Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

“Rubene” pret “Lielvārde/FatPipe” cīņā par vēsturisko titulu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Rubene” pret “Lielvārde/FatPipe” cīņā par vēsturisko titulu
Armands Savins pret Jēkabu Keišu, foto: Floorball.lv

Šodien Kocēnu sporta namā tiks sadalīts pirmais medaļu komplekts un noskaidroti čempioni jaunizveidotajā Latvijas-Igaunijas apvienotajā florbola līgā. Izšķirošajā cīņā laukumā dosies aktuālie Latvijas čempioni un finālturnīra mājinieku komanda.

Spēle par 3.vietu: “Sparta team Automailm” – “Lekrings” (pulksten 13:00)

Ja igauņu komanda jau pirmajā periodā nonāca iedzinējos ar trīs vārtu deficītu mačā pret “Lielvārde/FatPipe”, atlikušajā spēles laikā tā arī nopietni neatgriežoties cīņā par pozitīvu rezultātu un spēles beigās piedzīvoja neveiksmi ar rezultātu 5:10, tad “Lekringam” drāma bija krietni lielāka – mačā pret “Rubeni” vairāk nekā pusi spēles regulārās sezonas uzvarētāji nespēja atrast veidu, kā gūt vārtus, bet mača pēdējās trijās minūtēs tomēr cēsnieki no 3:1 vadības pamanījās piedzīvot sāpīgu zaudējumu ar rezultātu 3:4, tādējādi paliekot bez spēlēšanas finālā.

Ne vieniem, ne otriem pusfināla spēlē labāko sniegumu nespēja parādīt vadošie spēlētāji, ar piebildi, ka cēsniekiem domāti florbolisti, kuri vispār devās laukumā. Kad mača rezultāts jau bija izšķirts, savus punktus iekrāja Tanels Kasenurms, kurš ar 26 (14+12) punktiem ir rezultatīvākais savā komandā, pašlaik par trim punktiem atpaliekot no visa čempionāta rezultatīvākā spēlētāja. Kens Pāns iekrājis 21 (14+7) punktu, bet Kaspars Kalions ticis pie 11 (5+6) punktiem. Tikmēr ar diviem vārtiem pusfinālā izcēlās Olivers Savi, kuram tā bija vien otrā spēle turnīrā un pirmie rezultativitātes punkti. Cēsniekiem vakar divus vārtus guva Rūdolfs Dāvis Maklers (4+0), bet komandas rezultatīvākais florbolists Olafs Zvīnis (9+5) kārtējo reizi bija pieteikumā, taču laukumā tā arī nedevās. Divi nākamie rezultatīvākie florbolisti Kaspars Lisovskis (6+5) un Emīls Dzalbs (3+8) vakar pie punktiem netika. Neveiksmīgā sadursmē ar savu komandas biedru vakar savainojumā iedzīvojās Mārtiņš Muižnieks, kurš pēc tam laukumā praktiski vairs nedevās.

Regulārajā sezonā savstarpējos mačos labāki izrādījās igauņi, kuri turnīra pirmajā oficiālajā spēlē Cēsīs bija pārāki ar 6:4, sezonas labāko maču aizvadot Karlam Oskaram Vikam, kuram trīs vārti tajā mačā. Atbildes spēle Igaunijas galvaspilsētā izvērtās kā amerikāņu kalniņi, kad igauņi allaž aizmuka rezultātā, bet cēsnieki viņus noķēra. Vēl četras minūtes pirms pamatlaika beigām “Sparta” atradās vadībā ar 8:6, taču pamatlaika izskaņā cēsnieki vispirms guva vārtus vairākumā, pēc tam arī spēlējot sešatā pret pieciem, vēlāk arī triumfējot papildlaikā. Visus pēdējos trīs vārtus guva Artūrs Jurševskis, kuram tajā mačā kopumā pieci vārti un viena piespēle. Uz šāda fona Kena Pāna četri vārti tāds nieks vien šķiet.

Spēle par 1.vietu: “Rubene” – “Lielvārde/FatPipe” (pulksten 16:00)

Aktuālie Latvijas čempioni pirmajā pusfināla cīņā no turnīra izslēdza regulārās sezonas otro labāko komandu un nebija tālu, lai arī vadošā komanda pēc priekšsacīkšu rezultātiem spēkotos vien par bronzas godalgām. Lielvārdes vienība pirmajā pusfinālā demonstrēja ļoti pārliecinošu sniegumu, nedodot konkurentiem praktiski nekādas izredzes uz pozitīvu iznākumu. Tas viss, neskatoties uz to, ka komanda uz maču ieradās bez vairākiem vadošajiem spēlētājiem un galvenā trenera Kaspara Kreimaņa, kuri esot saslimuši. Pirmo reizi pieteikumā pabija Aivis Kusiņš, kurš gan laukumā nedevās, pildot komandas galvenā trenera pienākumus, šajā amatā debitējot ar pārliecinošu uzvaru. Tikmēr laukumā ar trim vārtu guvumiem izcēlās Sandis Mihailovskis (5+1), saņemot labākā spēlētāja balvu komandā. Turnīrā kopumā gan rezultatīvākais joprojām ar 14 (9+5) punktiem ir Armands Savins, bet Oskars Tūtāns (5+5), kurš vairākas pirmās nomaiņas izlaida, iekrājis 10 (5+5) punktus. Ar vārtu guvumu izcēlās arī Matīss Pēteris Polis (5+3), bet Markuss Nazarovs (5+3), kurš līdz šim turnīrā bija ticis pie pieciem vārtiem, vakar nopelnīja uzreiz trīs piespēles.

“Rubenes” vadošajai maiņai 58 minūtes praktiski nekas nesanāca pusfināla mačā pret Cēsu “Lekringu”, bet galvenie līderi savas kvalitātes nodemonstrē tieši izšķirošajos brīžos. Tā rezultātā Ingara Matisona (14+7) vārtu guvums uzsāka pakaļdzīšanos, bet Jēkaba Keiša (5+6), ne bez veiksmes palīdzības, gūtie vārti jau cīņas pēdējā minūtē ieveda komandu lielajā finālā. Par labāko spēlētāju gan atzina Arti Matīsu Fogeli (3+1), kurš vienīgais līdz spēles izskaņai atrada veidu kā pārspēt jauno Cēsu komandas vārtsargu. Jāpiezīmē, kad Kocēnu komanda uz šī turnīra izšķirošajām spēlēm pratusi nokomplektēt praktiski optimālo sastāvu, kas viņus arī nostāda galveno favorītu statusā.

Šajā turnīrā abas komandas aizvadījušas divas savstarpējās spēles, novembra vidū “Lielvārde?FatPipe” komandai tiekot pie uzvaras tieši Kocēnos, kad tika svinēta uzvar ar rezultātu 6:5. Savukārt 3. februārī “Rubene” devās uz atbildes vizīti Lielvārdē, pārvedot trīs punktus par panākumu ar rezultātu 4:3. Gribētos domāt, ka arī finālspēlē neviena no komandām nespēs iegūt vērā ņemamu pārsvaru un uzvarētāja liktenis tiks noskaidrots vien pašā cīņas galotnē.

     [+] [-]

, 2024-02-18 09:02, pirms 3 mēnešiem
Par Rubeni!

     [+] [-]

, 2024-02-18 12:18, pirms 3 mēnešiem
Par Lielvārdi 💪

     [+] [-]

, 2024-02-18 14:07, pirms 3 mēnešiem
Par Sparta team Automailm!