Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Ivanovs: Keiptauna dzīvo futbolam!

Ivanovs: Keiptauna dzīvo futbolam!
Deniss Ivanovs
Foto: Mārtiņš Hartmanis, LFF

Sportacentrs.com lasītājiem piedāvā kārtējo Latvijas izlases aizsarga Denisa Ivanova blogu, kurā viņš galvenokārt stāsta par iespaidiem Keiptaunā, kur norisinās vairākas PK finālturnīra spēles futbolā.

Savā kārtējā blogā Deniss Ivanovs Sportacentrs.com lasītājiem stāsta pirmssezonas gatavošanās posmu, Latvijas izlases startu Baltijas kausa izcīņā, kā arī dalās iespaidos par Pasaules kausa izcīņas norisi Dienvidāfrikas Republikā - par Keiptaunu, līdzjutējiem, vuvuzelām, biļetēm, spekulantiem, mača apmeklējumu, mainīgajiem laika apstākļiem utt.

Rit parasta pirmssezona

Sveiki! Keiptaunā esmu jau nedēļu. Katru otro dienu ir divi treniņi, pa vidu – pa vienam, savukārt katru sestdienu – pārbaudes spēle, bet svētdienas ir brīvas. 13. jūlijā dosimies uz treniņnometni, taču tā notiks tepat netālu treniņbāzē, kur pabūsim sešas dienas un arī spēlēsim pret otru Keiptaunas komandu "Santos". Rit parasts pirmssezonas gatavošanās posms, daudz skrienam. Augusta sākumā paredzēta "Big 8" kausa izcīņa, kurā piedalīsies astoņas labākās valsts komandas. Ja nemaldos, 10. augustā sāksies arī čempionāts.

Pirms atbraukšanas uz DĀR ar Latvijas izlasi Lietuvā aizvadījām Baltijas kausa izcīņu. Priecē, ka divās spēlēs tā arī neielaidām vārtos, taču ir ļoti žēl, ka Baltijas kauss nepalika pie mums – nācās atdot lietuviešiem. Laikam mums tomēr pietrūka to dažu pamatsastāva futbolistu, kuru nebija. Aizsardzībā Gorkša vietā bija Mihadjuks, taču ar viņu sapratāmies labi, nekādu problēmu nebija.

Vuvuzelas – dažiem ar vienu nepietiek

Ja iziet cauri Keiptaunai, praktiski viss ir oranžā krāsā. Kad spēlēja Nīderlande, te vispār bija kā trakomājā – visa Keiptauna kā viens liels oranžs masīvs. Atmosfēra gan lieliska! Savukārt domstarpību starp izlašu līdzjutējiem pagaidām nav. Ar komandas biedru francūzi pilsētas centrā vienā bārā skatījāmies spēli Vācija – Anglija. Bārs bija pārpildīts, un puse bija par Angliju, puse – par Vāciju. Kad neieskaitīja tos vārtus, padomāju, ka nu būs kautiņi, taču viss aizritēja ļoti mierīgi un draudzīgi. Pilsēta šobrīd dzīvo futbolam, ir interesanti.

Pie vuvuzelām sen jau esmu pieradis, jo tās te ir arī vietējā čempionātā, un šī skaņa man īpaši ausīs negriež. Stadionos nekādu konfliktu vuvuzelu dēļ nav, lai gan, cik saprotu, eiropieši ir ļoti neapmierināti, žēlojas arī paši futbolisti. Taču Āfrikai vuvuzelas ir pierasta un nacionāla lieta. Stadionā ir tā – piecas minūtes troksnis ir ārprātīgs, bet tad, kad visi atpūšas no pūšanas, līdzjutēji dzied dziesmas, kuras arī var dzirdēt. Ticu, ka futbolistiem šis vuvuzelu radītais troksnis traucē, jo no savas pieredzes zinu, ka pateikt kaut ko laukumā citiem ir neiespējami.

Šobrīd vuvuzelas te ir liels bizness. Tās ir dažādas – vienkāršākās maksā mazāk par pieciem eiro, bet lielākas un krāšņākas – vairākus desmitus eiro. Turklāt, kad biju bārā un skatījos spēli Anglija – Vācija, redzēju, ka līdzjutējiem nav pa vienai vuvuzelai, bet gan katram vairākas – vismaz katrā rokā pa vienai, bet dažiem pat trīs! Sev gan neesmu pircis, bet viens draugs palūdza atvest.

Biļete par 100 eiro. Paveicās…

Pagaidām esmu apmeklējis vienu PK izcīņas spēli – Nīderlande pret Kamerūnu. It kā šis mačs neko neizšķīra, var pat teikt, ka tā bija kā pārbaudes spēle, taču vienalga ir lieliski paskatīties uz tādiem spēlētājiem, kā Eto'O, Sneiders, arī Robens, kurš iznāca uz maiņu. Sēdēju ļoti labā vietā – burtiski stundu pirms spēles gadījās "no rokas" nopirkt biļeti 1. kategorijā, visu varēju ļoti labi redzēt. Kā teica draugi, šī spēle pa TV izskatījusies visai bēdīgi, bet klātienē iespaidi bija super. Pa TV rāda tikai vietu, kur ir bumba, bet no tribīnēm var pavērot spēlētājus atsevišķi. Bija ļoti interesanti, turklāt Nīderlande un arī Vācija ir manas favorītes čempionātā. Tikai tagad tām abām pretī būs attiecīgi Brazīlija un Argentīna… Paskatīsimies!

Biļetes cena bija 100 eiro, taču tas pat ir lētāk nekā varētu nopirkt citur. Gadījās tā, ka puisim, no kura pirku, bija palikusi lieka biļete – piegāju un prasīju, vai viņš to pārdod. Labi, ka paspēju viņam iedot naudu, jo uzreiz pienāca citi cilvēki un piedāvāja divreiz vairāk. Viņš pateica, ka jau ir pārdevis. Taču, tiklīdz cilvēki redz, ka rit sarunas par biļetēm, uzreiz skrien klāt un mēģina pārsolīt cenu.

Šeit ir arī biļešu spekulanti, taču viņi darbojas ļoti akurāti un slēpti, jo policija pārdot biļetes neļauj. Puisis, no kā pirku, nebija spekulants, taču gadījās, ka viņam palika lieka biļete – man paveicās. Spekulanti tādu biļeti pārdotu trīsreiz dārgāk. Īsti nezinu, kāds sods sagaida spekulantus, ja tos pieķer, taču policija stadiona apkaimē pārbauda, vai tas netiek darīts. Tikko spekulanti ierauga policistus, uzreiz pazūd.

Laika apstākļi mainās ik pa divām dienām

Biju plānojis doties uz Spānijas un Portugāles spēli, taču netiku. Visu dienu gaidīju, taču pateica, ka brīvu biļešu nav. Aptuveni stundu pirms mača man piezvanīja un piedāvāja biļetes, taču bija par vēlu – jau atrados mājās, bet līdz stadionam jāiet visai ilgi, turklāt ārā bija ļoti slikts laiks – stiprs vējš un lietus. Plānoju doties uz Vācijas un Argentīnas spēli, taču pagaidām nav biļešu – visiem klubā jau paprasīju, un katrs solījās palīdzēt, ja būs iespēja dabūt brīvas biļetes. Tās sarūpēt Keiptaunā ir ļoti grūti – cenas ir augstas, taču vienalga biļetes jau ir izpirktas. Nopirkt var tikai "melnajā tirgū" par ārprātīgām cenām.

Laika apstākļi šeit ir ļoti mainīgi. Divas dienas bija saulīte un +19 grādu, taču pēc tam – aukstums, vējš un stiprs lietus. Un tā tas mainās ik pa divām dienām. Tagad gaidāma Nīderlandes spēle pret Brazīliju. Es neuzskatu brazīliešus par mača favorītiem, man viņi šajā čempionātā ne īpaši simpatizē. Pagaidām vislabāko futbolu rāda Vācija un Argentīna, taču domāju, ka labākās un interesantākās spēles mums vēl tikai ir priekšā!

Līdz nākamajai reizei!

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-07-02 01:11, pirms 14 gadiem
iknowyou rakstīja: Turās!
Un par to Baltijas kausu - aizsargi jau nebija vainīgi - par to liecināja nullītes pie mūsu pretiniekiem - uzbrucējiem vajadzēja kaut ko samuķīt!
piekritu

  +6 [+] [-]

, 2010-07-02 01:15, pirms 14 gadiem
Par tam vuvuzelam taisniba tas ir bizness,jo istas ir no raga.
Un taisnibaka var dzirdet fanud ziesmas-anglu dziesmas katra spele vareja dzirdet-jautajums cik skali,bet vareja.Nebrinos,ka pilseta bija "niderlandiesu tonos" tomer bijusi kolonija,lai gan angli ari DAR kolonizeja.
Veiksmi taja liela 8nieka turnira augusta un tad rudeni jau kvalifikacijas maci euro 2012

  +3 [+] [-]

, 2010-07-02 08:51, pirms 14 gadiem
Deniss, labaak savam draugam neved to vuvuzli savadak ka likts puutiis visaas muusu izlases speelees

     [+] [-]

, 2010-07-02 10:32, pirms 14 gadiem
mrPO rakstīja: Deniss, labaak savam draugam neved to vuvuzli savadak ka likts puutiis visaas muusu izlases speelees
Par taam vuvuzelaam runaajot,te taadas pat neatljautu ievest speelees,par blogu runaajot,bija interesanti palasiit

     [+] [-]

, 2010-07-02 14:26, pirms 14 gadiem
Interesants blogs. Paldies. Kaut kur padzirdēju, ka klubs Ivanovu un vēl vairākus spēlētājus taisoties izīrēt citiem klubiem. Kādam ir konkrētāka informācija?

  +5 [+] [-]

, 2010-07-02 14:27, pirms 14 gadiem
reikons rakstīja: Interesants blogs. Paldies. Kaut kur padzirdēju, ka klubs Ivanovu un vēl vairākus spēlētājus taisoties izīrēt citiem klubiem. Kādam ir konkrētāka informācija?
Ivanovs paliks Ajax Cape Town
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja