Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Blūmam 19 punkti pret spēcīgo "Joventut"

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Blūmam 19 punkti pret spēcīgo "Joventut"
Jānis Blūms
Foto: acb.com

Vienu no labākajām spēlēm šosezon šodien aizvadīja latviešu basketbolists Jānis Blūms, kurš, gūstot 19 punktus, palīdzēja savai Bilbao ''Bizkaia Basket'' komandai izbraukumā ar rezultātu 80:76 apspēlēt Kristapa Valtera bijušo klubu - Badalonas ''DKV Joventut''.

Neskatoties uz to, ka Jānim šodien spēle gāja no rokas un otrajā puslaikā komandas cīnījās ļoti līdzīgi, Bilbao kluba galvenais treneris Focis Kacikaris tobrīd 17 punktus guvušo latviešu aizsargu četras minūtes pirms spēles beigām izlēma nomainīt un turpat pie rezervistu soliņa arī acīmredzami nolamāja [tam par iemeslu, visticamāk, kalpoja Jāņa sasteigtais tālmetiens no apmēram septiņiem metriem un latvieša pretspēlētāja realizētais tālmetiens sekojošajā uzbrukumā]. Grieķu speciālists Blūmu atkārtoti sūtīja laukumā vien 20 sekundes pirms mača beigām, kad viņa komandai bija nepieciešami spēlētāji ar labām iemaņām no soda metiena atzīmes. Latvietis treneri nepievīla un mača galotnē realizēja divus svarīgus soda metienus, palīdzot savai komandai izcīnīt smagu uzvaru Badalonā - 80:76.

Kopumā latvietis šodien laukumā pavadīja 21 minūti un ar labu metienu precizitāti (2p. - 3/5, 3p. - 3/6, 1p. - 4/4), guva 19 punktus, kļūstot par savas komandas otro labāko punktu guvēju. Jānis bija produktīvs arī citos spēles komponentos - viņa rēķinā vēl divas rezultatīvas piespēles, divas pārķertas bumbas un trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas summā deva 20 efektivitātes koeficienta punktus, ar kuriem latvietis viennozīmīgi kļuva par visas spēles produktīvāko basketbolistu.

Mūsu aizsargam šī bija trešā rezultatīvākā spēle šosezon. Zīmīgi, ka līdz šim savu šīs sezonas rezultativitātes rekordu (22 punkti) Blūms sasniedzis tieši pret ''DKV Joventut'' [otrā rezultatīvākā spēle ar 20 punktiem šosezon bijusi pret ''Lagun Aro''].

Izmantotie resursi:
ACB

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-02-27 15:53, pirms 13 gadiem
Neslikti - vidēji minūtē 1pts

  +1 [+] [-]

, 2011-02-27 16:03, pirms 13 gadiem
izskatās ka Blūms cītīgi apmeklē trenažierus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja