Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

"Ventspils" debitēs grupu turnīrā

"Ventspils" debitēs grupu turnīrā
"Ventspils" fani cer uz veiksmīgu sākumu
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Šovakar plkst. 20:00 futbola klubs "Ventspils" uzsāks vēsturisku spēli, Eiropas līgas D grupas mačā izbraukumā tiekoties ar Berlīnes "Hertha". Tā būs pirmā reize Latvijas futbola vēsturē, kad kāds no mūsu klubiem spēlēs Eirokausu grupu turnīrā. Spēli tiešraidē varēs vērot Viasat Sport Baltic.

"Ventspils" izredzes tiek vērtētas kā niecīgas

"Ventspils" futbolistu iekļūšana Eiropas līgas grupu turnīrā tiek uzskatīta par vienu no lielākajām sensācijām šajā līgā, taču ventspilniekiem ir visas izredzes pierādīt, ka tā nav bijusi nejaušība. Spēles pret "Zurich" varbūt mazliet pabojāja iespaidu par komandu, tomēr vismaz otrajā mačā bija labas iespējas nospēlēt vismaz neizšķirti. "Hertha" nav demonstrējusi neko pārdabisku ne Vācijas čempionātā, ne Eiropas līgā. Grupu turnīrā Berlīnes klubs iekļuva pateicoties uzvarai divu spēļu summā pār Brondby - 1:2 viesos un 3:1 savā laukumā, bet tieši dāņu klubs vēl 15 minūtes pirms otrās spēles beigām bija vadībā divu spēļu summā ar 3:1...

"Hertha" vietējā čempionātā sākusi ļoti neveiksmīgi, piecās spēlēs tiekot tikai pie vienas uzvaras, kas dod 17. vietu 18 vienību konkurencē. Neskatoties uz šo nepārliecinošo Berlīnes kluba sniegumu, "Ventspils" tiek uzskatīta par izteiktu šīs spēles, kā arī visas grupas pastarīti.

Ventspilnieki mierīgi; "Hertha" problēmas ar sastāvu

Visi gan Ventspils komandā, gan visā Latvijā saprot, ka zaudēt trīskārtējiem Latvijas čempioniem nav ko, mēs varam tikai iegūt. Arī pirms šodienas spēles gan spēlētāji, gan treneris uzsvēra, ka nekādu spiedienu komanda nejūt. Grigorijs Čirkins izteicās, ka pretinieks tiek respektēts, taču neviens no tā nebaidās. Arī uztraukums neesot jūtams, taču pirms spēles tas varētu parādīties, galvenais, lai tas nenotiek laukumā.

Ventspilnieku izredzes šodien uzlabot varētu tas, ka berlīniešiem ir diezgan nopietnas sastāva problēmas, jo spēlēt nevarēs vairāki pamatspēlētāji. Pussargs Florians Kringe pēdējā spēlē guva savainojumu, kas viņam nedos iespēju spēlēt astoņas nedēļas. Nevarēs palīdzēt arī cits pussargs serbs Gojko Kačars, kā arī Fredriks Eberts. Laukumā vajadzētu būt pazīstamajam aizsargam Arne Frīdriham, kā arī uzbrucējam Rafaelam, taču viņu spēlēšana nav simtprocentīga. Uzreiz jāsaka, ka interese starp skatītājiem par šodienas spēli nav diez ko liela. Tribīnēs varētu būt ap 10 tūkstošiem skatītāju, tā ka arī ar lielu vietējās publikas spiedienu "Ventspils" komandai nevajadzētu saskarties. Interesanti, ka ventiņi Berlīnē ieradās jau otrdien, pie tam 29 spēlētāju sastāvā. To vidū ir arī Māris Eltermanis un Tomislavs Živko, kuri spēlēt nevarēs, jo turnīra nemaz nav pieteikti. Tik plašs spēlētāju loks, jo "Ventspils" kalendārs ir ļoti saspringts, tādēļ treneris grib paturēt savā redzeslokā visus potenciālos spēlētājus.

