Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Eiropas līga pārvarēs ekvatoru

Eiropas līga pārvarēs ekvatoru
"Lille" mājās sasita "Genoa" ar 3:0. Kā būs šodien Dženovā?
Foto: AFP/Scanpix

Šodien visā Eiropā tiks aizvadītas 4. kārtas spēles UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. Pavisam tiks aizvadīti 24 mači, pēc kuriem skaidrība par iespējamajām 1/32 dalībniecēm būs daudz lielāka. A-F grupu spēles sāksies plkst.20:00, bet G-L grupu spēles – plkst.22:05.

A grupa

VKomandaSP
1.Ajax35
2.Anderlecht35
3.Timişoara32
4.Dinamo Zagreb30

Piezīme – Dinamo Zagreb atņemti trīs punkti fanu ārdīšanās dēļ

A grupā galvenās favorītes uz izkļūšanu no grupas ir “Ajax” un “Anderlecht” – šeit daudz ko mainījis fakts, ka trīs punkti atņemti Zagrebas “Dinamo”. Horvātu čempioni uzvarēja Rumānijā vietējo “Timisoara”, taču lāča pakalpojumu izdarīja “Dinamo” fani, kuri tā noārdījās, ka UEFA izcīnītos trīs punktus atņēma. Līdz ar to „Dinamo” ir 0 punktu un diez vai izdosies panākt līderus. Bez tam šodienas mājas spēle pret slaveno „Ajax” minēto nekārtību dēļ būs jāaizvada pie tukšām tribīnēm... Savukārt „Timisoara”, ja tā vēlas saglabāt cerības, noteikti nedrīkst šovakar zaudēt izbraukumā pret „Anderlecht”.

B grupa

VKomandaSP
1.Lille37
2.Valencia35
3.Genoa33
4.Slavia Praha31

Šajā grupā lieliskās pozīcijās ir Francijas „Lille”, kurai pagaidām divas uzvaras un neizšķirts. Tomēr pēc šīs dienas spēlēm situācija var kļūt krietni sarežģītāka – „Lille” jāspēlē viesos pret spēcīgo „Genoa” un, itāļu klubam uzvarot, trīs komandu cerības uz pirmajām divām vietām būs praktiski identiskas. Trešajai kandidātei „Valencia” šodien Prāgā jācīnās ar Denisa Romanova „Slavia”, kuru pirms divām nedēļām negaidīti neizdevās uzvarēt mājās. Skaidrs, ka izbraukumā būs vēl grūtāk. Romanovs portālam Sportacentrs.com apliecinājis, ka tieši viņam ļaus sargāt vārtus pret „Valencia” – cerēsim, ka Denisam izdosies atvairīt visus spāņu mēģinājumus.

C grupa

VKomandaSP
1.Hamburg36
2.H. Tel-Aviv36
3.Rapid Wien34
4.Celtic31

Šajā grupā situācija ir saspringta un diez vai pat pēdējā vietā esošā „Celtic” ir samierinājusies ar netikšanu divniekā. Vīnes „Rapid” atrodas 3. vietā un šodien uzņems 2. pozīcijas īpašnieci Hapoelas „Tel Aviv” – austriešiem ir lieliskas izredzes apiet savus tiešos konkurentus. Tikmēr „Hamburg” pēc negaidītā zaudējuma 1. kārtā tagad ir guvusi divas uzvaras pēc kārtas, un šovakar lūkos savas pozīcijas nostiprināt – savā laukumā jāuzņem jau pieminētais „Celtic”.

D grupa

VKomandaSP
1.Sporting39
2.Heerenveen34
3.Ventspils32
4.Hertha31

Par mūsu grupu vairāk varat lasīt rakstā par gaidāmo FK „Ventspils” izbraukuma maču pret „Sporting”. Katrā ziņā skaidrs, ka portugāļiem jau šobrīd atvēlēta 1. vieta, kamēr pārējās trīs komandas sacenšas par 2. vietu. Vislabākajās pozīcijās ir Nīderlandes „Heerenveen”, kurai jau tagad ir vairāk punktu nekā „Hertha” un „Ventspilij”, pie tam pret abām šīm konkurentēm holandiešiem 2. aplī jāspēlē mājās – šodien uzvarot vācu klubu „Heerenveen” spers platu soli pretim 1/32 finālam.

E grupa

VKomandaSP
1.Basel36
2.Fulham35
3.Roma34
4.CSKA Sofia31

Viktora Moroza pārstāvētā Sofijas „CSKA” ir grupas pastarīte. Lai gan turnīru izdevās sākt cerīgi (neizšķirts pret „Fulham”), turpinājums nesekoja. Šodien „CSKA” viesos tiksies ar negaidīto grupas līderi „Basel” – uzvara bulgāriem vēl dotu kādas cerības. Ja uzvarēs tomēr „Basel”, tad izskatās, ka 1/32 finālā vieta neatradīsies „Fulham” vai „Roma”. Abi šie klubi šovakar tiksies savā starpā Romā.

F grupa

VKomandaSP
1.Galatasaray37
2.Panathinaikos36
3.Dinamo Bucureşti33
4.Sturm31

Grupas vadībā atrodas turku „Galatasaray” un grieķu „Panathinaikos”. Kādu no šīm vienībām izstumt no labāko divnieka cer Rumānijas „Dinamo” no Bukarestes. Šodien „Dinamo” savā laukumā tiksies ar līderi „Galatasaray” un uzvaras gadījumā izdotos pamatīgi saasināt situāciju. Ja turki tomēr nezaudēs, tad intrigas šajā grupā vairs nebūs daudz – tiesa, arī „Panathinaikos” vēl jāpierāda sava piederība spēcīgāko duetam, viesos cīnoties ar „Sturm”.

