Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

PK dalībniecei Meksikai uzvara un neizšķirts pārbaudes spēlēs

PK dalībniecei Meksikai uzvara un neizšķirts pārbaudes spēlēs
Meksikas izlases veterāns Kvatemoks Blanko cīņā ar senegālieti Papi Aliuni
Foto: AP/Scanpix

Kā jau vairākums izlašu, arī Meksika, kura ir viena no 32 PK izcīņas dalībniecēm, pirms PK izcīņas finālturnīra aizvada pārbaudes spēles. Vakar meksikāņi ar 1:0 pieveica Senegālu, bet pirms četrām dienām spēlēja neizšķirti 0:0 ar Ekvadoru.

Līdz Pasaules kausa izcīņai, kas no 11. jūnija līdz 11. jūlijam norisināsies Dienvidāfrikas Republikā, atlicis tikai viens mēnesis. Izlases turpina gatavoties finālturnīram, aizvadot vairākas pārbaudes spēles. Izņēmums nav arī Meksikas izlase, kura četru dienu laikā aizvadījusi divas pārbaudes spēles. Šodien meksikāņi savā laukumā, pateicoties uzbrūkošā tipa pussarga Alberto Medinas (26, ''Chivas de Guadalajara'') vienīgajiem gūtajiem vārtiem mača 60. minūtē, izmantojot vārtsarga kļūdu, ar 1:0 pārspēja Senegālu. Jāatzīmē, ka Medina guva vārtus četras minūtes pēc tam, kad bija devies laukumā uz maiņu. Šajā mačā meksikāņu sniegums bija labāks nekā pirms četrām dienām, kad tika nospēlēts neizšķirti 0:0 ar Ekvadoru.

Vēl jāpiemin, ka kopā ar Medinu laukumā nāca arī ilggadējais izlases spēlētājs, veterāns Kvatemoks Blanko. 37 gadus vecais futbolists, kurš izlasi pārstāvējis kopš 1995. gada (111 spēlēs 38 vārti, pašreiz spēlē Meksikas klubā ''Veracruz''), 2008. gadā paziņoja, ka izlasē vairs nespēlēs, taču pērnā gada aprīlī, kopš pie Meksikas izlases stūres stājās argentīnietis Havjers Agirre, Blanko atgriezās un palīdzēja komandai kvalificēties PK izcīņai. Pagaidām gan nav zināms, vai Blanko, kurš daudziem pazīstams pēc trika ''bunny hop'' izpildīšanas, spēlēs arī finālturnīrā.

Nākamajā pārbaudes spēlē, 13. maijā, Meksika Hjūstonā tiksies ar Angolu, kura tāpat kā Senegāla finālturnīram kvalificēties nespēja. Pēc tam meksikāņi aizvadīs pārbaudes spēli ar vēl vienu PK izcīņas dalībnieci – Čīli, kura DĀR spēlēs H grupā kopā ar Spāniju, Hondurasu un Šveici. Neilgi pirms došanās uz DĀR Meksika Eiropā aizvadīs pēdējās pārbaudes spēles pret Angliju, Ziemeļīriju un pašreizējo pasaules čempioni Itāliju.

Gaidāmajā PK izcīņā Meksika spēlēs A grupā kopā mājinieci DĀR, kā arī Urugvaju un Franciju. Jāatzīmē, ka meksikāņiem būs tas gods piedalīties čempionāta atklāšanas mačā 11. jūnijā, kur tie mērosies spēkiem ar mājiniekiem DĀR futbolistiem.

Meksika – Senegāla 1:0

Izmantotie resursi:
fia.com

  +4 [+] [-]

, 2010-05-11 19:14, pirms 14 gadiem
ej nost, līdz PK jau mazāk par mēnesi, bet vēl tik daudz draudzības maču mums nāksies pavērot. tas ir lieliski!
un prieks par Blanko. nezinu vai šim futbolistam kādreiz ir bijis formas kritums, jo viņš ir ļoti labā formā. domājams, ka obligāti spēlēs PK, jo ir viens no komandas līderiem.

  +2 [+] [-]

, 2010-05-11 19:50, pirms 14 gadiem
termometrs rakstīja: ej nost, līdz PK jau mazāk par mēnesi, bet vēl tik daudz draudzības maču mums nāksies pavērot. tas ir lieliski!
un prieks par Blanko. nezinu vai šim futbolistam kādreiz ir bijis formas kritums, jo viņš ir ļoti labā formā. domājams, ka obligāti spēlēs PK, jo ir viens no komandas līderiem.
Blanko it kā neesot neko īpaši izcēlies bezvārtu neizšķirtā pret Ekvadoru, bet tā spēle esot vispār bijusi blāva abām komandām. Meksikai esot bijis eksperimentāls sastāvs, un domāju, ka arī Blanko parādīšanās izlasē drīzāk ir eksperiments nekā nepieciešamība. Es diez vai viņu šajā karjeras posmā uzskatītu par līderi snieguma ziņā, ja reiz viņš ir vajadzīgs tikai Meksikas 2. līgas klubam, kamēr citi izlases biedri spēlē 1. līgā Meksikā un Eiropā.
Labā formā drīzāk tad ir Sabahs, kas uguņoja pēdējās kvalifikācijas spēlēs, varbūt vēl Gille Franko, kurš cienīgi spēlē West Ham.

