Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Ar žestu pēc spēles Ralfs Eilands vairs neapmeklēs futbola izlases mačus

Ar žestu pēc spēles Ralfs Eilands vairs neapmeklēs futbola izlases mačus
Foto: LFF

Šodien Latvijas futbola izlase svinēja uzvaru pār Armēniju, bet pēc spēles tikai retais no valstsvienības dalībniekiem devās pie H sektora pateikties par atbalstu. Pēcāk sociālajā tīklā X mākslinieks Ralfs Eilands paziņoja, ka valstsvienības mačus vairs neapmeklēs.

Šodien Latvijas futbola izlase ar uzvaru pār Armēniju ar 2:0 svinēja pirmo uzvaru 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā. Pirms spēles Latvijas Futbola fanu asociācija nāca klajā ar aicinājumu uz protestu pret galveno treneri Daini Kazakeviču, neatrodoties H sektorā pirmā puslaika laikā.

Vismaz vienu H sektora fanu Latvijas futbola izlase ir pazaudējusi. Pēc mača mākslinieks Ralfs Eilands sociālajā tīklā X veica ierakstu, kurā atklāja, ka pēc spēles tikai retais futbolists pienācis pie sektora pateikties par atbalstu spēles laikā. Tas licis pieņemt lēmumu vairs izlasi nedoties klātienē atbalstīt.

''Pēc katras Latvijas futbola izlases spēles ir simboliska pieklājība spēlētājiem pienākt pie fanu sektora un ar aplausiem sasveicināties, pateikt paldies par atbalstu faniem. Šodien, izņemot dažus spēlētājus, tas demonstratīvi nenotika. Priecājos par šo žestu, jo tas man sniedza atbildi, ka manis ieguldītais laiks un azarts bija veltīgs. Es veltīgi fanoju, iegādājos biļetes, centos pārliecināt savus draugus, ka Latvijā bez hokeja un basketbola ir arī futbols (pat pie smagiem zaudējumiem). Es nezinu, kura ideja šādam žestam tā bija, bet tā nostrādāja. Ja esat spējīgi spēlēt bez faniem, tad laipni lūgti! Šodien jūs vienu zaudējāt.''


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2023-10-12 22:41, pirms 7 mēnešiem
Godīgi saku, nesaprotu, kāpēc spēlētāji tā ceļas un krīt par Daini. Publiski viņus nosauc par lupatām un ka neko nevar gaidīt, paši par spītu H sektora Daiņa protestam nokož Armēniju, pierādot, ka pat ar traumām pietiek meistarības un cīņas spara iekost spēcīgākām komandām un ka Daiņa teksti bija pilnīgs fufelis. Tad pēc spēles uztaisa šādu žestu. Tur laikam mazohisti savākušies, kuriem patīk, ka treneris viņus noliek, pēc tam fanus vēl satracina, es tiešām nesaprotu. Varbūt tā lojalitāte nāk no tā, ka puse no sasaukuma bez Daiņa pie stūres varbūt nemaz izlasē nespēlētu.
Galu galā var redzēt, ka izlašnieki nav spēlējuši komandās vai izlasē, kur ir spiediens no faniem. Šādi izdarītu kādā futbola nācijā, nakamajās spēlēs fani nāktu izsvilpt komandu, nevis atbalstīt. Uldriķis tiešām pareizi pateica, spēlēt zem spiediena ir privilēģija un šeit spēlētāji ar to acīmredzami nav saskārušies.
, 2023-10-12 22:41, pirms 7 mēnešiem
Bostonas fanz kopš 22.06.23 rakstīja: Gribu teikt tā. Es nekad neesmu bijis LV izlases spēles un uz to bomza parādi neiešu.
Var ieslēgt TV lai paskatītos kā cirka izrādi
Ir iemesls, kāpēc tu esi Bostonas fans no 22.06. Glorijhunters
Slēpts komentārs: grosmamma
, 2023-10-12 22:53, pirms 7 mēnešiem
Klauns vai ne klauns, bet nepateikties faniem, kas fanojuši izlases labā un vākušies, cēluši atbalstīšanas kultūru no kapiem ārā un atdzīvinājuši tribīnes pirmoreiz pēdējo 15 gadu laikā ir vienkārši zemiski.
Slēpts komentārs: Aldis Br
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: purva_velns
, 2023-10-12 23:19, pirms 7 mēnešiem
O, cilvēks parāda, ka nealkst slavu! Aiziet pēc uzvaras ir jāmāk!
, 2023-10-12 23:27, pirms 7 mēnešiem
Futbols pat nepamanīs šāda fana "zaudējumu". Biju K sektora, tik patīkami bija skatīties futbolu bez rupjībām no H sektora. Bez "putin hu.lo", bez "latvij lecam", bet ar "LATVIJA, LATVIJA, UZVARA!" Tiešam izbaudīju 1.puslaiku.
Slēpts komentārs: Ivars Zvirgzdiņš
, 2023-10-12 23:44, pirms 7 mēnešiem
Artudito rakstīja: Ir iemesls, kāpēc tu esi Bostonas fans no 22.06. Glorijhunters
Viņa konts vispār tikai aizvakar uztaisīts
, 2023-10-12 23:47, pirms 7 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Varbūt futbolisti vienkārši vairāk zin un saprot par to, kas notiek izlasē, un tieši tāpēc viņi arī aizstāv izlases trenerus ar Kazakeviču priekšgalā?
Vai tomēr tu vēlies uzdoties par zinošāku nekā viņi?
Man nāk smiekli par šādiem dīvānā pirdējiem, kuri uzdodas par baigiem ekspertiem.😁
Spogulī kādreiz paskaties? Basketbolistus noēda dzīvus pēc "Tagad/Nekad", ilgs laiks pagāja kamēr atguva reputāciju, pats noliki un vēl noliec Stojanoviču, lai gan viņam netika pat doti 4 gadi, lai parādītu, ko viņš var izveidot. Hipokrāts tu esi un tas pat ir aizvainojums hipokrātiem. Tu esi mazohists, kuram patīk vnk runāt pretēju viedokli lielākajai publikas daļai. Aizbrauc uz divām blakus valstīm un pamēģini, redzēsim, kā tev tur tas beigsies.
, 2023-10-12 23:56, pirms 7 mēnešiem
Pilnīgi vienalga, kārtējais kas uz īsu laiciņu ieskrēja stadionā, vispār nulle izpratne par fanošanu, apvainojās sniegpārsliņa ka nepasaka paldies.

