Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Dāmām jāuzvar gan Izraēlā, gan Rīgā

Dāmām jāuzvar gan Izraēlā, gan Rīgā
Gunta Baško
Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Sieviešu valstsvienība ceļazīmi uz 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīru var izcīnīt saviem spēkiem, vīriešu komandai jācer uz FIBA akceptu nolikuma maiņai. Dāmām atlikušajās divās spēlēs jāizcīna divas uzvaras, vīri augstāk par ceturto vietu grupā pakāpties vairs nevar.

Eiropas sieviešu čempionāta kvalifikācijas turnīra B grupā pirms pēdējām divām kārtām līderu godā izvirzījušās Izraēlas un Serbijas komandas (abām pa 3-1), kam seko Latvija (2-2) un Rumānija (0-4).

Ceturtdien Izraēlas komanda uzņems Latviju (spēles sākums plkst.17.30 pēc Latvijas laika, tiešraide Viasat Sport Baltic), bet Rumānijas izlase tiksies ar Serbiju. Svētdien pēdējā kārtā spēlēs Latvija - Serbija un Izraēla - Rumānija.

Latvijas komandai uzvaras abās spēlēs visticamāk nodrošinās ceļazīmi uz finālturnīru. Gadījumā, ja trim komandām būs pa četrām uzvarām, vērā tiks ņemta grozu starpība savstarpējās spēlēs, ko Serbijai pamatīgi sabojā 65:93 pirmajā mačā Izraēlā (patlaban Serbijai ir -14, bet Latvijai -17 un rezervē divas spēles, kurās jāuzvar). Ja latvietes zaudēs Izraēlā, atliks cerēt uz brīnumu - Rumānijas izlases uzvaru pār Serbiju. Ja tāds tiks sagaidīts, pašām Rīgā serbietes vajadzēs pieveikt vismaz ar 13 punktu starpību.

Pirmdienas vakarā kā pirmās ceļazīmi uz finālturnīru izcīnīja Lietuvas basketbolistes. Kaimiņienēm uzvara izbraukumā Beļģijā (64:61) garantēja pirmo vietu A grupā. Vēl septiņas finālistes noskaidrosies pēdējās divās kārtās.

Vīriešu turnīrā Latvijas komanda A grupā vairs nevar pakāpties augstāk par 4.vietu. Lai to nosargātu, mūsējiem, iespējams, pietiks pēdējā mačā Somijā nepiekāpties ar vairāk kā 19 punktu starpību (ja ceturtdien somi būs zaudējuši Izraēlā). Taču ceturtā pozīcija negarantēs tiesības nākamgad cīnīties par pēdējo ceļazīmi uz finālturnīru, ja spēkā paliks iepriekš apstiprinātais nolikums un papildus kvalifikācijas turnīrā varēs spēlēt tikai sešas komandas.

No triju grupu ceturto vietu ieguvējiem vieta papildus kvalifikācijā paredzēta tikai diviem. C grupā ceturtajai komandai būs vismaz trīs uzvaras. B grupā, iespējams, ceturtā vienība (mača Ungārija - Ukraina zaudētāji vai Bosnijas izlase) finišēs ar divām, taču tai jebkurā gadījumā būs labāka grozu starpība nekā Latvijas valstsvienībai, kam trīs sagrāves ir kā akmens kaklā (patlaban -89, bet tuvākajiem iespējamiem konkurentiem -56). Tātad Latvijai būs vajadzīga uzvara Somijā un arī labvēlīga rezultātu sakritība B grupas turnīra mačos. Vai arī jācer uz FIBA-Europe vadības lēmumu papildus kvalifikācijai pielaist visas 10 šāsvasaras neveiksminieces (izšķirošā spriešana paredzēta šonedēļ startējošā pasaules čempionāta laikā).