G grupa

VKomandaSP
1.Salzburg39
2.Lazio36
3.Villarreal33
4.Levski30

Šajā grupā nav bijis neviena neizšķirta – „Salzburg” trīs uzvaras, „Lazio” – divas, „Villarreeal” – viena, „Levski” – nevienas. Skaidrs, ka pati neapmierinātākā ar šādu situāciju ir spēcīgā spāņu komanda „Villarreal”. Šodien tā savā laukumā tiksies ar 2. vietā esošo Romas „Lazio” – skaidrs, ka šī būs cīņa uz dzīvību un nāvi, „Villarreal” nepieciešama uzvara, bet itāļu noteikti būs laimīgi arī par neizšķirtu. Negaidītā grupas līdere „Salzburg” var vēl vairāk nostiprināt līderpozīcijas, ja vien Sofijā izdosies tikt galā ar pastarīti „Levski”.

H grupa

VKomandaSP
1.Fenerbahçe36
2.Sheriff34
3.Twente34
4.Steaua32

Šajā grupā pamatīgi pārsteidz Moldovas „Sheriff”, kurai trīs spēlēs četri punkti (trīs no tiem par 2:0 uzvaru pret Nīderlandes „Twente”) un vicelīderu gods. Šodien Moldovas klubam viesos vēlreiz jāspēlē ar tiešo konkurenti „Twente” – skaidrs, ka kaut neizšķirtu izcīnīt būs ļoti grūti... Tikmēr „Fenerbahce” var noņemt pēdējās šaubas par savu 1. vietu – mājās jātiek galā ar rumāņu „Steaua”, un lieta būs darīta.

I grupa

VKomandaSP
1.Benfica36
2.Everton36
3.BATE33
4.AEK33

Pirmajās divās pozīcijās atrodas grupas favorītes „Benfica” un „Everton”, taču tikai par trim punktiem atpaliek baltkrievu „BATE” un grieķu „AEK”. Šīs sekotājas šodien spēlēs savā starpā Atēnās. Visdrīzāk uzvara būtu jāgūst „AEK”, kas tai ļautu cerēt uz kādu no pirmajām divām pozīcijām. Otrajā mačā Liverpūlē tiksies minētās līderes „Everton” un „Benfica” – uzvarētāja varēs viegli uzelpot, bet zaudētājai vēl visa cīņa par izkļūšanu no grupas būs tikai priekšā.

J grupa

VKomandaSP
1.Shakhtar39
2.Brugge34
3.Toulouse34
4.Partizan30

Šeit ārpus konkurences ir Doņeckas „Shakhtar”. Ukraiņiem trīs spēlēs trīs uzvaras, pie tam ar kādiem rezultātiem – 4:1, 4:1 un 4:0, lai gan grupā atrodas ne tās vājākās beļģu, franču un serbu vienības. Šīm trim komandām atliek cīnīties par 2. vietu. „Toulouse” mājās centīsies kādu punktu beidzot atņemt „Shakhtar”, bet ļoti svarīga spēle notiks Belgradā, kur „Partizan” uzņems „Brugge”, cenšoties tikt pie pirmajiem punktiem.

K grupa

VKomandaSP
1.PSV37
2.Sparta Praha34
3.CFR Cluj33
4.København33

K grupā lielu soli priekšā visiem ir Nīderlandes „PSV”. Šodien holandieši viesosies Kopenhāgenā un uzvaras gadījumā var priekšlaicīgi nodrošināt vietu 1/32 finālā. Tikmēr rumāņu „CFR” savā laukumā spēkosies ar Prāgas „Sparta” – ļoti svarīgs mačs no turnīra viedokļa.

L grupa

VKomandaSP
1.Werder37
2.Athletic36
3.Austria Wien32
4.Nacional31

Visbeidzot L grupā ir izteiktas divas līderes „Werder” un „Athletic”, kā arī divas izteiktas pastarītes „Austria” un „Nacional”. Iespējams, jau šodien abas vadībā esošās komandas izkliedēs pēdējo intrigu šajā grupā – tādā gadījumā „Werder” Brēmenē jātiek galā ar „Ausstria”, bet „Atletico” viesos jāuzvar „Nacional”.


, 2009-11-05 12:17, pirms 15 gadiem
Spēcīga līga, nav šaubu, ar daudziem skaļiem klubiem Cerams ka nākamgad Venstpils noturēsies tur un Liepājas metalurgs nokļūs tur
, 2009-11-05 12:22, pirms 15 gadiem
Karstais futbola vakars
, 2009-11-05 12:24, pirms 15 gadiem
LM - čempionu līgā , Ventspils - eiropas līgā..tas tik būtu sapnis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: vituu01
, 2009-11-05 12:44, pirms 15 gadiem
Raptor rakstīja: Kur skonto?
kas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-05 15:26, pirms 15 gadiem
galīgā d...!!!! varbūt nākamgad???
Raptor rakstīja: Kur skonto?
, 2009-11-05 15:46, pirms 15 gadiem
Es tikai tagad piefiksēju, ka grupu turnīrā netika neviena Krievijas komanda. (protams viņi gan spēlē čempionu līgā..)
, 2009-11-05 21:07, pirms 15 gadiem
Piezīme – Dinamo Zagreb atņemti trīs punkti fanu ārdīšanās dēļ - nu gan vai tad spēlētāji pie tā vainīgi baigie noteikumi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.