2005. gada UEFA kausa ieguvējs Juris Laizāns sarunā ar "Neatkarīgo Rīta Avīzi" bija noskaņots optimistiski: "Tas jau bija tik sen. Tagad šim turnīram ir cits kauss un es esmu citā komandā - viss sākas no jauna. Esmu spēlējis Čempionu Līgā un UEFA kausa izcīņā, bet tagad uzspēlēšu šajā turnīrā. Pats jūtos aizvien labāk, jo ļoti noderīgi bija pēdējo desmit dienu treniņi. Tagad tikai jāatgūst spēles ritms. "Hertha" izjūt psiholoģisko spiedienu, bet mums vajadzētu spēlēt brīvi un atraisīti. Mums nav ko zaudēt. Mēs varam tikai iegūt un parādīt sevi Eiropai."

Arī Nuncio Dzavetjēri domāja tikai par pozitīvo: "Kad tika veikta grupu turnīra izloze, "Ventspils" atradās 47. vietā no 48 komandām. Mūsu mērķis ir papāpties augstāk šajā rangā un izaugt kā spēlētājiem. Mēs veidojam jaunu komandu, kurā ir jūtama motivācija un entuziasms. Šajās spēlēs mums ļoti noderēs pieredzējušie Latvijas spēlētāji. "

Interesanti, ka "Hertha" līdz šim nekad nav spēlējusi ar Latvijas klubiem. Iespēja, ka jau pirmajā tikšanās reizē tiks piedzīvots zaudējums, ir diezgan reāla, jo vismaz sezonas sākumā nekas neliecina, ka "Hertha" šosezon būs nopietns spēks. Neizšķirts vai pat "Ventspils" uzvara par brīnumu noteikti nebūs jāuzskata. Par pārsteigumu jā, bet ne par brīnumu.

"Ventspils" sastāvā lielas pārmaiņas

Ja kāds vēlēsies salīdzināt tagadējo ventspilnieku sastāvu ar to, kas uzsāka dalību Eirokausos, viņš uzreiz konstatēs, ka vienībā palikuši tikai atsevišķi spēlētāji. Daudzi komandas papildinājumi īpašus komentārus neprasa, piemēram, Juris Laizāns un Aleksandrs Koliņko. Abi ir Latvijas izlases futbolisti, kuri, ļoti iespējams, dosies pamatsastāvā šodienas spēlē. Komandas rindas papildinājuši arī divi pieredzējuši aizsargi - Ronijs Hodels un Alesandro Dzamperini. Īpaši labs izskatās Hodels, kurš pārstāvējis "Basel" un "Young Boys" vienības, kā arī aizvadījis četras spēles Šveices U-21 izlasē. Viņš gan laukumā šodien nedosies, jo tikai nesen atguvies no savainojuma. Starp aizsargiem vairs nav atrodams Saša Cilinšeks (vairs nav komandā), kā arī Deniss Kačanovs, kurš gan ir komandas pieteikumā, taču diez vai redzēsim viņu vēl kādreiz spēlējam "Ventspils" rindās.

Krietni mazākas pārmaiņas ir pussargu līnijā. Jāsaka, ka šī līnija kopumā izskatās tīri labi, jo tā praktiski neatšķiras no Latvijas izlases - Vitālijs Astafjevs (trenējas saudzīgā režīmā, jo guvis nelielu savainojumu), Juris Laizāns, Jurijs Žigajevs, Aleksejs Višņakovs, Jevgēņijs Kosmačovs, kā arī krievs Grigorijs Čirkins un moldāvs Igors Cigirlašs. Tieši no šiem spēlētājiem, visticamāk, Nuncio Dzavetjēri izvēlēsies pamatsastāva pussargus. Spēlēt šodien nevarēs horvāts Tomislavs Živko, kurš nav pieteikts Eirokausiem.

Uzbrukuma līnijā "Ventspils" palicis bez sava ilggadējā līdera (oficiāli vēl ir komandā) Vita Rimkus. Jāsaka, ka pārliecinoša aizstājēja viņam nav. Visaugstāk tiek vērtētas Ivana Špakova iespējas uzbrukumā. Labu iespaidu atstājis arī Edgars Gauračs, kurš piestrādā arī par tulku komandā. Pamatsastāvā varētu iziet Andrejs Butriks (neliela mikrotrauma) vai Aleksandrs Dedovs. Pieteikumā ir arī Uče Iherome. Pēc individuālas programas trenējas Žoau Martins, kurš diez vai vispār tiks spēles pieteikumā.

