Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

Autors: Roberts Saulītis

Maradonam piedāvās pagarināt līgumu

Maradonam piedāvās pagarināt līgumu
Djēgo Maradona
Foto: AFP/Scanpix

Argentīnas Futbola Asociācija (AFA) paziņoja, ka piedāvās pagarināt līgumu bijušajam izlases trenerim Djēgo Maradonam vēl uz četrim gadiem. Tas nozīmētu, ka Maradona vadītu Argentīnas izlasi arī nākamajā Pasaules kausa izcīņā Brazīlijā.

Argentīnas Futbola Asociācijas pārstāvis paziņoja, ka nākamās nedēļas laikā federācijas prezidents Hulio Grondoma tiksies ar Maradonu, lai pārrunātu līguma detaļas. Šis ir visnopietnākais pierādījums tam, ka prezidents vēlas, lai Maradona turpina darbu ar izlasi pēc tam, kad Argentīnu Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfinālā sagrāva Vācijas izlase ar rezultātu 4:0. Pēc šīs spēles vienmēr runīgais Maradona bija skops savos komentārus, bet šobrīd treneris vada mierīgu dzīvi savās mājās Buenosairesā.

Grondoma paziņoja, ka viņi nemaz nav izskatījuši citas izlases galvenā trenera kandidatūras, cerot, ka Maradona paliks. Neskatoties uz to, ka Argentīnā daudzi līdzjutēji izlases sniegumu novērtēja ļoti kritiski, Grondoma to atzina par cienīgu.

Argentīnas līdzjutēju domas par Maradonu dalās, jo vieni uzskata, ka 49 gadus vecā Argentīnas futbola leģenda ir lielisks treneris, tikmēr otri atgādina, ka viņš ir vājs taktiķis, un uz rezervistu soliņa atrodas, lai vairāk justu līdzi komandai, nevis to trenētu.

Argentīnas prezidente Kristina Fernandeza publiski paziņoja, ka atbalstīs Maradonas kandidatūru, bet valsts likumdevēji jau ir ierosinājuši 1986. gada Pasaules kausa zvaigznei uzcelt pieminekli. Maradona gan vēl nav devis oficiālu atbildi, bet tā gaidāma drīzumā. Maradonas padotie, to skaitā Lionels Messī paziņojuši, ka vēlas, lai pats Maradona izšķiras par palikšanu komandas galvenā trenera amatā.

