Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Lielvārdes jaunieši sasniedz pusfinālu,"Kurši" spēlēs brīvdienās

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Lielvārdes jaunieši sasniedz pusfinālu,"Kurši" spēlēs brīvdienās
"Lielvārdes" jaunie florbolisti sasnieguši pusfinālu, foto: Anita Stukāne (Floorball.lv)

Kamēr Latvijas florbola čempionāta zēnu U-13 vecuma grupas labākā komanda regulārajā sezonā Liepājas "Kurši" savu ceturtdaļfināla sēriju vēl nav iesākuši, "Lielvārde" komanda jau iekļuvusi pusfinālā, pateicoties divām komfortablām uzvarām pār "Rīgas lauvas/Stars".

Zēnu U-13 vecuma grupa ir viena no plašāk pārstāvētajām, kurā šajā sezonā piedalījās 21 komanda, kas bija sadalītas divās divīzijās. Vadošo desmit komandu cīņā labāko rezultātu spēja uzrādīt “FK Kurši X”, kas nopelnīja 51 no 54 iespējamajiem punktiem. Par desmit punktiem no līderiem atpalika “Ķekavas Bulldogs”, bet vēl vienas uzvaras tiesa mazāk “Lielvārdes” jaunajiem censoņiem. Sava laukuma priekšrocības ceturtdaļfinālā izcīnīja arī “Engures Korsāri”, kuri iekrāja 30 punktus jeb par diviem vairāk nekā viņu gaidāmie pretinieki “FBK Riga Rockets”. Ar 24 punktiem sesto vietu izcīnīja “Rīgas lauvas/Stars”, bet vēl play-off cīņām kvalificējās “FS Masters/Ulbroka” (22 punkti) un “Rubene/KSS” (15 punkti). Ārpus labāko astotnieka palika Cēsu un Baložu jaunie florbolisti, kuri sākotnēji bija pieteikti B divīzijai, taču sezonu aizvadīja kopā ar vadošajiem klubiem.

Ceturtdaļfinālu sērijas sākās ar “Lielvārdes” viesošanos pie “Rīgas lauvas/Starts”. Regulārajā sezonā Lielvārdes komandai nemaz tik viegli neklājās, jo vienā mačā izdevās uzvarēt vien ar 6:2, bet otrā mačā “lauvas” bija pārākas pēcspēles metienu sērijā ar 7:6. Pirmajā pusfināla spēlē gan intriga saglabājās aptuveni pusi mača. Sākumā mājinieku līderis Oskars Štrauhmanis vadībā izvirzīja laukuma saimniekus, 18. Minūtē rezultāts vēl bija 2:3 mājiniekiem, taču jau pēc otrās trešdaļas Lielvārde bija guvusi piecus vārtus, bet visā cīņā triumfēja ar 10:3. Gustavs Saulītis ar diviem vārtu guvumiem un divām piespēlēm bija rezultatīvākais mača dalībnieks.

Abas komandas pamanījušās aizvadīt arī atbildes spēli Lielvārdē, kur laukuma saimnieki jau pirmajā periodā panāca 3:0 vadību, pēc otrā perioda esot vadībā mačā ar 5:0, kas divu spēļu summā deva jau graujošu pārsvaru. Vienīgi noslēdzošajā periodā Jēkabs Lācis vienus vārtus atspēlēja, uz ko ar savu precīzo metienu parādā nepalika Roberts Kalniņš, tādējādi izceļoties ceturto reizi mačā. Summā tādējādi “Lielvārde” triumfēja ar 16:4, kā pirmie sasniedzot pusfinālu.

Lai gan “Engures Korsāri” regulārajā sezonā spēja savākt par sešiem punktiem vairāk nekā viņu ceturtdaļfināla pretinieki “FBK Riga Rockets”, savstarpējās spēlēs labāki bija tieši rīdzinieki, kuri vienā spēlē uzvarēja ar 6:3, bet otrā zaudēja vien pēcspēles metienu sērijā ar ļoti rezultatīvo 11:12. Pirmā ceturtdaļfināla spēle arī izvērtās rezultatīva, mača vidū rezultātam esot neizšķirtam 3:3. Tad kurzemnieki veica izšķirošo izrāvienu spēlē, līdz pārtraukumama panākot 7:4. Trešajā periodā mājinieki spēja uz brīdi pietuvoties divu vārtu attālumā, viesi uz mirkli panāca arī četru vārtu handikapu, taču spēle beidzās ar 9:6 Engures komandas labā. Uzvarētājiem ar četriem vārtiem un vienu piespēli izcēlās Tomass Volodjkins, kurš tādējādi pakāpies jau uz devīto vietu šīs vecuma grupas visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Mājiniekiem četrus vārtus tikmēr guva Patriks Valmiers.

“FS Masters/Ulbroka” abās savstarpējās spēlēs regulārajā sezonā bija piedzīvojuši neveiksmes pret rangā augstāk esošajiem “Ķekavas Bulldogs”, atzīstot konkurentu pārākumu ar 2:9 un 4:7, taču izšķirošajā sezonas nogrieznī ir pierādījuši, ka spēj konkurēt ar regulārās sezonas otro labāko komandu. Pirmajā periodā Krišs Trofimenko Ulbrokas komandu, kas pirmo maču aizvadīja savās mājās, izvirzīja vadībā, to pašu paveicot arī otrā perioda izskaņā, kad viņš guva savus trešos vārtus, bet komandai deva 4:3 vadību. Noslēdzošajā periodā laukuma saimnieki divreiz izvirzījās vadībā ar divu vārtu pārsvaru, mācu arī uzvarot ar rezultātu 6:4. Bez Trofimenko rezultatīvā sniegumu izceļams arī Rodrigo Stabulnieka sniegums, kuram trīs piespēles. Veisiem tikmēr divus vārtus otrajā periodā iemeta Gustavs Reihmanis.

Latvijas čempionāts zēnu U-13 vecuma grupā

¼ fināli

Komandas1.spēle2.spēleSumma
FK Kurši X – Rubene/KSS
Ķekavas Bulldogs – FS Masters/Ulbroka4:6
Lielvārde - Rīgas Lauvas/Stars10:36:116:4
Engures Korsāri - FBK Rīga Rockets9:6