     [+] [-]

, 2010-05-11 19:56, pirms 14 gadiem
Nu neveiksmīgi Senegālas vārtsargam sanāca nospēlēt ielaisto vārtu epizodā. Ļoti interesanti būs redzēt, ko pārādīs Meksika šogad PK, jo iepriekšējos Pasaules Kausos spēlējusi tiešām neapskaužami labi...

     [+] [-]

, 2010-05-11 19:58, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Blanko it kā neesot neko īpaši izcēlies bezvārtu neizšķirtā pret Ekvadoru, bet tā spēle esot vispār bijusi blāva abām komandām. Meksikai esot bijis eksperimentāls sastāvs, un domāju, ka arī Blanko parādīšanās izlasē drīzāk ir eksperiments nekā nepieciešamība. Es diez vai viņu šajā karjeras posmā uzskatītu par līderi snieguma ziņā, ja reiz viņš ir vajadzīgs tikai Meksikas 2. līgas klubam, kamēr citi izlases biedri spēlē 1. līgā Meksikā un Eiropā.
Labā formā drīzāk tad ir Sabahs, kas uguņoja pēdējās kvalifikācijas spēlēs, varbūt vēl Gille Franko, kurš cienīgi spēlē West Ham.
runājot par Blanko, savā klubā viņš spēlē diezgan labi. ja vēl skatās uz to, ka Meksikai vispār nav tādu spožu uzbrucēju. man liekas, ka tieši tas ir galvenais, kāpēc daudzi joprojām uzskata, ka Meksikas izlase ir krīzē. spēlētāji ta ir un ir labi, spēle arī laba, bet noslēgšanas vispār nav. es būtu laimīgs, ja Franko tiktu izlasē, jo patīk šis futbolists. un izlasē viņš bieži sit. bet es domāju, ka pie tādiem pussargiem jābūt labākam uzbrukumam, kura, manuprāt, Meksikai nav.

     [+] [-]

, 2010-05-11 19:59, pirms 14 gadiem
reikons rakstīja: Nu neveiksmīgi Senegālas vārtsargam sanāca nospēlēt ielaisto vārtu epizodā. Ļoti interesanti būs redzēt, ko pārādīs Meksika šogad PK, jo iepriekšējos Pasaules Kausos spēlējusi tiešām neapskaužami labi...
jā, žēl vārtsargu, jo visu spēli cīnījās. bet es gan neuzskatu to par īpašo kļūdu. būtībā jau darīja viņš visu ko varēja, tikai uzbrucējs bija veiksmīgāks un tīri izsita bumbu no rokām. vārtsargs vienkārši neredzēja pretinieku, bet darīja viņš visu pareizi...

     [+] [-]

, 2010-05-11 22:03, pirms 14 gadiem
termometrs rakstīja: runājot par Blanko, savā klubā viņš spēlē diezgan labi. ja vēl skatās uz to, ka Meksikai vispār nav tādu spožu uzbrucēju. man liekas, ka tieši tas ir galvenais, kāpēc daudzi joprojām uzskata, ka Meksikas izlase ir krīzē. spēlētāji ta ir un ir labi, spēle arī laba, bet noslēgšanas vispār nav. es būtu laimīgs, ja Franko tiktu izlasē, jo patīk šis futbolists. un izlasē viņš bieži sit. bet es domāju, ka pie tādiem pussargiem jābūt labākam uzbrukumam, kura, manuprāt, Meksikai nav.
Piekrītu par uzbrucēju trūkumu Meksikai, bet nedomāju, ka tā problēma būs atrisināta ar Blanko.
Vēl jau jāņem vērā tas, ka Agirre komandu pārņēma krīzes posmā. Gan jau atradīsies arī kāds, kas sit iekšā.
Man šķiet, komandā Meksikai būs Franko, Sabahs, Bravo, Havjers Ernandess..

     [+] [-]

, 2010-05-11 22:28, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Piekrītu par uzbrucēju trūkumu Meksikai, bet nedomāju, ka tā problēma būs atrisināta ar Blanko.
Vēl jau jāņem vērā tas, ka Agirre komandu pārņēma krīzes posmā. Gan jau atradīsies arī kāds, kas sit iekšā.
Man šķiet, komandā Meksikai būs Franko, Sabahs, Bravo, Havjers Ernandess..
zini, lielākajā daļā manis teiktajā es jaucu Blanko ar Bravo... ak jel cik tas ir bērnišķīgi. mūžīgi jaucu Blanko ar Bravo un tagad, kad Tu pieminēji Bravo uzvārdu, es sapratu, ka pirmīt biju domājis tieši viņu.

     [+] [-]

, 2010-05-11 23:42, pirms 14 gadiem
termometrs rakstīja: zini, lielākajā daļā manis teiktajā es jaucu Blanko ar Bravo... ak jel cik tas ir bērnišķīgi. mūžīgi jaucu Blanko ar Bravo un tagad, kad Tu pieminēji Bravo uzvārdu, es sapratu, ka pirmīt biju domājis tieši viņu.
Ak, tie latinosi... ar saviem līdzīgajiem uzvārdiem

     [+] [-]

, 2010-05-12 00:20, pirms 14 gadiem
Sarauj, Meksika!

  +4 [+] [-]

, 2010-05-12 00:23, pirms 14 gadiem
Viva la Revolucion!

 +12 [+] [-]

, 2010-05-12 11:53, pirms 14 gadiem
Meksikai ir diezgan labi piemeklēti pretinieki pārbaudes spēlēm, domājot par gaidāmo PK.
Lai veicas labi sagatavoties un nostartēt PK. Katra ziņā no savas apakšgrupas komandām Meksika simpatizē visvairāk.