Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Gauračs: "Gūtie vārti? Super! Tas bija satriecoši!"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Gauračs: "Gūtie vārti? Super! Tas bija satriecoši!"
Edgars Gauračs saņem apsveikumus
Foto: Scanpix Sweden

Vakar FK "Ventspils" Berlīnē Eiropas līgas grupu turnīra ietvaros nospēlēja neizšķirti 1:1 ar "Hertha". Pēc mača ventspilnieki dalījušies pārdomās par šo cīņu, sniedzot komentārus kluba oficiālajai mājaslapai fk.ventspils.lv .

Jurijs Žigajevs: "Atmosfēra fantastiska, lielisks stadions, teicams rezultāts, lielsks mūsu līdzjutēju atbalsts. Nu un, protams - priecē, ka "Ventspils" parādīja cienīgu sniegumu. Tiesa, pats varēju nospēlēt labāk. Pašā spēles sākumā bija labs moments, bet... Acīmredzot pietrūka meistarības un aukstasinības. Vajadzēja mīkstāk apstrādāt bumbu, pietrūka pavisam nedaudz. Šāda līmeņa spēlēs šie "pavisam nedaudz" izšķir daudz ko. Vēl citā momentā bija iespēja izskriet viens pret vienu ar "Hertha" vārtsargu, taču atkal pievīla bumbas apstrādāšana. Pietrūkst tehnikas.

Uzreiz pēc mača biju ļoti priecīgs par šo neizšķirtu. Tādā turnīra stadijā pret tādu pretinieku, kas spēlē Vācijas čempionātā, pie tam vēl viesos - kā gan šeit nepriecāties? Nedrīkst arī aizmirst, ka "Ventspils" ir grupu turnīra debitante. Taču vēlāk atnācu uz ģērbtuvi, atsaucu atmiņā visu spēli, atcerējos savus nerealizētos momentus un sapratu, ka mierīgi varējām arī uzvarēt. Žēl tomēr, ka savas iespējas neizmantoju..."

Edgars Gauračs: "Vai šie vārti ir neaizmirstami? Protams! Atceros, ka no rīta pirms spēles pie sevis nodomāju: "Tagad vai nekad!" Viss bija ļoti nopietni, jo kad vēl tāda iespēja man tiks dota? Eiropas līga, pretī Bundeslīgas klubs - tā ir lieliska iespēja sevi apliecināt. Tā ka noskaņojums man bija ļoti kaujiniecisks. Jā, ar pirmo puslaiku neesmu apmierināts, taču jāņem vērā, ka tas man bija pirmais puslaiks tādā līmenī. Bija grūti. Centos dot komandai maksimumu, bet ne viss sanāca. Gūtie vārti? Tas bija satriecoši! Super! Piecas minūtes nevarēju atgūties (smejas). Kā iesitu? Atceros tikai to, ka bumba ir vārtos, un komandas biedri mani apsveic. Sīkumus neatceros (smaida). Vajadzēs atkārtojumu noskatīties. Taču arī bez atkārtojuma varu teikt, ka mani vārti nebūtu iespējami bez partneru palīdzības. Tā ka liels paldies puišiem.

Vai pēc tādas spēles varu teikt, ka Bundeslīga nav nekas briesmīgs? Tas ir mānīgs priekšstats. Bundeslīga tomēr paliek Bundeslīga un, ticiet man, "Hertha" ir augstas klases komanda. Taču mēs nospēlējām ļoti labi, un ja vairāk uzspīdētu veiksme, varējām arī uzvarēt. Tomēr domāju, ka mums nav iemesla būt sarūgtinātiem."

