Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

K.Valters: "Esmu aizvadījis labāko sezonu karjerā"

Andrejs Siliņš

K.Valters: "Esmu aizvadījis labāko sezonu karjerā"
Kristaps Valters
Foto: www.acb.com

"Ja iepriekš teicu, ka pirms diviem gadiem man bija labākā sezona, tad šī bija vēl labāka. Trenējos individuāli, lai labāko formu sasniegtu tieši uz "play-off" laiku. Izskatās, ka tas arī ir izdevies," telefonsarunā Sportacentrs.com prieku par aizvadīto regulāro sezonu pauž Latvijas basketbolists Kristaps Valters, kurš Madrides "Fuenlabrada" sastāvā jau šonedēļ pirmo reizi spēlēs Spānijas ACB līgas izslēgšanas mačos, ceturtdaļfinālā stājoties pretī Madrides "Real".

"Vakar man izdevās dubultuzvara - atriebība "Joventut" un tikšana izslēgšanas spēlēs," atceroties pēdējo regulārās sezonas spēli pret savu bijušo komandu (108:81), smej Valters. "Kāda bija "Joventut" aizsardzība, tāds arī rezultāts. Lai gan viņiem visu sezonu bija tāda aizsardzība. Tai pat laikā domāju, ka, spēlējot tā, kā to darījām vakar, mēs jebkuram būtu pārbraukuši pāri. Bijām kārtīgi noskaņojušies un gājām uz to, lai beigās tabulā būtu ne zemāk kā septītie un "play-off" pacīnītos, nevis vienkārši aizbrauktu un paspiestu rokas."

Madrides "Fuenlabrada" regulārās sezonas noslēguma tabulā ieņēma septīto vietu, uzreiz aiz Jāņa Blūma pārstāvētās "Bilbao Basket" vienības. Līdz ar to "Fuenlabrada" pirmo reizi kopš 2002. gada iekļuva izslēgšanas spēlēs. "Cilvēki runā, ka šī vispār ir bijusi labākā sezona kluba vēsturē," noskaņojumu uz vietas raksturoja Ādolfs. "Kluba vadība ir ļoti priecīga, bet problēmas ar finansēm joprojām ir lielas. Cerams, ka šis panākums palīdzēs atrisināt arī šīs lietas."

Pirmajā kārtā "Fuenlabrada" vienībai sērijā līdz divām uzvarām jāspēlē pret turpat netālu mītošo Madrides "Real", kas regulārajā sezonā palika otrā, 34 mačos izcīnot 26 uzvaras. "Tas bija tas, uz ko es gāju. Nezinu par pārējiem, bet "Real" ir pretinieks, ko es vēlējos ceturtdaļfinālā. No pirmā četrinieka tieši "Real", manuprāt, ir visparocīgākais pretinieks. Pirmkārt, nav jāceļo tālu. Otrkārt, uzskatu, ka šī nav neuzvarama komanda. Viņi nespēlē tik saliedēti, kā trīs pārējās spēcīgās komandas. Uzvarējām viņus otrajā aplī un man absolūti nav bail no viņiem. Domāju, ka viņi arī baidīsies no mums.

"Domāju, ka būs laba cīņa. Pirmā spēle būs izšķiroša - ja varam uzvarēt izbraukumā, varam uzvarēt arī visā sērijā," pārliecināts ir Valters, kurš aizvadītajā sezonā vidēji mačā 22 minūtēs guva 10,3 punktus un atdeva 4,5 rezultatīvas piespēles. ""Real" ir milzīga zāle, bet viņu fanus ar mūsējiem pat salīdzināt nevar. Domāju, ka uz pirmo spēli atbrauks arī kādi tūkstoš mūsu līdzjutēji, jo šis tomēr būs Madrides derbijs. Pie tam mūsu zālē jebkura komanda šosezon ir jutusies nekomfortabli. No 17 spēlēm mājās uzvarējām 15, pie tam tie divi zaudējumi tika piedzīvoti pēdējās minūtēs un pat sekundēs. Esam gatavi uztaisīt pārsteigumu Spānijā!"

Kristaps Spānijā aizvada jau trešo sezonu, bet izslēgšanas spēlēs piedalīsies pirmo reizi, un arī tas ir iemesls tam, lai sauktu šo par Valtera labāko sezonu karjerā. "Ja iepriekš teicu, ka pirms diviem gadiem man bija labākā sezona, tad šī bija vēl labāka. Sevišķi sezonas pēdējo pusi esmu aizvadījis ļoti labā līmenī. Vidusdaļā bija problēmas ar elkoni un metienu precizitāti, bet kopumā esmu ļoti apmierināts. Trenējos individuāli, lai labāko formu sasniegtu tieši uz "play-off" laiku. Izskatās, ka tas arī ir izdevies."

Iepriekš Valters neslēpa vēlmi šovasar atkal piedalīties NBA vasaras līgās, taču šos plānus lokauta dēļ nāksies atcelt: "Izskatās tumša bilde sakarā ar spēlēšanu vasaras līgā, bet ir doma tik un tā noteikti doties uz turieni, lai trenētos un gatavotos nākamajai sezonai. Bija doma braukt ātrāk, lai vēl uzspēlētu vasaras līgā, bet tagad izskatās, ka ātrāk par jūliju uz Ameriku nebraukšu. Jāatrod vieta un treneris, lai varētu nopietni pastrādāt." Par piedāvājumiem jaunajai sezonai Kristaps vēl nav sācis interesēties, taču ir pamatoti optimistisks: "Domāju, ka pēc šādas labas sezonas problēmām nevajadzētu būt."

Jau pieminētajam Blūmam ar Bilbao komandu pirmajā kārtā būs jāspēlē pret "Power Electronics Valencia", kurus Valters dēvē par vieniem no izslēgšanas spēļu galvenajiem favorītiem. "Domāju, ka Valensija uz šo brīdi ir spēcīgākā komanda Spānijā un galvenie pretendenti uz čempiontitulu. Neviens negribēja spēlēt pret viņiem. Valensija ir ļoti atlētiska komanda ar ļoti labu aizsardzību, bet domāju, ka Bilbao arī ir, ko likt pretī. Mums pret "Valencia" būtu daudz mazāk izredžu, nekā Bilbao."

Jau šīs nedēļas beigās būs zināms - izdosies "Fuenlabradai" sagādāt pārsteigumu vai nē - sērijas otrais mačs jau svētdien.

Vai Valtera "Fuenlabrada" izdosies izslēgt no cīņas "Real"?

  • 39

  • 75

  • 104

  • 68


  +3 [+] [-]

, 2011-05-16 14:36, pirms 13 gadiem
Nu jā stati jau iespaidīgi tādā līmenī

  -2 [+] [-]

, 2011-05-16 14:43, pirms 13 gadiem
Tikai sestdien Mercedes Benz ar numuru KV-5 gribeja Coyote fly tikt iekšā stāvietā

  +2 [+] [-]

, 2011-05-16 14:45, pirms 13 gadiem
Es zinu ka mani tulīt visi noliks, bet valteram vajadzētu uzsplēt izlasē, tagad ir jaunas sejas un varbūt pats arī bišķi pie prātiņa nācis šķēle redzams pats atzinis ka pielāvis kļūdu ar to tusēšu izlases laikā.

  +7 [+] [-]

, 2011-05-16 14:53, pirms 13 gadiem
Simpsons9999 rakstīja: Es zinu ka mani tulīt visi noliks, bet valteram vajadzētu uzsplēt izlasē, tagad ir jaunas sejas un varbūt pats arī bišķi pie prātiņa nācis šķēle redzams pats atzinis ka pielāvis kļūdu ar to tusēšu izlases laikā.
varbūt arī pie viena Troju Ostleru un Aleksu Šturmu vajadzētu uzaicināt? ja cilvēks ir skaidri pateicis, ka nespēlēs izlasē, tātad nespēlēs! cita lieta, ja Ādis pats izrādītu iniciatīvu un labu gribu šajā jautājumā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-05-16 15:01, pirms 13 gadiem
Simpsons9999 rakstīja: Es zinu ka mani tulīt visi noliks, bet valteram vajadzētu uzsplēt izlasē, tagad ir jaunas sejas un varbūt pats arī bišķi pie prātiņa nācis šķēle redzams pats atzinis ka pielāvis kļūdu ar to tusēšu izlases laikā.
Tas nav tik vienkarshi kaa tu iztelojies. Vienam vajag, tad nu visi skries uz izlasi, lai dabuutu labaako sastaavu. S

  +1 [+] [-]

, 2011-05-16 15:04, pirms 13 gadiem
Izlasē nespēlēs, jo pēc izlases ir ar tukšām baterijām un izlase ir pāris reizes norakusi karjeru traumu izskatā un vēl kaut ko.
Tagad vasarā atpūšas un pats sev var veidot karjeru, pašam jādomā par treniņu, pašam par savu formu, jo savādāk neviens viņu neņems

  +6 [+] [-]

, 2011-05-16 15:08, pirms 13 gadiem
Pascual Raul Velasco rakstīja: Viņš nav pateicis kategoriski, ka nespēlēs izlasē.
Izlasē viņš spēlētu, ja LBS nebūtu pāris seju!
LBS vienmēr būs kāda seja, un vienmēr kādam viņas nepatiks, bet vai tāpēc LV ir jādzīvo bez LBS?
Vienīgās sejas, kuras patīk K.V.- V.V. un S.V. , varbūt arī naktsklubu apsardzes sejas...

  +4 [+] [-]

, 2011-05-16 15:18, pirms 13 gadiem
archdevil rakstīja: Izlasē nespēlēs, jo pēc izlases ir ar tukšām baterijām un izlase ir pāris reizes norakusi karjeru traumu izskatā un vēl kaut ko.
Tagad vasarā atpūšas un pats sev var veidot karjeru, pašam jādomā par treniņu, pašam par savu formu, jo savādāk neviens viņu neņems
no malas izskatās, ka viņam pēc izlases baterijas no pigoru taisīšanas un dzeršanas, nevis no spēlēšanas mēdza būt tukšas...

jebkurā variantā - veiksmi klubā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-05-16 15:49, pirms 13 gadiem
Lecīgs kā parasti, mazais gailēns! Lai veicas!

     [+] [-]

, 2011-05-16 15:49, pirms 13 gadiem
Pascual Raul Velasco rakstīja: Viņš nav pateicis kategoriski, ka nespēlēs izlasē.
Izlasē viņš spēlētu, ja LBS nebūtu pāris seju!
Jēga no viņa izlasē? Ja viņam nemaksā spēlē kā students
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-05-16 17:30, pirms 13 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Jēga no viņa izlasē? Ja viņam nemaksā spēlē kā students
tad iedomājies, kāds viņš ir zvērs, kad viņam maksā, jo fuenlabradaa algas nav maksātas pēdējos 5us mēnešus vismaz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja