Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Grafs: "Pieņemot "Šiauliai" variantu, izdarīju pareizo izvēli"

Andrejs Siliņš

Grafs: "Pieņemot "Šiauliai" variantu, izdarīju pareizo izvēli"
Raitis Grafs
Foto: bcsiauliai.lt

""Barons" pussezonu spēlēja tikai ar "Ķeizarmežu", kamēr mēs ar "Lietuvos Rytas", "Žalgiri" un vēl Eirokausos. Ir tomēr starpība," centrs Raitis Grafs intervijā Sportacentrs.com atzīst, ka, pirms sezonas pieņemot "Šiauliai" piedāvājumu, izdarījis pareizo izvēli.

Nupat spēlējāt ar "Žalgiri" LKL pusfinālā...
- Jā, vakar (intervija notika ceturtdien - A.S.) zaudējām. Varianti jau bija, visu maču spēle gāja punkts punktā, bet atkal beigās pietrūka. Sērija notika līdz divām uzvarām un arī pirmajā mačā beigās tikai salūzām. Abas spēles bija diezgan līdzīgas - lielu mača daļu pat bijām vadībā, bet beigās pietrūka veiksmes.

Biji iemetis divus tālos. Atceramies no ASK laikiem, kad nereti meti un arī precīzi, bet šosezon laikam mazāk sanācis izbrukt no distances.
- Treneris jau visu laiku saka, ka jāmet arī no distances, ja esmu brīvs. "Žalgirim" abi garie parasti aizsardzībā ir pilnīgi zem groza. Līdz ar to mums bija viena kombinācija, kurā es sanācu pilnīgi brīvs un trīspunktu līnijas. Sezonas sākumā nemetu tālos vispār.

Baltijas līgā savukārt spēlējāt pret otru grandu "Lietuvos Rytas". Arī tur bijāt ilgi vadībā. Kas pietrūka beigās?
- Jā, patiesībā pat gandrīz tāda pati spēle, kā šīs pēdējās divas pret "Žalgiri". Pat nezinu, kas beigās pietrūkst, bet nereti no liela pārsvara sākām zaudēt un arī zaudējam pa visam. Kaut kas līdzīgs kā "Ventspilij" pēdējos mačos. Mums arī komanda skaitās jauna - gandrīz visi ir jaunie spēlētāji.

Pret "Ventspili" jūs bijāt mainītās lomās - "Ventspils" aizgāja vadībā, bet beigās jūs pietuvojāties un aizgājāt priekšā...
- Iesākām maču pat diezgan labi, bet tad viegli ļāvām "Ventspilij" izvirzīties vadībā un beigās jau bija ļoti saspringtas. Par laimi saņēmāmies un pievilkām. Puslaikā treneris it kā neko īpašu neteica - vienkārši, lai spēlējam savu spēli un otrajā puslaikā arī tas izdevās.

Kāda reakcija Šauļos par visu to, kas notika pēc tam?
- Kāda var būt reakcija... Izdarījām visu tā, kā nolēma BBL vadība. Protams, pie sevis padomājām, ka vajadzēja jau vienkārši vai nu ieskaitīt vai neieskaitīt. Skatījāmies video pēc mača. Jocīgi, ka uz vairoga sarkanā gaisma iedegās ātrāk un, no tā vadoties, nevajadzēja ieskaitīt, bet, ja skatās pēc signāla, tad viss kārtībā - grozs jāskaita. Tā arī nesapratu, pēc kā skaitās - gaismas, kas iedegās, vai sirēnas...

Medaļas ir iedotas?
- Pagaidām nav nekas dots. Ieradāmies uz spēli nākamajā dienā, kā bija nozīmējusi līgas vadība. Tagad laikam maija sākumā notiks sēde, kurā arī pieņems galīgo lēmumu.

Tagad priekšā Lietuvas līgas mači par trešo vietu. "Juventus" būs nopietns pretinieks?
- Vajadzētu jau vinnēt, bet, zini, viņi ir diezgan spēcīgi. Sezonas laikā abos mačos gan viņus uzvarējām.

Kā pats vērtētu savu šīs sezonas sniegumu?
- Kad treneris laida vairāk spēlēt, tad arī bija rezultāts. Kad nelaida, tad arī sniegums bija švakāks. Būtībā jau aizvadīju diezgan vienmērīgu sezonu, un viss bija atkarīgs no tā, cik daudz minūtes pavadīju laukumā. Līdz ar vairāk minūtēm bija arī labāka statistika.

Antants Sireika - leģendārs vārds, leģendārs treneris. Vai pie viņa spēlēt bija citādāk nekā pie citiem treneriem?
- Treneris ar vārdu, bet īsti nezinu, vai ir kaut kas diži citādāk kā bijis pie citiem treneriem.