Izmantotie resursi:
sports.yahoo.com


, 2010-07-15 09:30, pirms 14 gadiem
Njā tajā valstī šo vīru ciena, bet personīgi uzskatu, ka Argentīna nedrīkstēja tā zaudēt vāciešiem, turklāt varēja just, ka tieši taktiskajā ziņā!
, 2010-07-15 09:33, pirms 14 gadiem
Viņam esot bijuši labi padomdevēji (tā Kreipāns visu laiku stāstīja), bet spēles organizācijā vienalga, salīdzinot ar vāciešiem bija bardaks.
, 2010-07-15 09:37, pirms 14 gadiem
Domāju, viņam Maradonam būtu vajadzīgs kāds labāks taktiķis palīgos (varbūt pat no ieprikšējiem izlases treneriem), tad viss varētu būt labi.
, 2010-07-15 09:39, pirms 14 gadiem
matrix773 rakstīja: Domāju, viņam Maradonam būtu vajadzīgs kāds labāks taktiķis palīgos (varbūt pat no ieprikšējiem izlases treneriem), tad viss varētu būt labi.
Viņam jau bija uz šo čempi, tur tā lieta.
Karloss Bilardo, kura vadībā Argentīna uzvarēja 1986. g. PK.
, 2010-07-15 09:39, pirms 14 gadiem
eduards fināls rakstīja: Njā tajā valstī šo vīru ciena, bet personīgi uzskatu, ka Argentīna nedrīkstēja tā zaudēt vāciešiem, turklāt varēja just, ka tieši taktiskajā ziņā!
vāciešiem bija lieliski pretuzbrukumi, uz kuriem iekrita Argentīna, mēģinot atspēlēties, jo būtiskas atšķirības 0-1 vai 0-4 izslēgšanas spēlēs nav, tāpēc uzskatu, ka nekāda traģēdija nav notikusi un izskatās, ka arī Argentīnā to saprot
, 2010-07-15 09:40, pirms 14 gadiem
Būtu Argentīna palikusi otrajā vietā grupā 4iekā būtu tikusi! izķļūstot no grupas uzvarētu Uurugvaju pēc tam Ganu un hops jau pusfināls pret Nīderlandi un neviens nezin kā tas būtu noslēdzies. Un tad visi pilnā balsī sauktu cik ideāls treneris ir Maradona!
, 2010-07-15 09:47, pirms 14 gadiem
Bet kopumā jau Maradona labāk būtu tāds kā Beckhems anglijas izlasei, jo taktiski varētu stāstīt kāds cits, bet Djego būtu tas, kas katru spēlētāju uzmundrina savāc un ir tāds kā talismans. Kā Anatolijs stāstīja tiešreiadē, Maradona pirms spēles kopā ar komandu pirms spēles iesildās, pēc tam ieet dušā uzvelk uzvalku un nāk ārā uz spēli, katru spēlētāju sabužina uzkurina, sabučo un aiziet komanda! manuprāt pozitīvi!
, 2010-07-15 09:52, pirms 14 gadiem
futbolasirds rakstīja: Būtu Argentīna palikusi otrajā vietā grupā 4iekā būtu tikusi! izķļūstot no grupas uzvarētu Uurugvaju pēc tam Ganu un hops jau pusfināls pret Nīderlandi un neviens nezin kā tas būtu noslēdzies. Un tad visi pilnā balsī sauktu cik ideāls treneris ir Maradona!
ko tu tur murgo,kur ir teikts ka vinji butu vinnejushi Urugvaju un pec tam vel Ganu...galigi garam
, 2010-07-15 09:52, pirms 14 gadiem
futbolasirds rakstīja: Būtu Argentīna palikusi otrajā vietā grupā 4iekā būtu tikusi! izķļūstot no grupas uzvarētu Uurugvaju pēc tam Ganu un hops jau pusfināls pret Nīderlandi un neviens nezin kā tas būtu noslēdzies. Un tad visi pilnā balsī sauktu cik ideāls treneris ir Maradona!
Nebūtu garantijas ne par 1, ne 2u.
Gan Urugvaja, gan Gana parādīja tieši taktiskā ziņā saturīgu sniegumu.
, 2010-07-15 10:27, pirms 14 gadiem
šī ziņa tikai priecē.
, 2010-07-15 11:23, pirms 14 gadiem
Braziilijas faniem laba zinja
, 2010-07-15 12:01, pirms 14 gadiem
Izskatas ka Argentinai pasaules kauss nav vaidzigs!
, 2010-07-15 12:03, pirms 14 gadiem
