Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Gutkovskis tēmē uz Polijas čempiona titulu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Gutkovskis tēmē uz Polijas čempiona titulu
Vladislavs Gutkovskis. Foto: Jakub Ziemianin/rakow.com

Vladislava Gutkovska pārstāvētā Čenstohovas "Rakow" ir Polijas Ekstraklases līdervienība, un mūsu uzbrucējs var kļūt par pirmo Latvijas futbolistu, kurš kļuvis par šīs valsts čempionu.

Pēc ziemas pārtraukuma Čenostohovas "Rakow" sezonu atsāka ar pieciem punktiem trijās spēlēs (1:1, 1:0, 0:0), mazliet ļaujot pietuvoties Varšavas "Legia". Tomēr iepriekšējā spēlē "Rakow" uzvarēja ar 2:0 pret "Gornik" un svarīgākos pirmos vārtus iesita tieši Vladislavs Gutkovskis (zemāk video).

Saskaņā ar šī brīža informāciju turnīra mājas lapā tie viņam bija sestie vārti turnīrā, bet faktiski ir septiņi, jo vārti spēlē pret "Piast" (1:0) pagaidām ir ierakstīti pretiniekam (sitiens savos vārtos), taču vēlāk minētajā lapā tiks veikts labojums, ņemot vērā, ka tiesneša "papīra protokolā" ir ierakstīts Gutkovska vārds. Līgas labākajiem snaiperiem pašlaik ir deviņi vārti. Jāmin, ka Gutkovska konkurents "Rakow" komandā Fabjans Pjaseckis guvis savainojumu un nebūs pieejams trīs mēnešus - ja rudens daļā abi apmēram dalīja spēles laiku uz pusēm, tad tagad smagāko nastu uz saviem pleciem iznesīs Gutkovskis.

Top6 pēc 21 no 34 kārtām

VKlubsSP
1.Rakow2149
2.Legia2142
3.Lech2136
4.Widzew2135
5.Pogon2133
6.Cracovia2132

Sarunā ar Sportacentrs.com Gutkovskis uzsvēra sporta nerakstīto likumu, ka nav jāatskatās atpakaļ uz konkurentiem: "Nē, neskatāmies uz "Legia", bet gan tikai paši uz sevi - jāuzvar savas spēles. Ticu, ka uzvarēsim savas spēles un dabūsim čempionu titulu."

Aizejot no Polijas futbola tēmas, Vladislavs izteica prieku, ka Raimonds Krollis pārcēlies uz Itālijas A Sēriju: "Varbūt tagad uz mums, latviešiem, skatīsies vairāk. Mums visiem tas ir ļoti labi. Lai viņam tur veicas pēc iespējas labāk - novēlu, lai pieaug spēles laiks un izdodas sākt gūt vārtus!"

Gutkovskis apstiprināja ārzemju medijos izskanējušo informāciju, ka par viņu interesējies Japānas augstākās līgas klubs "Urawa Red Diamonds". Interesi ietekmējis ne tikai Gutkovska spēles līmenis, bet, kā bieži vien futbolā, dažādas saiknes. Minēto japāņu komandu tagad vada poļu treneris Macejs Skorža, kurš kā "Lech" treneris 2022. gada maijā uz ādas izjuta Gutkovska raidīto bumbu viņa komandas vārtos Polijas kausa finālā. Kā pastāstīja Gutkovskis, sava loma bijusi arī Vitālijam Maksimenko un Andrim Vaņinam - pirmais ir spēlējis Japānas otrajā līgā un palīdzējuši kontakti. Gutkovskis zina teikt, ka "Rakow" un "Urawa Red Diamonds" kontaktējušies iespējamā transfēra sakarā, tomēr arī šoreiz "Rakow" prasītā cena bijusi par augstu. Vladislavs uzsver, ka tagad viņam jākoncentrējas uz vārtu gūšanu "Rakow" rindās un jāizcīna Polijas čempiona tituls.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-24 09:32, pirms gada
13 kārtas pirms beigām spriedelēt par titulu?

     [+] [-]

, 2023-02-24 11:29, pirms gada
kaut kāds neveiksmīgs foto... izskatās, ka čalis ir sporta krūšturī.)