Teiksim godīgi, Nuncio Dzavetjēri sastāvu mainījis praktisk katru spēli, tādēļ uzminēt potenciālo sākumsastāvu ir ļoti grūti. Portāls sportacentrs.com gan nolemj riskēt, izvēloties variantu:

Iespējamais sākumsastāvs: Koliņko, Ndeki, Dzamperini, Mihadjuks, Laizāns, Astafjevs, Čirkins,Cigirlašs, Žigajevs, Gauračs, Špakovs.

"Heerenveen" uzņems "Sporting"

Vēl viena D grupas spēle pēc bukmeikeru viedokļa būs krietni neprognozējamāka - "Heerenveen" pret "Sporting". Eirokausos krietni vairāk veicies Lisabonas klubam, kas arī tiek uzskatīts par šīs spēles nelielu favorītu, kā arī kopā ar "Hertha" par visas grupas favorītkomandu. Arī šī spēle sāksies 20:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
"Neatkarīgā Rīta Avīze"
uefa.com


, 2009-09-17 12:16, pirms 15 gadiem
Lai veicas čaļi
, 2009-09-17 12:17, pirms 15 gadiem
Bilde jau smuka, izņemot to apakšējo uzrakstu!
, 2009-09-17 12:18, pirms 15 gadiem
Galvenais spēlēt organizēti, un skaisti.! Un ceram uz brīnumu! Veiksmi!
, 2009-09-17 12:20, pirms 15 gadiem
atnāk Koļinko un baigi jau tēmē un sākumsastāvu... ka tik neiegrābas ar viņu... kgan Koļinko vienīgajam ir tāda pieredze lielās spēlēs
, 2009-09-17 12:20, pirms 15 gadiem
TV6 nerādīs ?
, 2009-09-17 12:21, pirms 15 gadiem
James.Karalis James rakstīja: Bilde jau smuka, izņemot to apakšējo uzrakstu!
Nu jā, man ar tas uzraksts ne visai, bet ja nebūtu tie fani, tad tur būtu tukši krēsli...
, 2009-09-17 12:21, pirms 15 gadiem
būs smaga spēle, bet ceram uz veiksmi...
, 2009-09-17 12:21, pirms 15 gadiem
nu beidzot taa diena ir klaat jaacer shim paarsteigumam domaaju, ka Visnakovs gan buus laukumaa
, 2009-09-17 12:23, pirms 15 gadiem
Kur rāda?
Cik saprotu Viasat sport baltija tiešraidi nerāda!?
, 2009-09-17 12:25, pirms 15 gadiem
Lai vismaz ir skaista speele!
, 2009-09-17 12:29, pirms 15 gadiem
Nu ne nav jābūt baigam specam lai ar vēsu prātu novērtētu situāciju. šāds Ventspils modelis spēlēs pirmo reizi kopā....Pretī nebūs vis kaut kāda Blāzma, bet gan vācu bundeslīgas klubs.... Pilnīgi noteikti Ventspils zaudēs turklāt rezultāts 100000 % būs virs 2.5 vārti, betotājiem būs easy money šodien!
, 2009-09-17 12:30, pirms 15 gadiem
Cerams parādīs skaistu spēli. Ja saņemsies, tad iespējams var...
, 2009-09-17 12:31, pirms 15 gadiem
Vai tad pa kādu vācu kanālu nerādīs?
, 2009-09-17 12:31, pirms 15 gadiem
Regbists rakstīja: Kur rāda?
Cik saprotu Viasat sport baltija tiešraidi nerāda!?
vismaz liveonsat saka ka būs tiešraide
, 2009-09-17 12:32, pirms 15 gadiem
būs ok!
, 2009-09-17 12:33, pirms 15 gadiem
šaubos gan, ka šajā mačā pamatsastāvā izies jau abi jaunieguvumi aizsardzības līnijā, drīzāk jau itālis paliks uz soliņa.
bet LAI VEICAS !!!!!!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-17 12:35, pirms 15 gadiem
Bundeslīgas klubs pārbaudīs FK Ventspils aizsardzību,kas pirmo reizi spēlēs tādā sastāvā.(Ja e-sports būs uzminējis)Nedomāju,ka jaunpienācēji aizsargi būs labāki par Cilinšeku un Kačanovu.To mēs šovakar uzzināsim.Pussargu līnija tiešām puslīdz laba,tomēr Astafjevs un Laizāns vairs nav ātrie zēni,būs lielas problēmas.Nu un uzbrukums nav nekāds,jo šiem vīriem problēmas gūt vārtus ir pat virslīgā(izņemot Čirkinu)Par Uče Iherome neko nezinu,tikai tik cik Pahtakor mājas lapā.
, 2009-09-17 12:35, pirms 15 gadiem
Basketbols nulle, hokejs nulle, futbols ??? -
, 2009-09-17 12:38, pirms 15 gadiem
Bronsons rakstīja: vismaz liveonsat saka ka būs tiešraide
ES JAU ARĪ SAGATAVOJOS IET UZ SPORTA bāru skatīties tiešraidi,bet Viasat sport baltic prograammmā norādiits,ka tajā laikaa[ 20 00] būšot EČ basī.....
TAD KAM TICĒT?
Varetu tiem uz VIASAT BALTIC piezvaniit un reāli pajautāt,bet nezinu telofonu...
Vienu atradu ,bet tur robots sāk vāvulot par to,lai aboneeju vinju kanālu
, 2009-09-17 12:38, pirms 15 gadiem
Sen jau pieraadijies dzivee tas ja komanda slikti speelee vieteejaa chempii tad taa reali sanjemas uz eirokausiem, taa ka bus gruti ljoti pret hertu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-17 12:39, pirms 15 gadiem
scooter2003 rakstīja: Vai tad pa kādu vācu kanālu nerādīs?
Es jau izmeklējos, nerāda. Tikai pa SAT1 būs kopsavilkums pēc Nacional-Werder spēles.
, 2009-09-17 12:44, pirms 15 gadiem
lkrnpk rakstīja: basketbols nulle, hokejs- spēcīgākā līga Eiropā, futbols- otrs spēcīgākais Eiropas klubu turnīrs.

