Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Latvijas esporta treneris oficiāli pievienojies slavenajai "fnatic" komandai

Rolands Eliņš

Latvijas esporta treneris Miks Siliņš oficiāli pievienojies "fnatic" organizācijai kā "Counter Strike 2" komandas trenera palīgs, pavēstījusi "fnatic".

"fnatic" ir Londonā bāzēta esporta organizācija, viena no pazīstamākajām pasaulē. "Counter Strike" kontekstā tā vairāk asociējas ar Zviedriju, jo iepriekš šajā datorspēlē to pārsvarā pārstāvēja Zviedrijas spēlētāji. Tolaik "fnatic" bija dominējoša CS:GO komanda, triumfējot trīs "Major" turnīros laika periodā no 2013. līdz 2015. gadam.

Tagad "fnatic" CS2 komanda krietni pārveidota, un tās piecu spēlētāju sastāvā ir tikai viens Zviedrijas spēlētājs - vēl arī divi francūži, tikko kā iegūtais dānis Bendžamins "blameF" Brēmers (gada "Top20" spēlētāju rangā iekļauts jau četras reizes pēc kārtas) un slovāks. Šo ģeogrāfiju tagad oficiāli paplašinājis arī Miks "Independent" Siliņš.

Siliņš iepriekš bija treneris sieviešu esporta komandā "Guild", taču pirms dažiem mēnešiem saņēma aicinājumu uz pārbaudes laiku "fnatic" komandā, kas tobrīd pasaules rangā bija noslīdējusi nedaudz zemāk nekā ierasts. Arī šobrīd "fnatic" ir patālu no saviem bijušajiem augstumiem, ieņemot 31. vietu pasaules rangā, taču ar savu reputāciju tā joprojām pieder pasaules elites līmenim CS sacensībās. Nesen "fnatic" piedalījās ESL "Pro League" turnīrā, ko pabeidza ar dalītu 21. vietu.

25 gadus vecais Siliņš iepriekš bija treneris Latvijas komandā "Wolsung", kad tā bija ieguvusi ģenerālsponsoru un strādāja profesionālas komandas režīmā.