Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Cauņas "CSKA" nervozā spēlē tiek 1/8 finālā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Cauņas "CSKA" nervozā spēlē tiek 1/8 finālā
Aleksandrs Cauņa
Foto: championat.ru

1 : 1

CSKA - PAOK

Aleksandra Cauņas pārstāvētais Maskavas "CSKA", pieļaujot milzīgu daudzumu kļūdu, savā laukumā 15 grādu salā nospēlēja 1:1 ar grieķu "PAOK", nodrošinot vietu UEFA Eiropas līgas astotdaļfinālā. Vārti tika ielaisti pēc rupjas kļūdas aizsardzībā, bet iesisti, piesteidzoties pie bumbas, pēc nerealizēta 11 metru soda sitiena. Cauņa laukumā pavadīja 62 minūtes, un savainojuma dēļ tika nomainīts.

Salīdzinājumā ar pirmo šī gada oficiālo spēli Maskavā, kad tikās „Rubin” un „Twente”, gaisa temperatūra nemainījās – 15 grādi zem nulles. Atšķirība vien tajā, ka toreiz tribīnēs bija pāris simti skatītāju un biļešu cenas bija no diviem latiem, bet šoreiz līdzjutēju bija desmit reizes vairāk un cenas trīs reizes dārgākas. „CSKA” pamatsastāvā bija tikai viena izmaiņa, kura izpaudās Vāgnera Lava došanās laukumā Sejdu Dumbijas vietā. Kreisajā pussargu līnijā darbojās mūsu Aleksandrs Cauņa. Maču Krievijas klubs sāka ar handikapu 1:0.

CSKA sākumsastāvs: Akinfejevs, Ščenņikovs, V.Berezuckis, Ignaševičs, Nababkins, Cauņa, Mamajevs, Šembers, Tošičs, Lavs, Necids.

Spēles pirmajā puslaikā spēle nebija no tām skatāmākajām, bet vairāk iespēju izcelties bija viesiem, kuri vienu reizi pat trāpīja pa vārtu stabu. Savas iespējas bija arī "CSKA", bet tās palika neizmantotas. Viens un ne tas bīstamākais sitiens ar galvu puslaika vidū Cauņas izpildījumā, kurš pirmajā puslaikā bija vairāk manāms aizsardzībā.

Jau pirmajā minūtē laba iespēja izcelties bija Lavam, kurš pēc Tošiča piespēles trāpīja pa vārtsargu. Tas gan bija tikai mirkļa aktivitātes uzplaiksnījums, jo turpinājumā mačs ritēja miegainā un ļoti uzmanīgā tempā. Labu iespēju gūt vārtus gan netrūka. Divas rupjas mājinieku kļūdas (grēkoja Šembers un Berezuckis) varēja novest pie vārtu zaudējuma, bet Iviča un Salpingidisa sitieni bija neprecīzi. Puslaika izskaņā pa vārtu stabu trāpīja Muslimovičs, bet Čirillo no distances sita gar pašu vārtu stabu. „CSKA” uzbrukuma darbībās trūka ātruma un izdomas. Regulārā saspēle ar īsajām piespēlēm sasprindzinājumu pie viesu vārtiem radīja reti. Ar izdomu izcēlās vien Vāgners un Tošičs, kuru saspēle bija ļoti bīstama. Izcelties varēja Vāgners, pēc viņa piespēles nedaudz pietrūka arī Necidam, bet Mamajeva sitiens lidoja pāris centimetrus pāri vārtiem. Cauņa pirmajās 45 minūtēs pie bumbas uzbrukumā tika reti, toties aizsardzībā darba netrūka, jo tieši caur viņa malu „PAOK” veidoja vairākumu uzbrukumu. Cauņa pāris reizes pārkāpa noteikumus pret Salpingidisu, bet kopumā neizcēlās uz kopējā „CSKA” uzmanīgās darbības fona. Vienīgo reizi uzbrukuma smailē viņš parādījās 25. minūtē, kad soda laukuma vidū uzvarēja gaisa divcīņu, bet viņa sitienu viegli tvēra vārtsargs.

Pēc pārtraukuma notikumu uz laukuma bija krietni vairāk. Savainojumu guva "CSKA" pamatvārtsargs Igors Akinfejevs, Cauņa izdarīja labu piespēli Necidam, kurš to vārtu guvumā nepārvērta, bet komandas apmainījās ar vārtu guvumiem. Sākumā rupju mājinieku kļūdu saspēlē pie saviem vārtiem izmantoja Muslimovičs, bet desmit minūtes pirms pamatlaika beigām rezultātu līdzsvaroja Ignaševičs, pirmais piesteidzoties pie bumbas pēc vārtsarga atvairītā 11 metru soda sitiena. 1:1, kas bija uzvaras vērtē mājiniekiem.

Otrais puslaiks iesākās ar ātru „PAOK” uzbrukumu, kura smailē bija Muslimovičs, bet sitiens bija mazliet neprecīzs. 50. minūtē „CSKA” deva prettriecienu. Cauņa izdarīja skaistu un tālu piespēli soda laukumā, kur labā sitiena pozīcijā nokļuva Tomāšs Necids, bet viņa sitiens, pēc aizsarga pieskāriena, lidoja pāri vārtiem. „CSKA” pārņēma iniciatīvu, bet līdz reālām vārtu gūšanas epizodēm lieta nenonāca. 58. minūtē pēc sadursmes ar Salpingidisu traumu guva armijnieku pamatvārtsargs Igors Akinfejevs. Sākumā Cauņu nomainīja Jevgēņijs Aldoņins, bet uzreiz pēc tā Akinfejeva vietā laukumā devās Sergejs Čepčugovs, kurš savulaik spēlēja „Rīgā”. Rezerves vārtu vīrs uzreiz savārīja ziepes. Izpildot atsitienu no saviem vārtiem, viņš iespēlēja bumbu Berezuckim, bet tas ļoti vāji raidīja bumbu atpakaļ vārtsargam. Cenšoties izsist bumbu no saviem vārtiem, Čepčugovs trāpīja pa Muslimoviču, bet tas viss noslēdzās ar vārtu zaudējumu – 0:1.

Vēl pēc neilga laika grieķiem bija izcila iespēja pielikt punktu „CSKA”, taču Salpingidiss neviena nepiesegts no soda laukuma vidus sita neprecīzi, pirms sitiena paspējot arī paslīdēt. Par to „PAOK” saņēma sodu 78. minūtē, kad pēc lieliskas partnera piespēles soda laukumā ierāvās Tošičs, kuru jau tur nopļāva viesu vārtsargs Krešičs. Piešķirto pendeli Vāgners nerealizēja (glāba Krešičs), bet pirmais pie bumbas piesteidzās aizsargs Sergejs Ignaševičs, ieraidot to jau tukšos vārtos – 1:1! Vāgneram Lavam kārtējā iespēja izcelties radās jau pēc pāris minūtēm, bet viņa akrobātiskais sitiens bija neprecīzs. Galvenais arbitrs pamatlaikam pielika sešas kompensācijas minūtes, bet vārtu guvumu vairāk nebija. Divu spēļu summā 2:1 "CSKA" labā.

Aleksandrs Cauņa otro reizi pēc kārtas devās laukumā "CSKA" sākumsastāvā, un atkal tika nomainīts otrā puslaika vidū. 62. minūtē viņa vietā laukumā devās Aldoņins. Pirmajā puslaikā Cauņa bija visnotaļ nemanāms. Pirmajā šī spēles nogriežņa pusē Cauņa bija praktiski manāms tikai aizsardzībā, jo uzbrukumi tika veidoti pa labo flangu. Darba aizsardzībā netrūka, bet uzbrukumā ar bumbu Cauņa darbojās ļoti uzmanīgi, tā arī ne reizi nesaasinot spēli. Otrā puslaika ievadā viņš mazliet aktivizējās, izdarot arī vienu labu piespēli soda laukumā Necidam, bet tas arī viss. Vienīgais sitiens viņa izpildījumā 25. minūtē, kad viņs gaisa divcīņā ar aizsargu izdarīja vāju sitienu pa vārtiem.

