Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Mākslas vingrošanas pavēlniecei kājas lūzums liedz turpināt karjeru

Mākslas vingrošanas pavēlniecei kājas lūzums liedz turpināt karjeru
Jana Kudrjavceva
Foto: Staņislavs Krasiļņikovs, tass.ru

Pēdējo trīs gadu pasaules čempione un olimpiskā sudraba medaļniece mākslas vingrošanas daudzcīņā, 19 gadus vecā Jana Kudrjavceva (Krievija) savainojuma seku dēļ faktiski ir beigusi karjeru.

"Janočka, visticamāk, ir beigusi. Kājas lūzums radīja ļoti smagas sekas attiecībā uz veselo kāju, kura arī jāoperē. Viņai vairāk nav spēka ciest operācijas. Jau piecas operācijas. Tāda skaistule un tik neparasta vingrotāja aiziet tik ātri. Vācijā ārsti teica, ka jātaisa vēl viena operācija, līdz ar to viņa beidz karjeru," tagad informē Krievijas Mākslas vingrošanas federācijas vadītāja Irina Vinere-Usmanova.

Kā zināms, Riodežaneiro olimpiādē krievu mākslas vingrotāja Jana Kudrjavceva kotējās kā daudzcīņas galvenā favorīte, tomēr viņas komandas biedrene Margarita Mamuna šoreiz izrādījās labāka, līdz ar to spožākajai zvaigznei nācās samierināties ar olimpisko sudrabu.

2015. gada pasaules čempionātā Kudrjavceva uzvarēja ar lauztu kāju, par ko viņa uzzināja vēlāk. "Kāja visai stipri sāpēja, taču ārsti sliecās uz to, ka tas ir pamatīgs iekaisums. Man nebija nekādu šaubu par piedalīšanos pasaules čempionātā. Ja es izlemtu citādi, pieņemu, ka vairs nebūtu izlasē, olimpiādei gatavotos citas meitenes. Pēc tam Vācijā man konstatēja lūzumu. Domāju - ja treneri zinātu par lūzumu, tad neļautu startēt pasaules čempionātā," pirms olimpiādes atklāja Jana Kudrjavceva.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru
rsport.ru
tass.ru


Foto: Valmiera.Valmieras novads

Rozentālam 37. vieta Pasaules kausa posmā kanoe airēšanas slalomā

LETA. Latvijas airētājs Klāss Francisks Rozentāls sestdien Prāgā Pasaules kausa posmā kanoe airēšanas slalomā ierindojās 37.pozīcijā, kamēr Emīls Varslavāns noslēdza sacensības 56.vietā.
Guntis Valneris (otrais no labās). Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Valnerim bronza Eiropas čempionātā 100 lauciņu dambretē, Vipulim tikpat punktu un 15. vieta

Itālijas pilsētā Chianciano Terme 7. jūnijā noslēdzās Eiropas čempionāti vīriešiem un sievietēm klasikā 100 lauciņu dambretē, kur panākumu guvis starptautiskais lielmeistars Guntis Valneris, kurš izcīnījis bronzas medaļu, bet ar tikpat punktiem kā Valnerim ar 15. vietu ļoti lielajā un līdzvērtīgajā konkurencē nācās samierināties Raimondam Vipulim.
Andrejs Dmitrijevs. Foto no sportista personīgā arhīva.

Titulētais triatlonists Dmitrijevs labākais no Baltijas Eiropas čempionātā bezceļu skriešanā

Aizvadīts 2024. gada Eiropas čempionāts (EČ) bezceļu skriešanā Francijas pilsētā Ansī, kur labākās vietas no Baltijas ieņēma titulētais triatlonists un taku skriešanas seriālā "Stirnu buks" regulāri trijniekā tiekošais vispusīgais sportists Andrejs Dmitrijevs.