Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Gutkovskis: "Kazakeviča aizstāšana ar ārzemju treneri nebūtu izlasei labākais risinājums"

Gutkovskis: "Kazakeviča aizstāšana ar ārzemju treneri nebūtu izlasei labākais risinājums"
Vladislavs Gutkovskis. Foto: LSM.

Latvijas izlases futbolists Vladislavs Gutkovskis patlaban Polijā veseļojas un atgūst spēkus pēc ceļgala operācijas, kas līdz pavasarim liegs viņam atgriezties laukumā. Uzbrucējs sarunā Latvijas Radio pauda pārliecību, ka ārzemju trenera nolīgšana Daiņa Kazakeviča vietā nebūtu risinājums, kas atrisinātu valstsvienības snieguma krīzi.

Izvērtējot valstsvienības pēdējās divas spēles Eiropas čempionāta kvalifikācijā, Gutkovskis uzteica izlasi par uzvaru spēlē pret Armēniju, kur komanda apliecināja apņēmību gūt uzvaru. Savukārt zaudējumā turkiem Gutkovskim patika spēles pirmās 82 minūtes, kamēr bija izredzes cīņu noslēgt neizšķirti. "Beigās jau turki darīja ko gribēja, jo Latvijas futbolisti zaudēja koncentrēšanos," atzina Gutkovskis. Viņš arī paskaidroja, ka tagad neatbalstītu izlases galvenā trenera Daiņa Kazakeviča atlaišanu.

"Kad pērnruden noslēgtajā Nāciju līgas turnīrā izlasei krājās uzvaras, Kazakevičs bija labākais treneris," uzsvēra Gutkovskis. Uzbrucējs gan nenoliedz, ka izlasē pašlaik ir krīze – komanda nevar gūt punktus un nav ķīmijas laukumā, tomēr ārzemju trenera nolīgšanu Gutkovskis neuzskata par atbilstošu risinājumu.

"Ja paņems kādu treneri no ārzemēm, viņš neko nezinās par Latvijas futbolistiem un vietējo spēlētāju mentalitāti, bet iepazīšanai vajadzēs laiku," paskaidroja Gutkovskis. Uzbrucējs arī piebilda, ka ierobežota ir valstsvienības līmenim atbilstošu futbolistu izvēle, līdz ar to spēlētāju traumas un palikšana ārpus sastāva var krasi ietekmēt komandas sniegumu.

"Man šķiet, ka Dainis Kazakevičs ir viens no tiem treneriem Latvijā, kurš zina visus spēlētājus, arī jaunākus U-21 izlases spēlētājus, zina mūsu mentalitāti un zina katra stiprās un vājās puses," teica Gutkovskis. "Mēs neesam tādas valsts izlase, kur var izvēlēties no 50 spēlētājiem. Mums ir 25–30 spēlētāji, no kuriem izvēlēties."

Gutkovskis arī apšauba, vai aktīvāko līdzjutēju rīcība, protestā pret Kazakeviča palikšanu pie izlases stūres pametot stadiona tribīnes spēles pret Armēniju pirmajā puslaikā, ir atbilstošākais risinājums. Līdzjutēju neapmierinātību ar komandas sniegumu Gutkovskis uzskata par normālu parādību, bet fanu došanos prom no tribīnēm spēles laikā neatbalsta.

"Es esmu Daiņa pusē un drusciņ nepatīkami bija, ka līdzjutēji tā dara," teica Gutkovskis. "Domāju, ka šis jautājums tiks ātrāk atrisināts, un tuvākajās spēlēs jau līdzjutēji būs kopā ar komandu un būs viss kārtībā. Neviens nebūs abižots, un mums arī ir ļoti vajadzīgs tas līdzjutēju atbalsts, lai mājās jūtamies, ka esam stipri. Visi kopā tikai varam būt stiprāki."

Gutkovskim rehabilitācija pēc ceļgala operācijas turpinās veiksmīgi, un viņš cer martā atgriezties laukumā, lai varētu palīdzēt arī izlasei. Pēc gadumijas uzbrucējs plāno sākt treniņus futbola laukumā.

Traumu Gutkovskis guva augustā Dienvidkorejas kluba Tedžonas "Citizen" treniņā, saraujot ceļgala krusteniskās saites. Ārsti futbolistam uzreiz pateica, ka viņš nevarēs spēlēt 7–8 mēnešus, un Vladislavs priecājas, ka ceļgalā neatklājās vēl kādi papildu bojājumi, kas varētu atlabšanas gaitu vēl paildzināt.

Klubs viņam ļāva operāciju veikt Polijā, kur Gutkovski jau iepriekš divreiz operēja tas pats ārsts. Gutkovskis septiņus gadus ir spēlējis Polijā, tādēļ jūtas tur kā otrajās mājās. Līdz ar to arī psiholoģiski sajūta futbolistam ir drošāka nekā Dienvidkorejā. Pirmās dienas pēc traumas Gutkovskim bija psiholoģiski smagas, bet palīdzēja gan sarunas ar sievu, kura ar viņu bija kopā Dienvidkorejā, gan ar vecākiem un komandas biedriem valstsvienībā.

Kopš rehabilitācijas sākuma drīz būs divi mēneši, un ārsti par Gutkovska atlabšanas gaitu ir ļoti optimistiski noskaņoti. Uzbrucējs paskaidroja, ka viss iet pat labāk nekā pēc plāna. Gutkovskis pēc Jaungada pošas uz Tedžonu, kur vairāk varēs iepazīt vienu no nozīmīgākajām Dienvidkorejas pilsētām un treniņos atgūt sportisko formu, lai atkal priecētu līdzjutējus ar gūtiem vārtiem gan klubā, gan nacionālajā izlasē.

Izmantotie resursi:
LSM.lv - Uzticamas ziņas
Māris Bergs, Mārtiņš Kļavenieks


, 2023-10-24 10:07, pirms 7 mēnešiem
Kartejais kurs baidas no parmainam, nezinas, nepazis, visdrizak tas ir tiesi tas ko vaig tatad.
, 2023-10-24 10:13, pirms 7 mēnešiem
Vladislav, tā nerunā, jo tūlīt te sanāks visi dīvāna eksperti, kuri visu zin labāk, ko un kā vajadzētu izlasei!😁
, 2023-10-24 11:13, pirms 7 mēnešiem
bet ja rezultāta nav, tad ko darīt? ir kaut kas jāmaina grib vai ne
, 2023-10-24 11:17, pirms 7 mēnešiem
Par kādu mentalitāti iet runa? Par kādām stiprām pusēm iet runa?
, 2023-10-24 11:20, pirms 7 mēnešiem
Nav taču jēgas no dārga ārzemju trenera, vaitad viņš bumbu vārtos iesitīs? Vai tad viņš aizsardzībā nostrādās labāk? Man arī likās ka vajag ko mainīt, bet ja komanda negrib, lai jau strādā Dainels, kamēr paaudze pamainīsies.
, 2023-10-24 11:20, pirms 7 mēnešiem
Tikai loģiski, ka tie padsmit spēlētāji kas Daiņa sarakstā ir neatkarīgi no kluba, formas un dajebkadiem citiem apstākļiem atbalstīs Daiņa palikšanu izlase tādējādi arī sev nodrošinot nezaudejamu vietu sastāvā.

Kas neliekas loģiski ir Gutkovska attieksme pret miermīlīgu fanu protestu, kas uz poļu fanu fona vispār ir pupu mizas...

Otra lieta ko Gutis ir aizmirsis ir nāciju līgas otrā pusē kur mēs izskatījāmies nožēlojami un izlaidām D līgas "titulu" no rokām un neizpildījām uzdevumu kvalificēties playofiem...