futbolasirds rakstīja: Bet kopumā jau Maradona labāk būtu tāds kā Beckhems anglijas izlasei, jo taktiski varētu stāstīt kāds cits, bet Djego būtu tas, kas katru spēlētāju uzmundrina savāc un ir tāds kā talismans. Kā Anatolijs stāstīja tiešreiadē, Maradona pirms spēles kopā ar komandu pirms spēles iesildās, pēc tam ieet dušā uzvelk uzvalku un nāk ārā uz spēli, katru spēlētāju sabužina uzkurina, sabučo un aiziet komanda! manuprāt pozitīvi!
Visiem nepatik ka vinus buco,piemeram Tevezam nee!
, 2010-07-15 13:25, pirms 14 gadiem
Tie čaļi Djēgo dēļ laukumā sitīsies līdz beigām. Pie cita trenera tas tā varētu nebūt jo lielāku autoritāti kā Maradonu argentīnietim grūti iedomāties.
, 2010-07-15 13:49, pirms 14 gadiem
Marka1111 rakstīja: Tie čaļi Djēgo dēļ laukumā sitīsies līdz beigām. Pie cita trenera tas tā varētu nebūt jo lielāku autoritāti kā Maradonu argentīnietim grūti iedomāties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-07-15 15:30, pirms 14 gadiem
Kā futbolists Maradona bija leģenda, bet kā cilvēks viņš ir pilnīgs "frīks", tas nevienam nav jāskaidro, jo tas ir fakts.
Tikai viņa dēļ Vācija pazemoja Argentīnu. Nevaru iedomāties nevienu citu treneri, kura vadībā Argentīna spēlētu tik slikti tieši taktiskajā ziņā. Maradona ir labs motivētājs bet izcili slikts treneris, tāpēc nav pat ko domāt par viņa palikšanu šajā amatā. Tā būtu nāve Argentīnas futbolam uz lielās skatuves!
Man nepatīk Argentīna, bet pat es nenovēlu tai tik skumju likteni.
, 2010-07-15 15:37, pirms 14 gadiem
monstrs rakstīja: Kļūdu Maradona jau pieļāva komplektācijā, nesaprotu, kā varēja neņemt izlasē aizsargus Zaneti un Cambiaso, kuri Inter sastāvā ieguva ČL kausu. Varēja redzēt, ka tieši aizsardzība bija vājākais posms Argentinas izlasē, ko vācieši perfekti arī izmantoja
nu, pirmkārt jau Kambjaso ir balsta pussargs. un kas ar to, ka viņš vinēja ČL? Kambjaso bija ļoti grūta sezonas pirmā daļa, kad viņš cīnījās ar savainojumiem un bija manāms formas kritums. jā, uz sezonas beigām viņš sāka uzņemt apgriezienus, bet tik un tā viņš nebija ne tuvu optimālai formai. Maradona veidoja uzbrūkošu komandu, tāpēc no viena balsta, kurš starp citu nav formā, jēga nebūtu, izdevīgāk tādai komandai paņemt vēl kādu tehnisku spēlētāju. turklāt Maskerano un Verons centrā izkonkurēja Kambjaso.
par Zaneti gan var tikai brīnīties. Haince aizvadīja lielisku PK ,vilka un ručīja daudz, tas priecē. Burdiso negaidīti izšāva savā īres laikā Romā, bet Demikelis... un šeit jā, tieši šeit pietrūka pieredzējušā Zaneti, kurš arī iespējams bija viena no atslēgām, kura bija nepieciešama.
, 2010-07-15 16:01, pirms 14 gadiem
Marka1111 rakstīja: Tie čaļi Djēgo dēļ laukumā sitīsies līdz beigām. Pie cita trenera tas tā varētu nebūt jo lielāku autoritāti kā Maradonu argentīnietim grūti iedomāties.
Un kāda jēga no sišanās, ja ir bezierunu zaudējums jau pret pirmajiem nopietnajiem pretiniekiem? Turklāt daudzi palaiž garām svarīgu momentu - ja Maradona ir tik izcils motivētājs, tad kāpēc ARG tā sabruka pret Vāciju? Acīmredzot, tajā brīdī viņa motivācija izbeidzās!
, 2010-07-15 16:05, pirms 14 gadiem
