Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Eglīša "Panthers" bez līdera līdz sezonas beigām

Andrejs Siliņš

Eglīša "Panthers" bez līdera līdz sezonas beigām
Džastins Sedlaks
Foto: floridatechsports.athleticsite.com

Latviešu basketbolista Edgara Eglīša pārstāvētajai NCAA II divīzijas komandai Floridas "Panthers" šosezon nevarēs palīdzēt tās labākais spēlētājs slovāks Džastins Sedlaks, kuram basketbola apskatnieki paredz pat iespēju tikt Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA).

Sedlaks, kurš savā pirmajā sezonā kļuva par vienu no visas līgas labākajiem spēlētājiem, "All-American" balvas kandidātu un piesaistīja NBA ekspertu uzmanību, kā arī jau vasarā saņēma piedāvājumu no spāņu lielkluba "Unicaja", savainojumu guva pirmajā šīs sezonas oficiālajā spēlē pret "UPR-Rio Peidras" (93:73).

Sedlaks savainojumu guva jau spēles piektajā minūtē, līdz tai paspējot iemest piecus no komandas pirmajiem septiņiem punktiem. Līdz ar to iespēja pie liela spēles laika tikt parādījās latviešu uzbrucējam, kurš dotoi iespēju attaisnoja - 27 minūšu laikā desmit punkti un deviņas atlēkušās bumbas, kā arī pa bloķētam metienam un pārtvertai bumbai.

Jau sākotnēji bija skaidrs, ka Sedlakam būs jāizlaiž vismaz puse sezonas, taču tagad kļuvis skaidrs, ka slovāku spēlētājs nevarēs šosezon atgriezties laukumā vispār. Sedlakam ir vairāku kājas muskuļu plīsums, kā arī ļoti dziļš kaula lūzums.

"Džastina zaudējums krasi ietekmē mūsu komandas izredzes šajā sezonā," sacīja komandas galvenais treneris Billijs Mims. "Ir ļoti grūti aizstāt tāda kalibra spēlētāju. Pats skumjākais ir tas, ka viņš guva savainojumu jau pirmajā šīs sezonas spēlē - sezonas, kurā viņam bija jābūt par piemēru un virzītājspēku komandas biedriem, tai skaitā spēcīgajiem jaunpienācējiem (tai skaitā Eglītim - A.S.)," turpināja treneris.

"Es vēlos kaut varētu spēlēt," sacīja pats basketbolists. "Vēlos palīdzēt komandai, bet to būšu gatavs darīttikai nākamajā sezonā."

Izmantotie resursi:
floridatechsports.athleticsite.com