Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Ivanovs: Jutīšu līdzi Nīderlandei

Ivanovs: Jutīšu līdzi Nīderlandei
Deniss Ivanovs
Foto: Mārtiņš Hartmanis, LFF

Sportacentrs.com lasītājiem piedāvā kārtējo Latvijas futbola izlases aizsarga Denisa Ivanova blogu, kurā viņš stāsta par Latvijas izlases gaitām Londonā, gaidāmo Baltijas kausa izcīņu un pasaules čempionātu, kas notiks Dienvidāfrikas Republikā (DĀR).

Savā kārtējā blogā Deniss Ivanovs Sportacentrs.com lasītājiem stāsta par atvaļinājumu Liepājā, Latvijas izlases spēli pret Ganu, gaidāmo Baltijas kausa izcīņu, atgriešanos DĀR, un, protams, Pasaules kausa izcīņu futbolā.

Arī atvaļinājumā futbols

Sveiki! 24. maijā atbraucu mājās – bez aizkavēšanās vai kaut kādām problēmām, viss ir kārtībā. Trīs dienas pilnībā atpūtos, bet tad sāku trenēties kopā ar "Liepājas Metalurgu", lai uzturētu formu – daru to pašu, ko komanda. Gaidāmas izlases spēles, un, ja atpūstos pilnībā, nebūtu nemaz jēgas turp braukt. Ļoti ceru, ka būšu atpūties pietiekami daudz, lai pietiktu spēka sezonai – to jau redzēsim vēlāk. Cenšos vienlaicīgi gan atpūsties, gan uzturēt formu. Pagaidām nenožēloju to, ka atvaļinājums paiet saistībā ar futbolu.

Ko varu pateikt par izlases spēli pret Ganu? Pretī bija laba komanda, paskatījāmies, kā izskatāmies uz PK dalībnieces fona. Skaidrs, ka viņi jau ilgu laiku trenējas un gatavojas, bet mums kopā patrenēties ilgāku laiku nesanāca. Uzskatu, ka nospēlējām neslikti – visu laiku darbojāmies no aizsardzības, tikai nepaveicās beigās ar ielaistajiem vārtiem. Tomēr bija patīkami spēlēt labā stadionā futbola zemē pret spēcīgu komandu.

Bija daudz skatītāju – vairākums atbalstīja Ganu. Cik sapratu, spēle notika reģionā, kurā ir daudz viesstrādnieku no Ganas. Taču bija patīkami redzēt, ka mūs atbalstīja arī daudz latviešu, kas strādā Anglijā – pārsvarā viņi nesēdēja kopā, bet gan kompānijās pa aptuveni pieciem cilvēkiem, taču bija gan karogi, gan Latvijas krekli. Sarūpēju biļetes pāris pazīstamiem cilvēkiem no Liepājas, kas strādā Anglijā. Atmosfēra bija interesanta, lai gan vairums atbalstīja Ganu.

Jaunā bumba – neērta arī aizsargiem

Par citiem teikt ir grūti, taču pats spēlēju kā parasti, nedomājot par to, lai pretinieks pirms čempionāta tiktu saudzēts. Ja Gana būtu gribējusi izvairīties no savainojumiem, tad spēli nemaz neaizvadītu. Protams, negribējās nevienam liegt dalību čempionātā traumas dēļ, taču spēles laikā par to nedomā – speciāli no divcīņām neviens neizvairījās, lai pretiniekam nav risks dabūt traumu. Manuprāt, viss aizritēja normāli un Ganai nekādu pretenziju šajā ziņā nevar būt. Spriežot pēc mūsu spēles, domāju, ka Serbija un Vācija čempionātā būs stiprākas par Ganu, lai gan var jau būt, ka DĀR Gana spēlēs ar citu pašatdevi, bet pret mums nespēlēja simtprocentīgi. Ja spēlēs tā, kā pret mums, tad Ganai radīsies problēmas tikt galā ar stiprākiem pretiniekiem. Pats šo maču nospēlēju vidējā līmenī – protams, gribējās jau labāk.

Par ielaistajiem vārtiem – rikošeta nebija, taču pretinieks izdarīja spēcīgu sitienu, un bumba lidoja pa neparedzamu trajektoriju. Sašam Koliņko tas nebija viegli tverams sitiens, kā daudziem šķita no malas – biju laukumā un redzēju bumbas trajektoriju – nevarēja prognozēt, kā bumba lidos. Cik dzirdēts no PK dalībniekiem – gan vārtsargi, gan laukuma spēlētāji žēlojas par jauno bumbu, jo tā lido neparedzami. Treniņos to pats esmu novērojis – ja labi un spēcīgi trāpa, tad vārtsargam atvairīt sitienu ir ļoti grūti. Aizsargam tas pats – ja nāk tālā piespēle, tad jādomā ne tikai par to, kā uzvarēt pretinieku divcīņā, bet arī par to, lai vispār ar galvu trāpītu pa bumbu, turklāt vēlamā virzienā. Man nav tāda viedokļa, kā vārtsargiem, ka šī bumba ir ļoti slikta, taču, ja godīgi, vecā "Adidas" bumba – no iepriekšējā čempionāta – patika labāk.

