Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

U-16 grupā favorīti uzvar, taču nevar būt droši par pusfinālu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

U-16 grupā favorīti uzvar, taču nevar būt droši par pusfinālu
Epizode no FBK SĀC un "FS Masters/Ulbroka" ceturtdaļfināla spēles, foto: Floorball.lv

Latvijas jauniešu čempionātā florbolā zēnu U-16 vecuma grupā pirmajās ceturtdaļfināla spēlēs pie uzvarām izdevies tikt rangā augstāk esošās komandas, taču visas cīņas bija gana sīkstas, lai neviena no komandām nevarētu būt pilnībā droša par kvalificēšanos pusfinālam.

Ņemot vērā, ka zēnu U-18 vecuma grupā čempioni un medaļnieki ir jau noskaidroti, tieši U-16 vecuma grupa pašlaik kļuvusi par aktuālāko zēnu komandām. Kaut vai tā iemesla dēļ, ka šīs vecuma grupas puiši ne viens vien piedalās arī Elvi līgas spēlēs. Šajā sezonā par titulu sacentās desmit komandas, kurām divu apļu turnīrā bija jānoskaidro divas liekās, kuras netiek izslēgšanas turnīrā. Jāsaka, ka šis jautājums tika atrisināts gana savlaicīgi, jo “Rīgas Lauvas/Stars” piedzīvoja zaudējumus visās 18 spēlēs, pie punktiem tā arī netiekot. Desmit punktus izdevās savākt “Valmiera VSS”, taču arī viņiem bija tālu no labāko astotnieka. Tikmēr vadošo komandu galā pārliecinoši šajā čempionātā bijuši “FS Masters/Ulbroka”, iekrājot 49 no 54 iespējamajiem punktiem. Desmit punkti mazāk “Ķekavas Bulldogs”, bet trešo vietu ar 35 punktiem ieguva “Talsu NSS/Krauzers” jaunieši. Pie sava laukuma priekšrocībām ceturtdaļfinālā tika arī “LSC/Ogre”, kuri iespēja 31 punktu. Izslēgšanas turnīram kvalificējās arī “FBK Baloži” (28 punkti), FK “Kurši” (27 punkti), “CPSS/Lekrings” (26 punkti) un FBK SĀC (25 punkti).

Izslēgšanas turnīrs sākās ar Kurzemes divcīņu, Liepājas “Kuršiem” uzņemot “Talsu NSS/Krauzers”. Interesanti, ka regulārajā sezonā par astoņiem punktiem vairāk nopelnīja Talsu komanda, lai gan regulārajā sezonā abās savstarpējās spēlēs pie uzvarām izdevās tikt Liepājas jaunajiem spēlētājiem (5:1; 3:2). Arī ceturtdaļfinālu krietni sekmīgāk iesāka liepājnieki, pirmajā periodā ar pusotras minūtes intervālu gūstot divus vārtus. Līdz pārtraukumam viesi atspēlēja vienus vārtus, bet mača turpinājumā Talsu komandai izšķirošo pienesumu nesa virslīgā lieliski debitējušais Rūdolfs Niedrājs, izceļoties ar četriem vārtu guvumiem, kamēr Linards Putniņš pievienoja divas piespēles. Mājiniekiem nelīdzēja arī Ralfa Redjko trīs rezultatīvās piespēles, jo Talsu komanda tika pie 7:3 uzvaras, ar ļoti labām cerībām uz pusfinālu varot gatavoties atbildes mačam, kas Talsu Valsts ģimnāzijā ieplānots 27. martā.

Divas ļoti saspringtas, taču dažādas spēles regulārajā sezonā savā starpā aizvadīja “LSC/Ogre” un “FBK Baloži”, panākumus dalot uz pusēm. Vispirms ar 10:9 pārāki bija Baložu florbolisti, bet otrajā aplī ogrēnieši uzvarēja krietni mazāk gūto vārtu spēlē – 2:1. Izslēgšanas turnīrā komandas sāka ar spēkošanos Ķekavā, kur mājiniekus desmitajā minūtē vadībā izvirzīja Filips Ļotovs, taču trīs minūtes vēlāk minimāls 2:1 pārsvars bija jau viesu komandai. Ogrēnieši otrajā periodā pārsvaru palielināja līdz 4:1, kad mazākumā vārtus guva Adrians Spunde, kurš jau paspējis debitēt virslīgā Talsu komandas rindās. Noslēdzošajā periodā Markuss Prodnieks pietuvināja laukuma saimniekus līdz 3:4, taču ļoti neveiksmīgi “Baložu” komandai aizvadīja spēles pašu izskaņu, kad 15 sekunžu laikā pamanījās ielaist divus vārtus, tādējādi spēli zaudējot ar 3:6. Tas pirms atbildes spēles, kas ieplānota 28. martā Lielvārdē, ievērojami sarežģījis vienības sapni par iekļūšanu labāko komandu kvartetā.

“Ķekavas Bulldogs” juniori priekšsacīkstēs iekrāja par 13 punktiem vairāk nekā “CPSS/Lekrings”, taču abās savstarpējās spēlēs pārāki bija cēsnieki, kuri uzvarēja ar 6:5 un 8:7. “Lēcējpelēm” bija jāuzvar arī pirmā ceturtdaļfināla spēle savās mājās, kad pirmajā periodā mājinieki panāca 2:0 vadību, bet pēc pārtraukuma Kristaps Jakāns guva arī trešos vārtus. Lai gan viesi līdz pārtraukumam deficītu sadeldēja līdz minimumam, mājinieki trešajā trešdaļā atkal ieguva komfortablo 4:2. Taču tad ļoti neveiksmīgs spēles nogrieznis, kad sešu minūšu laikā viesi guva četrus vārtus un panāca jau 6:4 savā labā. Mājinieki ņēma pārtraukumu, sakārtojot sniegumu savā laukumā pusē, taču atspēlēties nespēja. Interesanti, ka trešajā periodā metienu attiecība bija 14:5 mājinieku labā, taču tas netraucēja viesiem tikt pie četriem vārtu guvumiem. Atbildes spēlē Ķekavas vienībai savās mājās ir labas iespējas nosargāt iekrāto pārsvaru, lai sasniegtu pusfinālu.

Regulārajā sezonā iekrājot teju divreiz vairāk (49:25) punktu nekā “FBK SĀC”, Ulbrokas komandai tomēr savstarpējos mačos neklājās ļoti viegli, regulārajā sezonā uzvarot ar 6:2 un 9:6. Tomēr pirmā ceturtdaļfināla spēle izvērtās vēl jo spraigāk. Pirmajā periodā komandas apmainījās rezultatīviem metieniem, bet pēc pārtraukuma Ulbrokas komanda izbraukuma cīņā divreiz guva vārtus vairākumā, vienreiz iemetot arī mazākumā. Panākuši 4:1 vadību, favorīti, iespējams, atslābinājās, kas noveda pie diviem ielaistiem vārtiem 43 sekunžu laikā trešā perioda ievadā. Un Kristapa Piebalga precīzais metiens deva vien nedaudz drošākas pozīcijas pirms atbildes spēles – 5:3 “FS Masters/Ulbroka” labā pēc pusdistances ceturtdaļfinālā.

Latvijas čempionāts zēnu U-16 vecuma grupā

¼ fināli

Komandas1.spēle2.spēleSumma
FS Masters/Ulbroka – FBK SĀC5:3
Ķekavas Bulldogs – CPSS/Lekrings6:4
Talsu NSS/Krauzers – FK Kurši7:3
LSC/Ogre – FBK Baloži6:3