termometrs rakstīja: nu, pirmkārt jau Kambjaso ir balsta pussargs. un kas ar to, ka viņš vinēja ČL? Kambjaso bija ļoti grūta sezonas pirmā daļa, kad viņš cīnījās ar savainojumiem un bija manāms formas kritums. jā, uz sezonas beigām viņš sāka uzņemt apgriezienus, bet tik un tā viņš nebija ne tuvu optimālai formai. Maradona veidoja uzbrūkošu komandu, tāpēc no viena balsta, kurš starp citu nav formā, jēga nebūtu, izdevīgāk tādai komandai paņemt vēl kādu tehnisku spēlētāju. turklāt Maskerano un Verons centrā izkonkurēja Kambjaso.
par Zaneti gan var tikai brīnīties. Haince aizvadīja lielisku PK ,vilka un ručīja daudz, tas priecē. Burdiso negaidīti izšāva savā īres laikā Romā, bet Demikelis... un šeit jā, tieši šeit pietrūka pieredzējušā Zaneti, kurš arī iespējams bija viena no atslēgām, kura bija nepieciešama.
Kambjaso forma sezonas beigās bija pat ļoti laba, protams, ka viņam vajadzēja būt sastāvā. Verons? Izbeidz, Verons ir vēsture, mūmija. Iztēlojoties skatu, ka Kambjaso ir pietiekami labā formā Mourinju, lai laistu šo pamatsastāvā CL finālā, bet ne tik labā, lai Maradona viņa vietā izvēlētos Veronu, liek uzdot jautājumus par Maradonas sajēgu spēlētāju izvēlē.
, 2010-07-15 16:26, pirms 14 gadiem
Vinjs drizak varetu but cilveks kas uzmundirina komandu bet ka treners vinjs ir 0, visu dara vinja paligi.
, 2010-07-15 17:20, pirms 14 gadiem
Palasot komentārus man radās tāda doma, ka, iespējams, Maradona izvēlas spēlētājus izlasei pēc tā, cik ļoti katrs no tiem viņu dievina
, 2010-07-15 17:24, pirms 14 gadiem
mxs rakstīja: vāciešiem bija lieliski pretuzbrukumi, uz kuriem iekrita Argentīna, mēģinot atspēlēties, jo būtiskas atšķirības 0-1 vai 0-4 izslēgšanas spēlēs nav, tāpēc uzskatu, ka nekāda traģēdija nav notikusi un izskatās, ka arī Argentīnā to saprot
Traģēdija tiešām nav tā, ka Argentīna zaudēja, bet gan KĀ zaudēja. Patiesībā argentīniešu sniegums uzbrukumā tajā spēlē bija traģisks. Ja pat mūsu Artūrs jau pirms spēles visu par Maradonas stratēģiju, turklāt teiktais piepildījās, tad kādas problēmas bija Argentīnas treneru sastāvam nonākt pie līdzīgiem secinājumiem? Taktiskajā ziņā Argentīnai nebija NEKĀ ko likt pretī Lēvam, tas arī visu izsaka. Ja Argentīna būtu uzvarējusi Vāciju šādi spēlējot, tad tā būtu tik pat liela veiksme kā Šveices uzvara pār Spāniju.
, 2010-07-16 11:17, pirms 14 gadiem
Visu spēles gaitu noteica vāciešu neticami ātri iesistie vārti.Kas zina, kā būtu, ja būtu.
Nevajag gausties par Maradonu.Viņš par treneri strādā salīdzinoši nesen, atšķirībā , piemēram, no Lēva, kurš jau Klinsmanam savā laikā sēdēja blakus uz soliņa.
Džons Terijs 
Foto: AFP/Scanpix
19

Terijs beidz karjeru Anglijas izlasē

Ilggadējais Anglijas futbola valstsvienības kapteinis Džons Terijs paziņojis, ka 31 gada vecumā nolēmis koncentrēties klubu karjerai ar Londonas "Chelsea" vienību un karjeru izlasē pēc deviņiem gadiem beidz.
Francs Bekenbauers 
Foto: AP/Scanpix
22

FIFA plāno mainīt futbola noteikumu nianses

Starptautiskā Futbola federāciju Asociācija (FIFA) plāno veikt zināmas izmaiņas futbola noteikumu niansēs, īpaši par aizmugures stāvokļa fiksēšanu un sarkano kartīšu piešķiršanu par pārkāpumiem soda laukumā.
Nikolā Anelkā
Foto: AFP/Scanpix
31

Anelkā diskvalificē uz 18 spēlēm, Evrā - uz piecām

Šodien Francijas Futbola federācija lēma par to, cik bargi sodīt Pasaules kausa izcīņas antivaroņus. Visbargākais sods, protams, tika Nikolā Anelkā, kurš ir diskvalificēts uz 18 mačiem, savukārt kapteinim Patrisam Evrā būs jāizlaiž piecas spēles.