un San Marino ir pārāk nevarīgas, tādēļ būs mums Dainis uz ilgu laiku.
Varbūt ja sāktos masīva atkāpies Daini akcija kā ar Starkovu bija.
, 2023-08-09 09:22, pirms 10 mēnešiem
puslaiks rakstīja: neaizmirsti Dambrausku.
Grigorčuks?
Divu vārtu autors Luiss Iberiko. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
3

''Riga'' vēlu pamostas, nepilnās desmit minūtēs iesit trīs un sakauj ''Metta''

Noslēdzošajā ''TonyBet'' futbola Virslīgas spēlē vicelīdere ''Riga'' ar 5:0 sakāva ''Mettas'' futbolistus. Četrus no pieciem vārtiem Simo Valakari padotie guva no 65. līdz 78. minūtei.
Emersons pēc vārtu guvuma. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
5

RFS pret "Grobiņu" vēlreiz apliecina milzīgo pārākumu uzbrukuma jaudā

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā nostiprinājusies RFS, savā laukumā ar 5:0 apspēlējot "Grobiņas Sporta centru"/"Liepājas Futbola skolu".
Režinaldu Ramiriss. Foto: Kristians Putniņš
5

Ramirisam otrais hat-trick sezonā, ''Auda'' pārliecinoši uzvar Tukumā

''TonyBet'' Virslīgas 17. kārtas mačā ''Auda'' izbraukumā ar 4:1 droši apspēlēja ''Tukums 2000/Telms'' futbolistus. Ar trīs vārtiem uzvaru kaldināja brazīlietis Režinaldu Ramiriss, kuram tas bija otrais hat-trick šajā sezonā.