Juris Laizāns: "Mums teica, ka "Hertha" ir zināmas sastāva problēmas, taču mēs par to nedomājām - galu galā tās ir viņu problēmas. "Ventspils" noskaņojās uz grūtu spēli, noskaņojās parādīt savas labākās īpašības. Un vēl gribējās pretiniekam pierādīt, ka pret "Ventspili" nedrīkst izturēties nevērīgi. Dažbrīd šādu attieksmi no viņiem jutām. Spēli sākām labi, izveidojām pāris labus momentus, taču pēc tam ielaidām neloģiskus vārtus. Laikam tajā epizodē pietrūka koncentrācijas. Otro puslaiku iesākām lieliski, ātri izlīdzinājām rezultātu, kas deva papildus pārliecību. Pie 1:1 jau spēlējām mierīgi, satikām pretinieku savā laukuma pusē, presingojām. Citiem vārdiem, darbojāmies kā otrais numurs, kas ir pilnīgi saprotams, ņemot vērā, ka bijām viesi. Priecē, ka aizsardzībā nospēlējām organizēti un droši, nepieļāvām rupjas kļūdas. Bija iespējas iesist otros vārtus, taču neizdevās. Tas parāda, ka mums vēl pie daudz kā jāpiestrādā.

Jā, tajā epizodē tiesnesim bija jāpiešķir 11 metru soda sitiens. Vitālijam [Astafjevam] ar kāju sasita galvu līdz asinīm, bet tiesnesis tam nepiešķīra vērību. Turpretī uzreiz pēc tam tiesnesis piešķīra ļoti bīstamu soda sitienu uz mūsu vārtiem, kas nebija viennozīmīgs lēmums. Taču negribas daudz par to runāt - lai tas paliek uz tiesneša sirdsapziņas."

Aleksandrs Solovjovs: "Kā būt par kreiso aizsargu? Ziniet - labi! (smaida) Kaut, protams, uztraukums bija. Latvijas čempionātā šajā pozīcijā spēlēju labi, tomēr šeit bija Eiropas līga - pavisam cits līmenis. Debija pagājusi, ceru, izdevās dot komandai labumu. Taču saprotu, ka man vēl ir jāpieliek. Ar katru spēli pārliecība nāk klāt, tāpat aug pieredze, kas noteikti palīdzēs nākotnē. Vai bija liels stress manā flangā? Jā, ne pa jokam! "Hertha" komandai bija augstākās klases malējais pussargs, un malējais aizsargs arī bieži pieslēdzās uzbrukumam. Bija grūti - prakses un pieredzes trūkums šajā pozīcijā lika manīt. Tomēr centos, cik vien varēju un ceru, ka rupjas kļūdas nepieļāvu. Nākamajā spēlē pret "Olimpu" centīšos nospēlēt vēl labāk.

Vai varu izcelt kādu "Hertha" rindās? Godīgi sakot, pievērsu uzmanību tikai saviem partneriem. Jurtu, ka no katra izstaro liela pārliecība, kas deva drošības sajūtu arī man. Visi puiši labi darbojās, sniedza viens otram palīdzību, teica viens otram priekšā, kas jādara. Tas attiecas gan uz Igoru Cigirlašu, gan Andreju Butriku, gan visiem pārējiem. Būtu visi jāuzskaita! Katrs, kurš bija laukumā, deva "Ventspilij" labumu. Vai varējām uzvarēt? Jā. Žēl, ka neizdevās realizēt vairākus momentus. Arī pašam pirmā puslaika beigās tāds bija - puiši izspēlēja lielisku kombināciju, tajā piedalījās Žigajevs un Višņakovs, kurš deva ideālu piespēli, bet uz bumbu gājām mēs kopā ar Gauraču. Kliedzu viņam, lai atstāj bumbu man, bet vai tajā lielajā skaļumā kaut ko sadzirdēsi? Edgars uzsita pats, diemžēl garām. Nekas, gadās. Pēc pārtraukuma viņš ātri iesita - malacis. Vēlāk bija iespējas iesist vēl, taču neizdevās. Nekas, neizšķirts ar tādu pretinieku - lielisks sasniegums. Ceru, mūsu līdzjutēji palika apmierināti."