Izmantotie resursi:
Basket.lv


, 2010-08-24 17:13, pirms 14 gadiem
Prieks par sievietēm, viņu spēlēs man tagad arī liekas daudz interesantākas, cerams vismaz viņas tiks uz čempi. Nu vīriešiem tagad jācer uz FIBU.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-24 17:14, pirms 14 gadiem
Rumānijai ir 0 - 4
, 2010-08-24 17:15, pirms 14 gadiem
nu jaņem mums tagad visi jo itka zogota naak.
, 2010-08-24 17:15, pirms 14 gadiem
jjaanka rakstīja: (abām pa 3-1), kam seko Latvija (2-2) un Rumānija (1-3).
Kā tas var būt?
Izraēlai uzvaras pār: LAT, SER un ROM, bet zāģis pret SER
Serbijai uzvaras pār: ROM, LAT un ISR, bet zāģis pret ISR
Latvijai uzvaras pār ROM un ROM, bet zāģi pret ISR un SER
Rumānijai zāģi pret LAT, SER, ISR un LAT
, 2010-08-24 17:15, pirms 14 gadiem
To viņas arī izdarīs (uzvarēs abas un tiks uz finālturnīru)
, 2010-08-24 17:16, pirms 14 gadiem
Lukstins88 rakstīja: To viņas arī izdarīs (uzvarēs abas un tiks uz finālturnīru)
Nju, lai tavi vārdi piepildās...
, 2010-08-24 17:31, pirms 14 gadiem
grieķis var braukt mājās, Latvijā viņam vairs nav ko darīt
, 2010-08-24 17:49, pirms 14 gadiem
Lai Izraelu uzvar ta pamtiigaak.... Lai izdara to ko musejie neizdarija! Veiksmi
, 2010-08-24 18:11, pirms 14 gadiem
Zvirgzdiņu par sieviešu izlases treneri
, 2010-08-24 18:12, pirms 14 gadiem
Nu ja ir raksts par situāciju kopvērtējuma tabulā, nu tad jau varēja autors pacensties pielikt pašas tabulas!
, 2010-08-24 19:34, pirms 14 gadiem
scenārijs tipisks Latvijai vispār sportā - cerību maz, ir tikai divi varianti: 1.tā teikt no pelniem uz spožām slavas virsotnēm (uzvaras abās spēlēs ar labām punktu attiecībām un pirmā vieta grupā - visi priecīgi), 2. No pelniem sūdos līdz ausīm (un sāks līst samazgas pār visu galvām un mucas velšana - kurš vainīgs..)

Ja vēl pirms ISR kāsiena SRB mums scenārijs bija daudz labāks (svarīgākā spēle mājās, pilnas tribīnes, uzvara ar +13), tad tagad svarīgākā spēle jau ir Izraēlā...
Marselinju Huertass un Rauls Netu. Foto: FIBA
3

Brazīlijas kandidāti OS kvalifikācijai: atgriežas Netu, ierindā Pasečņika cīņu biedrs

Brazīlijas basketbola izlase paziņojusi 16 kandidātu sarakstu, kuri gatavosies no 2. līdz 7. jūlijam Rīgā gaidāmajam Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Kandidātu lokā iekļauts aizvadītajā sezonā traumas dēļ nespēlējušais Rauls Netu, kā arī Anžeja Pasečņika komandas biedrs Vitors Benite.
Viktors Vembanjamā. Foto: FIBA
6

Dvīņu torņi Vembanjamā un Gobērs: OS saimniece Francija izvēlas kandidātus

Francijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Vensāns Kollē pavēstījis 19 spēlētāju kandidātu sarakstu Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' līderis Hovards olimpisko spēļu kvalifikācijā pārstāvēs Puertoriko

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) apstiprinājusi amerikāņu aizsarga Markusa Hovarda basketbola pilsonības maiņas pieprasījumu, tādējādi basketbolists vasarā varēs pārstāvēt Puertoriko valstsvienību olimpisko spēļu kvalifikācijā.