Astotdaļfinālā "CSKA" tiksies ar pāra "Porto" - "Sevilla" uzvarētāju.

CSKA - PAOK 1:1 (0:0)
Vārti: Ignaševičs 80' - Muslimovičs 67'
Divu spēļu summā 2:1

UEFA Eiropas līga 1/16 finālu pāri

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Aris – Manchester City0:0
Napoli – Villarreal0:0
Anderlecht – Ajax0:3
Lech – Braga1:0
Besiktas – Dynamo Kyiv1:4
Rubin – Twente0:2
Benfica – Stuttgart2:1
BATE – PSG2:2
Metalist – Bayer0:4
Rangers – Sporting1:1
Sparta – Liverpool0:0
Basel – Spartak2:3
Young Boys – Zenit2:1
PAOK – CSKA0:11:11:2
Sevilla – Porto1:2
Lille – PSV2:2

  -2 [+] [-]

, 2011-02-22 21:02, pirms 13 gadiem
Kāds redzēja , kā Cauņa laukumā darbojās ?

  +7 [+] [-]

, 2011-02-22 21:02, pirms 13 gadiem
mjaa, darba bija maz Cauņam, jo spēle nenotika īsti viņa pusē bet tāpat nekrīt uz citu fona ārā. Visu laiku ir aktīvs un pretinieki garām tāpat vien Cauņam nepaskries
Viņš mierīgi var spelēt augstākā līmeņa klubos un līgās bez problēmām.
Labs spēlētājs kuru var iegūt par lētu naudu

  -2 [+] [-]

, 2011-02-22 21:03, pirms 13 gadiem
САНЯАААААА

 +11 [+] [-]

, 2011-02-22 21:04, pirms 13 gadiem
Ļaunais rakstīja: Kāds redzēja , kā Cauņa laukumā darbojās ?
Neaudz sanāca, tā neko,manuprāt, komentētājs krievs arī paslavēja.
Žēl ka nomainīja, Sluckim vairāk Cauņam jāuzticas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-02-22 21:04, pirms 13 gadiem
Ļaunais rakstīja: Kāds redzēja , kā Cauņa laukumā darbojās ?
Čaks noriss

 +11 [+] [-]

, 2011-02-22 21:04, pirms 13 gadiem
pec autora apraksta varetu spriest ka Cauna pavisam baalu speeli aizvadija,man gan vina sniegums patika,darbiibas drosaakas neka pirmajaa speelee,visu laiku skraidija pa laukumu ,aktivi presingoja,aldoninu pec uznaksanas laukumaa vispaar nemanija.
Labakie cska sastaavaa vienozimigi bija Tosic un Mamajevs.
cerams Akinfejevam viss bus kaartiibaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-02-22 21:07, pirms 13 gadiem
Ibra rakstīja: Neaudz sanāca, tā neko,manuprāt, komentētājs krievs arī paslavēja.
Žēl ka nomainīja, Sluckim vairāk Cauņam jāuzticas.
sluckis caunu nomainija manuprat lai nostiprinatu vairak laukuma vidusdalu,tapec tika sutits aldonins,mamajevs ienema caunas vietu

  +4 [+] [-]

, 2011-02-22 21:11, pirms 13 gadiem
likās ka komandas biedri ignorēja Cauņas darbības laukumā,bija diezgan aktīvs,labi atbrīvojas,bet pispēles nesekoja.....var jau būt ka tā tam vajadzēja būt

  -1 [+] [-]

, 2011-02-22 21:13, pirms 13 gadiem
Glumais grieķis (Salpingidis laikam) visu laiku daivoja un mēģināja no tiesneša izvilināt kartiņu Cauņam.