Man vienalga kas ir treneris, atsevišķi spēlētāji - ko viņi dara vai nedara, gadās pastulbi futbolistiņi. Bet es vienmēr neskatoties ne uz ko atbalstīšu LATVIJAS izlasi!
, 2023-10-13 00:17, pirms 7 mēnešiem
coman rakstīja: Futbols pat nepamanīs šāda fana "zaudējumu". Biju K sektora, tik patīkami bija skatīties futbolu bez rupjībām no H sektora. Bez "putin hu.lo", bez "latvij lecam", bet ar "LATVIJA, LATVIJA, UZVARA!" Tiešam izbaudīju 1.puslaiku.
Vārdsakot, parasto latviešu divu trīs saukļu bļaušanu visu spēli, bez jebkādas dziļākas fanu kultūras.
, 2023-10-13 01:35, pirms 7 mēnešiem
izgulēsies , rīt jau būs citas domas Ralfam
Slēpts komentārs: Skudriniekss
, 2023-10-13 02:54, pirms 7 mēnešiem
Pilnīgi raksts galvenajā vai otra galvenā sporta portālā par viena cilvēka viedokli,Jesus..šis raksts tāda musināšana vien ir..ja nepatīk tad neej,pie kājas!Tev izlase ir viena,citas Tev nebūs..bet vīrs un vārds!👌🇱🇻
, 2023-10-13 04:56, pirms 7 mēnešiem
Runa te nav tikai par Eilanda apvainošanos..
Ar šo žestu no futbola izlases puses arī tiek parādīts, ka H sektors futbolistiem un treneriem nav vajadzīgs un viņiem mājas spēles daudz patīkamāk aizvadīt teātra atmosfērā, vai klusumā, vai dzirdot tikai pretinieku komandas fanus
, 2023-10-13 06:26, pirms 7 mēnešiem
Visi tie klauni no H sektora varētu vairs nenakt uz futeni.ka te viens jau rakstija-viss tas sektors nepārtraukti psrada savu trulumu.viņi drīzāk būtu jāizdzen no stadiona neka jaļauj nākt iekšā.
, 2023-10-13 07:16, pirms 7 mēnešiem
Vispār jau Eilandam ir taisnība, jebkurā futbola valstī, ja pagriezīsi muguru faniem, šeit neiet runa, esi vai neesi par LATVIJU, tad nākošajā reizē labāk ir likt pilnīgi citu sastāvu.
Slēpts komentārs: Damokla_zobens_23
, 2023-10-13 09:03, pirms 7 mēnešiem
Tas laikam no tā, ka izlases spēlētāji paši bija apstulbuši un afekta stāvoklī pēc negaidītas uzvaras pret Armēniju, pie tam teju pusi spēles nospēlējot mazākumā.
, 2023-10-13 09:53, pirms 7 mēnešiem
Pag, bet "fanu" sektors tak arī izrādīja necieņu pret spēlētajiem un īpaši treneri, atbalstot tikai pa pusei, jeb pusi spēles. Kāds sakars tur vispār apvainoties?
Ko jūs sagaidat no šīs izlases, kaut vai tīri paskatoties, kur ikdienā spēlē mūsu izlases sastāvs? Sliktāk vispār kādreiz ir bijis? Neviena no top līgas un pat neviena līdera savās komandās. Ar tādiem spēlētājiem var kaut ko uzvarēt tikai ar cīņassparu, kuru galējā gadījumā var panākt sapurinot komandu, lietas saucot īstajos vārdos, ko Dainis arī izdarīja. Acīmredzot, paši čaļi to arī saprot un nostājas trenera pusē.
, 2023-10-13 10:42, pirms 7 mēnešiem
Daniel rakstīja: Pilnīgi vienalga, kārtējais kas uz īsu laiciņu ieskrēja stadionā, vispār nulle izpratne par fanošanu, apvainojās sniegpārsliņa ka nepasaka paldies.

