Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

VTB līgas trešās sezonas ievadā - Šķēle pret Kauņas "Žalgiri"

VTB līgas trešās sezonas ievadā - Šķēle pret Kauņas "Žalgiri"
Armands Šķēle
Foto: Postimees

Šodien ar spēli starp Tallinas "Kalev/Cramo" un Kauņas "Žalgiris" vienībām sāksies trešā VTB Vienotās Basketbola līgas sezona. Atklāšanas mačā Igaunijas čempionu sastāvā būs arī latviešu aizsargs Armands Šķēle, kurš pavasarī kļuva par Igaunijas finālsērijas MVP jeb vērtīgāko spēlētāju.

VTB līgai šī būs trešā sezona, bet tās izskaņā tiks noskaidrots ceturtais čempions. Tas tāpēc, ka pirmais turnīrs norisinājās reklāmas un izmēģinājuma nolūkos Maskavā īslaicīgā posmā. Toreiz, tāpat kā pirmajā pilnajā oficiālajā sezonā, par čempioni kļuva Maskavas CSKA, bet aizvadītajā sezonā CSKA piekāpās sīvajiem konkurentiem ar Rimu Kurtinaiti priekšgalā - Maskavas apgabala "Himki".

Pēc apjoma jaunā sezona būs līdz šim plašākā - turnīrā startēs 18 komandas, sadalītas divās grupās pa deviņām. Katra ar katru aizvadīs pa divām spēlēm - savā laukumā un izbraukumā. Vēl divas komandas pievienosies pēc kvalifikācijas turnīra, kas noslēgsies sestdien. Par divām vietām cīnās Krasnojarskas "Enisey", Vloclavekas "Anwil", Helsinku "ToPo", Samaras "Krasnye Krylia", ukraiņu "Dnipro" un "Šiauliai".

18:45 Tallinā Igaunijas čempione "Kalev/Cramo" ar savu pagājušās finālsērijas MVP Armandu Šķēli ierindā sezonas atklāšanas mačā uzņems starpsezonā vareni bruņojušos Kauņas "Žalgiri" - Lietuvas un Baltijas čempioni. Līdz Latvijai atnākušas ziņas no igauņiem par Šķēles lielisko formu, un šovakar jānovēl Armandam to nodemonstrēt pret Baltijas iespaidīgāko vienību. Skaidrs, ka absolūta prognožu favorīte ir "Žalgiris", taču laukumā spēlē dzīvi spēlētāji un to pirms pāris dienām ULEB Eiropas kausa kvalifikācijas turnīra spēlē lieliski pierādīja Šķēles bijusī darbavieta "Ventspils".

VTB Vienotā līga 2011/2012

Komandas

A grupa-B grupa
Rīgas VEF-Lietuvos Rytas
Maskavas Himki-Minsk-2006
Kazaņas Unics-Maskavas CSKA
Kauņas Žalgiris-Azovmash
Kalev/Cramo-Asseco Prokom
Nizhny Novgorod-CEZ Nymburk
Astana-Sanktpēterburgas Spartak
Kijevas Budivelnik-Lokomotiv-Kuban
1. kvalif.uzv.-2. kvalif.uzv.

, 2011-09-29 13:48, pirms 13 gadiem
Normāli. Vēl nav notikusi kvalifikācija, ka sākas jau pamatturnīrs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-09-29 15:33, pirms 13 gadiem
kapec VEFam tik pieticīgs mērķis Vtb liigaa?(Top6 savaa grupaa)
sheit droshi bija jāmērķē uz top4..
, 2011-09-29 15:34, pirms 13 gadiem
par Armandu,un Kalev uzvaru....
, 2011-09-29 17:25, pirms 13 gadiem
par Armandu, un Kalev uzvaru....
, 2011-09-29 18:09, pirms 13 gadiem
Kalevam būs emocionāli grūti jo nogalināts viens no viņu spēlētājiem Keskila.
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.