Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Cipruss: ''Mūsu mērķis - kvalificēties olimpiskajām spēlēm''

Cipruss: ''Mūsu mērķis - kvalificēties olimpiskajām spēlēm''
Kaspars Cipruss un Luka Banki. Foto: Renārs Koris

Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss portālam ''Sportacentrs.com'' komentēja pirmās emocijas pēc 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra rīkošanas tiesību iegūšanas.

Šodien oficiāli noskaidrojās, ka viens no 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem no nākamā gada 2. līdz 7. jūlijam notiks Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Vēl to rīkošanas tiesības piešķirtas Spānijai, Grieķijai un Puertoriko. Izloze gaidāma jau pirmdienas vakarā, plkst. 20:00.

''Fantastiskas sajūtas,'' pirmās emocijas portālam ''Sportacentrs.com'' atklāja Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss. Vēl pagājušajā nedēļas nogalē LBS godināja organizācijas simtgadi un Cipruss uzsvēra - otrā simtgade sākta ar nozīmīgiem jaunumiem. ''Šis ir lielisks veids, kā sākt jauno simtgadi - vispirms ar olimpiskās kvalifikācijas rīkošanu, bet pēc tam ''Eurobasket 2025''.'' Kādi ir nākamie uzdevumi? ''Vispirms gribētos sagaidīt izlozi, bet pēc tam jau ķersimies pie turnīra organizēšanas darba,'' pauda Cipruss.

Jau iepriekš tika ziņots, ka valdība atbalstīja 2.7 miljonu eiro piešķiršanu licences maksai par tiesību iegūšanu rīkot šo turnīru. Piešķirtajā summā bez licences maksas tika ietverti pieteikšanās maksas un drošības naudas segšana. Bez minētajiem izdevumiem gaidāmi arī rīkošanas izdevumi. Cipruss atklāja, ka jau uzreiz kopā ar licences pieprasījuma finansējumu valdībai aplēsti un iesniegti rīkošanas izdevumi, kas ir ap diviem miljoniem eiro.

Jāmin, ka olimpiskās kvalifikācijas turnīri gaidāmi jūlijā. Daļai sezona būs tikai tikko beigusies, bet daļa sezonu būs noslēguši agrāk. ''Tiem, kuriem sezona būs beigusies agrāk, palīdzēsim sevi uzturēt formā. Turpināsim ''open gym'' konceptu,'' teica Cipruss. Vai treneriem jau izstrādāts sagatavošanās plāns, viņš nemācēja atbildēt, taču no LBS puses tiks nodrošināts nepieciešamais. ''Mūsu mērķis - kvalificēties olimpiskajām spēlēm,'' pauda organizācijas ģenerālsekretārs, minot, ka viens no mazajiem uzdevumiem - iegūt kvalifikācijas rīkošanas tiesības, ir izpildīts.

Pēc Pasaules kausa kvalifikācijas Luka Banki intervijā portālam ''Sportacentrs.com'' minēja, ka viņa nākamajai darbavietai būs jāŗēķinās ar faktu, ka viņš ir arī Latvijas izlases galvenais treneris. Cipruss apliecināja, ka šis fakts ir ņemts vērā, vienīgiem ierobežojumiem trenera pieejamībā varot būt tikai sezonas laikā. ''Iespējams, uz kādu Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli, kas var pārklāties ar Eirolīgu, viņš var būt nepieejams.'' 2023./2024. gada sezonas laikā gan tā nenotiks, jo vienīgajā sezonas laikā paredzētajā logā februārī Eirolīgas mači plānoti netiek. Turklāt - Latvija kā turnīra rīkotāja vietu finālturnīrā ir jau nodrošinājusi.

Aktuāls var būt arī biļešu iegādes jautājums. Pagaidām LBS ģenerālsekretārs nemācēja atbildēt, kad pirmās biļetes varētu būt pieejamas. ''Iespējams, tuvāko mēnešu laikā,'' viņš atbildēja. Pēdējos gados, līdz ar izlases rezultātu uzlabošanos, palielinājusies skatītāju interese par spēļu apmeklēšanu ''Arēnā Rīga''.


