Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Vismaz divi Eiropas klubi interesējas par LBL finālsērijas MVP Bruksu

Vismaz divi Eiropas klubi interesējas par LBL finālsērijas MVP Bruksu
Nasirs Brukss. Foto: VEF Rīga

Tiek ziņots, ka par Latvijas Basketbola līgas finālsērijas vērtīgāko spēlētāju no ''VEF Rīga'' Nasiru Bruksu interesējas vismaz divas Eiropas komandas - Malagas ''Unicaja'' un Turcijas ''Galatasaray''. Viņu gan vēl uz sezonu saista līgumattiecības ar desmitkārtējo Latvijas čempioni un Bruksa piesaistes gadījumā būs jāmaksā izpirkuma summa.

Par veiksmīgāko 2022./2023. gada sezonas leģionāru ''VEF Rīga'' rindās kļuva centrs Nasirs Brukss, kuram tā bija pirmā sezona Eiropā. Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēlēs Brukss vidēji spēlē guva 15.5 punktus un izcīnīja 8.4 atlēkušās bumbas, bet viņa pienesums finālsērijā izcīnīt VEF desmito Latvijas čempiontitulu tika novērtēts ar pasniegtu MVP balvu.

Jau šīs sezonas laikā tika ziņots, ka par Bruksu interesējoties citi Eiropas klubi. Pagājušā gada decembra beigās tika pausts par tādu vienību kā ''Promitheas'' un ''Real Betis'' interesi, taču toreiz portālam ''Sportacentrs.com'' kluba prezidents Gatis Jahovičs atklāja, ka klubs negrasās šķirties no spēlētāja.

Sezonai noslēdzoties, atkal tiek ziņots par citu Eiropas vienību potenciālo interesi. Šobrīd minētas tiek jau citas vienības - ACB līgas klubs Malagas ''Unicaja'', kas tikko piedalījās FIBA Čempionu līgas ''Final Four'', kā arī Turcijas ''Galatasaray'', kas pagājušajā nedēļā galvenā trenera amatā iecēla Zvezdanu Mitroviču. Bruksu gan ar VEF joprojām saista līgumattiecības, jo puses vienojās par sadarbību uz divām sezonām, taču pastāv izpirkuma iespēja, kas esot aptuveni 50 tūkstošu eiro vērtībā.

Gadījumā, ja kāds klubs izpirks Bruksa līgumu, tad šī nekļūs par pirmo reizi, kad VEF no šādas prakses iegūst finansiālu labumu. Pirms divām sezonām ''Paris'' basketbola vienība maksāja līdzvērtīgu summu par Kailu Olmenu, kuram arī bija noslēgts divu gadu līgums.


, 2023-05-17 22:07, pirms gada
Izpirkuma maksas tik niecīgas - basīts tomēr otrs sporta veids pēc futbola un tik švaki finansēts
, 2023-05-17 22:18, pirms gada
Ticamāk vasarā prom arī Kouzījs un Zoriks bet Gulbis iespējams beigs karjeru tad lielākas minūtes varētu būt Berkoldam , Krūmiņam , Butirinam , Bērziņam bet par Pinni šaubas jo izskatās pagaidām švaks
, 2023-05-17 23:17, pirms gada
Witslenamitea rakstīja: Ticamāk vasarā prom arī Kouzījs un Zoriks bet Gulbis iespējams beigs karjeru tad lielākas minūtes varētu būt Berkoldam , Krūmiņam , Butirinam , Bērziņam bet par Pinni šaubas jo izskatās pagaidām švaks
Pinnim, ja nemaldos, tikai 18 gadi, priekš centra daudz par agru teikt.

Butu labi Gulbi redzēt treneru korpusā
, 2023-05-17 23:22, pirms gada
Gludītis būs VEF, 99%
, 2023-05-18 08:40, pirms gada
cobham rakstīja: Izpirkuma maksas tik niecīgas - basīts tomēr otrs sporta veids pēc futbola un tik švaki finansēts
FIBA un ULEB vairāk jādomā, kā celt kopējo līmeni - solidāri izmaksāt prēmijas. Līdzīgi kā UEFA.. pat Latvijas klubiem atlec kāds kumoss no Eiropas lielo klubu spēlēm.
, 2023-05-18 12:12, pirms gada
backstab rakstīja: FIBA un ULEB vairāk jādomā, kā celt kopējo līmeni - solidāri izmaksāt prēmijas. Līdzīgi kā UEFA.. pat Latvijas klubiem atlec kāds kumoss no Eiropas lielo klubu spēlēm.
Nu tur tās summas pagaidām smieklīgas. Kad Žalgiris ULEB Čempionlīgā izcīnīja 3 vietu, nopelnīja daudz mazāk nekā Sūduva, kas pāris spēles priekšsacīkstēs vinnēja.
Arnaldo Toro (#12) aizsardzībā pret Kamaku Hepu. Foto: Andris Grīnbergs
39

"Melnā nāve" nopļauj Klusā okeāna trio un tuvojas Latvijas titulam

VEF basketbolisti svētdien, 19. maijā, izbraukuma spēlē Rīgas arēnā uzvarēja "Rīgas Zeļļus" ar 90:79, Latvijas finālsērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1. Piektā spēle 22. maijā plkst. 20:00 "Rimi" OC.
"Rīgas Zeļļu" galvenais treneris Juris Umbraško un prezidents Edgars Buļs. Foto: Andris Grīnbergs/Rīgas Zeļļi
1

''Zeļļi'' nosmeļ krējumu: sezonas trenera balva tiek Umbraško, klubam - labākais mārketings

Latvijas Basketbola savienība (LBS) turpina apbalvot sezonas izcilniekus vairākās kategorijās. Par sezonas labāko treneri atzīts ''Rīgas Zeļļu'' galvenais stratēģis Juris Umbraško, bet pašam klubam tikusi balva par labāko mārketingu.
Dāvids Vīksne. Foto: Andris Grīnbergs
8

Pirmo reizi kopš 2019. gada LBL finālspēle norisināsies "Arēnā Rīga"

Latvijas čempionāta ceturtā finālsērijas cīņā šodien pulksten 15:00 norisināsies "Arēnā Rīga", kur sērijas pirmo uzvaru (1-2) guvušie "Rīgas Zeļļi" uzņems desmitkārtējo čempionvienību "VEF Rīga". Spēli tiešraidē translēs LTV7.