Izmantotie resursi:
fkventspils.lv

 +20 [+] [-]

, 2009-09-18 15:56, pirms 15 gadiem
"Tagad vai Nekad"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +15 [+] [-]

, 2009-09-18 16:05, pirms 15 gadiem
visvairāk man bija žēl vācu komentētāju - nabags, pēc tam gan jau mēle sāpēja no ventspilnieku uzvārdiem

     [+] [-]

, 2009-09-18 16:07, pirms 15 gadiem
Tā turēt,Ventspils parāda ceļu pārējiem klubiem.Esmu pārliecināts ka nākošgad ambīcijas būs arī Mečim.Bet Rīgas klubiem,man jūs vienkārši esat žēl,jums līdzjūtēji klāt ir tikai uzvarās.
Slēpts komentārs: gengsta10

  +3 [+] [-]

, 2009-09-18 16:16, pirms 15 gadiem
Gaurač, Rēzekne ar Tevi!!! Malacis!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-09-18 16:21, pirms 15 gadiem
andrisd rakstīja: Tas jau ir "novecojis"
V-pils mala4i
Tu rakstu lasi? vai tikai virsraktu?

Runa nav par to vai novecojis vai nee, bet par to ka Garuracs to teica!

  -1 [+] [-]

, 2009-09-18 16:22, pirms 15 gadiem
gengsta10 rakstīja: eu tas solovjevs vakar tik pievienojas klubam kada vinam tautiba?
http://www.lff.lv/lv/news/2008/02/100/

  +1 [+] [-]

, 2009-09-18 16:34, pirms 15 gadiem
gengsta10 rakstīja: eu tas solovjevs vakar tik pievienojas klubam kada vinam tautiba?
Vinš spēlējis Latvijas jauniešu izlasēs,agrāk skaitijās lielākais talants.. Bija interese pat no lokomatīves,savukārt gaurač tajos gados gājis epizodiski uz mainju, a cauņu pat jauniešu izlasē neņēma... Pagājis 5gadi un viss samainijās ar kājām gaisā

     [+] [-]

, 2009-09-18 16:38, pirms 15 gadiem
Laba speele un pelniits neizshkirts- kaut gan vareeja arii uzvareet! Vienalga Apsveicu! Taa jaaturpina pret paareejiem!!

     [+] [-]

, 2009-09-18 16:47, pirms 15 gadiem
cik solovjonam gadi?
kad vins pievienojas FKV?

  +2 [+] [-]

, 2009-09-18 17:08, pirms 15 gadiem
Solovjovu Ventspils angažēja jau pagājšgad, bet šīs sezonas pirmajā pusē viņš spēlēja "Tranzitā". Dzimis 1988. gadā (tāpat kā Gauračs un Cauņa). Par Cauņa gan arca4 nav taisnība, jau kopš 15-16 gadu vecuma viņš ne tikai spēlēja jauniešu izlasēs, bet arī bija tajās viens no nepārprotamiem līderiem.

     [+] [-]

, 2009-09-18 17:26, pirms 15 gadiem
eu tad jau normals jauns talants solovjovs tagat tik 21 gads.
Re 2 jauni talanti jau FKV Solovjovs,gauracs abi no LV.

     [+] [-]

, 2009-09-18 17:30, pirms 15 gadiem
Akmens FK Ventspils mājaslapas dārziņā! Latviešu versijā nav nekādu ziņu par vakardienas neizšķirtu, kamēr krievu versijā jau ir n-tās pēcspēles intervijas. Nu angļu versija vispār pēdējo reizi ir ''apgreidota'' vasaras beigās...

  -4 [+] [-]

, 2009-09-18 17:33, pirms 15 gadiem
gengsta10 rakstīja: eu tad jau normals jauns talants solovjovs tagat tik 21 gads.
Re 2 jauni talanti jau FKV Solovjovs,gauracs abi no LV.
Tikai nedomāju ka viņi pēc tautības ir latvieši...

     [+] [-]

, 2009-09-18 17:41, pirms 15 gadiem
kaa var avots buuts majas lapa fkventspils ja tur nekaa nav
nu Ventspilij totaali jjaapiedomaa pie mājas lapas.. savādāk pilnīgs sūds un nekāda labuma.....
sastāvs 50 uz 50..... nav nekāda interesanta informācija...
nekā.... ziņas tiek ielktas pēc 3 dienām, kad apkopēja iet garām datoram utt

  +1 [+] [-]

, 2009-09-18 17:42, pirms 15 gadiem
d-man rakstīja: Tikai nedomāju ka viņi pēc tautības ir latvieši...
Gauracs ir pec tautibas LV,bet pa Solovjovu šaubos,bet tikunta aug jauna maina lielajai lv izlasei.

     [+] [-]

, 2009-09-18 17:43, pirms 15 gadiem
mrPO rakstīja: nu Ventspilij totaali jjaapiedomaa pie mājas lapas.. savādāk pilnīgs sūds un nekāda labuma.....
sastāvs 50 uz 50..... nav nekāda interesanta informācija...
nekā.... ziņas tiek ielktas pēc 3 dienām, kad apkopēja iet garām datoram utt
pat labāka ir LM man tā škiet.
Kad dabūs naudu vēl ta moš ustaisīs normālu mājaslapu.

     [+] [-]

, 2009-09-18 17:43, pirms 15 gadiem
gengsta10 rakstīja: pat labāka ir LM man tā škiet.
Kad dabūs naudu vēl ta moš ustaisīs normālu mājaslapu.
man vienalga cik kruta... bet svarigs ir saturs.. a tur tas ir nekaads

     [+] [-]

, 2009-09-18 17:47, pirms 15 gadiem
Prieks, ka Gauračs progresē, bet vēl lielāks prieks par to, ka mūsējie nospēlēja neizšķirti ar Hertha. Uz priekšu, malači!

  +2 [+] [-]

, 2009-09-18 17:48, pirms 15 gadiem
Gribētos, lai Ventspils vārtusargs pārliecinošāk spēlē...

     [+] [-]

, 2009-09-18 17:50, pirms 15 gadiem
Don Dak rakstīja: Gribētos, lai Ventspils vārtusargs pārliecinošāk spēlē...
ja vins atsistu bumbu uz malu vai tvertu tad būtu iscils GK,bet gan jau vis nāk ar laiku.

     [+] [-]

, 2009-09-18 18:55, pirms 15 gadiem
gengsta10 rakstīja: cik solovjonam gadi?
kad vins pievienojas FKV?
tikpat cik cauņam un gauručam -21, nu vismaz visiem trijiem šogad jāprit 21

  +1 [+] [-]

, 2009-09-18 19:06, pirms 15 gadiem
Cepuri nost Gaurača priekšā,pirmo reizi Latvijas futbolists atklāti pateica,ka viņam trūkst meistarības.Pārējie izdomā simtiem atrunāšanas variantu, bet šīs pateica godīgi,malacis,un malacis arī par to ka tomēr iesita.

  -1 [+] [-]

, 2009-09-18 19:47, pirms 15 gadiem
seit ir speles apskats no Hertha web lapas - herthabsc.de: Hertha BSC: Only a win will do

  +1 [+] [-]

, 2009-09-18 20:45, pirms 15 gadiem
AndrisC rakstīja: Gauračš ir pagaidām veiksmigakā loze FKV kas transferās ir bijusi
arii itāļu aizsargs Zamperini bija ļoti labs aizsardziibaa, takaa arii vinsh pagaidām rāda labu sniegumu

  +1 [+] [-]

, 2009-09-18 21:01, pirms 15 gadiem
patīkami, ka džeki ir paškritiski tas tomēr ļauj cerēt uz panākumiem arī turpmāk Paldies par emocijām!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-09-18 22:25, pirms 15 gadiem
Uz izlasi!!!

  -1 [+] [-]

, 2009-09-18 22:53, pirms 15 gadiem
Ndeki rakstīja: Uz izlasi!!!
vai ne tagat iesit 1 golu un jau uz izlasi

     [+] [-]

, 2009-09-19 00:02, pirms 15 gadiem
Jāsargās no zvaigžņu slimības. Ja kāds ar to saslimst, tad atveseļošanās periods var būt liktenīgs..

  -1 [+] [-]

, 2009-09-19 00:52, pirms 15 gadiem
gengsta10 rakstīja: vai ne tagat iesit 1 golu un jau uz izlasi
Kapēc gan nē?Viņš tak spēlē izlasē tikai U21,ņemot vērā to ka lielai izlasei jau labu laiku uzbrucēji nevar iesist vārtus,šis būtu labs variants,tikai šaubos pa Starkovu viņam ir savi elki