Lietuva un Igaunija – neērti pretinieki

Pirmdien izlase sanāks kopā, lai gatavotos Baltijas kausam. Cik saprotu, 90% sastāva būs tāds pats, kā bija mačā pret Ganu. Baltijas kausa izcīņa vienmēr izvērtusies saspringta, jo Lietuva, Igaunija un Latvija – neviena negrib zaudēt kādai citai. Šķiet, ka tā it īpaši ir pret lietuviešiem – neatceros nevienu mūsu savstarpējo spēli, kad būtu izticis bez incidentiem. Ne kautiņi, taču vienmēr ir saķeršanās, grūstīšānās utt. Man Lietuva un Igaunija šķiet neērti pretinieki – tāds pats stils, līdzīgs līmenis – pēc savstarpējiem mačiem atkal tikties tik drīz negribas, futbola ziņā nepatīkami pretinieki.

Viens no debitantiem izlasē būs Deniss Rakels. Trenējos ar Liepāju – redzams, ka ir labs puisis ar talantu. Kā saka, ar talantu vien nepietiek – ir jāstrādā! Taču man viņš patīk kā uzbrucējs, arī kā cilvēks ir labs. Domāju, ka izsaukumu uz izlasi ir nopelnījis! Kad aizbraucu no Liepājas uz DĀR pagājušajā gadā, Rakels vēl nebija pamatsastāva spēlētājs "Metalurgā", taču jau nometnēs bija redzams, ka aug talantīgs futbolists. Tad aizgāja Karlsons, atbrīvojās vieta sastāvā, un Rakels pa šo laiku ir ieguvis pārliecību, kā arī, protams, progresējis. Malacis!

Kas šobrīd darās DĀR…

Šodien sākas PK izcīņa futbolā – gaida visi, pat tie, kas par futbolu īpaši neinteresējas. Iedomājos, kas tagad darās DĀR… Atceros, kā bija tad, kad vēl ritēja sezona un pats tur biju – jau tad bija sajūta, ka čempionāts sāksies nākamajā dienā. Visi par to vien runāja, pārdeva karogus, atribūtiku. Tagad droši vien ažiotāža ir vēl lielāka.

Sākumā domāju, ka čempionātā uzvarēt varētu Brazīlija, taču papētīju futbolistus, kas izsaukti uz čempionātu, kā arī pārbaudes spēļu rezultātus. Šobrīd uzskatu, ka Nīderlande un Spānija ir galvenās favorītes, nedrīkst aizmirst arī angļus, vāciešus. Ir daudz komandu, kas pretendē uz kausu, taču nez kāpēc šķiet, ka holandieši varētu uzvarēt. Laikam par Nīderlandi un arī Vāciju turēšu īkšķus, taču šķiet, ka Vācijai uzvarēt neizdosies – nav Ballaka, turklāt lasīju, ka tā ir vēsturē gados jaunākā Vācijas izlase PK izcīņā.

Kaut gan arī holandieši tagad nospēlēja divas pārbaudes spēles, iesita 12 vārtus – jau runājām ar draugiem, ka holandieši visu būs izsituši tagad, bet čempionātā vairs nevarēs gūt vārtus… Paskatīsimies! Vēl stipra ir Argentīna, bet prognozēt kaut ko tagad ir ļoti grūti. Visvairāk atbalstīšu holandiešus. Pirmās spēles skatīšos Liepājā – interesanti, ka pirms nepilna mēneša pats biju tur, taču tagad citā kontinentā skatīšos uz DĀR notiekošo pa TV.

Kluba solītās biļetes uz PK izcīņu pazudušas…

Prom uz DĀR braucu 23. jūnijā – tieši svētkos… Te, mājās, vienmēr ir labi, un prom nekad negribas braukt, taču – neko padarīt. Pa šo laiku neviens klubs nav zvanījis vai citādi izrādījis interesi, viss ir mierīgi. DĀR priekšā gaida pusotra mēneša ilgs sagatavošanās posms. Ja godīgi, nemaz nezinu, kad sāksies vietējais čempionāts, taču, ja tāpat kā pērn, tad 9. vai 10. augustā. Līdz tam laikam gatavosimies – tas ir pats nepatīkamākais periods, jo daudz jāskrien, pa diviem-trim treniņiem dienā utt. Sezonas laikā ir spēles, tad tādu treniņu nav. Zinu, ka divi futbolisti, ar kuriem mums bija labas savstarpējās attiecības, aizgājuši uz citām komandām, par ko ir žēl, bet klāt nākuši trīs jauni spēlētāji, kurus gan jau zinu, jo tie maijā bija uz pārbaudi. Komanda laikam par 40% izmainīsies.

DĀR ieradīšos tieši brīdī, kad pasaules čempionātā ritēs izšķirošie notikumi. Biļešu ziņā varbūt palīdzēt varēs Latvijas Futbola federācija – ja izdosies, varēšu klātienē apmeklēt kādu 1/4 fināla vai 1/2 fināla spēli, kas notiks Keiptaunā. Tas gan vēl nav skaidrs, taču ceru, ka LFF izdosies palīdzēt. Uz vietas ar biļetēm ir lielas problēmas – it kā sākotnēji tika plānots, ka mūsu klubs spēlētājiem izsniegs konkrētu biļešu skaitu. Taču, kā izrādījās beigās, biļetes neviens spēlētājs nav dabūjis, nav arī zināms, kur tās pēkšņi palikušas…

Šogad ar komandu sagatavošanās posmā nekur nebrauksim – laika apstākļi Keiptaunā ir labi. Sniega un sala nav, laukums labs… Mums Latvijā sākas vasara, taču tur – ziema. Kad PK izcīņā kāda spēle notiks vakarā, būs auksti. Atceros, ka pagājušajā gadā tikko biju atbraucis un vēl nevarēju spēlēt, devos skatīties komandas spēli, kas, ja nemaldos, sākās septiņos vakarā. Ierados jakā – ne ziemas, taču siltā rudens jakā. Beigās vēlējos, kaut būtu paņēmis cepuri un cimdus – bija auksti! Jāpērk karsta tēja – temperatūra apmēram desmit grādu, un ja 90 minūšu jāsēž ēnā vienā un tajā pašā vietā… Paskatīsimies, kā būs šogad – varbūt būs siltāks.

Līdz nākamajai reizei!


, 2010-06-11 00:33, pirms 14 gadiem
es ar
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-06-11 01:35, pirms 14 gadiem
Vajadzētu domāt par iekļūšanu kādā eiropas līgā, tai pašā Šveicē,piemēram.
skatos,ka holandiešu fanu pulks ir visai prāvs.tas priecē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-06-11 01:52, pirms 14 gadiem
Man šķiet, ka Nīderlandei varētu būt visvairāk līdzjutēji starp visiem futbola līdzjutējiem, visi cer beidzot no viņiem kko sagaidīt, ieskaitot mani.
, 2010-06-11 05:00, pirms 14 gadiem
iknowyou tak īsti fani paliek ar savu komandu līdz beigām neskatoties uz zaudējumiem/uzvarām!!
Es ar ceru, ka beidzot Nīderlande paņems savu!
, 2010-06-11 08:09, pirms 14 gadiem
supermens112 rakstīja: Man šķiet, ka Nīderlandei varētu būt visvairāk līdzjutēji starp visiem futbola līdzjutējiem, visi cer beidzot no viņiem kko sagaidīt, ieskaitot mani.
viniem sākums vienmer labs un beigās kkur nopudelē čempionātu

Es par Mexico un England
, 2010-06-11 08:27, pirms 14 gadiem
"Sportacentrs.com lasītājiem piedāvā kārtējo Latvijas futbola izlases aizsarga Denisa Ivanova blogu"

Sportacentrs neizprot vārda "blogs" nozīmi
, 2010-06-11 11:00, pirms 14 gadiem
Labs blogs, patīkami lasīt.
ceru, ka tiksi uz kādu spēli DĀR arī, lai veicas Baltijas kausā un arī sagatavošanas perioda laikā, un tālāk jau būs redzams!
, 2010-06-11 11:22, pirms 14 gadiem
iknowyou rakstīja: Hah, man jebkādas simpātijas pret Nīderlandes izlasi izsita tas viņu zaudējums Krievijai.
Vienkārši salauza manu sirdi tas - un to vairs nevarēšu piedod un reāli būt ar visiem 100 par Nīderlandi..
Neliela, bet svarīga nianse- pret Holandi ''spēlēja'' treneris Hidinks, kurš vairumu savu tautiešu pazina ļoooti labi un pārsteidza ar to, ka Krievija spēlēja tipiskā holandiešu stilā, tajā spēlē tas viņiem izdevās labāk par pašiem holandiešiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Žanuels Skopenko. Foto: LFF

24 gadu vecumā miris Eiropas U19 futzāla čempionātā spēlējušais Žanuels Skopenko

Tikai 24 gadu vecumā aizsaulē aizgājis latviešu futbolists Žanuels Skopenko, ziņo Latvijas Futbola federācija un viņa bijušais klubs "Valmiera".
Roberts Uldriķis. Foto: LFF
18

Emsim vajadzīga operācija, Baltijas kausā nespēlēs arī Uldriķis

Latvijas vīriešu futbola izlasei gaidāmajā Baltijas kausa izcīņā veselības problēmu dēļ nevarēs palīdzēt centra uzbrucējs Roberts Uldriķis un centra pussargs Eduards Emsis, pavēstījusi Latvijas Futbola federācija.
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov

Krollim sezona beidzas ar vilšanos

Čehijas futbola augstākajā līgā nespēja iekļūt "Vyškov", uz kuru šosezon bija izīrēts Latvijas valstsvienības uzbrucējs Raimonds Krollis. Viškovas komanda abās kvalifikācijas spēlēs ar 0:1 piekāpās "Karviná" futbolistiem.