Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

“Baloži” iesoļo finālā, “Aizkraukle/Koknese” tuvojas tam

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Baloži” iesoļo finālā, “Aizkraukle/Koknese” tuvojas tam
Epizode no "FBK Baloži" un "Rēzekne/BTA" spēles, foto: FBK Baloži

Latvijas florbola čempionātā jau savā debijas sezonā 2.līgas finālu sasnieguši “FBK Baloži” florbolisti, kas arī trešajā spēlē tika galā ar “Rēzekne/BTA”. Tikmēr “Aizkraukle/Koknese” atguvuši vadību sērijā pret “Vārmi”.

Baložu komanda pirmajās divās spēlēs savās mājās parādīja lielisku sniegumu pirmkārt jau aizsardzībā, katrā no cīņām ielaižot tikai pa vieniem vārtiem. Tas deva panākumus ar rezultātiem 2:1 un 8:1, tādējādi komanda uz Latgali devās ar domu pabeigt sēriju un iekļūt pusfinālā. Mača ievadā Liepājas florbola audzēknis Mārtiņš Puķīte arī atklāja rezultātu, vadībā izvirzot viesus, taču, tuvojoties perioda izskaņai, rēzeknieši guva divus vārtus ar 67 sekunžu intervālu, nu jau viņiem pārņemot vadību, ko otrā perioda ievadā nostiprināja Vladlena Cvetkova rezultatīvais metiens – 3:1. Līdz trešdaļas beigām viesi prata rezultātu izlīdzināt, bet trešajā periodā “Baloži” savu palielo teritoriālo pārsvaru bumbas kontroles ziņā prata apliecināt arī laukumā, kad vēl vienus vārtus guva florbolists, kurš savas florbola gaitas sācis Vēju pilsētā Liepājā, Kristofers Capļins – 4:3 par labu “Baložiem”. Mača turpinājumā rēzeknieši centās panākt līdzsvaru, taču nelīdzēja ne vārtsarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju, ne arī pretinieku noraidījums. “Baloži” nosargāja minimālo pārsvaru šajā spēlē, tādējādi triumfējot arī visā sērijā ar 3:0 un iekļuva turnīra finālā. Trijos vārtu guvumos ar rezultatīvām piespēlēm uzvarētājiem izcēlās Ričards Dēvits.

Aizkraukle/Koknese” atjauno vadību sērijā

Pēc pārliecinošas uzvaras sērijas pirmajā mačā, ‘Aizkraukle/Koknese” negaidīti zaudēja otro maču pret “Vārme” komandu, tādējādi kļuva skaidrs, ka ar trim spēlēm šī sērija nenoslēgsies. Taču trešās spēles nozīme šādos gadījumos ir vēl jo būtiskāka un savās mājās Kokneses sporta centrā mājinieki nospēlēja gana pārliecinoši. Ja pirmajā periodā protokolā figurē vienīgi divu minūšu noraidījumi, tad pēc pārtraukuma Raitis Ozols un Adrians Mihailovs, kuri abi komandai pievienojās īsi pirms pāreju perioda noslēguma, panāca 2:0 vadību. Atsākoties cīņai trešajā periodā, viesiem bija nepieciešamas vien 12 sekundes, lai deficītu sadeldēt līdz minimumam. Tomēr mājinieki gana pārliecinoši turēja sev pozitīvu rezultātu, nedodot viesiem ne uz mirki iespēju panākot līdzsvaru. Skanot mača beigu rezultātam vietējie fani varēja gavilēt par savu favorītu 7:3 uzvaru un nonākšanu vienas uzvaras attālumā no lielā fināla.

Latvijas čempionāta 2.līgas play-off

Pusfinālu pāri

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
FBK Baloži – Rēzekne/BTA2:18:14:3XX3:0
Aizkraukle/Koknese – FK Vārme21:710:117:324.03.30.03.2:1