  -4 [+] [-]

, 2011-02-22 21:22, pirms 13 gadiem
pispēles,kur tad tā var uzrakstīt piespēles
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-02-22 21:28, pirms 13 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: paslavēja???????????kurā vietā???Es skatījos maču - viņš tieši teica,ka krīt reāli arā no spēles.
Visu spēli neskatījos.
Cik redzēju tik dzirdēju, viens slavēja otrs pat Cauņas uzvārdu nepieminēja.

     [+] [-]

, 2011-02-22 21:38, pirms 13 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: paslavēja???????????kurā vietā???Es skatījos maču - viņš tieši teica,ka krīt reāli arā no spēles.
tu krīti no sportacentra ārā ar saviem tizlajiem komentiem

  +1 [+] [-]

, 2011-02-22 21:39, pirms 13 gadiem
aNnounced rakstīja: tu krīti no sportacentra ārā ar saviem tizlajiem komentiem
Viņa niks jau vien visu izsaka

  +1 [+] [-]

, 2011-02-22 21:42, pirms 13 gadiem
Nevar prasīt brīnumus, ja tā ir tikai otrā oficiālā spēle komandā. Galvenais, ka atkal pamatsastāvā. Cerams, ka tas tā turpināsies. Lai veicas un apsveicu ar PAOK pārspēšanu.

     [+] [-]

, 2011-02-22 21:46, pirms 13 gadiem
Cauņa nospēlēja LIELISKI! Izkonkurēs vēl Aldoņinu. Lai čalim VEICAS! Pats gan neesmu krievu futbolu klubu fans, bet Cauņam tas nav sliktākais variants!

     [+] [-]

, 2011-02-22 22:02, pirms 13 gadiem
Nesaprotu par ko te runā Cauņa bija ļoti labs šodien! Ātrs, precīzs. Spēlēja ļoti stabili un nekrita ārā no spēles. Aizsardzībā paveica lielu darba apjomu! Man ļoti patika viņa spēle!

     [+] [-]

, 2011-02-22 22:38, pirms 13 gadiem
nani17 rakstīja: Nesaprotu par ko te runā Cauņa bija ļoti labs šodien! Ātrs, precīzs. Spēlēja ļoti stabili un nekrita ārā no spēles. Aizsardzībā paveica lielu darba apjomu! Man ļoti patika viņa spēle!
Ir viens indivīds kas mūsu teiktajam nepiekrīt un kurš ir skatījies visu spēli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-02-22 22:48, pirms 13 gadiem
pavelsp rakstīja: Ja kas, B'pool pagaidām ir 1-0 vadībā pret Spuriem
Jau 2:0
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-02-22 23:05, pirms 13 gadiem
ārprāc tāds dubārs

     [+] [-]

, 2011-02-23 00:57, pirms 13 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: paslavēja???????????kurā vietā???Es skatījos maču - viņš tieši teica,ka krīt reāli arā no spēles.
Es arī dzirdēju, ka paslavē!

     [+] [-]

, 2011-02-23 02:07, pirms 13 gadiem
3SOLIS rakstīja: ārprāc tāds dubārs
Sporta apģērbu ražotājiem ir ko rakt! Jauna futbola tērpu līnija: Youkon2011

     [+] [-]

, 2011-02-23 11:37, pirms 13 gadiem
Nauri, paldies par izsmeļošo reportāžu!

1 valodas precizējums:

"Maču Krievijas klubs sāka ar handikapu 1:0."

handikaps = cik tu atpaliec (piem., golfā "handikaps" = cik sitienus stiprāks spēlētājs dod priekšā vājākam; "handicapped person" = invalīds, resp., tāds kas fiziski atpaliek). Tādējādi ar handikapu spēli sāka PAOK, nevis CSKA.

     [+] [-]

, 2011-02-23 17:43, pirms 13 gadiem
vnk_lauris rakstīja: kad rudnevs speles?
Rītvakar.