Man nedaudz sāk kaitināt LV žurnālistika, kur intervētāji nemaz neiebilst tām aplamībām vai pat meliem, kas nāk no Daiņa, vai šajā reizē nedaudz nelogiskajām/nepatiesajām atbildēm no Gutkovska.
, 2023-10-24 11:22, pirms 7 mēnešiem
Ivar, vai tad Gutis ir autoritāte izlases štāba komplektēšanā? Neviens neapšauba viņa futbola prasmes, bet nevajag iedomāties, ka viņa viedoklis ir "pareizs" treneru štāba izvēlē. Viņam ir tādas pašas kvalifikācijas treneru izvēlē kā dīvāna ekspertiem.
, 2023-10-24 11:30, pirms 7 mēnešiem
Nosauca visus iemeslus, kāpēc tieši vajadzētu ārzemju treneri. Nāktu ar jaunua skatījumu par futbolistiem, piemēram, ko kurš prot vai neprot, kur viņus varētu labāk izmantot laukumā utml. Ja būtu ilgtermiņa līgums (kā Dainim), tad arī paspētu iepazīt latviešu mentalitāti, lai Gutis par to nesatraucas.
Vispār nesaprotu, kāpēc Dainim tik atzinības pilnas reklāmas. Var jau būt, ka tā ir LFF kampaņa - spēlētājiem prēmija apmaiņa pret labiem vārdiem.
, 2023-10-24 11:57, pirms 7 mēnešiem
Smieklīgi šitie raudātāji, kas iedomājušies, ka Latvijas futbola problēma ir Dainis. Patīkami, ka vismaz futbolisti saprot īsto situāciju. Visi ārzemju treneri ir bijuši ar traģiskiem rezultātiem. Uz to fona pat Dainis izskatās labi. Šobrīd nav neviens Latvijas futbolists, kas būtu pat tuvu top5 līgu līmenim. Un izlases treneris pāris sabraukumos gadā nevarēs iemācīt spēlētājiem uzņemt piespēli un uztrenēt fizisko. Kamēr federācija par prioritāti neizvirzīs normālu jauniešu sistēmu, tikmēr nekas te nebūs. Citās valstīs talanti ir gatavi izlasē spēlēt jau 16,17 gados. Latvijā tādā vecumā talantīgākie knapi tiek Tukuma un Daugavpils sastāvā.
, 2023-10-24 12:10, pirms 7 mēnešiem
PatiesiObjektivais rakstīja: Smieklīgi šitie raudātāji, kas iedomājušies, ka Latvijas futbola problēma ir Dainis. Patīkami, ka vismaz futbolisti saprot īsto situāciju. Visi ārzemju treneri ir bijuši ar traģiskiem rezultātiem. Uz to fona pat Dainis izskatās labi. Šobrīd nav neviens Latvijas futbolists, kas būtu pat tuvu top5 līgu līmenim. Un izlases treneris pāris sabraukumos gadā nevarēs iemācīt spēlētājiem uzņemt piespēli un uztrenēt fizisko. Kamēr federācija par prioritāti neizvirzīs normālu jauniešu sistēmu, tikmēr nekas te nebūs. Citās valstīs talanti ir gatavi izlasē spēlēt jau 16,17 gados. Latvijā tādā vecumā talantīgākie knapi tiek Tukuma un Daugavpils sastāvā.
Tragiski rezultati ? Varbut deretu paskatities kuri gudrisi sez treneru padome un izvelas sos izcilniekus ar Daini prieksagala, treneru padome pilna ar vecaa stila treneriem.
, 2023-10-24 12:16, pirms 7 mēnešiem
Neviens jau nesaka, ka jābūt ārzemju trenerim - es piemēram gribētu redzēt pie valsts izlases stūres Viktoru Dobrecovu.
, 2023-10-24 12:21, pirms 7 mēnešiem
Latvijas Radio1 bija intervija arī ar vecmeistaru Raimondu Laizānu, kurš pateica, ka vajag pārmaiņas. Ka Dainis jauks labs cilvēks, Jelgavā bij ok, bet tas bija Latvijas līmenis.
, 2023-10-24 12:25, pirms 7 mēnešiem
es nesaprotu, Dainis viņiem maksā par to atbalstu? visiem tak redzams, ka tur viss ir salaists pilnīgā dirs.ā. ok neņemiet ārzemju treneri, bet Dieva dēl, mainiet kaut ko!
, 2023-10-24 13:01, pirms 7 mēnešiem
varenais_eksperts rakstīja: Ivar, vai tad Gutis ir autoritāte izlases štāba komplektēšanā? Neviens neapšauba viņa futbola prasmes, bet nevajag iedomāties, ka viņa viedoklis ir "pareizs" treneru štāba izvēlē. Viņam ir tādas pašas kvalifikācijas treneru izvēlē kā dīvāna ekspertiem.
Pavisam noteikti Gutkovskis visā tajā izlases virtuvē ir n-tās reizes zinošāks un informētāks, nekā 99% šeit esošo dīvāna tukšpiržu.
Cik jābūt aprobežotam, lai salīdzinātu Gutkovska un citus izlases spēlētaju zināšanām par notiekošo izlasē ar dīvāna tukšpiržu zināšanām? 😁
, 2023-10-24 13:34, pirms 7 mēnešiem
Ir kas atbalsta, ir kas pret (tajā skaitā no futbola cilvēkiem ne tikai līdzjutējiem) un tas ir labi, katrs var paust savu viedokli. Es personīgi, ja federācija izvēlēsies atstāt treneri pēc cikla vairs nesekošu līdzi. Bez ārzemju var arī atrast citu, nesliktāku vietējo.
, 2023-10-24 14:13, pirms 7 mēnešiem
"izlasei pašlaik ir krīze" pašlaik?! Nopietni!
Izlasei ir krīze jau pēdējos 15 gadus, līmenis slīd uz leju un no malas skatoties, nekas nemainīsies tuvākajos 15 gadus
, 2023-10-24 14:43, pirms 7 mēnešiem
Trenerim nav jāzina spēlētāju mentalitāte, jo treneris ir tas, kurš veido šo mentalitāti.
Te tikai pierādās tas, ka šie vīri ir konforta zonā, kas nekam neder.
, 2023-10-24 15:14, pirms 7 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Pavisam noteikti Gutkovskis visā tajā izlases virtuvē ir n-tās reizes zinošāks un informētāks, nekā 99% šeit esošo dīvāna tukšpiržu.
Cik jābūt aprobežotam, lai salīdzinātu Gutkovska un citus izlases spēlētaju zināšanām par notiekošo izlasē ar dīvāna tukšpiržu zināšanām? 😁
Cilvēk mīļais, nejauc apelsīnus ar āboliem. Mazums spēlētāji konkrēti izgāžušies kā treneri pēc spēlētāja karjeras beigām, nemaz nerunājot par štāba komplektāciju (!!!), kas vispār ir pavisam cita lieta kā trenēšana...
, 2023-10-24 15:21, pirms 7 mēnešiem
vundervart rakstīja: Te tikai pierādās tas, ka šie vīri ir konforta zonā, kas nekam neder.
Tieši tā! Pie Daiņa ir kodols, kurš nemainās, vairs nav jāiespringst par savu vietu sastāvā. Un otrādāk, ja tu esi melnajā sarakstiņā, tad vari izstiepties vai sarauties, bet sastāvā netiksi.
, 2023-10-24 15:23, pirms 7 mēnešiem
varenais_eksperts rakstīja: Cilvēk mīļais, nejauc apelsīnus ar āboliem. Mazums spēlētāji konkrēti izgāžušies kā treneri pēc spēlētāja karjeras beigām, nemaz nerunājot par štāba komplektāciju (!!!), kas vispār ir pavisam cita lieta kā trenēšana...
Kāpēc tu par visām varem turpini sevi padarīt par dumju, bet nesmieklīgu, klaunu?
, 2023-10-24 15:27, pirms 7 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Kāpēc tu par visām varem turpini sevi padarīt par dumju, bet nesmieklīgu, klaunu?
Bļedj, Ivar nokaitināji konkrēti. Jau kuro reizi ar personīgiem apvainojumiem, bez nekādām normālām atbildēm. Ej pakaries!
, 2023-10-24 15:33, pirms 7 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Pavisam noteikti Gutkovskis visā tajā izlases virtuvē ir n-tās reizes zinošāks un informētāks, nekā 99% šeit esošo dīvāna tukšpiržu.
Cik jābūt aprobežotam, lai salīdzinātu Gutkovska un citus izlases spēlētaju zināšanām par notiekošo izlasē ar dīvāna tukšpiržu zināšanām? 😁
Kops kura laika Gutkovskis ir treneris ? Vina uzdevums ir spelet sava kluba, klausit treneri, cita lieta ir ar izlasi gribi spele, negribi nespele, bet,ja spele, tad klausi treneri, un ne vina kompetence noteikt kuram tam jabut.
, 2023-10-24 15:42, pirms 7 mēnešiem
Skaists pasūtijuma raksts , jo īpaši par līdzjutējiem, Dainis cenšas par visām varītēm, pēkšņi visi tā mīl daini
, 2023-10-24 16:07, pirms 7 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Vladislav, tā nerunā, jo tūlīt te sanāks visi dīvāna eksperti, kuri visu zin labāk, ko un kā vajadzētu izlasei!😁
Tev patiešām Dainis šķiet labs treneris vai ir citi iemesli, kāpēc viņu tik centīgi aizstāvi?
, 2023-10-24 16:44, pirms 7 mēnešiem
varenais_eksperts rakstīja: Tieši tā! Pie Daiņa ir kodols, kurš nemainās, vairs nav jāiespringst par savu vietu sastāvā. Un otrādāk, ja tu esi melnajā sarakstiņā, tad vari izstiepties vai sarauties, bet sastāvā netiksi.
Nosauc kaut 3 spēlētājus, kas būtu noderīgi, bet ir melnajā sarakstā? Izņemot puspensionārus alkašus un pamuļķi Jagodinski, neatceros, ka būtu kaut viens spējīgs futbolists nesaukts uz izlasi.

Un kodols ir tāpēc, ka ārpus kodola spēlētāji ir traģiski. Apskaties, kas notiek, kad ielika Balodi, kļūda pēc kļūdas. Dašķevičs ir labāks uzbrukumā, bet cik tad bieži Latvijas izlase tiek līdz uzbrukumiem. Citās pozīcijās vispār pat nav manāmi potenciāli jauni kadri. Būtu drīzāk jāsūdzās par visu LFF nevis tikai par treneri.
, 2023-10-24 16:50, pirms 7 mēnešiem
PatiesiObjektivais rakstīja: Nosauc kaut 3 spēlētājus, kas būtu noderīgi, bet ir melnajā sarakstā? Izņemot puspensionārus alkašus un pamuļķi Jagodinski, neatceros, ka būtu kaut viens spējīgs futbolists nesaukts uz izlasi.

Un kodols ir tāpēc, ka ārpus kodola spēlētāji ir traģiski. Apskaties, kas notiek, kad ielika Balodi, kļūda pēc kļūdas. Dašķevičs ir labāks uzbrukumā, bet cik tad bieži Latvijas izlase tiek līdz uzbrukumiem. Citās pozīcijās vispār pat nav manāmi potenciāli jauni kadri. Būtu drīzāk jāsūdzās par visu LFF nevis tikai par treneri.
Apskatītos to pašu Isajevu, Tīdenbergu. Nav problēmu labajiem un sliktajiem sarakstiem, ja ir rezultāti. Ja rezultāti klibo, tad ir jautājumi. Jagodinskis ir pajolis, bet iepriekšējā sezonā bija labākais centra aizsargs no latviešiem. Zjuzins ir alkāns, bet centrā par viņu labāka spēles veidotāja mums nav. Dainim ir jāmāk sastrādāties un savaldīt šos spēlētājus, nevis jāaicina joberlīgu Emsis vai Sorokins kurš 5min spēlē RFS. Tas pats Dašķevičs pie iespējas tikai tikai dēļ traumām, jaunajiem nav iespēju sevi pierādīt nevienā draudzības spēlē, vai pat tikt laukumā uz normālām minūtēm. Balodim bija slikts sākums, bet ko var gribēt, ja jauno spēlētāju pat Baltijas kausos neiespēlē? Es konservatīvismu sastāva izvēlē varētu piedot, ja būtu rezultāti, ja tie nav tad ir jāmeklē jaunas iespējas.
, 2023-10-24 17:05, pirms 7 mēnešiem
varenais_eksperts rakstīja: Apskatītos to pašu Isajevu, Tīdenbergu. Nav problēmu labajiem un sliktajiem sarakstiem, ja ir rezultāti. Ja rezultāti klibo, tad ir jautājumi. Jagodinskis ir pajolis, bet iepriekšējā sezonā bija labākais centra aizsargs no latviešiem. Zjuzins ir alkāns, bet centrā par viņu labāka spēles veidotāja mums nav. Dainim ir jāmāk sastrādāties un savaldīt šos spēlētājus, nevis jāaicina joberlīgu Emsis vai Sorokins kurš 5min spēlē RFS. Tas pats Dašķevičs pie iespējas tikai tikai dēļ traumām, jaunajiem nav iespēju sevi pierādīt nevienā draudzības spēlē, vai pat tikt laukumā uz normālām minūtēm. Balodim bija slikts sākums, bet ko var gribēt, ja jauno spēlētāju pat Baltijas kausos neiespēlē? Es konservatīvismu sastāva izvēlē varētu piedot, ja būtu rezultāti, ja tie nav tad ir jāmeklē jaunas iespējas.
Sava taisnība ir, ka vajadzētu vairāk izmēģināt citus spēlētājus Baltijas kausā vai tajās dažās pārbaudes spēlēs. Bet fakts ir tāds, ka vienalga, kurus pusamatierus liks sastāvā, rezultāts labāks nebūs. Sāks rotēt ar spēlētājiem un zaudēs. visi atkal brēks, ka slikti treneri, jo neļauj iespēlēties.

Dainis ir viduvējība, kā treneris manās acīs. Varbūt labs treneris dabūtu klāt vienu uzvaru, vai kādu neizšķirtu. Bet pirmspēdējā vieta atlases ciklā ir Latvijas spēlētāju griesti šobrīd. Ir jāprotestē pret visiem krieveļiem un shēmotājiem LFF un tikai tad ir cerības uz pozitīvām sekām pēc 5-10 gadiem. Kamēr spēlātāju labākais sasniegums ir Polijas līga un beņķis Itālijā, rezultātu vienkārši nebūs.
, 2023-10-24 17:12, pirms 7 mēnešiem
PatiesiObjektivais rakstīja: Sava taisnība ir, ka vajadzētu vairāk izmēģināt citus spēlētājus Baltijas kausā vai tajās dažās pārbaudes spēlēs. Bet fakts ir tāds, ka vienalga, kurus pusamatierus liks sastāvā, rezultāts labāks nebūs. Sāks rotēt ar spēlētājiem un zaudēs. visi atkal brēks, ka slikti treneri, jo neļauj iespēlēties.

Dainis ir viduvējība, kā treneris manās acīs. Varbūt labs treneris dabūtu klāt vienu uzvaru, vai kādu neizšķirtu. Bet pirmspēdējā vieta atlases ciklā ir Latvijas spēlētāju griesti šobrīd. Ir jāprotestē pret visiem krieveļiem un shēmotājiem LFF un tikai tad ir cerības uz pozitīvām sekām pēc 5-10 gadiem. Kamēr spēlātāju labākais sasniegums ir Polijas līga un beņķis Itālijā, rezultātu vienkārši nebūs.
Protams, globāli milzīgas izmaiņas nevar gaidīt no viena vai otra spēlētāja iesaistes, bet Dainim bija 4 gadi, kuru laikā viņš nav sasniedzis savus nospraustos mērķus. Man smieklīgi atcerēties tagad, bet kvalificēties EURO 2024 bija galvenais Daiņa mērķis Dainis ar savām presenēm pēdējā gadā arī sabojāja cilvēcisko iespaidu par sevi, tāpēc laiks teikt paldies un cerēt ka būs labāk, ja ne vismaz citādāk...
, 2023-10-24 17:45, pirms 7 mēnešiem
varenais_eksperts rakstīja: Protams, globāli milzīgas izmaiņas nevar gaidīt no viena vai otra spēlētāja iesaistes, bet Dainim bija 4 gadi, kuru laikā viņš nav sasniedzis savus nospraustos mērķus. Man smieklīgi atcerēties tagad, bet kvalificēties EURO 2024 bija galvenais Daiņa mērķis Dainis ar savām presenēm pēdējā gadā arī sabojāja cilvēcisko iespaidu par sevi, tāpēc laiks teikt paldies un cerēt ka būs labāk, ja ne vismaz citādāk...
Tie mērķi bija nereāli jau brīdī, kad tika izteikti. Es skatos pozitīvi uz Daiņa paveikto tikai tāpēc, ka man personīgi spēles kļuva skatāmākas un bija vēlme aiziet uz stadionu. Tika mazliet atkrieviskots sastāvs un parādījas kaut kas labāks par tīru autobusu. Cilvēki ir aizmirsuši par nožēlojamo sniegumu, kas bija iepriekšējo treneru vadībā. Atceros, ka katru otro spēli izslēdzu TV pirms spēles beigām. Neaizstāvu baigi Daini, taču man kā skatītājam spēļu kvalitāte uzlabojās. Rezultāti nebija un nebūs neviena trenera vadībā tuvākos 5 gadus.

