Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Koliņko: "Atvainojos līdzjutējiem"

Koliņko: "Atvainojos līdzjutējiem"
Juris Laizāns (pa labi) divcīņā ar "Sporting"
futbolistu Fernandezu
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc izlaistā neizšķirta pret Lisabonas "Sporting" (1:2) UEFA Eiropas līgas grupu turnīra mačā Sportacentrs.com aprunājās ar pieciem FK "Ventspils" futbolistiem, kuri visi atzina, ka par rezultātu ir liela vilšanās.

Koliņko: "Atvainojos līdzjutējiem"

"Spēle bija grūta un droši vien arī interesanta," maču rezumēja ventspilnieku vārtsargs Aleksandrs Koliņko. "Vispirms vēlos lūgt piedošanu visiem līdzjutējiem par pirmajiem ielaistajiem vārtiem. Nospēlēju nepārliecinoši, nesapratos ar Butriku - cerēju uz viņu, taču pārāk vēlu sapratu, ka Andrejs neaizsniegsies. Ļoti žēl ielaist šādus vārtus jau pirmajās minūtēs. Pēc tam it kā viss bija kārtībā, savācāmies un nesalūzām pēc tiem vārtiem. Otro puslaiku vispār nospēlējām ļoti neslikti, izlīdzinājām rezultātu, taču, laikam pateicoties pretinieku augstajai meistarībai, ielaidām. Otro sitienu paņemt nevarēju."

"Mums bija momenti, taču laikam pietrūka meistarības, lai vismaz noturētu neizšķirtu. Žēl - otrajā puslaikā pretiniekiem vispār bija tikai viens moments... Pirmajā bija pāris nepatīkamu sitienu, kad bumba mainīja virzienu, bet pēc tam nekā. Pirms turnīra būtu šķitis, ka divi punkti pēc trim spēlēm būtu labs rezultāts. Tagad, redzot, kā viss attīstījies, gribētos, lai mēs būtu izcīnījuši vairāk punktus.

Palikušas trīs pilnas dienas līdz mačam pret "Skonto" - domāju, ka pietiekami, lai pārslēgtos un sagatavotos kārtīgi. Vai mēs būsim Latvijas čempioni? Protams!"

Mihadjuks: "Kā minimums bijām pelnījuši neizšķirtu..."

"Tiešām žēl, ka zaudējām. Uzskatu, ka otro puslaiku aizvadījām labi, neizšķirtu kā minimums bijām pelnījuši," rezumēja mūsu komandas aizsargs Pāvels Mihadjuks. "Tomēr varēja redzēt pretinieku augsto klasi, spēlētāju meistarību, kas nospēlēja lomu otrajā vārtu guvumā. Pats jutos labi šajā mačā, fiziskajā ziņā grūtību nebija. Protams, pret tādiem uzbrucējiem spēlēt nebija viegli."

"Kāpēc ielaidām otros vārtus? Izsitu bumbu ārā ar galvu neveiksmīgi - varēju to izdarīt labāk. Tā sanāca, ka pēc tam apspēlēja Vitāliju un iesita... Otrajā puslaikā pretinieki, šķiet, atslābinājās, un mēs nospēlējām pat labāk. Guvām pārliecību, ka varam spēlēt pret tādām komandām. Ģērbtuvē jau pārrunājām - tagad jādomā par maču pirmdien pret "Skonto". Viss ir mūsu rokās - jāuzvar divās spēlēs Virslīgā!"

Hodels: "Vilšanās ir milzīga"

"Vilšanās sajūta, protams, ir milzīga... Līdz pēdējām minūtēm turējāmies, taču tad ielaidām. 1:1 būtu bijis taisnīgs rezultāts. Pirmajā puslaikā viņi bija labāki - mēs spēlējām pārāk dziļu, īsti neturējāmies pretī divcīņās, bijām pārāk tālu no pretspēlētāja. Taču otrajā puslaikā aizvadījām labu spēli, izlīdzinājām to... Piecas minūtes pietrūka," prātoja Ronijs Hodels, ventspilnieku aizsargs. "Arī man pirmajā puslaikā bija moments. Vārtsargs bija iznācis, bumba lidoja, taču īsti netrāpīju pa to... Cerams, ka tā turpmāk nekļūdīšos."

