Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Gluščuks nomainīs Paharu un pārņems LFF sporta direktora amata pienākumus

Gluščuks nomainīs Paharu un pārņems LFF sporta direktora amata pienākumus
Andrejs Gluščuks. Foto: LFF

Sākot ar šī gada 1. septembri Marians Pahars pārtrauks pildīt Latvijas Futbola federācijas (LFF) sporta direktora pienākumus. Viņa vietā darbu atbildīgajā amatā turpinās Andrejs Gluščuks.

Kādreizējais Latvijas izlases futbolists un galvenais treneris Marians Pahars amatā stājās tieši pirms diviem gadiem, 2021. gada septembrī, pārņemot pienākumus no Jurija Andrejeva. Kā sporta direktors viņš ar lielām ambīcijām un aizrautību uzņēmās gādību pār plašajiem futbola, sacensību, klubu, akadēmiju un citu atzaru attīstības jautājumiem.

"Marians Pahars ar saviem sasniegumiem, pieredzi, redzējumu un darba spējām ir bijis milzu ieguvums mums kā organizācijai un visam Latvijas futbolam kopumā. Esam pateicīgi viņam par ieguldīto darbu, kas, esam pārliecināti, vēl nesīs augļus ilgtermiņā," sacīja LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Šajā amatā paveiktais ir tik specifisks, ka rezultāti redzami vien ilgākā termiņā. Marians stājās amatā, lai veiktu tobrīd pastāvošās futbola attīstības sistēmas revīziju un lai tālāk uzlabotu sistēmu un integrētu tajā jaunas iniciatīvas. Tas arī tika paveikts, sevišķi jaunatnes futbola segmentā. Kā vienu no piemēriem varam minēt Baltijas Jaunatnes futbola līgas projektu."

Pašlaik 45 gadus vecais Andrejs Gluščuks ir iekrājis bagātu pieredzi visu vecumposmu trenera darbā, ir maģistra grāda īpašnieks sporta zinātnē. 2021. gadā speciālists ieguva UEFA Pro trenera licenci, kas ļauj strādāt visaugstākajā līmenī Eiropā. FS "Metta" jaunatnes sistēmā treneris strādāja kopš 2013. gada, tāpat arī kā galvenā trenera palīgs darbojies Latvijas U-17 un U-19 izlasēs. A. Gluščuks 2015. gadā tika atzīts par Latvijas labāko jaunatnes treneri, bet pēdējos gados jau ir LFF treneru instruktors, palīdzot jaunajai pašmāju futbola speciālistu paaudzei. Savu trenera karjeru A. Gluščuks uzsāka 2001. gadā, toreizejā Latvijas futbola flagmanī "Skonto", kur nostrādāja 11 gadus, stādājot ar U-6 līdz U-14 vecuma posmiem.

"Andrejs Gluščuks ir viens no pašmāju labākajiem speciālistiem ar spēcīgu akadēmisko zināšanu bāzi un lielu pieredzi praktiskā darbā gan ar visa vecuma jaunajiem futbolistiem, gan ar futbola treneru izglītošanu, ar ko viņš nodarbojas jau astoņus gadus," V. Ļašenko ieskicēja jaunā LFF sporta direktora trumpjus.

Šī gada sākumā A. Gluščuks pievienojās LFF kolektīvam, kļūstot par LFF Futbola akadēmijas galveno treneri. Pārņemot sporta direktora pienākumus, Futbola akadēmijas projekts paliks viņa pārraudzībā.

Līdz šim LFF sporta direktora amatā strādājuši holandietis Antons Jore, kā arī pašmāju speciālisti Dainis Kazakevičs, Jurijs Andrejevs un Marians Pahars.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/16990/a-gluscu...


, 2023-08-16 14:00, pirms 10 mēnešiem
Ko Pahars darīs?
, 2023-08-16 21:00, pirms 10 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Ko Pahars darīs?
RFS
Sofija Garanča. Foto: LFF
9

Lietus aizkavētā spēlē Latvijas futbolistes beigās sabrūk pret slovēnietēm

Eiropas čempionāta kvalifikācijas C līgas 2. grupā otro zaudējumu nācās piedzīvot Latvijas sieviešu futbola izlasei, kas Murska Sobotā ar rezultātu 0:6 piekāpās Slovēnijas dāmām. Pēdējos četrus vārtus latvietes ielaida noslēdzošajās divdesmit minūtēs.
Lūkass Vapne. Foto: Valmiera FC
22

Pirmo reizi uz Latvijas izlasi izsaukti Vapne un Orols, atgriežas Ķigurs

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Paolo Nikolato izvēlējies spēlētāju sastāvu Baltijas kausa izcīņai 2024. gadā.
Dannī Aņisjko. Foto: Nottingham Forest FC
5

U19 izlases kandidātos iekļauts arī "Nottingham" akadēmijas audzēknis Aņisjko

LETA. Latvijas U-19 vīriešu futbola izlases kandidātu sarakstā pirms Baltijas kausa izcīņas iekļauts Anglijas kluba "Nottingham Forest" akadēmijas audzēknis pussargs Dannī Braians Ambato Aņisjko, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).