Domāju, ka Dainis pēc pēdējās cikla spēles tiks nomainīts. Gribētu jau cerēt, ka tas uzlabos situāciju. Bet esmu 99% drošs, ka nekas būtiski nemainīsies. Bet būs interesanti, ko fani tad vainos.
, 2023-10-24 17:45, pirms 7 mēnešiem
Neuzskatu ka Dainis ir īpaši labs treneris, bet viņš man derdzās mazāk nekā visie tie degunus urbinošie dīvāna experti kuri kliedz pēc viņa asinīm, jūs esat vienkārši nožēlojami.
, 2023-10-24 18:00, pirms 7 mēnešiem
PatiesiObjektivais rakstīja: Cilvēki ir aizmirsuši par nožēlojamo sniegumu, kas bija iepriekšējo treneru vadībā.
Tu neaizmirsi cik iepriekšējiem 2 treneriem bija iedots ilgs laiks? Vai arī aizmirsi pirmo Daiņa nāciju līgas fiasko? Protams, nav (nebija) jau viss slikti pie Daiņa, bet tavs salīdzinājums šeit ir negodīgs pret somu un slavišu.
, 2023-10-24 18:16, pirms 7 mēnešiem
Ārzemju treners noteikti nav vajadzīgs, jo spēlētāji ir tie paši un nekas labāks nebūs. Veltiet naudu un laiku jaunatnei un to treneriem, pēc gadiem pieciem būs arī no kā izvēlēties.
, 2023-10-24 18:20, pirms 7 mēnešiem
varenais_eksperts rakstīja: Tu neaizmirsi cik iepriekšējiem 2 treneriem bija iedots ilgs laiks? Vai arī aizmirsi pirmo Daiņa nāciju līgas fiasko? Protams, nav (nebija) jau viss slikti pie Daiņa, bet tavs salīdzinājums šeit ir negodīgs pret somu un slavišu.
Neatceros nekādu fiasko, jau tad biju sapratis, ka no tiem spēlētājiem neko pozitīvu nevar gaidīt. Pirmajā nāciju līgā vispār nevienu uzvaru neguva pirms Daiņa. Izlases līmenis nožēlojams. Ar Daini nekādi brīnumi nenotika, bet bija redzams minimāls progress.

Iespējams, ka ārzemnieki kaut ko varētu izdarīt, ja būtu ilgāk bijuši amatā, bet neticu, ka mūsu pusamatieriem var kaut ko iemācīt vairs. Tāpēc arī skeptiski skatos uz ārzemju treneriem, kas pieraduši strādāt ar reāliem profesionāļiem. Ko var treneris vairs izdarīt, ja spēlētāji nevar pat fiziski izturēt normālu tempu 90 minūtes?
, 2023-10-24 18:29, pirms 7 mēnešiem
PatiesiObjektivais rakstīja: Tie mērķi bija nereāli jau brīdī, kad tika izteikti. Es skatos pozitīvi uz Daiņa paveikto tikai tāpēc, ka man personīgi spēles kļuva skatāmākas un bija vēlme aiziet uz stadionu. Tika mazliet atkrieviskots sastāvs un parādījas kaut kas labāks par tīru autobusu. Cilvēki ir aizmirsuši par nožēlojamo sniegumu, kas bija iepriekšējo treneru vadībā. Atceros, ka katru otro spēli izslēdzu TV pirms spēles beigām. Neaizstāvu baigi Daini, taču man kā skatītājam spēļu kvalitāte uzlabojās. Rezultāti nebija un nebūs neviena trenera vadībā tuvākos 5 gadus.

Domāju, ka Dainis pēc pēdējās cikla spēles tiks nomainīts. Gribētu jau cerēt, ka tas uzlabos situāciju. Bet esmu 99% drošs, ka nekas būtiski nemainīsies. Bet būs interesanti, ko fani tad vainos.
Viens no Daiņa mērķiem arī bija uzvarēt D līgas kopvērtējumā, lai cerētu uz Euro 2024 playoffs (Igauņiem pašlaik ir tāda iespēja, jo viņi paveica to, ko Latvijas izlase noteikti ir spējīga D līgas līmenī, bet zem Daiņa neizdarīja). Ja kvalifikācijas grupās var atrunāties ar to, ka nav Latvijas izlasei tāda līmeņa, lai gāztu kalnus bez lielas veiksmes (kas arī ir taisnība, to nenoliedzu), tad par nāciju līgas nosacīto izgāšanos gan tā nevar teikt, tur bija jāņem visi punkti.