"Pirmajās 20 minūtēs redzējām, cik spēcīgs "Sporting" var būt. Tika izspēlētas ātras kombinācijas, kurām netikām līdzi. Taču tiešām jāsaka, ka otrajā puslaikā nospēlējām labi, un tas ir pozitīvi arī nākamā mača sakarā. Pirmdien, kā nekā, TOP spēle pret "Skonto". Mums jāraugās uz priekšu, rīt labi jānotrenējas, jāsagatavojas. Tas ir svarīgi - čempionātā palikušas divas spēles - ja gribam kļūt par čempioniem, abas ir jāuzvar!"

Laizāns: "Par pendeli biju pārliecināts"

"Par otro puslaiku varam būt lepni. Pirmajā "Sporting" tomēr izveidoja daudz momentu un varēja gūt vairāk vārtus. Otrajā puslaikā jau labi darbojāmies mēs, izveidojām pāris iespēju, iesitām pendeli. Protams, cerējām nospēlēt neizšķirti..." atzina vienīgo vārtu guvējs "Ventspils" rindās Juris Laizāns. "Pendele? Neviens spēlētājs pirms sitiena nevar būt pilnīgi pārliecināts, ka iesitīs. Pajautāju Žigajevam, vai viņš būs sitējs. Jurijs tā kā kautrējās, tāpēc atbildību uzņēmos uz sevi."

"Pretinieki guva fantastiskus uzvaras vārtus. Ļoti augstas klases spēlētājs ļoti labi izpildīja to sitienu. Taču šī spēle tagad ir jāaizmirst, jo arī rezultāts nebija labvēlīgs. Koncentrējamies pirmdienas spēlei un mūsu uzdevumam - kļūt par čempioniem! Eiropas līgā esam nospēlējuši pret visiem trim pretiniekiem un redzam, ka pret visiem varam cīnīties. Līdz šim varējām nospēlēt labāk un dabūt vēl kādus punktus. Cik esam nopelnījuši, tik ir... Tāda ir mūsu meistarība. Ceru, ka ar katru nākamo spēli pieliksim un dabūsim vēl punktus. Ir neliela vilšanās, ka pagaidām ir tikai divi."

Gauračs: "Ja reiz neiesitu, tad nospēlēju slikti"

Viens no aktīvākajiem mūsu komandas rindās bija uzbrucējs Edgars Gauračs: "Žēl, žēl... Varējām pat uzvarēt, bija momenti. Neizšķirtu pilnīgi noteikti bijām pelnījuši. Tāpēc arī ir neliela vilšanās par zaudējumu... Nu, labi - liela vilšanās [smaida]. Spēlējām pret stipriem pretiniekiem - neko darīt. "Sporting" ir grupas favorīte, objektīvi spēcīgākā. Trijos mačos varējām dabūt vairāk punktus, taču priekšā vēl viss otrais aplis, kurā varam nopelnīt vēl."

"Šovakar pirmās 20 minūtes zaudējām pilnībā - nezinu, ar ko tas saistīts. Varbūt mazliet par lielu bija respekts pretinieka priekšā. Pēc tam noskaņojāmies, otrajā puslaikā izgājām ar citu raksturu, mums daudz izdevās, bija daudz momentu. Super, vienīgi žēl, ka ielaidām tos vārtus."

Vērtējot savu spēli, Gauračs bija paškritisks: "Dažreiz man bija jānospēlē labāk, pietrūka pieredzes. Momentiņi bija, un ir žēl, ka neiesitu. Neko darīt, pie tā strādāšu. Uzbrucējam ir jāgūst vārti. Ja neiesit - tātad esi slikti nospēlējis. Es tā sevi vērtēju - ja negūstu vārtus, tad esmu nospēlējis slikti. Pendele? Bez šaubām - pretinieki man iesita pa kājām, diskusiju nevar būt. Laizāns ir malacis - juta, ka iesitīs un to izdarīja - apsveicu! Izlasē pendeles situ pats, arī šoreiz biju pārliecināts, ka iesistu, taču - tā kā mums ir labi izpildītāji, kuriem nav problēmu iesist, tad jāsit viņiem. Tagad šī spēle jāaizmirst. Esam nopietni noskaņojušies uzvarēt Latvijas čempionātā. Līdz spēlei pret "Skonto" palicis maz dienu - ja vēl domāsim par "Sporting", tas būtu stulbi. Jau šodien un tagad sākam gatavoties spēlei pret "Skonto". Esam tikai priecīgi, ka pēc Virslīgas turpināsim trenēties Eiropas līgas spēlēm pret tādiem pretiniekiem - neviens atvaļinājumā ātrāk iet nevēlēsies [smejas]!"


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-10-23 02:20, pirms 15 gadiem
nekas vecais, tāpat tevi mīlam!
, 2009-10-23 02:25, pirms 15 gadiem
nu spele bija varena ventspils labi tureja klatiene iskatijas ta pendele idiala bet nu kolinko man bija zel redzet tos 1 ielaistos vartus
, 2009-10-23 02:28, pirms 15 gadiem
viss kaaartiiba turpiniet iesaakto
, 2009-10-23 07:33, pirms 15 gadiem
Gribētos kādreiz dzirdēt šadus vārdus no basketbolistiem - par neizdevušus spēli.

Ventspilnieki vienalga malači!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: kasparello99
, 2009-10-23 08:48, pirms 15 gadiem
Kļūdīties ir cilvēcīgi,tāpēc zīmulim otrā galā ir dzēšgumija!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-10-23 09:31, pirms 15 gadiem
kļūda bija muļķīga priekš tik pieredzējuša vārtsarga, kā Koļinko. bet stress reizēm liek taisīt vēl lielākus brīnumus. Tāpēc runājot vienas slavenas personas vārdiem - Nasing spešal! Galvenais nezaudēt to noskaņojumu uz spēli un tad jau uzvaras neizpaliks.
, 2009-10-23 10:11, pirms 15 gadiem
nu nekļūdījās jau Koļinko viens, bet gan vairāki spēlētāji uzreiz. tā kā uzvelt viņam vainu būtu diezgan stulbi. prieks, ka saka tādus vārdus, bet nevajag iesēsties tajos. Koļinko tikai sāk atgūties no nespēlēšanas perioda un vēl nav viņš savā optimālajā formā. bet kad būs, tad mēs arī parādīsim.
, 2009-10-23 10:14, pirms 15 gadiem
Astafjevam jaaiet pensijaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-10-23 10:30, pirms 15 gadiem
Nu Aleksandr, ar atvainošanos pa maz, vajag nākamo spēli pret Sporting nostāvēt sausā!
, 2009-10-23 10:56, pirms 15 gadiem
škrobe, bet nu ko tur vairs. Visiem gadās.
, 2009-10-23 11:12, pirms 15 gadiem
Ļoti reti ir dzirdams, ka speeleetaaji vaino sevi. ārkārtīga cieņa par to no manis. Parasti jau pretinieks speelee tizli, taapeec zaudee vai laukums suudiigs vai veel kas cits, neatkariigs no speeleetaajiem.
, 2009-10-23 11:14, pirms 15 gadiem
Un vēl....Petrini teica, ka klubu vēsturē Latvijas klubi ar portugāļu klubiem pirmo reizi vakar tikās savā starpā...Es gan tā neteiktu...Un kas tad Pēteri "Braga" bija ar ko LM spēlēja??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-10-23 11:39, pirms 15 gadiem
Diemžēl šoreiz iegāza tieši pieredzējušie spēlētāji Koļinko un Astafjevs. Nu nekas nākamreiz vinnēsim! Par lielu Latviju!
, 2009-10-23 12:19, pirms 15 gadiem
ja Ozo sāktu atvainoties līdzjutējiem, citam nekam vietas nepaliktu
, 2009-10-23 12:48, pirms 15 gadiem
jā, bija kļūda taču kurš gan spētu iedomāties ka tas kekss tā spēs iegriezt bumbu no stūra? tādi gadījumi ir ļooooti reti. vismaz es pa šiem daudzajiem gadiem tikai otro reizi redzu ko tādu. tam ir jābūt ārkārtīgi veiksmīgam sitienam
, 2009-10-23 12:57, pirms 15 gadiem
''Pajautāju Žigajevam, vai viņš būs sitējs. Jurijs tā kā kautrējās, tāpēc atbildību uzņēmos uz sevi."

- Žigiit, sitiisi?

- Zini, Juri, man taa kaa kauns. Guutu vaartus, tik daudz portugaaljus apbeedinaatu... nespeetu pretiniekiem aciis skatiities
, 2009-10-23 13:09, pirms 15 gadiem
Ar tādu spēli un tik Veiksmīgu sezonu, novēlu ventiņiem uzvarēt Virslīgā, viņi to ir pelnījuši !!!
, 2009-10-23 14:09, pirms 15 gadiem
žēl, ka Koļinko nepastāstīja par savu potenciālu vārtu guvumu pašās spēles beigās
, 2009-10-23 19:27, pirms 15 gadiem
Koļinko, tu nebiji vainīgs!
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.