Vajag novērtēt to, kas tādai mazai valstij kā Latvija jau ir, nevis cerēt uz kaut kādiem Eiropas Līgas, Gagarina vai EČ basketbolā kausiem, kuri mums nekad nebūs un pat, ja kādreiz būs, tad vienreiz pa 100 gadiem...
Hokeja es domaju klubu limeni un saki ko gribi vakardien musejie izskatijas vnk sausmigi . Basketbols klubu limeni vnk dirsa sobrid . Palicis futbols kur vismaz kaut kas virzas.
, 2009-09-17 12:45, pirms 15 gadiem
Regbists rakstīja: ES JAU ARĪ SAGATAVOJOS IET UZ SPORTA bāru skatīties tiešraidi,bet Viasat sport baltic prograammmā norādiits,ka tajā laikaa[ 20 00] būšot EČ basī.....
TAD KAM TICĒT?
Varetu tiem uz VIASAT BALTIC piezvaniit un reāli pajautāt,bet nezinu telofonu...
Vienu atradu ,bet tur robots sāk vāvulot par to,lai aboneeju vinju kanālu
vēl it kā pa DSF bet tas baumu līmenī,pats nevaru pārbaudīt
, 2009-09-17 12:45, pirms 15 gadiem
Ko jūs par tiem līmeniem,labāk ,kur RĀDIIS TIEŠRAIDI,LUDZU,PAMEKLEEJIET
, 2009-09-17 12:53, pirms 15 gadiem
domāju ka viasat gremdē kopēju līmeni latvijas līdzjutējos.....
jo uzskatu, ka šādas spēles vajag redzēt katram Latvijas iedzīvotājam!!!
, 2009-09-17 12:53, pirms 15 gadiem
pa DSF toč nebūs,tur basis
, 2009-09-17 12:54, pirms 15 gadiem
internetaa kaut kur var redzeet..?
Slēpts komentārs: santech
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-17 13:06, pirms 15 gadiem
, 2009-09-17 13:08, pirms 15 gadiem
Vāks .....vai tiešām neviens LR pieejamais TV KANĀLS NERĀDA!?
, 2009-09-17 13:09, pirms 15 gadiem
Lai nu veiktos, bet skatoties Chelsea - Porto.. nu par piemēru... var tikai pasmaidīt un atviegloti uzelpot- kāds kauns ir aiztaupīts vērojot Ventspili pret kādu no topa komandām.. un nevajag murgus, ka šie ko iemācītos- ne velna viņi neimācītos!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.