, 2023-11-27 12:48, pirms pusgada
No way 🤔
, 2023-11-27 12:53, pirms pusgada
Latvijas basketbola panākumu atslēga ir tieši Cipruss ar komandu, kas panākuši šīs pozitīvās pārmaiņas, gan sabiedrības noskaņojumā pret basketbolu, gan arī pašā sniegumā. Viss sākas no augšas. Paldies Ciprusam un Vējonim. Lielas lietas vēl priekšā!🇱🇻
, 2023-11-27 13:20, pirms pusgada
Mērķis saprotams un tas arī tiks īstenots !
, 2023-11-27 14:26, pirms pusgada
Te jau uz pilnu banku: TAGAD VAI NEKAD!
, 2023-11-27 15:43, pirms pusgada
Reklāmai tiešām vajadzētu saistīties vairāk par komandu, mazāk par atsevišķiem spēlētājiem- Sauklim varētu pietikt "Trīs Zvaigznes" atkal laukumā... "Nāc un atbalsti"-
"Tagad vai nekad" "Visu vai neko" "ar vairogu vai uz tā" no šiem varbūt jāizvairās, tai vietā var likt "par nākamo Sapņu komandu" Vai kkas tāds vismaz...
, 2023-11-27 16:33, pirms pusgada
Protams, ka tādam ir jābūt mērķim, organizējot turnīru. Jācer, ka spēlētājiem uzliktais spiediens nesasies rokas.
, 2023-11-27 19:02, pirms pusgada
20:00 izloze, vai būs iespēja pasekot šim notikumam?
, 2023-11-27 19:34, pirms pusgada
bārda un sifons rakstīja: Latvijas basketbola panākumu atslēga ir tieši Cipruss ar komandu, kas panākuši šīs pozitīvās pārmaiņas, gan sabiedrības noskaņojumā pret basketbolu, gan arī pašā sniegumā. Viss sākas no augšas. Paldies Ciprusam un Vējonim. Lielas lietas vēl priekšā!🇱🇻
Gribētos ļoti, lai to pašu izdarītu beidzot ar dāmu komandu, kura mokās ar nejēdzīgu treneri...
, 2023-11-28 00:29, pirms pusgada
bārda un sifons rakstīja: Latvijas basketbola panākumu atslēga ir tieši Cipruss ar komandu, kas panākuši šīs pozitīvās pārmaiņas, gan sabiedrības noskaņojumā pret basketbolu, gan arī pašā sniegumā. Viss sākas no augšas. Paldies Ciprusam un Vējonim. Lielas lietas vēl priekšā!🇱🇻
Latvijas pieaugošo vīriešu basketbolā būtu godīgāk. Jaunieši un sievietes šobrīd galīgi nevar lepoties ar lieliem panākumiem.
, 2023-11-28 07:56, pirms pusgada
ilinens rakstīja: Gribētos ļoti, lai to pašu izdarītu beidzot ar dāmu komandu, kura mokās ar nejēdzīgu treneri...
Viņas jau izdarīja,lai atpūšās!
, 2023-11-28 11:07, pirms pusgada
es ceru ka treneris savāks un motivēs komandu zinot cik labi prot to darīt Banki viss pašu rokās
, 2023-11-28 16:04, pirms pusgada
bārda un sifons rakstīja: Latvijas basketbola panākumu atslēga ir tieši Cipruss ar komandu, kas panākuši šīs pozitīvās pārmaiņas, gan sabiedrības noskaņojumā pret basketbolu, gan arī pašā sniegumā. Viss sākas no augšas. Paldies Ciprusam un Vējonim. Lielas lietas vēl priekšā!🇱🇻
To raksta pats Cipruss?
Marselinju Huertass un Rauls Netu. Foto: FIBA
3

Brazīlijas kandidāti OS kvalifikācijai: atgriežas Netu, ierindā Pasečņika cīņu biedrs

Brazīlijas basketbola izlase paziņojusi 16 kandidātu sarakstu, kuri gatavosies no 2. līdz 7. jūlijam Rīgā gaidāmajam Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Kandidātu lokā iekļauts aizvadītajā sezonā traumas dēļ nespēlējušais Rauls Netu, kā arī Anžeja Pasečņika komandas biedrs Vitors Benite.
Viktors Vembanjamā. Foto: FIBA
6

Dvīņu torņi Vembanjamā un Gobērs: OS saimniece Francija izvēlas kandidātus

Francijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Vensāns Kollē pavēstījis 19 spēlētāju kandidātu sarakstu Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' līderis Hovards olimpisko spēļu kvalifikācijā pārstāvēs Puertoriko

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) apstiprinājusi amerikāņu aizsarga Markusa Hovarda basketbola pilsonības maiņas pieprasījumu, tādējādi basketbolists vasarā varēs pārstāvēt Puertoriko valstsvienību olimpisko spēļu kvalifikācijā.