Galu galā izlašu futbolā ir normāli pēc cikla mainīt treneri, bieži to dara arī pie labiem rezultātiem. Dainis savu sistēmu ieviesa, izmēģināja, no D līgas sanāca izrāpties, bet tie arī ir Daiņa sistēmas griesti. Jau tagad redzam, ka Dainis ļoti negribīgi dod citiem spēlētajiem iespējas ārpus viņa noskatītajiem spēlētājiem, tāpēc jauns treneris (vienalga vai vietējais vai ārzemnieks) ar svaigu skatījumu un vīziju var arī atrast mūsu līmeņa lietas kokus tajos pašos Latvijas futbola laukos. Fanu un citu ar futbola saistītu personāžu sašutums uzjundīja tīri ar Daiņa preses konferenču tekstiem, ar to, ka viņš uzvedas tā, it kā tā kārtīgi būtu nopelnījis vēl 4 gadus galvenā trenera krēslā, bet tā nav. Šeit laikam dažiem šķiet, ka labāk būtu gaidīt līdz Ļašenko pateiks, ka Dainis paliek pie izlases stūres, iedot garantētu līgumu un tad izrādīt pretenzijas? Ja viss norādija uz to, ka Daini grib atstāt pie stūres, tad bija tikai pareizi rādīt nostāju, ka līdzjutēji ar to nebūs mierā.

Dažiem protams pietiek ar latviskāku sastāvu, kas bumbo bet neko superīgu neparāda. (man nav nekas pret, izlasei arī turpmāk ar vai bez Daiņa būtu jāstrādā tikai latviski) Ja tas ir vienīgais iemesls, kāpēc Daini atstāt pie izlases stūres, tad arī pēc tiem 5-10 gadiem un jaunu futbolistu paaudzi nekas labāks nebūs. Pieprasīt rezultātu, izmaiņas, kaut kādu uzdrīkstēšanos ir nepieciešams, lai būtu pamatne kaut kādai izaugsmei nākotnē. Samierināšanās ar viduvējību ir tikai ceļš uz vēl 10 gadiem sūdīga futbola.
, 2023-10-24 18:34, pirms 7 mēnešiem
PatiesiObjektivais rakstīja: Neatceros nekādu fiasko, jau tad biju sapratis, ka no tiem spēlētājiem neko pozitīvu nevar gaidīt. Pirmajā nāciju līgā vispār nevienu uzvaru neguva pirms Daiņa. Izlases līmenis nožēlojams. Ar Daini nekādi brīnumi nenotika, bet bija redzams minimāls progress.

Iespējams, ka ārzemnieki kaut ko varētu izdarīt, ja būtu ilgāk bijuši amatā, bet neticu, ka mūsu pusamatieriem var kaut ko iemācīt vairs. Tāpēc arī skeptiski skatos uz ārzemju treneriem, kas pieraduši strādāt ar reāliem profesionāļiem. Ko var treneris vairs izdarīt, ja spēlētāji nevar pat fiziski izturēt normālu tempu 90 minūtes?
Ja treneris ņem uz izlasi daudz spēlētājus, kas gandrīz nekad nespēlē 90 minūtes vai nespēlē vispār, tad to tiešām nevar gaidīt. Var jau kādreiz pamēģināt paņemt kādu spraunāku spēlētāju, varbūt uz papīra ne tik labu, bet kas vismaz 90 minūtes pieradis spēlēt un uzlaist, patestēt, nevis izsaukt D.Ikaunieku, kas ir kā Latvijas futbola Jānis Timma bezmazvai.
Arturs Gaidels. Foto: LFF

LFF ģenerālsekretārs arī turpmākos četrus gadus būs Gaidels

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde 10. maija sēdē apstiprinājusi sadarbības turpināšanu ar līdzšinējo LFF ģenerālsekretāru Arturu Gaidelu. Darba attiecības ar viņu tiek pagarinātas uz nākamajiem četriem gadiem.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
43

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
13

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.