Man vienalga kas ir treneris, atsevišķi spēlētāji - ko viņi dara vai nedara, gadās pastulbi futbolistiņi. Bet es vienmēr neskatoties ne uz ko atbalstīšu LATVIJAS izlasi!
Eilands, ļoti iespējams, iet uz H sektoru biežāk, nekā tu uz stadionu. Kopš PPK pirmsākumiem.
, 2023-10-13 10:45, pirms 7 mēnešiem
tommy90 rakstīja: Pag, bet "fanu" sektors tak arī izrādīja necieņu pret spēlētajiem un īpaši treneri, atbalstot tikai pa pusei, jeb pusi spēles. Kāds sakars tur vispār apvainoties?
Ko jūs sagaidat no šīs izlases, kaut vai tīri paskatoties, kur ikdienā spēlē mūsu izlases sastāvs? Sliktāk vispār kādreiz ir bijis? Neviena no top līgas un pat neviena līdera savās komandās. Ar tādiem spēlētājiem var kaut ko uzvarēt tikai ar cīņassparu, kuru galējā gadījumā var panākt sapurinot komandu, lietas saucot īstajos vārdos, ko Dainis arī izdarīja. Acīmredzot, paši čaļi to arī saprot un nostājas trenera pusē.
Vēl viens LFF konts komentē darba laikā? 😀
, 2023-10-13 11:26, pirms 7 mēnešiem
just me rakstīja: Vispār jau Eilandam ir taisnība, jebkurā futbola valstī, ja pagriezīsi muguru faniem, šeit neiet runa, esi vai neesi par LATVIJU, tad nākošajā reizē labāk ir likt pilnīgi citu sastāvu.
Pamēģinātu, ko tādu izdarīt futbolisti Anglijā, vai tapat blakus Polijā. Viņi no mājām kādu laku nevarētu iziet. Nav mums futbolā šādu tradīciju, kuras jāciena.
, 2023-10-13 14:12, pirms 7 mēnešiem
Nevajag putrot līdzjutējus, kuri lieliski orientējās visās attiecīgā sporta veida finesēs un apmeklēs spēles, gan labos, gan ne tik labos laikos, ar tupi bļaurīgu pūli H sektorā.
, 2023-10-13 14:13, pirms 7 mēnešiem
Skudriniekss rakstīja: Ko var pateikt par šo situāciju?
Eilands sevi parādīja kā vājš cilvēks.
Futbols nav teātris, kur jāgaida aktieru iznākšana un paklanīšanās.
Ja nepatīk futbols - attā, uz neredzēšanos!
Pēc tāda principa jau LV futbols darbojas, tipa nepatīk k-kas tad ejiet prom Un tad brīnās, ka nevienam nav intereses un futbols pabērna lomā 100 skatītāji atnāk uz virslīgas spēli
, 2023-10-13 14:17, pirms 7 mēnešiem
tommy90 rakstīja: Pag, bet "fanu" sektors tak arī izrādīja necieņu pret spēlētajiem un īpaši treneri, atbalstot tikai pa pusei, jeb pusi spēles. Kāds sakars tur vispār apvainoties?
Ko jūs sagaidat no šīs izlases, kaut vai tīri paskatoties, kur ikdienā spēlē mūsu izlases sastāvs? Sliktāk vispār kādreiz ir bijis? Neviena no top līgas un pat neviena līdera savās komandās. Ar tādiem spēlētājiem var kaut ko uzvarēt tikai ar cīņassparu, kuru galējā gadījumā var panākt sapurinot komandu, lietas saucot īstajos vārdos, ko Dainis arī izdarīja. Acīmredzot, paši čaļi to arī saprot un nostājas trenera pusē.
Daiņa presenes saklausījies? Protests tak tīri vērst pret Daini, kurš ar nespēj nekādu paškritiku izrādīt. Dainis tikmēr presenē mēģinājka pagriezt to kā tādu nelabvēļu gājienu lai izlase zaudē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2023-10-13 18:17, pirms 7 mēnešiem
tommy90 rakstīja: Pag, bet "fanu" sektors tak arī izrādīja necieņu pret spēlētajiem un īpaši treneri, atbalstot tikai pa pusei, jeb pusi spēles. Kāds sakars tur vispār apvainoties?
Ko jūs sagaidat no šīs izlases, kaut vai tīri paskatoties, kur ikdienā spēlē mūsu izlases sastāvs? Sliktāk vispār kādreiz ir bijis? Neviena no top līgas un pat neviena līdera savās komandās. Ar tādiem spēlētājiem var kaut ko uzvarēt tikai ar cīņassparu, kuru galējā gadījumā var panākt sapurinot komandu, lietas saucot īstajos vārdos, ko Dainis arī izdarīja. Acīmredzot, paši čaļi to arī saprot un nostājas trenera pusē.
"H sektors", kad paziņoja, ka nebūs 1. puslaikā, tieši pateica - protests pret Daini nevis izlasi.
, 2023-10-13 18:36, pirms 7 mēnešiem
Nezinu , kas ir Ralfs Eilands (laikam kārtējā "slavenība"), bet LV izlases futbolistu rīcība bija NECIEŅA pret līdzjutējiem, kuri izlasi ir atbalstījuši, neskatoties uz visiem s...iem, kas ir bijuši
, 2023-10-13 18:58, pirms 7 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: "H sektors", kad paziņoja, ka nebūs 1. puslaikā, tieši pateica - protests pret Daini nevis izlasi.
Es kā cilvēks, kurš ir spēlējis komandas sporta veidu, saprotu, ka izlase spēlē trenere vadībā, tātad spēlētāji stāv aiz viņa. Viens par visiem, visi par vienu! Tā kā visu cieņu spēlētājiem.
, 2023-10-13 19:10, pirms 7 mēnešiem
evil112 rakstīja: Klauns vai ne klauns, bet nepateikties faniem, kas fanojuši izlases labā un vākušies, cēluši atbalstīšanas kultūru no kapiem ārā un atdzīvinājuši tribīnes pirmoreiz pēdējo 15 gadu laikā ir vienkārši zemiski.
Nopietni ja? A tas eilands audzē ūsas, lai izskatītos pēc vīrieša?
Lietuvas sieviešu futbola izlase. Foto: LFF
13

UEFA soda Lietuvas federāciju par sieviešu izlases atteikšanos spēlēt pret Baltkrieviju

LETA. Lietuvas sieviešu futbola izlase atteikusies 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā spēlēt ar Baltkrieviju, par ko Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) piespriedusi naudas sodu Lietuvas Futbola federācijai (LFF), pirmdien pavēstīja LFF.
Spānijas valstsvienības futboliste Salma Paraluello. Foto: Amanda Perobelli/Reuters/Scanpix

Brazīlija rīkos 2027. gada Pasaules kausu futbolā sievietēm

LETA--AP. Brazīlija rīkos 2027.gada Pasaules kausu sievietēm, piektdien kongresā Bangkokā lēma Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA ).
Ngolo Kantē. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix
1

Pasaules vicečempione Francija paziņo "Euro 2024" sastāvu: negaidīti atgriežas Kantē

Ja "Euro 2024" mājiniece Vācija šodien paziņoja 27 spēlētāju sarakstu, kurā vajadzēs izvēlēties lieko vārtsargu, tad 2018. gada pasaules čempione un 2022. gada pasaules vicečempione Francija jau šovakar nosaukusi 25 spēlētāju sastāvu, kuram vēl drīkstēs pievienot vienu futbolistu – ja vēlēsies.