Kāda ir Māra Gulbja loma komandā?
- Mums garajā galā sanāk tā, ka ir divi piektie numuri un tikai viens ceturtais. Gulbi ņēma ar domu, ka viņš varētu būt otrs ceturtais. Pat nezinu, kāpēc treneris tomēr viņam neuzticas un īsti nelaiž laukumā. Laikam uzskata, ka sastāvs bija jau iespēlēts pietiekami labi, Gulbis atbrauca diezgan vēlu, līdz ar to treneris tā īsti neuzticas. Treniņos jau viss kārtībā - viņš spēlē un viss ir kārtībā.

Ceturtajā pozīcijā tagad mēdz uzspēlēt arī Kuzminsks...
- Nu, jā, bet viņš jau tomēr vairāk ir trešais. Gulbi droši vien ņēma, lai viņš spēlētu par ceturto un Kuzminsks varētu spēlēt tikai ārā, bet pagaidām tas nenotiek. Mums tas uzbrukums vairāk ir tāds, ka ir četri ārējie spēlētāji vienlaicīgi ir laukumā.

Protams, salīdzināt ir grūti, bet tomēr - ar ko Lietuvas līga ir labāka par Latvijas?
- Domāju, Lietuvas līga noteikti ir labāka. Pirmkārt, šeit ir 13 komandas un, lai gan mēs bijām trešajā vietā regulārajā sezonā, visās spēlēs ir kārtīgi jācīnās. Tikko atļaujies mazliet nekoncentrēties, tā pretinieks sagādā ļoti lielas problēmas un ir līdzīgas spēles. Desmit no 13 komandām ir ļoti līdzīgā līmenī. Nav tā, ka tu jau pirms mača, braucot uz to, saproti, ka būs vismaz plus 20 un kārtējā uzvara.

Kā Štelmahera "Perlas" izskatās?
- Ļoti labi izskatās. Sezonas laikā visās spēlēs uzvarējām ar pieciem vai mazāk punktiem galotnēs. Štelmahers viņus ir labi uztrenējis un pietiekami motivējis. Pret mums viņi ir aizvadījuši ļoti labas spēles.

Pirms sezonas gandrīz biji vienojies ar "Baronu", un ziņa, ka pievienojies "Šiauliai", nāca kā pārsteigums. Kad nāca šis piedāvājums?
- Šauļu variants bija visu laiku. No sākuma pat nemaz tā īsti neapsvēru, jo biju domājis, ka palikšu "Baronā". Beigās sanāca, ka "Barons" vilcinājās ar līguma parakstīšanu un izlēmu tomēr pieņemt Šauļu piedāvājumu. Labi vien ir, ka pieņēmu. Šis noteikti bija pareizais lēmums. "Barons" pussezonu spēlēja tikai ar "Ķeizarmežu", kamēr mēs ar "Lietuvos Rytas", "Žalgiri" un vēl Eirokausos. Ir tomēr starpība.

Bija arī citi varianti?
- It kā bija, bet es gribēju palikt mājās. Šauļi patiesībā ir ideāls variants - līdz Rīgai var aizbraukt ātrāk nekā no Ventspils. Šodien arī iedeva brīvu vakaru un atbraucu uz Rīgu. Sākumā tas "Barona" variants izskatījās ideāls, bet arī tagad ir labi.

Pagājušajā vasarā atteicies no startēšanas izlasē. Nejuties piederīgs tā saucamajai "visu laiku labākajai" izlasei?
- Ne, tie bija tīri personiski iemesli. Pēc ASK bija radušās finansiālas problēmas un nevarēju atļauties vēl divus trīs mēnešus neko nedarīt. Bija jāpiepelnās, bet apvienot ar valstsvienību, protams, tas nebija reāli.

Ja šovasar aicinās, būsi izlasē?
- Pagaidām neviens mani nav uzaicinājis. Ja aicinās, izsvēršu. Mums ir daudz labu spēlētāju garajā galā - Cipruss, Zaķis...

Šauļi nav piedāvājuši jaunu līgumu?
- Pašreizējais līgums ir līdz sezonas beigām. Kad janvārī parakstījām līdz šīs sezonas beigām, viņi ievaicājās par nākotnes plāniem, par to, kā man te patīk. Beigsies sezona, tad jau droši vien atkal runāsim. Lietuvā uzspēlēt ir labs variants, ja gribās apvienot ar mājās būšanu.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2010-04-30 23:38, pirms 14 gadiem
"Tā arī nesapratu, pēc kā skaitās - gaismas, kas iedegās, vai sirēnas..."
Pēc laika Raiča, pēc laika.

  +3 [+] [-]

, 2010-04-30 23:47, pirms 14 gadiem
skatos uz bildi un saprotu - esmu pārāk samaitāts!
kauns, kauns

  +2 [+] [-]

, 2010-04-30 23:48, pirms 14 gadiem
Buffalo rakstīja: Mums ir daudz labu spēlētāju garajā galā - Cipruss, Zaķis...

domaju tas bija neliels sarkasminjs no vinja ar zemtekstu par LV izlasi un pielauju ka tur ir tas pats solidaritaates princips kaa SV un citiem ka izlase nespeles tik pateica to caur pukjeem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-05-01 12:29, pirms 14 gadiem
Interesanti, kur profesionāls basketbolists var normāli piepelnīties pa vasaru?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja